Caminada popular a Serra dAncosa

El Col•lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per al diumenge 26 de setembre una nova caminada popular, aquesta vegada per la Serra d'Ancosa (Anoia). Com sempre, la sortida estarà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

La serra d'Ancosa es troba situada al sud de la comarca de l'Anoia i dins l'espai natural protegit d'Ancosa-Montagut. El recorregut d'aquesta sortida ens permetrà conèixer la part més enlairada de la serra, així com també la seva plana.

Sortirem a caminar des del coll de la Llacuna, passant per frondosos i humits boscos de pi i alzina fins arribar al coll de Torrebusqueta, on prendrem camí cap  la gran i abandonada masia d'Ancosa del segle XVI, ubicada al costat de les runes del convent cistercenc de l'Espluga d'Ancosa (d'origen medieval i pertanyent al monestir de Santes Creus).

Ben a prop podrem veure un antic pou de pedra seca, per a continuació anar a conèixer el roure centenari d'Ancosa, declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya, el qual està acompanyat per altres dos roures no tant grans, però també destacats, que contribueixen a que aquest indret gaudeixi d'una gran bellesa.

Seguirem el sender que anirà esdevenint en pronunciada pujada, tot passant per la font de les Canals que situada a 840 m. d'altitud i que raja tot l'any, per seguir l'ascensió fins al cim del puig Castellar, vèrtex geodèsic de 944 metres d'alçada, des del que podrem gaudir d'una excel•lent vista en totes direccions (si tenim bon dia).

Baixarem per un corriol ufanós de boix, fins arribar al camí que ens portarà al punt d'inici i al final d'aquesta bonica excursió.

Aquesta sortida ha estat extreta del llibre "Alt Penedès itineraris escollits". La sortida és gratuïta i oberta a tothom.

Sortirem a les 9.00 del matí des de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins l'inici de la caminada. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Он неожиданно подошел ко мне и пристроился на "Выкройка юбок скачать"широком подлокотнике моего кресла.

Но это значит, что ты будешь ждать моего нападения и станешь защищаться, когда наступит время.

Похоже на "Скачать фильмы русские новы"огромное облако пыли, которое движется по холмистой степи.

Я хочу успеть на ближайший суборбитальный рейс.

Я отпустил его запястье, и он упал на одно колено, а рука его сама по себе раскрутилась и опять приняла нормальный вид.

Я "Бесплатные смешные звуки скачать"очень стараюсь во "Скачать программу для взлому админки в css v34"всем следовать Добру и делать так, чтобы все вокруг тоже следовали ему.

Боковая дверь фургончика "Искусство наслаждения" была открыта.

Но я бы "Основы английского языка" предпочел, чтобы ты выкрутился.

На всякий "Хищные вещи века" случай я ударил его "Изложения сочинения мини-эссе для начальной школы" еще пару раз, потом оттолкнул "Рукоделие для девочек" тело и откатился прочь.

К несчастью, парашют "Доверие" для буксира никто не удосужился "The Dumas Club" придумать.

В это время ты всегда "Освещение" здесь бываешь.

Я с раннего детства "Будущее за 10 секунд Карты Силы великого Мерлина" участвовала в боях, вслух "4000 увлекательных фактов" подумала Домино, и никогда не боялась.