Caminada a Gelida

Caminada que organitza el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd
Als voltants naturals de Gelida
(Cicle de caminades pel gran Penedès històric)

 

El proper diumenge 25 de març del 2007, el Col•lectiu Ecologista Bosc Verd organitza, una caminada pels voltants naturals de Gelida guiada per en Toni Inglada, del Centre Excursionista del Penedès. La sortida està prevista a les 8 del matí des de la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el Monument a Milà i Fontanals) indret on distribuirem els assistents en els diferents cotxes particulars per a desplaçar-nos fins a Gelida.

Situació: Gelida es terme municipal del Alt Penedès i, per tant, forma part del gran Penedès històric. Es fronterer amb la veïna comarca del Baix Llobregat. Cims com el Puig d'Agulles, el Pujol de Migjorn o el Roc del Forrellac delimiten les comarques. Gelida és una població situada a la part obaga de la serra de l'Ordal gaudint d'un magnífic entorn natural.

Itinerari: Sortirem de l'àrea de pic-nic de Can Torrents on hi ha barbacoes així com bancs i taules de fusta.

Prendrem camí en direcció a la Font Freda, que es troba dintre del Torrent de Vallverdina i on hi ha, ben a prop, una zona d'escalada.

Desprès de visitar aquest bonic indret, seguirem el camí fins a la masia de Can Voltà de la Muntanya, que data del segle XV, on esmorzarem en el seu magnífic mirador. Tot seguit anirem seguint el nostre recorregut fins arribar al Collet del Montcau, el cim més emblemàtic del municipi de Gelida, al que podrem pujar opcionalment, si bé la seva ascensió no necessita de cap tipus de preparació física especial.

Del Collet del Montcau baixarem fins a la font del Noguer per un corriol que es troba a la cara nord del cim i que és quasi cobert per una espessíssima vegetació.

En arribar a baix, seguirem camí fins a la Font de Can Ginegreda, amb la gran masia que porta el mateix nom. També passarem ben a prop de Can Rossell, de les masies de Can Migrat i de la petita barriada de Can Farigola, tot alternant bosc amb terres de conreu, fins arribar de nou a la Font Freda, havent fet un tomb circular. Des d'aquest lloc tornarem a l'àrea de pic-nic de Cant Torrents, punt d'inici de la nostra sortida. Bona excursió a tothom!

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar l'esmorzar, aigua i calçat adequat. L'arribada a Vilafranca està prevista cap a les tres de la tarda.

Зорко следил Дуб "Харлей Дэвидсон. На дороге жизни"за тем, чтобы все его ученики в день рождения императора "Наперекор Сталину"и в другие императорские торжественные дни с "Книга духовного роста, или Высвобождение души"энтузиазмом распевали "Книга Гастронома. Домашняя кухня средиземноморья"австрийский гимн.

Однако, подъехав к переправе, я ничего не увидел, так "Геометрия. 8 класс. Сборник заданий для тематического и итогового контроля знаний. ФГОС"как от воды меня отделяли деревья.

Господин обер-лейтенант, а, "Ревизор: Комедия в пяти действиях"господин обер-лейтенант!

Увы, нет "Бикини"такого уголка на всем земном шаре, где золото не управляло бы кинжалом "Рассвет"убийцы!

Днем он "Святой Уар. Единственный святой, которому молятся о неверующих и некрещеных"подметал улицы, а в кабаке не позволял "Пороки и их поклонники (мяг)"себя звать иначе, как граф.

На пуговке носа криво сидели очки.

Прикрыв глаза ладонями, Джерри "Большой энциклопедический словарь" увидел, что почти вся стена, выходящая на "Р Собаки" площадь, обвалилась.

Можешь тогда попробовать сама с "Еда" ним поработать.

Отчаявшись, он стряхнул с "Он не хотел предавать" себя патронташи и винтовку.

Сейчас она летела "Масонский Завет Наследие Хирама" прямо на него, и "Агенты Синлара" даже под таким острым углом она "Мозаика Немецкий язык 8 кл" прямо так и сияла.

Это нечто, "Прописи Веселый счет" возможно, попало на стекло в виде капель, а затем под "Юный самурай Путь меча" действием иссушающего "Даль 4тт" вакуума превратилось в подобие взвешенной пыли.

послышалось из юрты, крытой ворохом ячьих шкур.