LA SITUACIÓ DE RODALIES ES INADMISSIBLE

El 3 de vuit, 13 de març del 2009

Indignació de l'alcalde per l'estat en què l'Adif considera enllestida la millora puntual de l'estació del Vendrell

Jaume Escarré i Benet Jané atenen els mitjans de comunicació a l'estació de Renfe del Vendrell
Jaume Escarré i Benet Jané atenen els mitjans de comunicació a l'estació de Renfe del Vendrell
L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, es va mostrar dilluns al migdia, en una roda de premsa a les andanes de l'estació de Renfe al centre de la vila, indignat amb l'estat en què l'ens Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha donat per acabada l'obra de millora puntual de l'estació vendrellenca.
Recordem que, en els darrers mesos, l'Adif ha dut a terme una actuació per millorar l'estat de degradació i altres aspectes de les andanes de l'estació del Vendrell, tot plegat amb una inversió d'uns 440.000 euros. L'estat en què ha quedat l'obra, però, va ser criticada dilluns per l'alcalde i també el seu regidor d'Urbanisme, Jaume Escarré.

La millora va consistir, bàsicament, en una millor adequació del pas soterrat per accedir des de l'estació a l'andana per a l'espera dels combois en direcció Barcelona, l'allargament de les andanes per adequar-les a la mida dels trens de Rodalies que s'aturen a l'estació vendrellenca, la instal·lació de marquesines per a l'aixopluc dels usuaris en dies de pluja i, sobretot, la instal·lació d'algunes rampes i un parell d'ascensors per millorar l'accessibilitat dels passatgers amb problemes de mobilitat. Doncs bé, l'estat final de l'actuació, segons l'alcalde vendrellenc, “ratlla la indecència” i, entre d'altres coses, els combois que s'aturen a l'indret continuen a una separació d'“un pam i mig” de les andanes i hi ha elements que no compleixen la normativa urbanística més bàsica i no passarien un test per a l'atorgament de la corresponent llicència.

Llista de queixes llarga

L'alcalde, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació desplaçats a la mateixa andana de l'estació de Renfe al Vendrell, va anar enumerant un reguitzell de queixes i demandes que Renfe hauria d'atendre des de fa ja molt de temps. La primera va ser l'estat d'un parell d'esglaons instal·lats prop de la via per als trens que circulen en direcció Sant Vicenç de Calders. Segons va destacar l'alcalde, l'Adif ha construït una mena de paviment per alertar les persones invidents de la proximitat de la via però, en canvi, al costat contrari res no indica que hi ha un parell d'esglaons, amb el conseqüent perill per a les persones que no els veuen. Aquests esglaons, a més, “rellisquen i no tenen l'amplada adeqüada”, va continuar Benet Jané.

L'alcalde també va comentar que l'Adif no ha complert la part del projecte de millora de les andanes que indicava la necessitat de separar-les de la via morta mitjançant una tanca. En el mateix sentit, Jané va reiterar per enèsima vegada la petició a Renfe perquè, arran del que estipulen els dos convenis signats amb l'Ajuntament del Vendrell ja fa anys, la companyia ferroviària tanqui l'accés de vianants i animals als trams de via urbans -“especialment a la zona de l'estació del Vendrell”, on hi ha hagut alguns accidents mortals-.

En la seva crítica a l'estat final de l'obra duta a terme per l'Adif en els darrers mesos, l'alcalde vendrellenc també va comentar que els dos ascensors nous per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda a les diferents andanes “encara no funcionen i ja hi hagut actes de vandalisme”, per la qual cosa en una d'aquestes instal·lacions ja s'hi hauran de canviar les portes.

A més, Benet Jané va comentar dilluns que l'Adif ni s'ha molestat a asfaltar mínimament l'espai que hi ha entre l'edifici central de l'estació i la primera andana, amb força metres de distància i que dificulta enormement el desplaçament en cadira de rodes.

Més freqüència i millor connectivitat

Això de banda, Benet Jané va recordar dilluns que, en una reunió abans de Nadal entre alcaldes d'arreu del Penedès afectats per la línia C-4 del servei de Rodalies de Renfe de Barcelona, es va parlar de la necessitat de millorar la freqüència de combois en direcció a la capital catalana. Actualment, pel que fa al Vendrell hi ha un tren cada mitja hora en els horaris punta del matí i vespre però, en la major part del dia, els trens només s'aturen cada hora. Atesa la recent notícia que aquesta millora podria donar-se amb un nou plantejament de Rodalies, però només des de l'estació de Vilafranca, l'alcalde vendrellenc va dir irònicament, tot i que sense de deixar de banda un punt d'indignació: “Moltes gràcies, i la resta d'usuaris, del Vendrell i del Baix Penedès, que no tenim els mateixos drets per anar a treballar a Barcelona cada dia?”.

