Caminada popular pel Puig de les Agulles (Begues)

El diumenge 24 de novembre, el Col·lectiu Bosc Verd organitza una caminada popular per l'espai del Puig de les Agulles (Begues/Parc Natural del Garraf). Com sempre, la caminada estarà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

El puig de les Agulles és un dels principals miradors naturals del Parc del Garraf, des d'on es pot veure una espectacular panoràmica de la part marítima del Baix Llobregat i la pràctica totalitat del Barcelonès, sempre que el dia ho permeti.

La nostra caminada tindrà lloc per terres i boscos del municipi de Begues, dins un recorregut que descriu una volta circular, prenent com a referència tres dels cims significatius de l'entorn: el puig de la Guardiola, el puig de les Agulles i el puig de la Creu. Al primer puig, ens endinsarem en un agradable i espès bosc amb terra vermella en el sòl. Al segon puig, pujarem per la part més humida i verda fins arribar al seu punt culminant que esdevé una impressionant balconada de cara a la Mediterrània. Al tercer puig, no ascendirem al cim, però si que vorejarem per un bonic i ombrívol corriol, envoltats de bosc, fins arribar a la curosa urbanització de Mas Ferrer, per des d'aquest lloc prendre camí vers l'inici i final d'aquesta bonica i recomanable caminada.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

Un altre punt de trobada serà davant l'església d'Avinyó Nou a les 9:15 h.

La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar beguda i esmorzar. Es recomana portar calçat adequat per muntanya. El recorregut aproximat és de 11 km.

Col·lectiu Bosc Verd