Caminada popular pels voltans del pou de glaç de Begues

El diumenge 27 de novembre el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd va organitzar una caminada popular o una ruta pel Pou de Glaç de Begues (Baix LLobregat). La sortida fou guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada. Cliqueu aquí per a veure imatges de la caminada

begues002

Amb aquesta ruta pel terme municipal de Begues, coneguèrem el pou de glaç d'aquesta població del Baix Llobregat, impressionant i de grans dimensions, del qual està documentada la venda de gel a l'antic Hospital d'Olesa de Bonesvalls, abastiment que es portava a terme mitjançant el Camí Ral de Barcelona a Vilafranca del Penedès.

begues001

També vam veure la gran cisterna d'aigua dels Casals, edificacions avui en quasi ruïnes. Passejàrem per l'agradable bosc de la Massana, antic mas d'activitats agrícoles i ramaderes com queda palès en les moltes feixes que es troben pels seus voltants (avui engolides per la vegetació).

Aquests són alguns dels més destacables punts d'interès d'aquesta bonica i fàcil excursió, però no son els únics, donada la bellesa natural del recorregut, malgrat la forta pressió humana a que és sotmesa part de la zona.

Es va sortit a les 9 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçàrem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada. La sortida fou gratuïta i oberta a tothom.

Венцель попал в неприятную историю, потому что как раз в это время парламент должен был утвердить законопроект о воинской повинности, а тут пожалуйте!

И кандидат медицинских наук Фридрих Вельфер добросовестно стремился по возможности отсрочить получение звания доктора медицины.

Чиун, услышав от Римо такое оскорбление, принял его близко к сердцу.

Это было вполне логично, чтобы Армбрустер задумался.

Это было особенно мучительно, потому что раненый сомневался, верное ли он выбрал направление.

Индейцы удерут, прежде чем мы нагрянем на них.