Molta brossa a La Serreta.

ImageEl diumenge 10 de maig de 2007, l'AAVV del Molí d'en Rovira i el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd vàrem realitzar conjuntament una caminada veïnal i una neteja del bosc al voltant del barri de La Serreta (dins el terme del municipi de Vilafranca). Tot i el bon clima de l'activitat, malauradament vàrem comprovar l'estat d'abandonament en el que es troba aquest espai forestal que pertany als municipis d'Olèrdola i de Vilafranca del Penedès.Image

 

 

 

 

 

 

 

 

En una jornada d'unes tres hores vàrem omplir una furgoneta de bosses industrials de residus de tota mena, abandonats fa molt temps i recentment pels boscos d'aquest espai tant proper a Vilafranca, residus que avui dilluns seran portats a la deixalleria. Vàrem recollir centenars d'ampolles de vidre i de plàstic, de llaunes, restes de televisors, restes de lavabos, llaunes d'oli mineral i altres productes de l'automòbil ... el volum de residus recollits va superar en poques hores la capacitat de la furgoneta.

Però al bosc de La Serreta han quedat centenars de residus domèstics abandonats i nombrosos abocaments de runes oblidats, que romandran allà per a la resta d'anys o es multiplicaran tot degradant la qualitat ambiental i visual d'aquest espai natural, si propietaris i ajuntaments no hi fan res.

Volem alertar del perill d'alguns dels residus que hi ha abandonats al bosc de La Serreta que poden ser motiu d'incendi forestal ara que arriben les altes temperatures, com ara restes d'ampolles de vidre i llaunes amb productes inflamables.

Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd demanem a l'Ajuntament de Vilafranca que d'una vegada per totes tiri endavant el Pla Especial de La Serreta, aprovat l'any 2003 però del que no s'ha desenvolupat res per a que es millorin les condicions d'aquest barri de Vilafranca amb l'espai forestal inclòs ja que es troba en ple estat d'abandó i deteriorament. Demanem també la part de responsabilitat que afecta a l'Ajuntament d'Olèrdola i als propietaris dels terrenys per a que tinguin cura i arrangin aquest espai natural a tocar d'aquestes poblacions.