UNA SOLUCIÓ, ELS COTXES DE LLOGUER

El Punt, 11 de maig de 2009.  Marta Julià.

La crisi fa disparar el «carsharing»

El servei de cotxe multiusuari augmenta un 326% en els últims dos anys arran de la crisi

El gerent de Avancar Carsharing, Josep Sala, mostra l'interior d'un dels vehicles de la flota.
El nombre d'abonats al servei de cotxe multiusuari ha augmentat un 326% en els dos últims anys. La crisi s'entreveu com la principal causa del boom del carsharing, una mena Bicing per a cotxes que no ha deixat de guanyar adeptes des que va aterrar a Catalunya –l'únic punt de l'Estat en què funciona–, l'any 2004. Aquest servei està disponible a Barcelona, Sabadell, Granollers i Sant Cugat del Vallès, i els responsables estudien ara estendre'l a altres poblacions. L'aposta per aquesta fórmula està força normalitzada en alguns països. A Suïssa, per exemple, és visible en totes les ciutats i ja té uns 70.000 usuaris.

El servei de cotxe multiusuari és un bon exemple per constatar que la crisi no ha arribat a tots els sectors. En només dos anys, el servei ha crescut un 326% i ha passat de tenir 827 clients als 2.692 actuals. «En moments de crisi la reflexió sobre el que val tenir cotxe fa que la gent avaluï altres alternatives. I aquí el carsharing pot ser una solució», comenten des de l'empresa Avancar, l'única que ofereix el servei de cotxe multiusuari a Catalunya. A mesura que ha anat creixent el nombre de clients, també ho ha fet el de cotxes i d'aparcaments de què disposa Avancar. La ciutat de Barcelona i el Vallès són les úniques zones de Catalunya en què el servei de cotxe multiusuari està disponible. Segons dades facilitades per la firma, que opera al país des de l'any 2004, el 64% dels clients del carsharing tenen entre 30 i 40 anys, i la majoria són homes (67%).

Aquest servei ja és conegut en més de 600 ciutats de 18 països, i és una opció de mobilitat que crea adeptes arreu del món, no només a Catalunya. A Europa hi ha més de 40 operadors de cotxe multiusuari distribuïts en 250 ciutats, però el cas més paradigmàtic és el de Suïssa, país on va sorgir aquesta iniciativa el 1987 i on hi ha prop de 70.000 persones que aposten per una modalitat que ja disposa d'un parc propi de 1.800 vehicles. Europa és, de moment, el continent on el carsharing ha funcionat més bé, ja que el servei té més de 200.000 usuaris i prop de 5.000 cotxes. L'Amèrica del Nord va al darrere amb 117.000 clients i uns 3.300 cotxes. El servei també té presència a Austràlia, el Japó, Singapur i Xile.

Aquest sistema de transport s'ha començat a promoure activament en ciutats com París i Londres, dins dels plans de lluita contra el canvi climàtic i en pro de la sostenibilitat. Un estudi encarregat per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDA) conclou que els cotxes multiusuari emeten un 24 per cent menys de CO2.

El servei funciona de manera semblant al Bicing, per la qual cosa els usuaris comparteixen una flota de vehicles que gestiona Avancar. L'empresa disposa de cinc categories de cotxes, que renova cada dos anys. Els més utilitzats són els models utility –tipus Opel Corsa o Seat Ibiza–i compact –Renault Mégane o Seat León–. La resta de categories que ofereix Avancar Carsharing són familiar, hybrid i minibus.

Tendència a l'alça

Tenir un cotxe propi suposa afrontar no només els elevats preus de la gasolina, sinó també els dels impostos, l'assegurança, l'aparcament i les despeses de manteniment, entre d'altres. Si, com creuen els analistes econòmics, la tendència a l'alça dels preus dels carburants continua augmentant, mantenir un cotxe propi resultarà aviat insostenible per a moltes persones. Això és, segons la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura (FMSS), el que ja passa als Estats Units, on «molts propietaris comencen a reconsiderar la utilització del vehicle i es pregunten si realment el necessiten». FMSS considera que «aquest canvi de mentalitat, que fa qüestionar directament la importància de l'estatus social que dóna la possessió d'un cotxe, és un canvi cultural sense precedents».

