CAMINADA POPULAR PER OLIVELLA I ELS SEUS VOLTANTS

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per al proper diumenge 28 de novembre, una caminada popular per Olivella i els seus voltants, que com sempre anirà guiada per l'excursionista Toni Inglada.

Les muntanyes del Parc Natural del Garraf pertanyen a la porció meridional de la serralada litoral, on el paisatge que hi podem contemplar és totalment original, diferent i únic a tot el Principat.

Sortirem a caminar des de la antiga masia de Can Grau, documentada ja al segle XVI i emplaçada dalt d'un turó al bell mig del Parc del Garraf, la qual des de l'any 1.991 funciona com a escola de natura i aprofundeix en el coneixement i la divulgació dels valors naturals i culturals del Parc. Disposa també d'un observatori astronòmic.

Un llarg i bonic corriol ens portarà fins a Santa Susanna, un mas situat damunt d'una gran penya, originari del segle XII i que domina la plana situada al seu voltant de manera sorprenent. Seguirem el sender en direcció al Mas Vendrell per un camí ancestral força atractiu que havia servit per al trànsit de persones i mercaderies.

Per un altre corriol pujarem al castell d'Olivella datat l'any 992 i situat d'alt del puig Molí, on trobem al seu peu les restes de l'església de Sant Pere del Castellvell. Ben aprop hi ha les runes de la masia del Rector i al seu costat la font del mateix nom, arranjada darrerament amb molt bon gust. Deixarem aquest històric indret per prendre direcció al poble d'Olivella, on visitarem l'emblemàtic i ben conservat casc antic d'aquesta bella població del Garraf.

Sortirem a les 9 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins l'inici de la caminada. Cal portar calçat adequat per caminar, esmorzar i aigua.

L'arribada està prevista cap a les 3 del migdia. La sortida és gratuïta i oberta a tothom.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd