EXPOSICIÓ DE PEDRA SECA

"Un dels nostres patrimonis històrics i naturals"

A la Sala Polivalent de Sant Martí Sarroca, des del 14 de gener al 15 de febrer del 2008, organitzada pel Martinet.

Horari de visites: de dilluns a divendres de 5,30 a 7.30 de la tarda.

Aquesta serà la darrera activitat per la commemoració dels 20 anys de la 3a. època d'El Martinet. L'exposició que es podrà veure a Sant Martí i que es fruit del treball d'un col·lectiu de persones de La Bisbal del Penedès, es va inaugurar la tardor del 2003 en aquesta població del Baix Penedès, on va estar exposada al Centre Municipal de Cultura i que va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Bisbal i la Diputació de Tarragona. L'execució de l'exposició va estar coordinada per dos estudiosos de la pedra seca, en Josep Vallès Campanera i Benjamí Català Benach. Es portà a terme conjuntament amb la Secció mediambiental de l'ADF Clot de Bou, entitat composada per membres pertanyents als municipis de La Bisbal del Penedès, Masllorenç i Albinyana; editors alhora de la revista mediambiental El Marge.

L'obra esposada, per una banda, és una mostra fotogràfica de la catalogació de gairebé la totalitat de les barraques de pedra seca del terme municipal de la Bisbal del Penedès; per l'altra, uns dibuixos d'estudi de detalls de construcció de tota mena d'elements fets amb aquest material tan simple i abundant al nostre entorn: la pedra.

Després de molt de temps d'oblit i destrucció, ja fa uns anys que es van donar a conèixer els primers estudiosos d'aquest tema. L'abandonament progressiu del medi rural i la creixent mecanització de l'agricultura amenacen de fer desaparèixer el paisatge de la pedra seca. Tot allò que els homes van alçar pedra sobre pedra va caient; la natura poc a poc va recuperant allò que els avantpassats havien anat guanyant-li lentament amb les seves mans.

L'objectiu d'aquesta exposició és sensibilitzar-nos tots sobre els valors ambientals, paisatgístics, culturals i patrimonials que ens ofereixen les construccions de pedra seca i alhora retre homenatge a les generacions que ens han precedit i ens han deixat aquesta obra, fruit del seu dur treball constant.

Хотя я не донес на него "Скачать образец акта приема передачи"в свое время, это именно он чуть "Скачать учусь читать"не уничтожил химическую "Скачать песни согдиана только не молчи"лабораторию Грисволда.

Бывал у меня в гостях один знакомый,-начал Швейк,-славный парень, по фамилии Гофман.

Пробравшись через кусты, я выехал на главную дорогу, идущую "Игры для взрослы скачать"вдоль реки, а затем, пришпорив коня, поскакал таким галопом, как будто бы решался вопрос о моей жизни или смерти.

Я говорю стену, только потому, что у меня нет более подходящего слова.

торжествующе воскликнул охотник.

Но оттуда не должно выйти ни песчинки.

Чрезвычайно удачный "скачать полную версию папины дочки игра" поворот событий, сэр.

На ладонях "Цветы и букеты из гофрированной бумаги" бога появились шаровые молнии, он "Учимся решать комбинаторные задачи. Тетрадь по математике для учащихся 3 класса" поднял руки, чтобы уничтожить слугу, "gt s5560 прошивка" собравшегося предать господина.

Мы, смертные, искали бессмертного.

Его ноги "Дягилев. "Русские сезоны" навсегда" в кожаных ботинках и шерстяных носках "учебник истории история россии" утонули в морской воде по "скачать карту омска" щиколотку, но он стоял на "скачать кипелов музыку" твердом песке, готовый "скачать песню пуля на вылет" бежать.

Он был полностью поглощен драконом.

Она положила руку "Мастер и Маргарита" на его плечо.