Dijous 2 de juny: Nova Reunió Antiinceneració

No hi faltis

Es crearà un moviment contra la incineració de residus i subproductes a la cimentera Uniland dels Monjos

Comunicat de premsa de les entitats que en formen part:

El passat dijous 26 de maig, més de 50 persones van participar de la reunió a l'Escorxador de Vilafranca, per iniciar la creació d'un moviment per oposar-se a la incineració de residus sòlids urbans i subproductes a la cimentera Uniland de Santa Margarida i els Monjos.

Els objectius d'aquest moviment són: defensar la salut, el medi ambient i l'aplicació dels conceptes i de les estratègies de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar els residus que generem.

A la reunió hi van participar persones provinents d'entitats com la Plataforma Anti-incineradora Aire Net de Sant Feliu del Llobregat, la Plataforma Anti-incineradora de Montcada i Reixac “Montcada Aire Net” i l'entitat CEPA (Centre d'Ecologia i de Projectes Alternatius, membre d'Ecologistes de Catalunya).

Aquestes entitats, van explicar les problemàtiques ambientals i de salut que produeix la incineració de residus a les cimenteres així com totes les accions legals i reivindicatives que han realitzat aquestes plataformes per impedir la crema de residus a les cimenteres. També van emplaçar a tots els penedesencs a participar activament en la coordinació entre les diferents plataformes i entitats a nivell de Catalunya preocupades per la incineració de residus, com ara la “Coordinadora Estatal Contra la Incineración de residuos en Cementeras”.

També hi van participar l’Associació de Veïns/es Daltabaix del municipi de Santa Margarida i els Monjos, alguns partits polítics (com ERC de Santa Margarida i els Monjos i de Vilafranca, la CUP i ICV de Vilafranca) i diverses persones a nivell particular.

Donada la gravetat d'aquest projecte, convidem a tothom (persones individuals, col·lectius, entitats, partits polítics, etc.) a participar de la propera reunió que realitzarem dijous 2 de juny a les 8 del vespre a l'Escorxador de Vilafranca.

En aquesta trobada es formalitzarà la creació de la Coordinadora i es decidiran les propostes i accions a realitzar per difondre els arguments contra la incineració de residus i subproductes a la cimentera Uniland i també per aturar aquest projecte que té una afectació greu contra la salut, el medi ambient i contra la gestió coherent i sostenible dels residus municipals. És per això que tothom hi està convidat!

Mes informació a:

Plataforma Cívica per a la Salut i el Medi Ambient de Sta. Margarida i els Monjos
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd – Ecologistes de Catalunya
ADEMA (Sant Sadurní d'Anoia), AMI (Sant Sadurní d'Anoia)
Grup Ecologista del Vendrell-Baix Penedès (GEVEN)
GEL (Grup Ecologista de Llorenç del Penedès)