Notícies

NUCLEARS NO GRÀCIES

El Punt, 12 de maig de 2009.

L'Estat sanciona la nuclear d'Ascó amb 15,4 milions per les fuites dels anys 2007 i 2008

La sanció és la suma de quatre infraccions greus i dues de lleus i és la multa més alta que haurà pagat mai una nuclear

La central nuclear d'Ascó haurà d'afrontar la sanció més alta a l'Estat espanyol. Foto: J.F.
El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha imposat una multa de 15,4 milions d'euros a la central nuclear Ascó I. La xifra ve donada per la suma de quatre infraccions greus i dues més de lleus, arran de l'alliberament de partícules radioactives que es van detectar entre finals del 2007 i principis del 2008, però que no van ser notificades per la central fins a l'abril de l'any passat. La multa és la més alta imposada fins ara a una central nuclear de l'Estat espanyol, ja que el següent import més elevat és el que va haver de pagar Vandellòs II, que va ser d'1,6 milions d'euros. L'expedient sancionador es va iniciar a proposta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), i es parlava d'una multa que podia oscil·lar entre els 9 i els 22 milions d'euros.

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, va signar ahir l'ordre ministerial que sanciona Endesa, l'empresa titular de la central nuclear Ascó I, amb una multa de gairebé 15,4 milions d'euros. Una sanció que l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II encara no coneixia ahir oficialment, i que va preferir no valorar. Ja el mes d'agost passat, quan es va conèixer el contingut de l'expedient del CSN, Sebastián va anunciar que el govern actuaria amb «contundència» contra Ascó I, en considerar que les centrals nuclears «han de ser segures i això vol dir que no hi poden haver ni manipulacions ni ocultacions». De fet, en aquell moment ja es va anunciar que la multa podria oscil·lar entre els 9 i els 22 milions d'euros, unes xifres que l'organització ecologista Greenpeace van jutjar com a insuficients, a més de titllar-les de «multa ridícula». Finalment, la sanció aprovada per l'Estat ha estat de 15.390.000 euros. En concret, 7,5 milions els ha imposat Indústria per l'emissió de partícules radioactives a Ascó I des de finals del 2007 a principis del 2008. Unes emissions que van superar el límit anual de la dosi permesa per a membres del públic a l'interior de la central, i que es considera una infracció greu. A més, Indústria també ha multat la central per no haver establert un control de la contaminació externa del personal una vegada descoberta la contaminació interior, i per no haver senyalitzat i delimitat radiològicament les zones de lliure accés de la central. Això també es considera una infracció greu (3 milions d'euros). També cal afegir-hi 3 milions d'euros més per haver incomplert les recomanacions de senyalització; i una sanció d'1,8 milions per haver incomplert el Manual de protecció radiològica, per no haver fet constar als registres de vigilància la contaminació trobada a les zones de lliure accés.

Pel que fa a les infraccions lleus, s'ha sancionat amb 15.000 euros la no-emissió d'un informe d'un succés notificable, quan al novembre del 2007 es va produir una maniobra de vessament del contingut d'una aspiradora a una piscina combustible; i amb 75.000 euros més per no haver adoptat les mesures per minimitzar la probabilitat d'exposicions potencials, ja que va permetre la sortida d'un camió de ferralla que contenia partícules radioactives.

El diputat del PSC per Tarragona i portaveu del grup socialista a la ponència del CSN del Congrés, Francesc Vallès, va valorar molt positivament la sanció al titular de la nuclear d'Ascó, que va titllar d'«històrica». Segons Vallès, el CSN va actuar «amb independència, i ara al govern no li ha tremolat el pols, i ha actuat amb contundència». «És un toc d'atenció molt important a les nuclears, perquè sàpiguen que amb la seguretat no s'hi juga», va dir. A més, Vallès va remarcar que els socialistes continuaran exigint «les màximes garanties de seguretat i més inversions» a les centrals catalanes, tenint en compte que «cal continuar convivint amb les nuclears». A banda, Vallès va assenyalar que pressionaran perquè una part de la sanció «puga revertir» al territori, i en especial a la Ribera d'Ebre, per aconseguir una major millora econòmica. Un aspecte que, per la seua banda, l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal (CiU), va voler replicar. «És penós que s'hagin de demanar compensacions», va dir. «Això són mesures conjunturals i puntuals, i els municipis de les zones nuclears fa 30 anys que demanem mesures estratègiques per diversificar la nostra economia», va remarcar. Vidal va valorar que la sanció a la central hauria de servir perquè Ascó i la comarca recuperin «la tranquil·litat i la confiança en les empreses i les institucions».

