ILP CONTRA LES CURSES DE BRAUS

Una iniciativa popular forçarà el Parlament a debatre sobre el futur de les curses de braus

Recollides més de 105.000 firmes a favor de la prohibició

La ILP vol que a Catalunya no es pugui tornar a veure imatges com aquestes. Foto: ANDREU PUIG.
El col·lectiu Prou, la plataforma ciutadana que impulsa una iniciativa legislativa popular per prohibir les curses de braus a Catalunya, ha recollit ja més de 105.000 firmes i esperen recollir-ne 45.000 més abans de la seva presentació, el 6 de maig. La mobilització superarà amb escreix el mínim legal perquè la proposta arribi al Parlament.

La llei catalana vigent de protecció d'animals prohibeix l'ús d'animals en baralles i espectacles en els quals es pugui ocasionar sofriment, burles o tractaments antinaturals als animals, o bé es pugui ferir la sensibilitat de les persones que la contemplen, excepte en dues excepcions, les curses de braus i els correbous. El grup parlamentari d'ERC va presentar a final de la legislatura passada una proposició per modificar aquesta excepció, però el fet que es presentés al final de legislatura va acabar arraconant la proposta. La proposició demanava suprimir les curses de braus i els espectacles que inclouen la mort dels animals. En veure que el govern tripartit no ha tornat a debatre el tema al Parlament en aquesta legislatura, un col·lectiu de ciutadans es va constituir l'octubre passat en plataforma i va engegar els tràmits al desembre per forçar el govern a portar-ho a debat tal com va fer ERC, però presentant una iniciativa legislativa popular. «Nosaltres no volíem que el tema quedés en l'oblid, vam començar a recollir signatures i ara ja en tenim 105.000», explica Eric Gallego, portaveu de la comissió promotora. L'èxit de la campanya, que es tanca el 6 de maig, quan està previst que s'acabin d'entregar les firmes que es van recollint –ja han fet diverses entregues al Parlament fins ara– es basa en l'estratègia de proximitat que utilitzen els prop de 869 delegats repartits per tot Catalunya que recullen les adhesions, en el suport que han tingut de nombrosos personatges populars com ara l'actor català Bruno Oro, la periodista Pilar Rahola, el filòsof i escriptor Salvador Pàniker i els músics Pep Sala i Gerard Quintana, entre d'altres, i en les xarxes socials d'internet. La seva intenció és aconseguir que abans del dia 6 de maig es pugui arribar a entregar un total de 150.000 signatures d'adhesió. Si s'assolís aquest nombre, la iniciativa legislativa popular contra les curses de braus es convertiria en la més participativa que hi ha hagut a Catalunya des que se'n va engegar una per demanar seleccions catalanes, que va arribar a les 248.000 firmes. El nombre de firmes necessàries perquè sigui admesa a tràmit una iniciativa són 50.000. L'única comunitat autònoma de l'Estat espanyol que ha aprovat una llei per tal de prohibir curses de braus són les Canàries. En la resta, la llei no posa cap entrebanc perquè es facin aquests espectacles. Els promotors de la iniciativa han sondejat els partits polítics catalans amb representació parlamentària i indiquen que tant ERC com ICV comparteixen els valors de la seva proposta, mentre que el PP s'hi pronuncien en contra i Ciutadans dóna llibertat de vot als seus tres diputats. CiU i PSC encara no s'han pronunciat sobre la qüestió.

D'altra banda, fonts de la plataforma han indicat que a Catalunya el món dels toros és cada vegada menys present a les places i es més deficitari, excepte «quan ve José Tomás», apunten. Precisament, Tomás va anunciar recentment que matarà sis toros en solitari el 5 de juliol que ve a la plaça Monumental de Barcelona en una celebració que tindrà caràcter benèfic.

Я страшно отомщу вам, если вы не оставите своих дурацких притязаний на место, которое по праву "Скачать буратино песню"принадлежит мне, и не уберетесь отсюда вон!

Когда о нем заходит речь, мать краснеет и словно гае г от счастья.

Люди пытаются войти в мою жизнь, чтобы жить в ней, выпихнув меня.

Я и сам пришел к такому выводу, но в метафизике я не "Скачать драйвер для андроид"разбираюсь.

Но последняя ниточка привязанности и остатки благоговения, которое он испытал когда-то перед ее физической красотой, остановили его руку.

Ничего особенного не получится, Фекда.

никто "Видео скачать еротика"в вашем клоповнике не ждет.

Свертальф кинул "Скачать книгу татьяны поляковы"на меня негодующий взгляд.

Если мы вообразим себе сатану верхом на "Скачать книгу android"адском коне, "План финансового оздоровления"то довольно точно представим себе Мориса-мустангера, "Скачать программе iringer"когда он во второй раз покидал "Скачать игры на айфон 2g бесплатно"плантатора и его спутников.

Молодой человек по-дружески обнял Джеймсона за "Игра 3 мировая война"плечи, но плечи ничего дружеского в "Rt n56u альтернативная прошивка"этом объятии не "Скачать когда хоронят молодых скачать"нашли.

Но ведь это грубое нарушение законности, его нельзя "Скачать мы легенды"осуществить без подходящего предлога.

Кто из администрации навещает его.