CAL PROTEGIR ELS HÀBITATS DELS OCELLS

El Punt, 10 de març de 2009

El govern no obté l'aval dels ecologistes en la nova proposta de protecció d'aus del Segarra-Garrigues

La Generalitat l'enviarà a Brussel·les per intenta salvar «in extremis» el canal

Representants de les conselleries de Medi Ambient i Agricultura es van reunir ahir al migdia amb quatre associacions ecologistes i proteccionistes (Depana, Ipcena, Seo-Bird Life i Egrell) per posar-les al corrent de la nova proposta de protecció d'ocells que el govern presentarà les pròximes setmanes a la Unió Europea, que n'exigeix un augment important. El govern incrementa amb 13.000 més les hectàrees protegides, però hi permet el reg. Els ecologistes no hi donen suport.

Segons han explicat des dels grups ecologistes, durant la reunió el govern va evitar donar detalls sobre quines són aquestes noves 13.000 hectàrees de zones de protecció d'aus (ZEPA), que s'afegirien a les 26.000 hectàrees ja previstes i que la Unió Europea ha considerat del tot insuficients.

Igualment, com ja va fer divendres davant de representants dels regants i una setantena d'alcaldes del territori, el govern tampoc no va voler detallar als ecologistes quin és el pla d'usos que està preparant i que teòricament permetrà que en algunes de les zones ZEPA es puguin establir determinades dotacions de reg, de manera que el pagès afectat pugui passar igualment del secà al regadiu.

«Les ZEPA són terrenys on teòricament no es pot regar per no perjudicar l'hàbitat dels ocells esteparis», diu el representant d'Ipcena a les terres de Lleida, Joan Vàzquez. «Si el govern té una proposta en sentit contrari, ens agradaria conèixer-la bé i valorar com es pensa aplicar, però a hores d'ara no en sabem», va dir després de la reunió.

Els ecologistes han demanat que el pla d'usos, en què teòricament s'establirien quines zones ZEPA hi ha i quines i de quina manera poden ser regades, sigui regit amb criteris de parc natural, i en aquest sentit van recordar al govern que en el document del primer pacte tripartit, el del Tinell, ja es preveia la creació d'un parc natural de les Estepes de Lleida. Però el govern vol que el Segarra-Garrigues es regeixi per una comissió tècnica formada amb personal dels departaments de Medi Ambient i Agricultura. Els ecologistes no hi estan d'acord i temen que s'hi imposin els criteris purament productius per davant de la conservació ecològica.

Que parlin els científics

Els ecologistes van llançar ahir un missatge al govern: que la nova proposta de protecció del Segarra-Garrigues passi pel filtre de la comunitat científica i no es guiï únicament per criteris polítics. En aquest sentit, va reclamar que, abans d'enviar-lo a Brussel·les, una comissió científica avaluï l'impacte de les dotacions de reg previstes i les zones que cal protegir.

Домик был розовый с белыми "Искусство китайского рисунка кистью"ставнями, а такой же белый заборчик был почти "4000 узоров, декоративных мотивов и орнаментов"скрыт за морем пурпурно-красных цветов.

Вы же знаете, что плавать он "Дао дэ цзин"не умеет, потому что на ногах у него совсем малюсенькая перепонка.

В первый "Плаха"раз я услыхал об этом страшном деле на второй день после исчезновения молодого Пойндекстера.

Слишком много оказалось "Струна истории. Лекции по этнологии"демагогов, самозванных пророков, ложных чародеев.

И, хотя рука "Каждый человек способен творить чудеса"с лорнетом заслоняла лицо Луизы, все же можно было заметить, что оно оставалось "Серебро Господа моего"печальным, пока всадники не скрылись из виду, и даже после того, как они "Коммуникация. Развитие речи и общения детей в старшей группе детского сада"исчезли среди акаций.

Но день расплаты придет, и это столь же "Италия: Путеводитель"нерушимо, как то, что солнце восходит по утрам, и "Ленинградская область и пригороды Санкт-Петербурга. Путеводитель"как то, что чувство справедливости никогда не покинет сердца американцев.

Все, что "Загадка бронзового льва" я сделал с тобой крайне необходимо.

Затем я сделал нырок под "Дорога на Аннапурну" 90 градусов вперед, "Охрана труда Сборник нормативных документов" подняв и вытянув фандом.

Оно зашипело, отскочило в сторону и снова приблизилось.

Но те "Диета по цветам радуги Депрессия отменяется" впадины и возвышения, которые с "Ворота Расемон" географической точки зрения были крохотными, тем "Турецкий ятаган" не менее ограничивали обзор стоящих на "Зайка сам Начинаем говорить Первые фразы" уровне земли до нескольких ярдов.

пришло послание от "2012 Кто Вы по гороскопу майя" пятнадцатилетнего корреспондента из Июс Часмы, которая являлась "Где нет зимы" частью долины Маринерис.

Если они не найдут какого-либо приемлемого способа "Организация, нормирование и оплата труда на предприятии. Седьмое издание, стереотипное" восстановить запись торгов или аннулировать их, я буду разорен.