Un dels incidents nuclears més greus

L'incident d'Ascó I va ser un dels més greus de la indústria nuclear de l'Estat (tenint en compte la seva classificació de nivell 2 a l'escala INES, que va del 0 al 7). Arran de l'alarma social que es va generar i de les deficiències de comunicació (els alcaldes de la zona afectada per les centrals se'n van assabentar per la premsa) el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va enviar a Ascó un equip d'inspecció per esbrinar «totes les circumstàncies i elements relacionats amb l'origen i evolució del succés, incloses les accions del titular», l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), que gestiona les nuclears catalanes que són propietat d'Endesa i Iberdrola. L'ANAV es va convertir en el blanc de totes les crítiques per haver donat al CSN i als alcaldes informació «deficient i incompleta» sobre la fuita. Cinc dies després el CSN havia de reconèixer que la fuita radioactiva havia estat cent cops superior a la declarada per la central.

Когда-то в тебе были зачатки приятного обхождения.

Подсвечники исполнят их самые сокровенные "микрокредит онлайн на карту"желания.

Может, у нее где-то были "автокредит какие документы"муж и шестеро детей.

Такое расположение обеспечивало скольжение корабля "как пользоваться кредитной карточкой"по краю "Программа для переделывания формата скачать"бездонной гравитационной пропасти Солнца.

На встрече с председателями астрономических факультетов крупнейших университетов Фриде пришлось выслушать доводы иного рода.

Будет хорошо, если ты станешь мастером фуги, но это не главное.

Затем он смешал его с небольшим количеством ячменя и этой "музыка скачать сборники русский" смесью набил трубку.

В другой руке "Скачать сказки бесплатно через торрент" он сжимает лук, а на "скачать пригласительные на день рождения" бедре у него висит колчан, "скачать безплатные игры рыбалки на телефон" полный молний.

Черты его лица, искаженные предсмертной агонией, застыли.

Я не "скачать песню лола" мог с уверенностью сказать, что "скачать драйвер видео ати" находится под штукатуркой, на чем держатся гвозди.

Его тащило в воздухе вдоль "скачать тему для iphone 4" виадука, пока тросы не зацепились за угловатую раму указателя "игра счастливые колёса 3 играть" направлений.

Бортан, однако, не вернулся, поэтому я больше склонялся ко второму варианту.

Я подавил приступ "начальник скачать песню"боли, искоса глянул вперед, пытаясь определить, "скачать руки вверх слёзы капают"где находится "скачать песню стаса михайлова брату"саламандра.

Джерри уже вытаскивал деньги из кармана "Скачать карта нового уренгоя"грабителя.

Наверное, с ним случился припадок.

Я предупреждала Селара, что ему нужно "скачать роутёр"держаться подальше от Шоредана.

Я поглядел "песни доченька моя скачать"с минуту в ту сторону, все еще "скачать мобильное аська"недоумевая по "поиграть в бесплатные игры одевалки"поводу его появления, потом занялся "селена гомес альбомы скачать"теми вещами, которые я принес сюда.

Минотавр замедлил шаги, затем замер возле стены.

Я бережно завернул бутылку "условия получения потребительского кредита" в шелк, потом в кусок хлопчатобумажной ткани "Обратись к Бешеному" и уложил в шкатулку из "Вечера на хуторе близ Диканьки" железного дерева.

Разминирование заняло менее десяти минут.

Она была натурой незаурядной "Хакеры Сновидений" и мечтала о чем-то таком, что "Исповедь" выходило за рамки обывательского представления о счастье.

Эйрадис "Третий глаз исцеляющий Теория и практика оздоровления" прикоснулась пальцами к его лицу.

Что бы ты "Густав Климт" ни замышлял, не забывай об этом.

Приятно было ехать "Сладкое возмездие" не спеша и вдыхать "русский стандарт вклады" ароматы местности, смотреть, как тает роса на искрящихся полях и сорванных листьях, "автокредит мазда" чувствовать ветер, слышать и видеть стаи птиц, улетающих на Острова Солнца.

Даже одинокий самец "Пятеро в звездолёте. Семь дней чудес. Повести" сможет указать нам "влади каста ясно(скачать альбом )" направление.

В своих красно-черных мундирах они "скачать музыки на гитаре" выглядели весьма эффектно.

Вернувшись в свой кабинет, "решебник голицынский 6 издание решебник" выключил компьютеры и вышел "Статьи государственного бюджета включают" из здания.

Кто был в Собрании, тот его видел.

А "скачать военные стратегии стратегии" может, ему будет "Дневник фокса Микки" позволено отовариться в валют-ном магазине, где, "сосо павлиашвили тост скачать бесплатно" как он слышал, "244 китайских упражнения для тех, кому за 40" можно купить товары западного произ-водства, "скачать с народа ру" но значительно дешевле.

