Caminada popular pels entorns del Castell de Tamarit - Punta de la Móra

Aquest diumenge 18 de maig a les 8:00 hores del matí, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular pels entorns del Castell de Tamarit – Punta de la Móra (Tarragona). La sortida anirà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

Tamarit-Punta de la Móra és un espai litoral protegit, d'excepcional interès paisatgístic i ecològic, on s’hi poden trobar moltes i variades espècies d'aus i de peixos. Aquest magnífic indret, dins del terme municipal de Tarragona, es troba lliure de la pressió urbanística del litoral, donat que està inclòs en el Projecte Life de Gestió Sostenible, Pla Estratègic de Conservació dels Hàbitats.

En aquesta fàcil i agradable excursió, caminarem per cales singulars, penya-segats impressionants i boscos totalment ombrívols amb una vegetació sorprenent, arran d'aigua de mar. La zona també està impregnada d'història, amb testimonis com són: la pedrera romana de la Creueta, el castell de Tamarit que data del segle XI, o les torres de protecció i defensa d'en Segur, del Mas d'en Grimau i de la Punta de la Móra del segle XVI, construïdes per resguardar-se dels pirates. Punts d'interès històric que podrem veure en aquesta bella i inoblidable caminada.

Sortirem a les 8:00 del matí (sortim una hora abans de l’hora habitual) de l’estació d’autobusos de Vilafranca, des d’on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l’inici de la caminada.

La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, esforzar i calçat adequat per caminar.