CAL UNITAT PER ASSOLIR LA VEGUERIA PENEDÈS

Bosc Verd demana unitat d'acció als partits polítics que defensen la Vegueria Penedès

1. La defensa de la Vegueria Penedès no es pot polititzar

2. El PSC ignora la majoria social existent a favor de la Vegueria Penedès

3. El govern de Catalunya no actua amb claredat

 

1. La defensa de la Vegueria Penedès no es pot polititzar:

Darrerament la lluita per la Vegueria Penedès està entrant en discussions i tensions partidistes que poc ajuden a la consecució del nostre objectiu. Des del Col·lectiu Bosc Verd volem manifestar que en la nostra tasca comuna no hi pot faltar ningú, no podem perdre efectius. Ni d'ERC, ni de CIU, ni de la CUP, ni del PP, ni d'ICV si ens referim als partits polítics ... ni dels empresaris, ni dels ecologistes, ni de les entitats culturals, si ens referim al moviment social i econòmic de les nostres comarques.

La lluita per la VP no es pot polititzar a favor de cap partit. És un patrimoni de moltes persones i entitats, que amb tranversalitat, creiem i formem part d'aquest projecte. Persones amb pensaments i militàncies diferents però que ens uneix un objectiu comú.

Per això, com a entitat sòcia de la VP, demanem als partits polítics que per respecte a les persones i associacions que formem part de la plataforma s'abstinguin de fer més declaracions en àmbits públics que acusen la plataforma de ser un lobbie de pressió de determinats partits polítics, o d'estar al servei d'alguns interessos de partit.

La duresa i la fermesa de les nostres actuacions l'hem de reservar per guanyar espai a la Vegueria Penedès i per deixar en evidència aquells que, sota actituds clarament antidemocràtiques, no respecten la voluntat de les persones del territori.


2. El PSC ignora la majoria social existent a favor de la Vegueria Penedès:

Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, volem posar sobre la taula la difícil situació en que es troba l'assoliment de la Vegueria Penedès, malgrat el suport de 62 ajuntaments (que representen el 90% dels ciutadans), de 4 Consells Comarcals, de 111 entitats socials, de 4.500 empreses i de milers de ciutadans/es d'aquestes comarques.

Amb aquest suport tant ampli, que configura sens dubte, una majoria social a favor de la Vegueria Penedès (VP), lamentem que des del govern de Catalunya no s'hagi tingut en compte la Resolució de juny de 2006, de la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya (amb les abstencions del PSC i d'ICV) sobre la creació de l'àmbit funcional de planificació territorial corresponent a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Com tampoc s'ha tingut en compte la Resolució de desembre de 2007 del Parlament de Catalunya (amb l'abstenció d'ICV i el vot contrari del PSC) sobre el mateix tema.

És decebedor observar com el PSC menysvalora la opinió de la majoria social de les comarques de la Vegueria Penedès per interessos purament partidistes i d'obtenció de vots. Aquesta obstaculització permanent cap a l'avenç de la VP reflexa una manca d'exercici democràtic al no respectar la voluntat de les persones que viuen en aquest territori. La veritable democràcia és aquella que es nodreix de les aportacions que els ciutadans d'un país realitzen per la construcció del seu propi futur. No és aquesta la voluntat del PSC.


3. El govern de Catalunya no actua amb claredat:

El Govern de la Generalitat està planificant el territori en base a una esquarteració entre les comarques que configuren la VP. Molts serveis públics estan sent organitzats i gestionats partint l'Anoia amb les comarques centrals, el Baix Penedès amb el Camp de Tarragona i l'Alt Penedès i el Garraf amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Com qui no vol, la Generalitat guanya temps avançant les polítiques de gestió i planificació, a través dels Plans Territorials Parcials, dividint administrativa i orgànicament les comarques de la Vegueria Penedès. Per exemple, les regions sanitàries son 7. Els Departaments de Vicepresidència i d'Interior tenen 7 delegacions territorials. El Departament d'Educació té 9 serveis territorials. El Departament de Justícia te 10 serveis territorials. El Departament d'Economia té 4 serveis territorials. La majoria de departaments de la Generalitat tenen 5 serveis territorials.

El cas més actual és el Departament de Cultura i de Mitjans de Comunicació, que va aprovar el 10 de juliol, una nova reestructuració del departament en 7 regions, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i l'Alt Pirineu i Aran, sense tenir en compte la Vegueria Penedès. De què servirà doncs l'àmbit de planificació de les comarques del Penedès? O un nou Pla Director? A qui volen enredar?

La constatació en el pas dels dies de que la Generalitat no té en compte per a res, la reestructuració del territori en base a 8 vegueries, deixa en un cul de sac les reclamacions que es fan des dels territoris.

És aquí on hem de posar conjuntament les nostres energies.Он хотел одного поскорее выбраться отсюда.

Эта сфера принадлежит равно "Песня божья коровка скачать"как твоему, так и моему народу,-сказал Мефистофель.

Вы сможете пожелать все, что вашей душе угодно.

Однако я все-таки решил пустить Малисти по следу и о результатах приказал доложить на Вольную.

То местечко на севере Англии, "Скачать программу для нарезки mp3"с которого небесные гости начали свою экскурсию, Юдоль Страдания, не слишком широко известная "Саундтрек сумерки скачать"в те времена как раз подходило для таких целей.

Те, кто причиняли "хоум кредит лотерея"ему зло, умирали, получив свой урок, или же носились в Вечной Тьме на кожистых крыльях, пока не заслуживали его благоволения.

Речь "Microsoft office 2010 пробная версия скачать"шла о человеке, который лежал, растянувшись во весь рост на бревнах, неподалеку от мачты и как будто спал.

Не знаю, но я "Gta 4 скачать онлайн"родом еще и оттуда.

И видит враг наш звездный флаг Под небом голубым.

Среди игроков вы встретите и священника в сутане, который утром читал молитвы, и, если "Сказки 1001 ночи скачать"угодно, можете поставить свой доллар или дублон против его монеты.

Биглер "Симулятор вождения поезда"снова почувствовал себя вполне спокойным.

Шнелль словно в чем-то подозревал меня, чему-то не доверял, чего-то боялся.

Принимал в ней "игра таблица умножение скачать" некоторое участие, милорд.

Им суждено было спастись "скачать игра щенята" от пламени только для того, чтобы погибнуть в черной пучине океана.

ГЛАВА ДЕВЯТАЯ Столь "скачать карту алтайского края" блистательное деяние заслуживало "скачать музыку для мобилы" того, чтобы быть немедленно увековеченным в анналах Дома Синанджу.

Иногда они их "неро скачать на русском" продавали, иногда покупали.

А у нее хорошая память, "игра анастасия скачать" у этой старой дамы, наконец сказала Серая Метелка.

Равномерно горело "скачать сотри его из мемори" освещение, и хотя там имелись расположенные с одинаковыми промежутками передатчики "карты мобильные скачать" из них доносились лишь звуки тяжелого дыхания и невнятное "скачать звонок для телефона" бормотание, возможно, "скачать игрі для для китайского айфона" проклятия, этого я не сумел как следует разобрать.