Presentació del llibre "Elogi de l'hort urbà"

Ens plau convidar-vos  a la presentació del llibre Elogi de l'hort urbà dels autors Albret Vidal i Vanesa Prades. La presentació arirà a càrreg Frederic Cuscó. L'acte tidrà lloc el divendres 15 de novembre  a 2/4 de 8 de la tarda a la Sala d'Actes de L'Escorxador (Carrer de l'Escorxador 19 de Vilafranca).

Sobtadament, cultivar ha esdevingut una mena d’hàbit, alhora recent i llegendari; en la intimitat dels balcons, en espais col·lectius regulats per ajuntaments, també en solars orfes de finalitat, cedits a l’oblit després de la bombolla immobiliària. Una tendència, una moda, una acció col·lectiva..

Cultivar s’ha convertit en un joc. Una activitat simbòlica on representar inquietuds, valors, reivindicacions ocials, on plantejar —i assajar— alternatives de futur. Un espai, també, on representar-nos a nosaltres mateixos i on treballar la nostra identitat.

Elogi de l’Hort Urbà parteix d’entrevistes a peu d’hort. Explora i recopila el que diuen els propis hortolans, les seves raons, els camins que els han portat a cultivar. S’evoquen conceptes com lleure productiu, prosum, lentitud, identitat i migració, història de vida, ètica ecològica, espiritualitat basada en els cicles naturals...

Col·lectiu Bosc Verd