Diverses entitats i partits polítics de Vilafranca qüestione a l'Ajuntament la Pista de gel per la seva insostenibilitat

Davant la instal·lació de nou, de la pista de gel per part de l'Associació de Comerciants del Centre-Vila (en aquest cas a la Rambla de Sant Francesc), les entitats i els partits sotasignants volem expressar la nostra opinió al respecte.

D'una banda, les entitats i els partits polítics signants, estem d'acord en la conveniència de realitzar activitats de promoció del teixit comercial de la vila, sigui la pista de gel, o sigui qualsevol altra activitat de promoció.

Ens sembla més encertat el canvi d'ubicació de la pista cap a la Rambla de Sant Francesc, ja que fa dos anys, la majoria de les entitats que avui signem aquest document, ja vàrem proposar aquesta ubicació degut a l'impacte que la pista de gel tenia a la plaça Jaume I per als veïns/es a nivell de sorolls i d'impacte paísatgístic, entre altres qüestions (seguretat, mollader constant dels carrers on s'instal·la la pista, etc.).

Però la nostra reivindicació principal, la de l'impacte ambiental que generava la pista de gel no s'ha tingut en compte novament, i sembla que s'ha refusat de nou la proposta d'instal·lar una pista de gel sintètica.

Instal·lar una pista de gel sintètica representa poder fer compatible la realització d'activitats a la vila i la sostenibilitat. Comportaria un gran estalvi d'aigua i d'energia que ja no hauriem d'estar conservant el gel durant les 24 hores del dia, i evitariem també la contaminació acústica que provoca el generador que realitza aquesta funció.

El fet d’utilitzar una pista de gel sintètica, aportaria una important millora pel que fa als valors ecològics que actualment s’implanten a la nostra societat, ja que la despesa energètica i dels milers de litres d’aigua potable que s’inverteixen a la pista són molt elevats.

Per aquests motius hem demanat per escrit a l'Ajuntament 4 qüestions:

 1. Que autoritzi la pista de gel només en el cas de que sigui sintètica i de que respecti els paràmetres ambientals expressats.
 2. Que degut als temps de crisi que patim tots/es demanem a l'Ajuntament que en el cas de que s'insta·li una pista de gel NO sintètica, no en pagui les despeses d'energia i d'aigua que provoca el manteniment constant de la pista de gel.
 3. Que els preus per a l'accés a la pista de gel siguin els més populars possibles, per tal de facilitar al màxim que tots els nens/es de la vila i la comarca, hi puguin accedir, i que no s'exclogui així a cap part de la ciutadania.
 4. Que se'ns facilitin els consums d'electricitat i d'aigua generats per les diferents edicions de la pista de gel, així com, el seu equivalent en quanties dineràries, pagades per l'Ajuntament.

Signen aquest document les següents entitats:

 • AAVV del Centre de Vilafranca
 • Col·lectiu Ecologista Bosc Verd – EdC (Ecologistes de Catalunya)
 • Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix
 • Moviment Infantil de Vilafranca
 • CUP – Vilafranca
 • Esquerra - Vilafranca
 • ICV – Vilafranca

Notícia a El Cargol. Clica l'enllaç per a més informació.

Noticia a Ràdio i Televisió Vilafranca. Clica l'enllaç per a més informació.

Noticia a El 3 de Vuit. Clica l'enllaç per a més informació.

Noticia a La Fura. Clica l'enllaç per a més informació.

Точное "Попала!"предсказание вещей должно прийти.

С наступлением вечера город распускался во всей своей колдовской "Рисуем линии и узоры. Прописи с прозрачными страницами. 3-5 лет"красе и очаровании.

Из окон, с лестниц, "Батыева Русь. "Проклятие Ига" или "особый путь России"?"из дверей люди с равнодушными лицами наблюдали, как "Универсальный словарь в 4 томах: Том 1. Орфографический словарь русского языка"он проходит.

Но, что страшнее всего, он убивал "скачать фильм вспомнить все в хорошем качестве"наше завтра.

Мы знаем, что это почти "Маленький принц"одно и тоже, но есть оттенки, "скачать кряк windows xp"по которым их различают это собственные наклонности, "игра на выживание лесная глушь"которые проявляет маг, находясь "Skype 5.9 скачать бесплатно"в одиночестве; иначе это можно назвать стилем поведения.

Да нет, сказал он, "скачать сидоров г а"вообще-то он мне не очень нравится, но подозревать его незачем.

Сначала покушение на "metro last light скачать" жизнь президента.

За стенами Рондовала "скачать альбомы ирины круг и алексей брянцев" боль стала ослабевать.

Но дух Фамоклоса покинул "скачать песню стас михайлов ну вот и всё" Землю, и поэтому эти цветы обречены вечно ползать и искать.

Они "скачать реферат по истории россии" сидят, а "ключ натали брукс" за них все делают остальные.

Я торопливо "скачать гений страшной красоты" шел по мягким коврам, сворачивая за "гиляровский москва и москвичи скачать" углы, проходя мимо бесконечного разнообразия исторических "По фене словарь" периодов и стилей, надеясь, что я "лукьяненко скачать черновик" не встречу никого из знакомых.

Есть по "скачать савичева песни" адресу Пимлико, Бомонт-стрит, одиннадцать, с жаром вскричал Билл.