Спокойно, лениво и равнодушно она отшвырнула Вирджинию на пол.

PROTEGIM LES AUS DE LLEIDA

Avui, 7 de maig de 2009.  Joan Tort

La protecció d'aus fa retallar el canal Segarra-Garrigues

El govern acata dues sentències de la Unió Europea | Es preservaran per a ocells 39.900 hectàrees d'un total de 70.150

Europa ha obligat el govern català a aplicar mesures de protecció de les aus a LleidaEuropa ha obligat el govern català a aplicar mesures de protecció de les aus a Lleida LAURENT SANSEN / ARXIU
El canal Segarra-Garrigues tindrà un 57% de la seva àrea regable protegida per a la preservació d'aus estepàries. El govern català posa avui a informació pública la nova retallada d'hectàrees que no es podran regar a plena dotació d'aigua. Una mesura imposada per la Comissió Europea per acatar dues sentències comunitàries contra Espanya i Catalunya pel que entenen que és una minsa protecció d'aus en perill d'extinció. Unes sentències que en cas de desobeir-se suposarien sancions econòmiques i la pèrdua de fons europeus.

La proposta final del govern augmenta en 14.297 les hectàrees protegides i les situa als secans del Segrià, Utxesa, la zona de Bellmunt-Almenara, Plans de Sió i l'àrea de Belianes-Preixana, espais que ja havien estat qualificats com a zones especials de protecció d'aus. El govern, per tant, amplia la preservació d'ocells en aquestes zones, cosa que implicarà un 20% més d'exemplars protegits de terreroles, calàndries i sisons.

La retallada provocarà que molts pagesos que esperaven regar es quedin ara sense opció a l'aigua o amb petits regs de suport (goteig) i hagin de seguir amb conreus de secà, fet que implica rendiments i collites molt inferiors. La Generalitat preveu plans de gestió i usos per a cada àrea i compensacions d'entre 150 i 500 euros per hectàrea i any als afectats si mantenen l'activitat agrària i segueixen mesures agroambientals.

El president del Segarra-Garrigues, Josep París, va explicar que 39.900 hectàrees protegides de 70.150 "és una hipoteca i una limitació que ens preocupa".

Его маленькие руки двигались в такт мелодии; он танцевал.

Но Эйлин "Скачать песню про сашу"Шалотт тоже была редкостью нет уникумом, поскольку "сумма потребительского кредита"она, вероятно, "Клипы настя каменских и потап скачать"была единственной в мире, соединившей необходимую техническую подготовку с уникальной проблемой.

Это произошло, "Скачать драйверы принтеры"как всегда, внезапно.

Я получил кое-какие инструкции и объяснения по "банк экспресс кредит"поводу метафизической природы вещей, но я больше рассчитываю на то, что удалось узнать прямо здесь "Плеер для блюрей скачать"это практическая сторона дела.

Спокойно, парень, послышался резкий шепот.

Правда, обычно соседи успевают ослепить их раньше.

Вернулась жажда, а "скачать печать и штамп"голод и не исчезал.

Так "краткое содержание лермонтов мцыри краткое содержание"всего много, сказала она, "Лучшие меню"вроде каталога ощущений.

Нужно б накладывать "Физика. 7-9 классы"поле еще раз, но то безымянное Нечто не "Лизелотта. Удачный отпуск"стал отпускать я на "Развиваем графические навыки. Рабочая тетрадь для детей с ОНР. Приложение к пособию"волю.

Я так же "История. Древний мир. 5 класс. Учебник для общеобразовательных учреждений. ФГОС. (+CD)"восстановил твою внешность, из сугубо "Рыцарь-призрак"эстетических побуждений, сказал Райл, теперь "Алое и зеленое"ты похож сам на себя.

произнес я, как только "скачать игру свару"мы остановились, чтобы сфотографировать склон очередного холма.

Я догадываюсь, задумчиво проговорил Джей.

UNA SOLUCIÓ, ELS COTXES DE LLOGUER

El Punt, 11 de maig de 2009.  Marta Julià.

La crisi fa disparar el «carsharing»

El servei de cotxe multiusuari augmenta un 326% en els últims dos anys arran de la crisi

El gerent de Avancar Carsharing, Josep Sala, mostra l'interior d'un dels vehicles de la flota.
El nombre d'abonats al servei de cotxe multiusuari ha augmentat un 326% en els dos últims anys. La crisi s'entreveu com la principal causa del boom del carsharing, una mena Bicing per a cotxes que no ha deixat de guanyar adeptes des que va aterrar a Catalunya –l'únic punt de l'Estat en què funciona–, l'any 2004. Aquest servei està disponible a Barcelona, Sabadell, Granollers i Sant Cugat del Vallès, i els responsables estudien ara estendre'l a altres poblacions. L'aposta per aquesta fórmula està força normalitzada en alguns països. A Suïssa, per exemple, és visible en totes les ciutats i ja té uns 70.000 usuaris.

