Pista de gel a 384.403 Km

Pista de gel a 384.403 Km.

El dia 20 de juliol de 1969, la humanitat vivia una de les experiències més rellevants de la seva història. Una experiència que mai abans hauria imaginat conquerir i que plantejava tot un seguit de questions filosòfiques.

Aquell dia l'home trepitjava la lluna i per primer cop podia veure el nostre planeta a una distància de 384.403 km. Una gran esfera de tons predominantment blavosos. Aquella meravella era casa nostra, un planeta on convivim milions d'éssers vius. Amb aquesta experiència ens seria més fàcil entendre, que el nostre planeta té unes fronteres naturals infranquejables, que els seus recursos no són il·limitats i que per suposat els hem de compartir amb totes i cadascuna de les formes de vida que cohabitem en aquesta gran nau que viatja per l'espai... un espai fred, buit i immens.

Com a espècie "dominant" d'aquest planeta, haurem d'atorgar més protagonisme al ben anomenat sentit comú, aquell que ajudava a les primeres comunitats d'humans a gestionar els seus conflictes i relacionar-se d'una manera sostenible amb el seu entorn, aconseguint així la clau de la seva supervivència.

El sentit comú ens ajuda a decidir si tanquem o no la porta de la nevera, si desconnectem el TV quan anem a dormir, si hem d'apujar el termostat de la calefacció o posar-nos un jersei, o si desconnectem aquell llum encès innecessàriament.

El sentit comú també ens hauria de fer reflexionar si hem de participar o no en iniciatives que promocionen pistes de gel per patinar a les nostres latituds; per raons òbvies de temperatura ambiental. A països com Dinamarca, Noruega, Finlàndia ... ho poden fer de manera "natural". Però nosaltres no. Què estem inculcant als nostres fills i néts? Ho hem de poder fer tot a qualsevol preu?

A 384.403 km de distància només som una nau preciosa viatjant en la immensitat de l'univers. A aquestes alçades ja ho hauríem de tenir clar.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Некоторых из "Скачать ключ на авир"могущественных вождей удалось уговорить, "Ранетки 1 серия 1 сезон скачать"и они согласились предать права своего народа.

Все-таки это "Песня по дорогам с облаками скачать"должно было бы вас интересовать.

Так "Скачать супер супер гуд"кончился будейовицкий анабасис Швейка.

Таковы "Музыка на телефон короткие скачать"были мои сны "Скачать программу для компьютера эквалайзер"в эту ночь лихорадочный бред "Скачать игру гравити на компьютер"помутившегося рассудка.

Ее яркие краски показались бы неправдоподобными, "Булгаков бег скачать"если бы их воспроизвел "Игры секс алладин"живописец.

Римо притих и даже не обращал "Играть в игры поцелуйчики"внимание на то, как сохнет на нем одежда.