PROTEGIR COLLSEROLA ES UNA NECESSITAT

El Punt, 22 de març de 2009

Els ecologistes consideren insuficient la proposta del futur parc natural de Collserola

Reclamen que se n'acceleri el procés i que s'ampliï la protecció a Barcelona email protegit

Un excursionista passeja pel futur Parc Natural de Collserola. Foto: GABRIEL MASSANA.
La decisió del Departament de Medi Ambient de tramitar la declaració de la serra de Collserola com a parc natural satisfà a mitges les associacions ecologistes. Tant Depana com la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola consideren positiva la declaració de parc natural, però consideren que els límits de protecció són insuficients, especialment en la vessant barcelonina i del Baix Llobregat. A més, confien que no s'eternitzi el procés un cop surti la proposta a exposició pública.

La proposta presentada dilluns durant la signatura del conveni que farà possible, en un futur proper, la incorporació de la Generalitat al consorci del parc de Collserola amplia en 804 hectàrees la superfície protegida per la Xarxa Natura 2000 (7.516 hectàrees), però encara es troba per sota de les 8.465 hectàrees que reconeixia com a parc el pla especial d'ordenació i de prevenció del medi natural del parc de Collserola (Pepco) aprovat l'octubre de l'any 1987. Tenint en compte això, i malgrat que el futur parc natural, amb 8.320 hectàrees, també supera els límits del pla especial d'interès natural (PEIN) del 1992, els ecologistes entenen que no n'hi ha prou. «Es tracta d'una reducció perquè no es protegeix tot el que quedava delimitat com a parc dins del pla especial», explica un portaveu de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, Oleguer Farràs. El president de Depana, Manel Cunill, també opina que la proposta proteccionista és pobra, especialment en les vessants de Barcelona i Baix Llobregat. «Així com al Vallès s'ha augmentat molt la superfície protegida amb Torre Negra o el Turó de Montcada, a la perifèria barcelonina la proposta és menys generosa», ha declarat Cunill. Però la preocupació dels ecologistes va més enllà dels límits. Cunill demana que no s'eternitzi el procés de declaració del parc natural «tal com ha passat, per exemple, en el cas del parc del Montgrí». «No haurien de passar més de sis mesos entre l'exposició pública l'aprovació del parc natural», afegeix. Per Oleguer Farràs, no té cap sentit declarar Collserola parc natural «si es continua reservant espai per a infraestructures que trencaran la connectivitat i impediran que funcioni com un espai natural».

Дверцы кабины захлопнулись, тихо щелкнув, и фургон так же беззвучно и плавно, как и предыдущий, двинулся к фиолетовому тоннелю.

Ленивая служанка не потрудилась даже обмахнуть метелкой из петушиных перьев его гордость, лучший из предметов коллекции, которой мог гордиться любой алхимик настоящий скелет!

Кулак Даргота обрушивается на него, и человек оступается, теряет равновесие, соскальзывает на пол.

У нас еще впереди годы до места назначения.

Мы сможем поработать с ней позже.

Вскоре широкая полоса солнечной фотосферы ясно отражалась в сознании плазмота.

Итак, пусть города растут, словно грибы.

Однако на самом деле в записях речь шла о звездном камне.

Ваши легочные вены несут свежую кровь в ушко правого предсердия, а правое предсердие качает ее через дугу аорты, которая сдвинута вправо.

Однажды у него на глазах человек отрезал себе указательный палец правой руки "10 уроков английского языка для младших школьников" и положил его туда, куда Кольтер сейчас положил мясо, направив палец на восток, а когда утром проснулся, "Как завоевывать друзей и оказывать влияние на людей в цифровую эпоху" палец был повернут на юг.

Ни частицы следа местной жизни только атмосфера свидетельствовала, что что-то однажды здесь обитало.

Как ни смешно это выглядело со стороны, он вовсе не так сильно желал эту женщину, несмотря на все ее прелести.