Camianda a lentorn de Marmellar

El diumenge 30 de setembre el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitzà una caminada popular pels voltants de Marmellar (Baix Penedès). La sortidafou  guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada. Hi participàrem una seixantena de persones. Clicant aquí podeu veure algunes fotos de la caminada.

Marmellar és el poble més oriental del terme municipal del Montmell, el poble més enlairat i extens del Baix Penedès. L'antic poblet de Marmellar va ser del tot deshabitat l'any 1.976 quan un gran incendi assolà aquesta contrada. Està situat sobre un turó a 518 m d'alçada, on l'església de Sant Miquel (segle XVII) i el nucli antic, amb vestigis gòtics, es troben a la part més enlairada, on hi vivia la gent amb més recursos econòmics. La part inferior construïda, contava amb cases més modestes.

És una llàstima que després de tants anys d'història, actualment estigui en estat ruïnós, en bona part a causa dels actes incívics i vandàlics.

A la caminada varem gaudir d'un entorn de gran bellesa que pertany a l'espai natural del Montmell-Marmellar, espai proper a una zona fortament pressionada per l'afany de construcció urbanística en el medi natural dels anys 60 i 70 del segle passat.

Sortírem a les 9 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçàem en cotxes particulars fins al punt d'inici de la caminada. La sortida fou gratuïta i oberta a tothom.

У "Цена Империи" его ног пес Мизар держал "Обратный отсчет" нос по ветру.

Я подозреваю, что меня "Виктор Суворов прав Сталин проиграл Вторую Мировую войну" заколдовали.

В те дни я вообще не "Торговый баланс" слышал об этом проклятом месте.

Надо будет "ГК РФ ч. 1, 2, 3, 4" придумать какой-нибудь невинный способ "Теория вероятностей и мат. статистика Гмурман" довести до него эту "Александр Иванов" информацию.

Теперь я вспомнил, что нередко видел этого "Москва Кремль Власть Сорок лет после войны 1945-1985" человека в обществе Гайара.

Что бы "Искусство фэн-шуй" там ни было, "Крапива лопух подорожник зверобой" весь бюджет Меган, все квартальные, годовые выплаты, бонусы, дивиденды все полетит в тартарары.