Caminada popular a Olivella i els seus voltants

El Col·lectiu Bosc Verd organitza per aquest diumenge 8 de març una caminada popular a Olivella i els seu voltants, que com sempre anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.
La caminada s'iniciarà a Mas Milà, per a prendre el camí del fondo de Querol que ens portarà a l'antiga i enlairada masia del Rourell des d'on, en un dia clar, es pot divisar una àmplia vista amb el mar al fons. Tot seguit continuarem el sender fins arribar al poble d'Olivella, on entrarem pel seu vessant est travessant el nucli urbà pel seu casc històric, trobant les cases agrupades al voltant de la casa de la vila i l'església Nova dedicada a Sant Pere i Sant Feliu, edificada als voltants del 1430 i al costat mateix del castell Nou. També en aquest conjunt hi ha la Sala, on trobarem un dels punts d'informació del Parc Natural del Garraf.

Sortirem d’aquest pintoresc poble continuant la nostra ruta pel vell camí de Ribes, un agradable itinerari que tot passant per Can Suriol ens conduirà a l'obaga del puig del Montnàs, on un frondós corriol ens mostrarà diferents pous de calç recentment recuperats per la seva visita i el seu coneixement, arribant de nou al punt d'inici i havent gaudit d'una ben interessant caminada.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Col·lectiu Bosc Verd