El servei de cotxe multiusuari és un bon exemple per constatar que la crisi no ha arribat a tots els sectors. En només dos anys, el servei ha crescut un 326% i ha passat de tenir 827 clients als 2.692 actuals. «En moments de crisi la reflexió sobre el que val tenir cotxe fa que la gent avaluï altres alternatives. I aquí el carsharing pot ser una solució», comenten des de l'empresa Avancar, l'única que ofereix el servei de cotxe multiusuari a Catalunya. A mesura que ha anat creixent el nombre de clients, també ho ha fet el de cotxes i d'aparcaments de què disposa Avancar. La ciutat de Barcelona i el Vallès són les úniques zones de Catalunya en què el servei de cotxe multiusuari està disponible. Segons dades facilitades per la firma, que opera al país des de l'any 2004, el 64% dels clients del carsharing tenen entre 30 i 40 anys, i la majoria són homes (67%).

Aquest servei ja és conegut en més de 600 ciutats de 18 països, i és una opció de mobilitat que crea adeptes arreu del món, no només a Catalunya. A Europa hi ha més de 40 operadors de cotxe multiusuari distribuïts en 250 ciutats, però el cas més paradigmàtic és el de Suïssa, país on va sorgir aquesta iniciativa el 1987 i on hi ha prop de 70.000 persones que aposten per una modalitat que ja disposa d'un parc propi de 1.800 vehicles. Europa és, de moment, el continent on el carsharing ha funcionat més bé, ja que el servei té més de 200.000 usuaris i prop de 5.000 cotxes. L'Amèrica del Nord va al darrere amb 117.000 clients i uns 3.300 cotxes. El servei també té presència a Austràlia, el Japó, Singapur i Xile.

Aquest sistema de transport s'ha començat a promoure activament en ciutats com París i Londres, dins dels plans de lluita contra el canvi climàtic i en pro de la sostenibilitat. Un estudi encarregat per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDA) conclou que els cotxes multiusuari emeten un 24 per cent menys de CO2.

El servei funciona de manera semblant al Bicing, per la qual cosa els usuaris comparteixen una flota de vehicles que gestiona Avancar. L'empresa disposa de cinc categories de cotxes, que renova cada dos anys. Els més utilitzats són els models utility –tipus Opel Corsa o Seat Ibiza–i compact –Renault Mégane o Seat León–. La resta de categories que ofereix Avancar Carsharing són familiar, hybrid i minibus.

Tendència a l'alça

Tenir un cotxe propi suposa afrontar no només els elevats preus de la gasolina, sinó també els dels impostos, l'assegurança, l'aparcament i les despeses de manteniment, entre d'altres. Si, com creuen els analistes econòmics, la tendència a l'alça dels preus dels carburants continua augmentant, mantenir un cotxe propi resultarà aviat insostenible per a moltes persones. Això és, segons la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura (FMSS), el que ja passa als Estats Units, on «molts propietaris comencen a reconsiderar la utilització del vehicle i es pregunten si realment el necessiten». FMSS considera que «aquest canvi de mentalitat, que fa qüestionar directament la importància de l'estatus social que dóna la possessió d'un cotxe, és un canvi cultural sense precedents».

Una flota que no para de créixer

L'empresa Avancar carsharing ha augmentat a més del doble la seva flota de vehicles –de 50 a 124– en tan sols dos anys a causa del creixement d'abonats. Pel mateix motiu, el nombre d'aparcaments reservats als vehicles multiusuari també s'ha elevat de 20 a 37. A Barcelona el servei està present en pràcticament tots els barris de la ciutat, on l'empresa hi té 29 dels 37 pàrquings que té a Catalunya, els quals estan oberts les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. Dos aparcaments més es troben a Granollers, tres a Sabadell i tres més a Sant Cugat del Vallès. L'empresa està estudiant la possibilitat d'obrir el servei a altres localitats catalanes, però de moment encara no hi ha res de concret.

Pel que fa al nombre de cotxes per ciutat, el gruix principal de vehicles es troba a la capital catalana, que compta amb 106 cotxes, cinc dels quals són híbrids i que han estat l'última novetat –van començar a operar a principis de l'any passat–. Els 18 restants estan repartits pel Vallès: vuit a Sabadell, quatre a Granollers i sis a Sant Cugat. L'empresa renova els seus vehicles cada dos anys per tal de que els usuaris disposin de la màxima seguretat i eficàcia del servei.

