PASSEN 20.000 TRENS PER VILAFRANCA

El Punt, 27 de febrer de 2009

Els veïns del TAV diuen que les molèsties han crescut i reclamen que l'Ajuntament «pressioni més»

Demanen que el govern local convoqui una nova audiència pública

Afectades pels sorolls dels TAV. Foto: A.M.

Els veïns afectats pel pas del TAV per Vilafranca del Penedès han reclamat al govern local (PSC) que convoqui les properes setmanes una nova audiència pública com la que ja es va fer l'octubre de l'any passat i que «es faci coresponsables del problema dels sorolls i de les vibracions que en comptes de reduir-se han augmentat», segons explica Josep Anton Doblas, el portaveu dels veïns. Una delegació dels veïns es reunirà l'11 de març amb tots els partits per reclamar solucions.

Els veïns han demanat l'audiència pública amb la intenció de passar comptes als polítics ara, quan ja fa un any de l'obertura al trànsit de combois del tram –el primer TAV passava per Vilafranca el 20 de febrer del 2008–, i recordar-los que encara no s'han solucionat els problemes dels sorolls i vibracions que pateixen. Doblas assenyala que «no només aquestes molèsties no s'han reduït sinó que s'han agreujat des de principi d'any ja que els trens passen a 300 quilòmetres a l'hora». Els veïns asseguren que ha augmentat la freqüència de pas dels trens que circulen per la via ràpida. Doblas relaciona l'augment de sorolls i vibracions amb l'obertura del nou trajecte Barcelona-Sevilla que va entrar en funcionament a principi d'any i «amb les proves que s'han estat fent per reduir el temps de trajecte del TAV».

Per tot plegat, els veïns han reclamat que la junta de portaveus municipals es reuneixi amb ells l'11 de març per forçar que pressionin més Foment i que s'acordi una data per a una audiència pública «per explicar als veïns què s'està fent». Doblas considera que «ja és hora que es deixi clar que el coresponsable de les molèsties és també l'Ajuntament de Vilafranca». El govern municipal (CiU) espera aquests dies els resultats de les inspeccions visuals que Foment va fer a final d'any als 47 habitatges afectats. Una vegada s'hagi presentat l'informe s'encarregarà un estudi a l'UPC perquè certifiqui el grau de vibracions que generen els trens i esbrini les deficiències que té la construcció. Els veïns del TAV a Vilafranca diuen que no volen esperar tant.

Més de 20.000 trens

Els vilafranquins que viuen a tocar del TAV i pateixen sorolls i vibracions ja han integrat en la seva vida quotidiana les molèsties per l'aprenentatge que ocasiona sentir una vegada i una altra el pas dels trens. La percepció potser no és igual però la molèstia continua sent-hi. Des que es va obrir el tram fins ara ja hi han passat més de 20.000 combois entre TAV i Avant, segons els seus càlculs, i preveuen que aquesta xifra augmentarà. «Si el primer dia que van passar van creuar Vilafranca 52 trens, ara amb l'obertura de noves línies la xifra es dispararà», diu Doblas. El portaveu dels veïns afirma que «si la situació no ha millorat és en part perquè Foment se'n renta les mans». «El tram pel mig de la ciutat no és el que ells volien», conclou.

Его "Игры бродилки на двоих наруто"вера не запрещала ему использовать колдовство.

Отождествляя остров "скачать флеш редактор"с самим собой, он созерцал машины на "Полный справочник лекарственных трав и целительных сборов"автомобильном кладбище, проволочную сетку, бетонное основание дорожного знака за спиной.

Снаружи, "скачать плеера на компьютер"на ярком солнце, индейцы бросились в укрытие.

Он сидел "Peter Rabbit: Nurser Rhyme Time"чуть правее двери, через которую мы вошли кстати, "Синдром Петрушки"единственной.

С улицы это была "учебник педиатрии скачать"обычная табачная давка, боковая дверь "скачать ногу свело альбомы"которой вела на лестницу на второй этаж, с пыльными окнами на "Пониматика. Математика - это легко! 5-6 лет"улицу.

На обломке скалы, "Васька. Из жизни одного кота"держа в руках бластер, стоял человек с зеленой кожей.