Sortides de seguiment de caixes niu 2014

Aquest dissabte 1 i diumenge 2 de febrer, el Col·lectiu Bosc Verd, realitza dues sortides per a seguir amb les tasques de control i seguiment de les caixes niu penjades durant la passada tardor.

Les caixes niu són caus artificials que es posen per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells o a les plagues naturals (que han malmès certes poblacions d'arbres com és el cas de la processionària amb els pins).

Les caixes que tenim penjades són per a les mallerengues, uns ocells insectívors que ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults.Els punts de trobada de les sortides de seguiment són:

  • Dissabte 1 de febrer a les 10h del matí a l'aparcament de la piscina municipal de Vilafranca. Neteja i seguiment de les caixes niu penjades a la riera de Llitrà.
  • Diumenge 2 de febrer a les 10h del matí a l'estació d'autobusos de Vilafranca. Neteja i seguiment de les caioxes niu penjades al bosc de Les Graus (al costat de Vilobí).La sortida és oberta a tothom i gratuïta.

Cal portar calçat adequat per caminar.