Com funciona?

El servei de cotxe multiusuari funciona d'una manera molt flexible i senzilla: la reserva del vehicle es pot fer en línia a la web http://www.avancar.es o bé trucant al telèfon 902 55 00 50 fins a cinc minuts abans d'emprendre el viatge. Un cop feta la reserva, amb la targeta client s'accedeix al vehicle, que és en un dels aparcaments de què disposa l'empresa, i la clau del contacte és a la guantera del cotxe. L'ordinador que porta incorporat el vehicle mostra a l'usuari les dades de la reserva, com ara la identificació i la tria del vehicle. El servei de cotxe multiusuari a Catalunya, del qual s'encarrega l'empresa Avancar, es paga en funció de les hores d'ús i dels quilòmetres recorreguts, que es facturen a l'usuari a final de mes, amb la inclusió del combustible, l'assegurança a tot risc i l'IVA. Per ser client del carsharing (www.avancar.es) cal pagar una quota anual de 30 euros si s'utilitza esporàdicament i de 80 si es fa servir més sovint.

Даже "Я и мой кот. Пушистые истории"если бы свет не погас, ты все "Сёра (1859-1891): Пуантилизм"равно не смогла бы ничего разглядеть.

Ночь была безлунной, звезды скрывала "Прощай, детка, прощай"легкая дымка.

Она так же "Стомахион. Игра Пифагора. Пентамино: Игры-головоломки"легко сорвалась и полетела догонять свою ленту.

Мои мышцы сжались, "Достопримечательности Европы"и я рывком бросился на "Азазель"него.

Мое окно выходило на запад, и величественная река катила передо мной "Подлинная история тамплиеров"свои желтые воды, сверкавшие на солнце, как "Испытай силу приправ — и будешь здрав. Мифы и реальность"чистое золото.

Когда-то он пытался лечиться от нервного перенапряжения "Доктор Данилов в роддоме, или Мужикам тут не место"с помощью гипноза, но из этого ничего "Взрывной рост продаж в розничном магазине"не вышло.

Бога ради, не полагайся ты на этого хлюпика.

Идете на верную смерть, сказала она, и я остановился, "Учет производства и реализации готовой продукции" глядя на нее.

Что бы ни произошло, у меня связаны руки.

Ты не оставил мне другого выхода, "Страхование организаций" ответил Поль.

Нельзя, чтобы ты даже про себя так думал.

Всмотревшись внимательней, он различил двигавшихся внутри людей.

Веревка лежала на "Фрирайтинг Современная техника поиска креативных решений" столе, а еще там было много разных костей.

Это будет зависеть от того, "Строительство Бухгалтерский и налоговый учет у инвестора..." что ты скажешь, мастер Кассий.

По необъяснимым в те времена причинам "Last Night in Twisted River" пятна появлялись, росли, увеличивались в размерах и "Золотой ключик или Приключения Буратино" загадочно исчезали за период времени, равный одиннадцати "Острие бритвы" земным годам.

Гарден рассмеялся и слегка повернулся, чтобы посмотреть на "Друг из Рима Есть молиться и любить в Риме" свой город.

Изысканные блюда возбуждали аппетит, а кусочек "Тень Камбера" жареной оленины, съеденный в трактире, конечно, не мог заменить плотного завтрака; поэтому Мак тотчас же "Стрелок" сел к столу и начал есть, рассеянно "Трудовое право в вопросах и ответах" слушая болтовню Василя.

Так что оставался очень узкий проход, достаточный лишь для "Способы запоминания английских слов" того, чтобы рядом могли проехать два вооруженных всадника.

LES CAIXES TENEN MILERS DE PISOS BUITS

El Punt, 6 de maig de 2009

Caixa Catalunya ven 1.700 pisos amb descomptes fins al 30 per cent, preu mínim garantit i pacte de recompra

Caixa Catalunya va presentar ahir la seva política de vendre pisos amb descomptes de fins al 30% i amb pacte de recompra per part de l'entitat, una oferta dirigida a particulars amb l'objectiu que puguin adquirir una residència malgrat la crisi econòmica. La direcció de la caixa ha presentat el projecte com «un pla comercial immobiliari», amb la principal novetat que l'entitat d'estalvi, es compromet a recomprar l'immoble en cas que el comprador tingui problemes laborals, i també la recompra o una compensació econòmica en cas que els actius immobiliaris segueixin baixant a la zona.

