MÉS CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

L'Avui, 23 de febrer de 2009

Onze municipis superen el límit de contaminació

Barcelona i el Prat de Llobregat tornen a liderar la mala qualitat atmosfèrica | L'any 2007 els llindars van ser superats en 25 municipis | La finalització de les obres de l'AVE i les pluges van ajudar a netejar l'aire

Onze municipis van superar l'any passat els límits de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió (PM-10) o diòxid de nitrogen, segons el Balanç de qualitat de l'aire a Catalunya elaborat pel departament de Medi Ambient i Habitatge. Les superacions es van registrar en estacions de control situades al Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Vicenç del Horts, Granollers, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Pallejà, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Santa Perpètua de Mogoda i Vilanova i la Geltrú.

L'informe del departament de Medi Ambient mostra que els nivells de contaminació i el nombre d'estacions afectades es va reduir l'any passat. De fet, el 2007 els límits de contaminació es van superar en estacions de control de 25 municipis (més del doble que l'any passat). Tot i que l'informe no en fa menció explícita, la reducció de la contaminació del 2008 sembla estar motivada, en bona part, per la finalització de les obres de l'AVE (que van incrementar les partícules en suspensió en zones com el Barcelonès i el Baix Llobregat) i les abundants pluges caigudes a partir del segon semestre (un dels factors que redueixen la presència de partícules en suspensió a l'aire).

Les dades analitzades per Medi Ambient mostren que a l'àrea de Barcelona els valors límits de contaminació anual per partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM-10) van ser superats l'any passat a 7 estacions de control, mentre que el valor límit anual per diòxid de nitrogen va ser superat a 6 de les 14 estacions de control existents. L'any 2007 en l'àrea metropolitana es van registrar 12 superacions en els nivells de PM-10 i 6 superacions per diòxid de nitrogen.

A les àrees del Vallès i el Baix Llobregat, en segon lloc en contaminació a Catalunya, l'any passat es van registrar superacions dels límits de PM-10 en 7 estacions de control (5 menys que l'any anterior) i es van superar els límits de diòxid de nitrogen a 3 estacions (una menys que el 2007).

A la resta de Catalunya les incidències de contaminació més destacades durant el 2008 es van produir a Vilanova i la Geltrú (superació del límit anual a l'estació del centre cívic del barri del Tacó), Perafort (superacions esporàdiques per sulfur d'hidrogen) i Tarragona (superacions esporàdiques per clorur d'hidrogen). L'informe destaca que les actuacions realitzades per l'Ajuntament d'Igualada en el clavegueram i les aigües residuals han fet possible una reducció important de la contaminació per sulfur d'hidrogen. Menció a part mereix la contaminació per ozó, amb superacions en una vintena d'estacions.

Эйрадис улыбнулась "Скачать песню одинокий голубь"и снова "Безплатно скачать сократ персональный"открыла книгу.

Но я "Гуров александр иванович книги"проголодался, и мне "Интересные приключенческие книги"скучно.

Наверняка меня ждут "Fly iq 245 инструкция"препятствия, и мне "Игра чудо света"придется импровизировать.

Один от "Вязание журнали скачать"сил Света, другой от "Скачать бесплатно библиотеку либрусек"сил Тьмы.

Потом он "Скачать программы для рассылок объявлений"пальцами взъерошил "Скачать песни группы белый орёл"волосы и протер глаза.

Потянулся, зевнул, поднялся и пошатываясь пошел.

Фамилия "Скачать татарски фильмы"слишком редкая, чтобы ее носили "Скачать бесплатно utorrent 2012"два столь похожих "Бесплатные игры diablo 2 скачать"человека.

Взмахом лапы отшвырнул меня, как котенка, "Скачать книгу татьяны устиновой"к перилам.

Стало "Скачать музыку трофим"быть, спившийся интеллигент.

Но, разумеется, "Мультиплеер для gta sa скачать"грамотный психолог способен понять, "Скачать песни с днём рождения бабушка"к чему приведет параноика его "Akcent скачать песню"логика.

Действительно, внутри этого "Скачать русский сборник рока"загона находилось около десятка лошадей.

Ты "Скачать daemon tools с кряком"сказала, что хочешь, чтобы нас услышали.