EL MAL DEL LOGIS PENEDÈS

El 3 de vuit, 6 de març de 2009

La Cambra de Tarragona reitera el seu posicionament en favor del Logis Penedès

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona ha reiterat aquesta setmana, a través d'un comunicat, el seu posicionament ja conegut a favor del projecte del Logis Penedès per a l'interior de la comarca del Baix Penedès.

Tot seguit reproduïm íntegrament la nota sobre el Logis Penedès tramesa per l'entitat empresarial tarragonina i en la qual s'afegeixen arguments en favor del projecte, especialment en plena crisi econòmica.
“La Cambra de Tarragona s'ha mostrat sempre favorable al projecte del Logis Penedès perquè entén que l'àmbit del Camp de Tarragona i el Baix Penedès és escàs en dotació d'equipaments logístics, per la qual cosa aquesta seria una infraestructura molt adient per les seves possibilitats d'intermodalitat. Així mateix, li ha manifestat Albert Abelló, president de la Corporació, a Ignasi Ragàs, director general de CIMALSA, durant la trobada conjunta que han mantingut a dia d'avui (per dimecres passat) a la Cambra de Tarragona.
La Cambra considera que les activitats de transport i logístiques del Penedès es troben molt disperses pel territori. Aquest fet, unit a què el creixement urbanístic consolidat de la franja litoral, en gairebé un cent per cent d'ocupació fa que els espais posteriors a aquesta franja tinguin un valor més important. Així, doncs, la ubicació plantejada es presenta com una plataforma logística capaç d'oferir servei a les comarques del Garraf, Penedès i Tarragonès.
La Corporació tarragonina ha valorat la viabilitat del projecte tenint en compte que el Penedès és una àrea estratègica de l'arc Mediterrani: A-7, AP-7 (punt axial amb la AP-2), futura B-40 (orbital de l'AMB) i corredor ferroviari del Mediterrani. A més a més, de poder tenir una connexió ferroviària per mercaderies. Per tant, els futurs projectes que es desenvolupin en aquest territori hauran de tenir en compte l'interès general de Catalunya.
En un moment de crisi com l'actual, la Cambra de Tarragona creu que el Baix Penedès ha de fer una aposta decidida i de futur encaminada a rebaixar el nombre d'aturats (ara se'n compten 7.936 amb perspectives d'increment, en un any el nombre de desocupats ha variat un 54,4% a la comarca) i, també, a diversificar la seva base productiva, basada en la construcció i els serveis no especialitzats.
D'altra banda, la Cambra de Tarragona entén el malestar i les demandes que la implantació d'aquest equipament pot suposar a la zona, especialment quan la població té també altres demandes territorials que agreugen la seva qualitat de vida. El Baix Penedès ha estat i pot continuar sent una de les àrees més emergents de Catalunya, tant des del punt de vista demogràfic com de la creació de riquesa econòmica, per aquest motiu el conjunt de la demarcació mereix també una atenció especial, és a dir, una ordenació, a través d'una figura de planejament com un Pla Director Urbanístic (PDU) i els projectes que se'n derivin, que ara ha iniciat el tràmit administratiu i el qual s'allargarà almenys un any i mig.
Tenint en compte que el Baix Penedès és una àrea amb importants alteracions ambientals i paisatgístiques, les noves instal·lacions econòmiques han de garantir el màxim respecte amb l'entorn, tant des del punt de vista ambiental com paisatgística (com es desprèn dels criteris i objectius del PDU), però això no vol dir pas que no s'hagin d'executar actuacions que són decisives per a la competitivitat econòmica i la millora de l'ocupació. El Logis s'instal·larà en terrenys no agrícoles, de baixa qualitat geològica, preserva els espais agrícoles més valuosos, segrega el tràfic local de vehicles pesants, la creació d'espais verds amb reducció de l'impacte visual o el manteniment de corredors verds i biològics, etcètera.
Les Cambra de Tarragona, com ho va fer el 2007, torna a apostar decididament per aquesta instal·lació decisiva per un territori que necessita diversificar la seva base productiva. Així, considerem com a vàlides la realització de tot un seguit de millores urbanístiques locals com ara possibilitar una sortida directa a l'AP-7, circumval·lació de Banyeres, millora del vial Arboç-Banyeres-Sant Jaume com a eix alternatiu al trajecte Santa Oliva-El Vendrell força saturat. A més de les millores de les infraestructures de llarg abast, com el desdoblament de l'N-340 o el nou traçat ferroviari.
Per últim, volem recordar que el Penedès és una àrea fortament transformada, i en procés de transformació a causa de l'àrea metropolitana de Barcelona o de la instal·lació de noves activitats econòmiques per la seva posició estratègica. Aquest és un procés irreversible, cal una visió global del territori, en la qual s'aposti per la possibilitat de poder planificar activitats que donin valor afegit a la mateixa població que hi viu. El Logis genera unes expectatives de creixement en generació d'ocupació (3.000 llocs de treball directes), serveis locals associats al Logis o activitats econòmiques complementàries que s'hi podran instal·lar que ara més que mai no podem renunciar”.

Одни громко разговаривали и весело смеялись, тогда как другие сидели молчаливые и удрученные.

И эти смерти оставили на нем свой "Музыка скачать драм басс"след.

Хотя близилась полночь, в городе было, как в могиле.

Метлы работали плохо, двигались медленно.

Это было время расщепления атома, спектрометров, абсолютной веры в то, что все на свете есть материя и что человек способен познать эту материю.

Целуя, я легонько укусил ее губу и почувствовал вкус демонской крови.

Я не "Кремль 2222. Северо-Восток"помню ничего из того, что "101 совет как провести собеседование"делалось на фирме, любимый.

Но теперь мы "Занимательная алгебра"уже могли различить хруст сухих ветвей "Методические рекомендации ученикам Школы космоэнергетики Эмиля Багирова"и металлическое позвякиванье оружия.

Я снова встретил ее удивленный, испытующий взгляд "В окопах Сталинграда"и замолчал.

Фельдкурат "Бизнес в стиле фанк. Капитал пляшет под дудку таланта"подчинился, обратившись со словом протеста к невидимым слушателям.

Я "Примерная общеобразовательная программа дошкольного образования "Мир открытий""просто подумал, а не "Рабочий словарик. 1 класс. Пособие для учащихся общеобразовательных организаций. ФГОС"лучше бы было сейчас сделать шаг назад, а потом "Записки психиатра"убрать их в "Англо-русский и русско-английский словарь для школьников: 20 000 слов"более подходящее время.

Он подполз к ручью и снова напился.

Он даже "книга области тьмы скачать"больше, чем я предполагал, подумал юноша, "скачать мобильного агента для телефона"глядя в открывшиеся глаза чудовища.

У меня возникло "хёрлуфа бидструпа скачать"подозрение, что если я спрошу еще о чем-нибудь, я только "Just cause 2 кряк"разрушу наши с ним "программа для чтения книг на андроиде скачать"чудесные отношения.

Когда я вошел, он не видел меня и узнал о моем "Fl studio 7 скачать crack"присутствии по громкому "скачать остров ненужный людей"смеху, который я не мог бы "Опен офис скачать торрент"сдержать даже под страхом смерти.

Поль отскочил назад, ударился плечом о стену "скачать музыку и слушать популярную"и упал.

Я услышал, как треснуло дерево от "скачать данди крокодил"удара.

Но теперь не время останавливаться.