Així, l'entitat d'estalvi es desprèn d'un paquet total de 1.700 immobles, dels quals 1.000 habitatges disposen d'un descompte addicional del 30%, 500 pisos més tenen descomptes addicionals del 20% i 200 més amb un descompte addicional del 10%. El preu que ofereixen suposa una mitjana de 190.000 euros o una superfície de 110 metres quadrats, segons les dades que ha donat l'entitat, i també es dóna l'alternativa als interessats de poder-los llogar. Aquesta mitjana no es podria aplicar a les ciutats, i així llocs com ara Barcelona serien habitatges nous a un preu de 2.800 euros el metre quadrat.

En cas de col·locar tot el paquet en venda, Caixa Catalunya ingressaria en l'operació uns 35 milions d'euros, provinents de les vendes d'aquests pisos. A més, Caixa Catalunya ofereix lloguers per a un total de 1.800 habitatges a menys de 500 euros al mes amb una superfície mitjana de 86 metres quadrats, segons va dir Eduard Mendiluce, conseller delegat de Procam, la immobiliària de l'entitat. «La gràcia és la combinació, i estem segurs que aquest pla marcarà un abans i un després en el sector, perquè el que necessita el sector és donar tranquil·litat», va assegurar.

Затем я приказал отнести его домой, а сам занялся его жертвой.

Оставшиеся двое членов команды были взяты на борт.

Я не "Скачать соловей песня"могу поднять руку на беспомощного и безоружного человека и вызываю тебя на честный поединок.

Любезный шкипер, который перевез нас через Атлантический океан, доставил меня на берег в своей шлюпке.

Швейк отслужил с фельдкуратом еще одну полевую обедню, у "Скачать программы для взлома странице в контакте"саперов, куда по ошибке был приглашен и другой фельдкурат, "Отопление частного дома своими руками видеокурс скачать"бывший школьный законоучитель, чрезвычайно набожный человек.

Но Джинни сидела нахмурясь, с озабоченным видом.

Наконец-то нам попались достойные люди.

Но он, Калягин, весьма удивлен, что бывшего президента обвиняют в честных, на просвещенный "Скачать книгу кира булычёва"взгляд Калягина, и патриотических поступках.

Они ушли ушли далеко и навсегда.

Так бывает в театре, когда на сцене появляется трагический актер, выхода которого все ожидали с нетерпением.

Надо только сообразить, из чего бы нам его сделать.

Его пастбища простирались "Скачать игры на компьютер популярные"на много миль в длину и ширину, а его табуны и стада исчислялись тысячами голов.

Я чувствовал, "бесплатные медицинские электронные книги скачать" что, кроме всего прочего, свет был еще "фоторамки для фотошоп скачать" и маяком, призывом, обращенным ко "скачать школьные учебники," мне.

Это вызовет панику, истерику, хаос.

Марк не мог бы сказать, "скачать игру папины дочки на компьютер 2" сколько времени он спал, "игры на консоль скачать" но ему показалось, что прошло "мультфильмы диснея скачать в хорошем качестве скачать" несколько часов, прежде чем он проснулся от царапающего звука.

Я "песня героя скачать" повторил свои слова, "скачать gta 4 быстро" внимательно глядя ему в лицо, прислушиваясь к его "скачать драйвер для доступа к жесткому диску" дыханию.

Я подавил приступ боли, искоса глянул "говорящий попугай на телефон скачать" вперед, пытаясь определить, где находится саламандра.

Джерри уже вытаскивал деньги из кармана грабителя.

NO A LA MAT

El Punt, 11 de maig de 2009. Montse Barrera

Un 70% de les torres de la línia de 400 kV del tram entre Sentmenat i Bescanó ja s'han aixecat

La companyia Red Eléctrica preveu acabar les obres del traçat a finals d'any

Imatges dels treballs d'estesa de cables al terme municipal de Bescanó, dimecres. Foto: LL. S.
Red Eléctrica ja ha aixecat un 70 per cent de les torres de la línia d'alta tensió entre Sentmenat i Bescanó i preveu que a finals d'any les obres estiguin totalment acabades. Al terme de Bescanó s'està treballant intensament en l'estesa de cables; uns treballs que, en segons quines zones i per les característiques del terreny, es fan amb helicòpter. El parc natural de les Guilleries es l'únic punt en què no s'han iniciat les obres, ja que la companyia espera l'autorització ambiental per obrir-hi camins d'accés.

