Caminada popular per Selma i els seus voltans

Aquest diumenge 26 de maig, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular per Selma i els seus voltants (Aiguamúrcia-Alt Camp) que anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

La caminada transcorre íntegrament per terres i boscos del municipi d'Aiguamúrcia, a la veïna comarca de l'Alt Camp i més concretament, per l'antic terme municipal de Selma, poble abandonat que va néixer als peus del castell del mateix nom documentat a l'any 997. El drama econòmic i social de la fil·loxera va ésser el motiu principal del progressiu abandó de la població, fins arribar a l'actualitat on d'entre les runes en destaquen les restes de l'església gòtica de Sant Cristòfol amb el seu característic campanar. Un antic camí unia Selma amb Vilafranca del Penedès.

El nostre itinerari comença al coll de L'Arboçar, passant pel llogaret de Santa Agnès amb la seva ermita i arribant a Selma, on en un dia clar es pot gaudir d'una magnífica vista. La tornada la farem pel coll de la Caça, la masia de la Portella, la font del Mas d'en Bosc i arribant al bonic entorn de la font dels Llorers de molt bona aigua. Tot en el seu conjunt ens portarà a descobrir uns bells paisatges boscosos poc poblats en el present, però plens de vida humana en un altre temps passat.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Sortirem a les 8:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins al lloc d'inici de la caminada. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar per muntanya.

Col·lectiu Bosc Verd

Nota: com podeu veure, en aquesta sortida avancem 1 h la sortida per poder gaudir de temperatures més refrescants cap al migdia.