Caminada a la Serra dAncosa

El Col•lectiu Ecologista Bosc Verd organitzà el diumenge 26 de setembre de 2010 una nova caminada popular, aquesta vegada per la Serra d'Ancosa (Anoia). Com sempre, la sortida va se guiada guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada. Clicant aquí podeu veure les fotos de la caminada.

Malgrat que a l'hora de la sortida estava ben ennuvolat i s'escapava alguna gota van participar-hi una vuitantena de caminadors/res que al final van gaudir d'un excel·len dia i camainada.

La serra d'Ancosa es troba situada al sud de la comarca de l'Anoia i dins l'espai natural protegit d'Ancosa-Montagut. El recorregut d'aquesta sortida ens permeté conèixer la part més enlairada de la serra, així com també la seva plana.

Vam sortir a caminar des del coll de la Llacuna, passant per frondosos i humits boscos de pi i alzina fins arribar al coll de Torrebusqueta, on vam pendre camí cap  la gran i abandonada masia d'Ancosa del segle XVI, ubicada al costat de les runes del convent cistercenc de l'Espluga d'Ancosa (d'origen medieval i pertanyent al monestir de Santes Creus).

Ben a prop vam veure un antic pou de pedra seca, per a continuació anar a conèixer el roure centenari d'Ancosa, declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya, el qual està acompanyat per altres dos roures no tant grans, però també destacats, que contribueixen a que aquest indret gaudeixi d'una gran bellesa.

Van seguir el camí que esdevenir en pronunciada pujada, tot passant per la font de les Canals que situada a 840 m. d'altitud i que raja tot l'any, per seguir l'ascensió fins al cim del puig Castellar, vèrtex geodèsic de 944 metres d'alçada, des del que vam gaudir d'una excel•lent vista en totes direccions en un dia amb molta visivilitat.

Vam baixar per un corriol ufanós de boix, fins arribar al camí que ens portarà al punt d'inici i al final d'aquesta bonica excursió.

Снова это будет благословенным.

Из-за вулканической деятельности кусочки "скачать мультик микки маус"огня, что были пойманы в ловушку потоком расплавленной лавы, подвергнуты сильному нагреву и давлению, "скачать мулей эрленд лу"которые изменили их структуру, "Дизайн книги: от слов к делу"превратив в твердую кристаллическую форму, так любимую девушками.

Склонившись в три погибели, пошел дальше.

Ден решил снова довериться "скачать игру бешеные птицы бесплатно"ему.

На этот раз нужно действовать "скачать нейро 6"иначе.

Сидя на траве, он "скачать каталог монет"осматривал свои руки и ноги, словно удивляясь, почему же они так его подвели.

На этот раз тебе придется "To Have and Have Not / Иметь и не иметь" сражаться.

По ее "Волшебная книга Настоящей Женщины" животу прошла волна боли.

В конце концов, это их судьба "Зяма это же Гердт" будет решаться на Суде!

Если эти мои "Холестерин Не все так плохо Новые данные" слова покажутся дерзостью "Петухан Курыханович" и, следовательно, не понравятся Любому Возможному, которое "Тартарен из Тараскона" может слушать меня или же не обращать "Психосинтез" на меня внимания, то "История русской литературы конца 19 - нач. 20 века" я беру назад свои слова и "Жители моря" прошу прощения, если это необходимо.

Не беспокойся, "Голубой ангел" уверенно сказал Джей, хотя сам ужасно волновался.

Никому и в голову не пришло взглянуть на небо.