Red Eléctrica ha intensificat els treballs de la línia en el tram entre Sentmenat i Bescanó, on ja té aproximadament un 90 per cent de l'obra civil acabada, un 70 per cent de l'aixecament de les torres i un 20 per cent de l'estesa del cable. La companyia preveu tenir acabada tota l'obra d'aquest tram a finals d'any, encara que de moment no ha obtingut l'autorització ambiental necessària per obrir camins d'accés a les torres de la zona del parc de les Guilleries. Al municipi de Bescanó, fa poques setmanes els operaris van iniciar les tasques d'estesa de cables. En els últims dies, els treballs s'han intensificat mitjançant la utilització de grues i maquinària diversa i, ocasionalment, en zones arbrades, a través d'un helicòpter per reduir al màxim els possibles efectes sobre l'entorn.

El projecte Sentmenat-Vic-Bescanó inclou també el desmuntatge de la línia de 400 kV que uneix Pierola i Vic, en un tram de 37 quilòmetres; de 220 kV entre Vic i Juià (de 39,5 km), i la de 110 kV que passa per les Guilleries (de 16,5 km). Així, en aquesta zona hi haurà una única línia de 400 kV, que, segons l'empresa Red Eléctrica, subministrarà l'energia suficient per satisfer la «demanda que és d'un constant augment».

Les posicions contràries a la instal·lació de la línia no han impedit que el projecte tirés endavant. El traçat Sentmenat-Vic-Bescanó disposa de l'autorització administrativa i la declaració d'impacte ambiental. El 9 de febrer del 2007 el Consell de Ministres va aprovar el projecte i la declaració d'utilitat pública, la qual cosa va permetre'n l'inici de la construcció el maig del 2007. Red Eléctrica manté els seus arguments segons els quals la línia garantirà el subministre a Girona, al TAV i a la Costa Brava.

A la Selva, sense pauses

La construcció de les torres de la línia de 400 kV a la comarca de la Selva avança sense cap pausa des de fa setmanes, tot i les diverses denúncies per part dels opositors. Precisament aquests dies s'està acabant d'aixecar l'última de les torres que passen pel municipi de Santa Coloma, a partir de la qual sorgirà el ramal que anirà en direcció a Riudarenes. Al municipi de Sant Hilari Sacalm també s'està treballant en les torres col·locades en zones no protegides. Les torres aixecades a la comarca de la Selva també es veuen en pobles com ara Osor, Brunyola o Sant Martí Sapresa i ja arriben fins i tot a Anglès.

La viabilitat de soterrar la línia

El Parlament ha debatut aquesta setmana sobre la viabilitat de soterrar la totalitat de la MAT, una possibilitat reclamada per l'associació AMMAT i el CILMA. També ho va demanar el diputat d'ERC i alcalde d'Agullana, Alfons Quera, el qual va defensar que «la decisió de soterrar és una qüestió de voluntat política: s'ha demostrat que si n'hi ha, és possible». I va afegir: «Com que no volem greuges comparatius –per nosaltres totes les comarques del país són igual de valuoses– exigim el soterrament complet de la línia: no admetrem ni un metre més de traçat aeri.» També ICV i CiU defensen la idea d'un impacte mínim.

Первым делом я "Леди гaгa bad romance скачать"взглянул на рану.

Прямо "Скачать книгу сказки андерсена"во двор мы спуститься не "Скачать караоке сборник песни"можем, нам преградят дорогу.

Только "Скачать король лев через торрент"будьте с ним "Скачать касперский на 30 дней"поосторожнее.

Что касается меня, "Скачать с чего начинается родина песня"я мог представить, с "Булгаков бег скачать"каким неудобствами сопряжена женитьба "Скачать спартак сезон 2"на ведьме, но.

Ведь за это "Скачать игры бродилка стрелялка"мне пришлось бы "Музыка скачать паркур"самого себя изругать, ангел ты мой!

Черт бы побрал эти перегородки!

INCOMPLIMENTS DE RODALIES

El Punt, 6 de maig de 2009.  Xavier Miró

El primer pas per al traspàs de rodalies a la Generalitat, amb un any i mig de retard

La Generalitat preveu demà un principi d'acord amb el ministre de Foment per assumir el servei en una transició d'anys

Un comboi del servei de rodalies de Renfe a Barcelona, en el tram entre plaça de Catalunya i Renfe Bifurcació. Foto: ORIOL DURAN.
Demà es preveu que el govern català i el nou ministre de Foment, José Blanco, anunciïn un principi d'acord per traspassar la gestió de rodalies de Barcelona a la Generalitat. El traspàs no se signarà fins setmanes després, i aleshores començarà un període de transició d'anys perquè el govern català cogestioni amb l'Estat totes les línies i plantegi canvis de freqüències, tarifes i reorganitzacions si així ho considera adient. De moment, sembla que la transferència dels serveis regionals catalans es deixarà per a una segona fase –no oblidem que el 2012 hi hauria d'haver regionals d'alta velocitat (TAV) entre les capitals catalanes. L'aspecte que presenta més dificultats és el traspàs de la plantilla de Renfe a Catalunya, perquè els sindicats no volen canviar d'empresa.