Jané també va parlar de la necessitat de millorar la connexió ferroviària amb el Camp de Tarragona, per la qual cosa va apuntar que “no té nom” el fet que els usuaris del Vendrell hagin de fer transbord de comboi a l'estació de Sant Vicenç per anar a la capital tarragonina. En el mateix sentit, l'alcalde vendrellenc va reclamar que el Pla d'Infraestructures de Catalunya contempli una xarxa de Rodalies ferroviària “potent i amb condicions” a la conurbació de Tarragona.

Finalment, en un argument del motiu de la roda de premsa convocada dilluns, l'alcalde va comentar que, després de nombroses reunions i demandes a l'Adif i Renfe, “se'ns estan esgotant els recursos i els mitjans” per reclamar les millores necessàries. “No em conformo amb el dret al ‘pataleig' i a vegades m'he lligat les espardenyes i he portat les coses més enllà -l'alcalde va citar la reivindicació de fa uns anys per a l'eixamplament del pont al torrent del Lluc-, però no m'agradaria haver de tornar-hi”, va dir també gràficament Benet Jané.

Finalment i per tal d'il·lustrar amb un nou exemple la deixadesa en les instal·lacions i serveis ferroviàris al municipi del Vendrell, l'alcalde va recordar que Renfe manté encallat el pla parcial de millora de l'entorn de l'estació de Sant Vicenç de Calders des de fa quinze anys.

Но они удерживали меня несколько "Movavi 11 crack"часов, настаивая, чтобы я отдохнул.

Голый, как сойка, он "скачать маверики в деле"убежал от этих дикарей, только его задницу они и видели!

Станцию Римо обнаружил "Чудесные сказки о принцессах"именно там, где ей и полагалось быть согласно инструкции.

Если ты сейчас, через двадцать минут, когда ты так солод, будешь думать "Первый год малышки/бархат"о мести, использовать свое могущество во "Праздник, который всегда с тобой"зло, то ты переменишься к худшему, и все, к чему ты "скачать игру для psp 3000"прикоснешься, будет носить черную метку.

Конец это или нет, но кар, предназначенный для "драйвер сканер 2012 ключ"движения по управляемым дорогам, был эффективной единицей "гадания программа скачать"движения, укомплектованной туалетом, шкафом, холодильным отделением и откидным столиком.

Я не занимаюсь никакими съемками, что бы за ними ни "скачать женский календарь,"стояло, ответил Римо.

Я "Модный декупаж: пошаговые мастер-классы для начинающих"хороший человек, сообщил ему Римо.

Если Римо "Руслан и Людмила"не выйдет "Мифы Первой мировой"на связь до обеда, придется "Книга для бизнес-тренера: технологии и искусство"подключить Чиуна.

Вы мне начинаете "Крестоносцы"нравиться,-сказал фельдкурат, снова садясь на "X-Polyglossum English. Полный аудиокурс английского: лексика + грамматика (3CDmp3)"стол.

Топор упал, у гориллообразного "Собачья жизнь и другие рассказы"оказались отрубленными пальцы.

Нашли "Мальдивы: Путеводитель"у него часов "Летят перелетные птицы"штук восемь и много "Дар"колец.

Может, ты прав, а может, и нет.

Ты же знаешь, что "драйвер параллельной линии" верю, сказал Римо.

Не забудь закрыть за собой дверь, "скачать в платье белом" сказал Римо.

Но если он "программа навигация скачать" и игрок, то не Счастливчик его компаньон.

Ручаюсь, он обо мне и "скачать дикие танцы" не вспомнил, отвечал бесчувственный мистер "скачать аську на андроид телефон" Параден, но раз вы думаете, что "сериал детективы скачать" он такой обидчивый, так и быть "скачать учебники 8 класс по английскому языку spotlight" пошлю с корабля телеграмму и договорюсь о встрече.

Если задуматься над "многоканальная скачать музыку" этими словами, их можно интерпретировать "скачать карту миникрафт" множеством самых разнообразных способов, а у меня была масса свободного "новинки фильмов ужаса скачать" времени в данный момент.

Лопаты были сложены у ближайшей стены.