DEMAGÒGIA DEMOCRÀTICA

Sortint al pas de la campanya mediàtica orquestrada a favor del Logis-Penedès  —sobretot del PSC— s'ha de matisar que, l'argument de pal·liar l'increment del nombre d'aturats mitjançant la logística, no té res a veure amb una necessària planificació econòmica racional del territori. Omplir la comarca de naus i blocs de pisos indiscriminadament és una solució barroera. Un recurs fàcil tenyit de demagògia.

Davant d'una situació com aquesta, en què el sector immobiliari té un paper determinant en el desenvolupament de l'economia penedesenca, cal emprar arguments més adients i dissenyar uns objectius més enllà de les simples frases maniqueistes.

És el moment d'analitzar l'atur des d'una perspectiva més àmplia i profunda. No perdem de vista la incidència negativa que ha tingut el creixement urbà descontrolat sobre l'economia de la comarca. L'opinió pública n'és conscient —amb l'oposició al Logis— i per això reclama de les administracions una actitud més responsable i solidària, exempta de comportaments individualistes i messiànics, i menys lligada als interessos polítics i immobiliaris.

Mentre no es demostri que les coses es fan amb sentit comú, coherència i amb consens de tot el territori es seguirà pensant que les AREs, els golf, el Corte Inglés i els Logis amaguen interessos ocults contraris a un model territorial equilibrat. No és admissible malbaratar el nostre recurs més escàs i valuós: la terra, a qualsevol preu, ni per les presses de la crisi. Fer-ho així, demà tindrem més atur i menys terra.

A hores d'ara ja s'ha insistit prou que la posició estratègica del Penedès, no només ho és per a la logística —interessos aliens—, també gaudeix d'una gran oportunitat de potenciar els seus valors ambientals —constitució interna— com a model econòmic d'un territori propi, alternatiu i complementari del metropolità, molt més qualificat, productiu i estable a llarg termini. Sabem que aquest camí és més difícil. Caldrà veure si s'està disposat al canvi o seguirem dilapidant-lo camuflats sota la retòrica de frases inconsistents.

Pau Batlle, arquitecte

http://paubatlle.blogspot.com/

Desembre 2008

Вы "аудиокнига гончаров скачать обломов" не разочаровали меня, Махмед.

Тогда у меня все-таки есть "211 задач и примеров по математике для 1 класса" шанс.

Охотник и в самом "Контрольные и проверочные работы по русскому языку. 5 класс: к учебнику Т.А. Ладыженской" деле оказался в незавидном положении.

Предположительно, патрулировала округу, как и все "Сборник подвижных игр. Для работы с детьми 2-7 лет" мы.

Лучше немного подождать я посмотреть, "черная стрела краткое содержание" как будут дальше разворачиваться события "Иллюзии" И подготовиться к встрече "Занимательная книга. В мире слов и букв" с большим отрядом, независимо от того, враги "игры поцелуй селену гомес" это или друзья.

Подходя, Джина узнала нескольких туристов, а подойдя "Последняя прошивка samsung galaxy s2" ближе, поняла, "мобильные игры для андроид" что все эти люди туристы и никого из обслуживающего персонала с ними нет.