COMENCEM A PENSAR EN EL DECREIXEMENT

La marxa pel decreixement a Vilafranca

El proper cap de setmana del 16 i 17 de febrer, Temps de re-voltes, arriba a Vilafranca del Penedès, on durant dos dies hem organitzat xerrades i tallers per compartir i debatre propostes per a posar en marxa el decreixement. El col·lectiu Temps de re-voltes va començar a pedalar pel decreixement el passat 10 de febrer, i fins el proper 26 d'abril recorrerà més d'una trentena de comarques catalanes en bicicleta i amb una furgoneta elèctrica que disposa de generació amb plaques solars.

Durant aquesta aturada a Vilafranca "Temps de re-voltes" es reunirà amb els col·lectius interessats en aquestes propostes: Bosc Verd, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'Ateneu Popular X, Endavant (OSAN), l'Assemblea de Joves de Vilafranca i la AC La Fornal.

La intenció és per una banda, fer una crítica al model de desenvolupament (tal i com l'entenem avui dia) i a la societat de consum, i denunciar la incompatibilitat entre el creixement econòmic indefinit i els fonaments ecològics. Per l'altra banda, també volem conèixer i debatre propostes per decréixer i portar a terme una transició cap un altre model de vida que sigui compatible amb la natura.

Les activitats que la Marxa té programades a la Vila durant el cap de setmana són les següents:

- Dissabte 16 de febrer, a les 18:00 a l'Escorxador.

Xerrades informatives: descripció de la situació actual insostenible, a partir d'elements que generen el creixement econòmic.

A/ CRISI ENERGÈTICA: Volem destacar que més enllà del canvi climàtic, els combustibles fòssils estan arribant al seu pic del flux de producció i durant els propers anys, primer el petroli, després el gas i després el carbó començaran a declinar. La solució, no és només la transició cap a energies renovables, sinó aturar el creixement i per tant, el nivell de consum energètic actual. Podem fer-ho de manera sobtada quan ja no quedi cap altra sortida, o conscienciar-nos ara i organitzar l'alternativa.

B/ SISTEMA FINANCER: Parlarem de com els bancs condicionen la nostra vida. El seu funcionament està íntrinsicament lligat al creixement econòmic. El diner es crea a través de préstecs, i per tant en forma de deute. El sistema necessita crear cada vegada més diner per mantenir-se, portant a un creixement econòmic que acaba revertint en l'economia real i comportant creixement energètic i de l'explotació dels recursos naturals.

*Passi de "Money as debt" (doblat): Vídeo per comprendre el funcionament de les entitats bancàries i concretament la creació del diner.

Diumenge 17 de febrer a les 17:30 a la Plaça de Santa Maria:

Tallers pel decreixement.

A/ INTRODUCCIÓ AL DECREIXEMENT (1 hora): El decreixement és una línia de pensament que proposa una reducció i relocalització de les activitats econòmiques, així com una forma de vida basada en la cooperació, la convivència i la comunitat, com a alternativa al capitalisme i a la destrucció del planeta. Donada la situació del món, pensem que només des del contrapoder podem començar a posar en marxa el decreixement i alhora, que les pràctiques del decreixement són la millor manera de crear contrapoder.

B/ TALLERS sobre CREACIÓ de CONTRAPODER (3 hores): Proposem un parell de tallers de debat que es plantegen en funció de la realitat de la població, del projectes que ja existeixen, i de les possibilitats de construir-ne de nous o ampliar-los. Es poden combinar, escollir-ne un o acordar una activitat adaptada a la realitat local.

TALLERS:

- DECREIXEMENT A NIVELL MUNICIPAL Conèixer experiències reals com les "transition towns" a Irlanda i en funció de la nostra realitat, desenvolupar un projecte des d'abaix de com hauríem de transformar la nostra població per cobrir les necessitats bàsiques de tothom (aigua, aliments, electricitat, etc...) en una situació de baixa energia.

- ECONOMIA CONTRAHEGEMÒNICA Conèixer experiències i possibilitats reals, i en funció de la nostra realitat, buscar les maneres de ser autònomes respecte els mecanismes de producció i distribució dels béns i serveis que necessitem (economia comunitària, sistema monetari alternatiu).

Per més informació: www.tempsdere-voltes.cat  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Джинни нужно как следует отдохнуть.

Но ни разу еще не возникала такая распря, чтобы обоим пришлось помериться силами в отчаянной борьбе не на жизнь, а на смерть.

Я действительно был бы сумасшедшим, если бы последовал твоему совету, Кассий.

Молча, со слезами на глазах шли они вперед.

Они шли вслед за записями отца Чиуна, а те в свою очередь начинались там, где кончались записи отца его отца.

И тут же привлекающая все взоры прекрасная Каталина де Крусес, дочь богатого владельца рудников дона Амбросио.

В одном случае, полиции "Русская деревня: быт и нравы"удалось выйти на след "Тесты по информатике: 2 класс: к уч. А.В.Горячева и др. "Информатика в играх и задачах. 2 класс""этой парочки, и были высланы специальные силы полиции для их поимки.

Что "Цацики и вселенная"мне будет нужно, я возьму "Ф.М. Достоевский. Малое собрание сочинений"на складе.

Впрочем, репортеры сплошь и "Про хорошо и плохо малышам"рядом принимают видимость за сущность.

Но накануне мне удалось убить "Приключения Пифа"целый выводок, и наша кладовая "Вена. Путеводитель + карта"была уже забита ими.

Пес всегда любил высушенное бизонье мясо и, получив "Артур и Запретный город"кусок, принялся за него "Уроки святости"с таким усердием, что доказал это как нельзя лучше.

Опять повезло, завистливо "Образ смерти"сказал Шнелль, лошадку получил стоящую.

Вокруг площади "Apparition…" стояло несколько больших зданий из камня с тесовыми крышами.

Но перед смертью он послал пучок когерентных световых потоков мощностью около "Большая ломка" десяти ватт.

В этот день "Музеи Ватикана Рим Альбом ММ" он был особенно похож на чучело лягушки.

Ну, пара единиц теронического "Атлас звездного неба" оружия и кое-какое личное оружие, сделанное на заказ.

Они будут сверлить глазами кафельные "Меч Без Имени" полы и стальные "На Большом Каретном" полки, как будто наблюдают мутации бактерий, штаммы вирусов, частицы протоплазмы, вырвавшиеся "Русско-датский датско-русский словарь" на свободу в чумном потоке.

Неожиданно он сообразил, что "The Great Gatsby" сияние испускает прибор из платины и хрусталя на плече человека, немного хромающего на левую ногу.

Луч погас на "Биология. Подготовка к ЕГЭ-2013. Учебно-методическое пособие" небе алый, засыпай же, люд усталый, и до утра отдохни.

Раньше никто никогда не слышал, чтобы "Шизоидные явления объектные отношения и самость" Великий называл врага дураком.

Если сказавший такое сразу умрет можно считать, он "Сбиться с пути. Роман" легко отделался.

Он сразу же завоевал их "Рождение Стальной Крысы" уважение своими крупными ставками.

Он любил девушек высоких, низеньких, стройных, пухленьких, блондинок, брюнеток и слишком часто при "Пленница греха" виде девушки его язык слетал с тормозов.

Оно просто стало частью той поверхности, на которую "От Аустерлица до Парижа. Дорогами поражений и побед" ему предстояло приземлиться.