LA BLEDA VOL QUE ES RESPECTI LURBANISME RURAL

Els veïns de la Bleda reclamen l'anul·lació del POUM

L'Associació de veïns afectats per la zona urbana de la Bleda, que acull més del 80 per cent dels veïns de la Bleda i que porta més d'un any lluitant en contra del projecte de reparcel·lació, aprovat per l'equip de govern de Sant Martí el juny del 2006, han exposat les anomalies que s'han observat davant la recent aprovació provisional del POUM per la qual reclamen la seva anul·lació.

Els veïns han explicat que, malgrat tenir una oportunitat per tal de mirar de trobar solucions a aquest projecte a través de la taula de treball, aquesta taula, per manca de voluntat política per part del govern municipal encapçalat per l'alcalde Ramon Carbó, va quedar tancada i a dia d'avui s'ha aixecat la suspensió de l'expedient de reparcel·lació.

Els veïns han exposat el perquè de la seva postura contrària a la reparcel·lació. Segons els afectats, es tracta d'un greuge econòmic molt alt per als mateixos -en concret un cost de mil milions de les antigues pessetes entre 73 veïns- que tindria repercussions ja que la majoria de veïns són persones d'una edat avançada o amb uns estatus social i econòmic modestos. Es tracta dels terrenys actuals que no s'adapten a les parcel·les que venen marcades en el projecte de reparcel·lació. Això comportaria enderrocar part de les cases o comprar un troç de terreny al veí per completar la parcel·la. En altres casos obligaria a algun veí a desprendres de patrimoni per poder pagar els costos d'urbanització. Arribats a aquest punt, i degut que aquests dies s'ha produït la resolució d'al·legacions de l'aprovació provisional del POUM, s'ha fet públic el posicionament de la majoria dels veïns de la Bleda amb el recolzament del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, on destacaven diverses anomalies que ha tingut tot el procés.

"Volem que es respecti el model tradicional i històric del barri de la Bleda"

Xavier Rodríguez, advocat de PRPAdvocats, ha explicat l'estratègia jurídica que a partir d'ara duran a terme els veïns. L'advocat va denunciar que "no s'han entrat a valorar les inquietuds, ni les múltiples al·legacions que s'han efectuat de molts veïns i, en canvi, el que sí que es pot veure és que es tracta d'una desestimació sistemàtica amb idèntiques paraules i basant-se en el fet que l'any 2003 hi va haver una aprovació d'unes normes subsidiàries, el juny del 2006 s'havia tirat endavant la reparcel·lació de la Bleda, i per tant, la voluntat municipal ve recollida en aquests instruments". Rodríguez es va mostrar molt decebut ja que "després d'una taula de treball d'un any, de parlar-ne de com s'havien de solucionar tots aquests problemes i que era una qüestió de posar-se a treballar tècnicament i valorar aquests desequilibris econòmics, tot plegat ha quedat en un no res i se segueix en el tràmit sense variar ni una sola coma". Rodríguez ha dit: "el que no té sentit és que tinguem resolució en l'expedient del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal desestimant també les al·legacions que es van fer en el projecte de reparcel·lació, una vegada més símptoma d'aquest ànim de desestimar sistemàticament qualsevol posicionament que estigui discrepant amb el que s'està portant a terme, no pot ser que es puguin desestimar les al·legacions a la reparcel·lació en un tràmit com és el POUM, objecte del qual és l'ordenació del territori i no la reparcel·lació del barri de la Bleda, això és una confusió flagrant dels tràmits". I va cloure dient "s'ha perdut una oportunitat important a través de l'instrument del POUM de poder revisar i reconsiderar el desenvolupament urbanístic del barri. Avui dia hi ha instruments com el Pla Director Territorial que parla de la conservació d'aquest tipus de nuclis anomenats rurals mantenint els seus valors naturals".

Hi ha incertesa en tal i com està el projecte de reparcel·lació, ja que el darrer dels acords municipals que es van adoptar aprovava una moció per alçar la suspensió de l'expedient. "Hi ha molts arguments per poder seguir objectant, creiem que tot plegat s'hauria de consensuar entre tots els veïns un acord que podria ser la solució definitiva per la configuració final del territori".

"No ens cansarem de demanar una política urbanística pensada pel barri"

Anna Artís en nom dels veïns ha dit, "demanem la nulitat total de l'acord de l'aprovació del POUM a Sant Martí Sarroca perquè ens estan desestimant al·legacions que no eren d'aquest procediment sinó d'un altre, els veïns ens sentim perseguits i desatesos amb el pla estrictament jurídic". Artís va exposar el que demanen els veïns: "no ens cansarem de demanar una política urbanística pensada concretament amb el barri, que es reconeguin les cases consolidades i no se'ns posi dintre dels terrenys lliures, sabem que això exigeix una voluntat política ferma que fins ara no han demostrat i també exigim als nostres tècnics que facin un esforç perquè considerem que altres models són possibles i existeixen". "Nosaltres volíem que la Bleda entrés a formar part del nou planejament de Sant Martí cosa que no hem aconseguit mai, sinó que l'alcalde es va entestar en què la Bleda anés separada. Si hagués entrat en el POUM segur que els redactors ho haurien ajustat".

Продвигаясь вперед, Хью думал о бифштексах с яйцами, хлебе, кофе, чае, вине, плитке шоколада.

Вдруг это какой-то научный эксперимент с применением мощного излучения, проводившейся в "игра на телефон танчики" зоне действия их радиооборудования, или.

Злюка перешел на трусцу и пронес ее в щель между двумя фургонами, "скачать мультфильмы про барби" перепрыгнув через заградительную веревку, будто ее там и "винкс новая игра скачать" не было.

Квинан вышел из святилища и вскоре оказался во внутренней части храма.

Это был "игры бегалки спанч боб" крайне исполнительный слуга.

Ее имя Джэнси Гейн, "скачать попы" ма, и она была охранницей в борделе.

Карлос хранил его совсем для другой дичи и прекрасно умел с ним обращаться.

Что же касается вашего приказа о моем низложении, то я могу только улыбнуться, видя, как нелепо вы поступаете.

Ух, и устал же я, прямо не "Имена" могу больше!

Только одно лицо было огромным, и его глаза были глазами трупа.

Его не назовешь виллой или коттеджем в Мексике нет ни "скачать игры crazy monkey" того, ни другого, ни даже чего-либо похожего.

Уже давно барабан пехотинцев и горн кавалеристов возвестили о том, что гарнизону форта Индж пора ложиться спать.