El 27 de maig rumia molt bé el teu vot! Passa-ho!

El 27 de maig rumia molt bé el teu vot! Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, davant les eleccions municipals d'aquest 2007 volem posar sobre la taula un seguit de plantejaments que considerem imprescindibles per poder ser en un futur proper uns pobles, unes viles i unes ciutats lliures de contaminació, més saludables i realment sostenibles.

Com a entitat ecologista i davant les contínues agressions que rep la comarca, de dins i de fora, demanem als ciutadans que pensin o que repensin molt bé el seu vot. Proposem que es tinguin en consideració les següents aportacions:

Vegueria: defensa sense vacil·lacions de la Vegueria Penedès que agruparia les comaques de l'Alt i Baix Penedès, l'Anoia i el Garraf, en la futura planificació territorial de Catalunya.

En participació ciutadana: hem de poder opinar en els centres de decisió i hem de ser escoltats. Per tant, abans d'escollir el nostre vot hem de saber quines propostes es faran en les ordenances municipals per a incentivar i poder practicar la democràcia directe. Hem de tenir clar quins circuits o canals d'informació i de comunicació es crearan o modificaran, quin objectiu tindran els Consells Municipals i quins canvis es proposen per a la seva real utilitat en la gestió municipal.

En mobilitat: abans d'escollir el vot observem quines propostes es fan per a poder circular amb bicicleta totes les hores dels dies de lŽany, no només per sortir d'esbarjo els dies festius o els caps de setmana. Que el nostre vot vetlli per a disposar de carrers i de places el més lliure possible de cotxes. Observem en els programes si s'aposten per decisions polítiques que posin en pràctica aquestes qüestions. Assegurem-nos que escollim una opció que concreti com millorarà el transport públic dins els municipis i entre els pobles i centres de treball i de serveis.

En energia: Observem en els programes com farem realitat el fet de poder instal·lar a cada casa energia solar fotovoltaica, termosolar o termoelèctica (i no només als habitatges de nova construcció).Intentem llegir com es facilitarà aquesta possibilitat als que estem vivint en el territori i quins ajuts tindrem per aconseguir-ho. També volem que es potenciï l'energia eòlica, respectant els nostres espais naturals protegits. Hem de saber si el transport públic, els centres d'ensenyament, els edificis municipals ... utilitzaran energia neta.

Aigua: Hem de tornar a tenir aigua de qualitat a les aixetes de les cases. Per això, toca estalviar aigua i promocionar polítiques que fomentin l'ús racional de l'aigua tenint en compte que és un bé preuat i escàs. Hem de tendir a consumir per sota dels 150 litres/habitant/dia, actualment a Vilafranca es consumeix 205 l/hab/dia. Cal controlar la qualitat de l'aigua i evitar el cosum d'aigua importada del Ter-Llobregat o de l'Ebre i evitar situacions de risc provocats pels trialometans (agents cancerigens) en el cas de l'aigua portada d'Abrera (Ter-Llobregat). Hem de saber quina política de consum d'aigua es pensa fer al nostre municipi i si compleix el que hem exposat anteriorment. Abans d'actuar, els polítics han de compartir i contrastar les opinions de la ciutadania i les entitats sensibilitazades, amb els criteris dels tècnics, defugint dels plantejaments merament econòmics i fomentant una nova cultura de l'aigua.

En residus: cada persona que viu a la comarca és responsable dels seus residus. Calen polítiques de reciclatge més intensives i agosarades que millorin substancialment els resultats de recollida selectiva a cada municipi. Observem si la nostra opció política aposta per al reciclatges de la matèria orgànica, la millora de la neteja dels contenidors, les deixalleries, el canvi de les taxes en funció dels residus generats i del seu reciclatge, la promoció de materials reciclats o les polítiques reals i fiscals de reducció de residus. Observem quin d'ells utilitza materials reciclats com el paper, quin redueix la contaminació lumínica, etc.

En espais oberts i espais naturals: Hem de poder gaudir d'espais naturals i lliures de ciment, de projectes d'urbanització ... hem de poder gaudir dels nostres cultius i boscos. Observem si els espais naturals del nostre municipi estan en bon estat, si s'hi ha invertit i si aquests formen part de les actuacions futures en matèria de medi ambient. Optem per les opcions que demanin d'una manera clara la protecció i preservació dels nostres millors espais naturals.

Demanem als penedesencs que no donin el suport a aquells que prediquen ser sostenibles però que no proposen ni practiquen polítiques d'estalvi i de mesura en totes les direccions (aigua, energia, diners, residus, etc.). Cal exigir que els nostres diners s'inverteixin correctament, en nom també de la sostenibilitat i la nostra qualitat de vida.

Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd volem que els ciutadans i ciutadanes d'aquesta comarca votem per les persones que han demostrat coherència, estalvi, responsabilitat, defensa dels plantejaments de participació ciutadana activa, polítiques d'estalvi, etc. Demanem que no es doni el vot per aquells que han demostrat prepotència, manca de sensibilitat, de respecte i que estan convertint els nostres termes municipals en una font d'ingressos i de conglomerats de ciment desmesurats en nom del progrés i de la modernitat. Aquestes opcions res tenen a veure amb un futur de sostenibilitat.

Теперь сюда спустились охотники.

Но я думаю, что сейчас нам лучше заняться эвакуацией Байонна.

Получив "Генератор ключей невософт скачать бесплатно"вполне конкретное задание непосредственно от Смита, как чаще всего и бывало, он мог вдруг оказаться на другом конце земного шара, истребляя какой-нибудь королевский двор по причинам, известным только ему одному.

Историков заинтересует, как сумел он столь далеко заглянуть в будущее.

Итак, позвали сержанта Гомеса, послали его за Карлосом, и пирушка продолжалась.

Наиболее трусливые и робкие, подходя к мешку, дрожали "Nokia music player скачать"всем телом, а вынув счастливый жребий, предавались самому бурному, безудержному веселью.

Правда, меня "скачать песни семена слепакова федор емельяненко"восхищает искусство зимы, но я не разделяю твоего энтузиазма "скачать аудиокнигу акунина бориса"к противоположности лета, кроме как в "клип скачать денис майданов"рисунках или эмблеме на пачке "скачать приложению для телефона"мороженого.

После беднягу прибило "дубльгис красноярск скачать"к берегу.

На следующей неделе пришлось провести "Тесты по русскому языку: 5 класс: к учебнику С.И. Львовой, В.В. Львова "Русский язык". ФГОС"два дня в пещере, глядя на сплошную стену мелькающего снега.

У "Новый итальянско-русский и русско-итальянский словарь. 100 000 слов и словосочетаний"меня еще несколько "Скачать читы на варфейс на деньги бесплатно"дел, которыми нужно заняться.

Когда-то Джеми "Пленница Хургады, или Как я потеряла голову от египетского мачо"был боксером полутяжелого веса надо сказать, "Полковнику никто не пишет"неплохим к тому же, у него большой военный опыт.

Тогда я пожал плечами и принялся пить.