Vine a conèixer les Planes de Pontons. Encara hi ets a temps!

AerogeneradorsEl Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 29 d'abril una passejada popular per les Planes de Pontons, just pels espais on es volen instal·lar els dos parcs eòlics d'aquest municipi.

Aquesta passejada té l'objectiu de donar a conèixer a tots els penedesencs la bellesa i l'interès ecològic i paisatgístic d'aquests espais tant emblemàtics de la comarca, que el Pla Director Territorial de l'Alt Penedès vol preservar amb el màxim nivell de protecció, però que ara es veuen amenaçats per la construcció dels dos parcs eòlics d'una extensió de 450 hectàrees.

La passejada és un circuit curt, d'uns 6 km per la zona sud de Pontons, que circula per diferents zones emblemàtiques d'aquest municipi com ara l'ermita de Sant Joan o Mas Fonoll, espais on està prevista la instal·lació d'aerogeneradors d'uns 80 m d'alçada. Sortirem pel Camí de Cal Pavet pujant el Coll d'Omet, passarem per darrera el Puig de Mas Fonoll, per la Font de l'Alzina, cap al Coll de Mas Fonoll i l'Ermita de Sant Joan.

La caminada és suau i apta per a tots els públics. Puja una mica al inici, es manté plana durant pràcticament tot el recorregut i baixa a la part final del circuit.

Durant la passejada es realitzaran diverses aturades per tal d'anar explicant les característiques d'aquest espai natural, les espècies vegetals, la fauna que hi podem trobar, la unitat paisatgística, la funció de connector biològic, etc.

La passejada és molt recomanable no només per l'interès pedagògic sinó pel paisatge que gaudirem, un dels millors que podem trobar a la comarca.

Només si coneixem el territori on vivim i les seves especificitats,
aprendrem a estimar-lo i valorar-lo.

La sortida serà a 2/4 de 10 del matí a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el monument a Milà i Fontanals) lloc des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars cap a Pontons. Des de Pontons sortirem a les 10 del matí de l'aparcament.

Они посмеялись над кольтеровой любовью к поэзии, к замысловатым фразам.

Рис, браслет и остальные друзья Джея дружно отговаривали его "красивая игра на гитаре"от посещения человеческих поселений в Вирту и других местах, которые могли таить в себе опасность.

Раскрыв мешок, он бросил перед собой пыльцу.

Теперь у них было более чем достаточно этих бомб, а также ракет и разного другого оружия.

Ее бедра были выразительно раздвинуты.

Вы не станете пытаться уничтожить меня, ибо "метин 2 скачать"вы знаете, что я сделаю с этими догадками в случае нарушения соглашения.