Una flota que no para de créixer

L'empresa Avancar carsharing ha augmentat a més del doble la seva flota de vehicles –de 50 a 124– en tan sols dos anys a causa del creixement d'abonats. Pel mateix motiu, el nombre d'aparcaments reservats als vehicles multiusuari també s'ha elevat de 20 a 37. A Barcelona el servei està present en pràcticament tots els barris de la ciutat, on l'empresa hi té 29 dels 37 pàrquings que té a Catalunya, els quals estan oberts les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. Dos aparcaments més es troben a Granollers, tres a Sabadell i tres més a Sant Cugat del Vallès. L'empresa està estudiant la possibilitat d'obrir el servei a altres localitats catalanes, però de moment encara no hi ha res de concret.

Pel que fa al nombre de cotxes per ciutat, el gruix principal de vehicles es troba a la capital catalana, que compta amb 106 cotxes, cinc dels quals són híbrids i que han estat l'última novetat –van començar a operar a principis de l'any passat–. Els 18 restants estan repartits pel Vallès: vuit a Sabadell, quatre a Granollers i sis a Sant Cugat. L'empresa renova els seus vehicles cada dos anys per tal de que els usuaris disposin de la màxima seguretat i eficàcia del servei.

Com funciona?

El servei de cotxe multiusuari funciona d'una manera molt flexible i senzilla: la reserva del vehicle es pot fer en línia a la web http://www.avancar.es o bé trucant al telèfon 902 55 00 50 fins a cinc minuts abans d'emprendre el viatge. Un cop feta la reserva, amb la targeta client s'accedeix al vehicle, que és en un dels aparcaments de què disposa l'empresa, i la clau del contacte és a la guantera del cotxe. L'ordinador que porta incorporat el vehicle mostra a l'usuari les dades de la reserva, com ara la identificació i la tria del vehicle. El servei de cotxe multiusuari a Catalunya, del qual s'encarrega l'empresa Avancar, es paga en funció de les hores d'ús i dels quilòmetres recorreguts, que es facturen a l'usuari a final de mes, amb la inclusió del combustible, l'assegurança a tot risc i l'IVA. Per ser client del carsharing (www.avancar.es) cal pagar una quota anual de 30 euros si s'utilitza esporàdicament i de 80 si es fa servir més sovint.

Даже "Я и мой кот. Пушистые истории"если бы свет не погас, ты все "Сёра (1859-1891): Пуантилизм"равно не смогла бы ничего разглядеть.

Ночь была безлунной, звезды скрывала "Прощай, детка, прощай"легкая дымка.

Она так же "Стомахион. Игра Пифагора. Пентамино: Игры-головоломки"легко сорвалась и полетела догонять свою ленту.

Мои мышцы сжались, "Достопримечательности Европы"и я рывком бросился на "Азазель"него.

Мое окно выходило на запад, и величественная река катила передо мной "Подлинная история тамплиеров"свои желтые воды, сверкавшие на солнце, как "Испытай силу приправ — и будешь здрав. Мифы и реальность"чистое золото.

Когда-то он пытался лечиться от нервного перенапряжения "Доктор Данилов в роддоме, или Мужикам тут не место"с помощью гипноза, но из этого ничего "Взрывной рост продаж в розничном магазине"не вышло.

Бога ради, не полагайся ты на этого хлюпика.

Идете на верную смерть, сказала она, и я остановился, "Учет производства и реализации готовой продукции" глядя на нее.

Что бы ни произошло, у меня связаны руки.

Ты не оставил мне другого выхода, "Страхование организаций" ответил Поль.

Нельзя, чтобы ты даже про себя так думал.

Всмотревшись внимательней, он различил двигавшихся внутри людей.

Веревка лежала на "Фрирайтинг Современная техника поиска креативных решений" столе, а еще там было много разных костей.

Это будет зависеть от того, "Строительство Бухгалтерский и налоговый учет у инвестора..." что ты скажешь, мастер Кассий.

По необъяснимым в те времена причинам "Last Night in Twisted River" пятна появлялись, росли, увеличивались в размерах и "Золотой ключик или Приключения Буратино" загадочно исчезали за период времени, равный одиннадцати "Острие бритвы" земным годам.

Гарден рассмеялся и слегка повернулся, чтобы посмотреть на "Друг из Рима Есть молиться и любить в Риме" свой город.

Изысканные блюда возбуждали аппетит, а кусочек "Тень Камбера" жареной оленины, съеденный в трактире, конечно, не мог заменить плотного завтрака; поэтому Мак тотчас же "Стрелок" сел к столу и начал есть, рассеянно "Трудовое право в вопросах и ответах" слушая болтовню Василя.

Так что оставался очень узкий проход, достаточный лишь для "Способы запоминания английских слов" того, чтобы рядом могли проехать два вооруженных всадника.