Enllesteixen el Pla Director de lAlt Penedès

El Col·lectiu Bosc Verd no assistirà a la presentació de la proposta definitiva del Pla Director de l'Alt Penedès

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Ecologistes de Catalunya) hem seguit des dels seus inicis l'elaboració del Pla Director (PD) a partir de la participació en el Consell Eco Social. Durant tot aquest temps, hem manifestat a les reunions la nostra disconformitat amb els criteris d'execució de la proposta i com a conseqüència, el desacord amb la resolució tècnica d'aquesta. Hem presentat al·legacions en les fases d'exposició pública i hem assistit a totes les reunions convocades amb l'esperit de participar i d'incidir en el projecte.

Però la nostra visió sobre els treballs realitzats, ens ha situat sempre lluny de la proposta i dels objectius dels redactors del pla, donat que considerem que el PD potencia la comarca com a corredor d'infrastructures i com a espai per al creixement urbanístic, imposant-­se al potencial agrari, forestal i turístic. L'escassa concreció jurídica sobre la preservació dels espais naturals i la nul·la existència de mesures de cooperació reals entre municipis accentuen el nostre allunyament de la proposta.

Però malgrat tot, el PD compta amb el vist-i-plau de la majoria dels membres del Consell Eco Social i de tots els grups polítics comarcals. Nosaltres, hem decidit que en aquesta escenificació final del Pla Director no hi volem ser. Ja en tenim prou.

Ja en tenim prou de veure com un Pla Director urbanísticament expansiu i devorador del territori és venut com una proposta sostenible que potencia la vinya i el paisatge. Segons dades del PD, a la comarca encara tenim més de 700 hectàrees de sòl residencial i més de 500 Ha de sòl industrial pendent de desenvolupar i d'executar entre tots els municipis (segons dades 2006).

Ja en tenim prou de veure com s'encobreix el 4t cinturó sota el desdoblament de la N-340, l'autovia paral·lela a l'AP7 o la nova autovia entre la Granada i Abrera.

Ja en tenim prou de veure com es projecten més autovies per justificar el Centre Integral de Mercaderies (CIM) de l'Arboç o per justificar la mobilitat basada en els cotxes i el camions, oblidant en un racó el transport públic de les persones i les mercaderies.

Ja en tenim prou de veure com els mateixos grups polítics comarcals que donen suport al PD, l'incompleixen. Només cal veure què ha passat amb els planejaments urbanístics del barri de La Bleda o de les Guixeres de Vilobí, on el PD proposava mantenir el seu caràcter rural i dispers, i ara s'han convertit en noves zones d'urbanització sense contacte amb l'entorn natural que les envolta.

Podríem seguir amb el polígon nou d'Illa d'en Formosa al municipi de Subirats, que l'instal·laran en zona inundable a tocar del riu Anoia. O el silenci polític sobre el projecte de parc eòlic a Pontons, que ocuparia 450 hectàrees d'un espai de màxima protecció ecològica i paisatgística del PD. I seguiríem ... 

No volem formar part d'un consens polític i social que beneeix allò que per nosaltres, ecològicament és inacceptable.

Per tot plegat, el Col·lectiu Bosc Verd fa pública la seva intenció de no assistir a la presentació del Pla Director i sol·licita al Consell Comarcal de l'Alt Penedès que convoqui d'una vegada el Consell Eco Social, ja que fa gairebé 1 any que no es reuneix per parlar de les temàtiques ambientals pendents i de les futures.

Тит читал одно, сестра его другое, "Скачать этикетка на водку"ее сыны вообще третье предпочитали.

Они сообщили, что по всему Техасу команчи в своих селениях поставили раскрашенные шесты и целый месяц пляшут танец войны, что "Обновление аваст скачать бесплатно"несколько отрядов уже двинулись в поход и каждую минуту могут появиться на Леоне!

Признаюсь, что я и сам голосовал бы за гонку; меня заразило общее возбуждение, и я уже не думал о корягах, ``пильщиках'' и взрывах котлов.

Оказывается, я хорошо знал это "Sis 330 mirage integrated скачать драйвер"место ротонду биржи Сен-Луи.

Куда она ускакала дальше, я затрудняюсь сказать, вы, наверно, "Скачать игру на ipod touch"знаете это лучше меня.

Я часто ощущаю себя таким ненужным,-сказал он.

Еще "лунтик серию скачать" долго не загорится изображение Лоримеля Многорукого в святилищах, "анна гавальд просто вместе скачать" пока кто-то другой не получит этого Имени.

Я ничего не знал "скачать сафари последнюю версию" о таких дополнительных расчетах.

Разумеется, на самом-то "три метра над уровнем неба музыка скачать" деле никто из них "скачать программу ландшафтного дизайна" ничего не знает.

Еще немного, и мы приземлимся,-раздался спокойный "драйвера видеокарты скачать бесплатно" голос Лорны, и стояла она в "скачать программу записи видео с монитора" проходе так, словно самолет находился где-нибудь над международным аэропортом, "игра ралли скачать" а не над безлюдной пустыней.

Острый предмет, который упирался "мультик красная шапочка скачать" мне в бок, оказался пустой бутылкой.

Но, если "видео сталкер скачать" бы он вообще не выходил из кельи, особенного различия не было бы.