VINE A CAMINAR AMB EL BOSC VERD

Caminada a Canaletes i el seu entorn natural (amenaçat per la construcció d'un parc eòlic)

Coneix els indrets de la Vegueria Penedès

El proper diumenge 30 de març del 2008, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada a Canaletes i el seu entorn natural guiada per en Toni Inglada, del Centre Excursionista del Penedès. La sortida està prevista a les 9 del matí des de la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el Monument a Milà i Fontanals) indret on distribuirem els assistents en els diferents cotxes particulars per a desplaçar-nos fins a Canaletes.

Aquest itinerari transcorre per uns paratges d'una excepcional bellesa que es veuen reforçats per els sorprenents salts d'aigua que hi trobem en els diferents torrents del municipi de Cabrera d'Anoia, ben a prop del poble de Canaletes. Visitarem uns engorgats situats en racons de frondosa vegetació de ribera, així com de espesses pinedes en els indrets més enlairats.

Sortirem a caminar des de Canaletes per prendre direcció al Salt de la Font dels Capellans, que es troba situat en el torrent Fondo, seguirem camí fins el Salt de la Mala Dona, que trobarem en el torrent de la Bleda, per continuar el nostre recorregut entre boscos i terres de conreu fins arribar a la vall del riu Anoia, on prendrem un sender passant per la font del Sopes, entrarem en el torrent de la Cremada fins arribar al espectacular Salt dels Cups. Després de visitar-lo, desfarem uns metres de corriol per dirigir-nos al torrent de la Bleda i gaudir del impressionant espectacle del Salt del Cargol. Aquest paratge, protegit per altes cingleres, es d'una gran bellesa.

Per un sender ben costerut, pujarem fins a la seva part mes enlairada, amb bones vistes, si el dia ho permet. I per un ombrívol i agradable camí anirem de retorn a Canaletes, on donarem per acabada, aquesta suggerent caminada.

Sortida gratuïta i oberta a tothom.

Cal portar l'esmorzar, beguda i calçat adequat.

Nota: Tingueu en compte que aquest dia hi ha canvi d'hora.