MANIFESTACIÓ NO ALS PEATGES, SI AL TRANSPORT PÚBLIC

Divendres 18 de juliol, a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça de la Vila de Vilafranca, inici de la manifestació.

El Penedès no vol peatges!

Davant la convocatòria de la manifestació en contra del peatge de l'AP-7 i a favor del transport públic, la Plataforma per la Vegueria Pròpia ha manifestat:

1 – La nostra plena adhesió a aquest acte tot remarcant que el lema de la protesta és encapçalat amb el terme Penedès, puix l'autopista AP-7 és la via d'entrada i de connexió entre les nostres comarques, l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

2 – La satisfacció que, iniciant-la l'ajuntament de Vilafranca, s'hagin afegit a la convocatòria, els ajuntaments de Sant Sadurní, el Consell d'Alcaldes i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, com a mostra d'una sensibilitat comuna en favor del Penedès.

3 – La confiança que la problemàtica del Penedès, a través de reiterades convocatòries, vagi trobant ressò en les entitats, associacions culturals, ajuntaments, Consells Comarcals i en la diversitat d'instàncies ciutadanes expressades en les plataformes.

4 – La nostra preocupació, ara i aquí, per un paisatge que en el pas de l'àrea metropolitana de Barcelona a la de Tarragona i d'altres, ocupa i parteix per la meitat els terrenys del nostre territori i vol expandir-se encara més.

5 – La necessitat, tal com s'exposa en les bases de la Plataforma, d'un plantejament en xarxa de les vies de comunicació, obertes al país, i no als quatre vents i de gran impacte. Proposem un transport públic, programat, eficient, per carretera i en ferrocarril; que respecti la fesomia natural del país i les seves necessitats; que eviti els traumes sobre el paisatge; que rellevi progressivament el transport privat i superi l'aïllament pràctic de molts pobles del Penedès entre si i amb els nuclis centrals de població.

6 – Denunciem el doble greuge de veure'ns tractats, d'una banda, com a residents d'una àrea llunyana, però obligats a pagar peatge per a connectar-nos amb una àrea metropolitana, tanmateix pròxima i absorbent. Mentre que per l'altra, encara no hem vist reconegudes la reivindicació de l'Ámbit de Planificació Territorial i la possibilitat d'una futura Vegueria. El pagament de peatges i el no reconeixement territorial són una mostra més del tracte que rep el territori.

7 – Ens reiterem, en conseqüència, en la necessitat que el Penedès, com a unitat territorial, passi de l'Àmbit de Planificació Territorial –que encara reivindiquem- al de Vegueria Pròpia perquè obtingui la veu i el vot en els temes que l'afecten i en aquells que repercuteixen, com en aquest cas, en les vies de comunicació i el transport públic, en totes les seves variants.

8 – Denunciem el greuge comparatiu que pateix Catalunya respecte a la resta de comunitats autònomes, que tenen més favorablement resolta la qüestió dels peatges i troben en l'Administració Central o autònoma, un resposta més atent o una acció més decidida.

9 – Per fi, fem nostre, un cop més, el lema d'aquesta jornada:

 

El Penedès diu no als peatges,

el Penedès diu sí al transport públic

Звук, заставивший их умолкнуть, не был похож ни на топот лошадиных копыт, ни на шорох шагов человека, ступающего по мягкой траве.

Вот видите, маленькие ошибки всегда ведут к большим неудачам.

Он посмотрел на часы, как будто сожалея, что ему придется ехать одному.

Во всяком случае, так уверял торговец свининой, довольный, что на этот раз всех всполошил не он.

Будем надеяться, что это был не он.

закричал в панике толстый человечек.

И хотя по обе стороны ущелья вздымались неприступные утесы, у охотника была возможность бежать, если бы солдаты вошли в ущелье снизу, из долины.

Неудивительно поэтому, что он с величайшим интересом слушал грозное заклинание самого грозного "скачать картинки на телефон 640 360" ветра из всей розы ветров, певшееся притом с каким-то диким одушевлением.

Скоро мы без труда справимся с пожарами.

Разразится, ваша милость господин советник, "книга скачать научные" очень скоро разразится.

Я ничего не видел в слегка примятой траве, но Толька рассуждал с авторитетностью арсеньевского Дерсу-Узала.

Мне казалось, что ничто не могло заполнить душевную пустоту, порожденную этой разлукой.