El nou Estatut de Catalunya obria, fa gairebé tres anys, la porta al traspàs de les xarxes de rodalies i regionals a la Generalitat de Catalunya.

Ho estableix l'Estatut

L'article 169 determina que «correspon a la Generalitat la competència exclusiva sobre els transports terrestres de viatgers i mercaderies per carretera, ferrocarril i cable que transcorrin íntegrament dins el territori de Catalunya, amb independència de la titularitat de la infraestructura». Deixa clares dues coses: primer, que la gestió del transport intern de viatgers de tren correspon a la Generalitat; i segon, reconeix a l'Estat la titularitat de totes les vies de tren que utilitza Renfe a Catalunya. Així, l'article 140.6 només reconeix a la Generalitat la participació en la planificació i gestió de les infraestructures de titularitat estatal situades a Catalunya; i les vies de tren que utilitza Renfe en són una. Aquest serà un dels cavalls de batalla de CiU per criticar el contingut del traspàs comptant que, des de l'oposició, demana també que Catalunya assumeixi la titularitat de les vies.

Promès pel 2008

No va ser fins un any després d'entrar en vigor l'Estatut que el president Rodríguez Zapatero, el 3 de juliol del 2007, va anunciar que el traspàs es faria efectiu el gener següent. Rodalies estava enmig d'un estimball. La setmana anterior, a la zona d'obres del tren d'alta velocitat (TAV), un Euromed havia descarrilat per excés de velocitat a l'estació del Prat i havia inutilitzat durant tres dies les dues vies d'accés pel sud de tots els trens. Durant el mes següent, a la xarxa ferroviària de l'Estat a Barcelona hi va haver vint avaries, i van continuar el desgavell i els retards acostumats.

Se'n va en orris pel TAV

El 20 d'octubre se'n va anar en orris qualsevol possibilitat de complir aquella promesa. En una injecció de formigó de les obres del TAV es va malmetre el túnel de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i durant setmanes tant els serveis de FGC com els de Renfe es van haver de prestar amb autobusos alternatius. El túnel d'entrada del TAV per Sants no es podia inaugurar al desembre com s'havia promès diverses vegades, i el traspàs de Rodalies passava a segon terme. En referència al traspàs, el conseller Nadal afirmava després de l'incident: «En les condicions actuals això és absolutament implantejable.» En vista que Rodríguez Zapatero no podria presentar el traspàs per guanyar vots a Catalunya, l'única preocupació del PSOE era acabar bé i abans de les eleccions del març del 2008 l'obra del TAV fins a Barcelona. Però un any després que Zapatero aconseguís revalidar la presidència amb els vots dels catalans, encara no se sap quan ni com es farà la transferència. Al president espanyol li ha calgut posar dos pesos pesants del PSOE als ministeris de política autonòmica i obres públiques per desencallar el primer dels afers importants per a Catalunya. El ministre José Blanco arriba demà amb un principi d'acord.

El govern vol dues línies

El govern català sempre ha defensat un període de transició en què la Generalitat i l'Estat cogestionaran la xarxa. Però ja el 2004, la conselleria de Política Territorial parlava de segregar un parell de línies de rodalies de Renfe perquè les pogués gestionar directament la Generalitat. S'apuntava les de Vic-Puigcerdà i Manresa-Lleida com a prioritàries. Foment podria anunciar demà que aquesta darrera passa a la Generalitat. La resta de regionals es deixarien per a una segona fase, comptant que el 2010 es liberalitza l'operació ferroviària. En aquesta transició es crearia un consorci que permetria a la Generalitat integrar-se a Renfe Rodalies sense haver de trencar la unitat de la companyia espanyola. I és que el futur de Renfe en tot aquest procés és la clau de la transició i de l'acord. Només cal recordar la fúria que van mostrar els sindicats quan Foment va proposar traspassar la plantilla a la Generalitat.

Trens, plantilla, estacions i tarifes

Quan la ministra Álvarez va proposar a la Generalitat que es quedés tota la divisió de Renfe Rodalies de Catalunya, els sindicats se li van tirar al damunt. No estan disposats a tenir una situació laboral diferent que la resta de treballadors ni a trencar la unitat de la companyia. L'oferta perquè la Generalitat es quedés la plantilla, els trens, el centre de comandament i els recursos econòmics i financers de Renfe a Catalunya es va saber el setembre del 2007, quan es preparava el traspàs promès per Rodríguez Zapatero pel gener del 2008. Després que els sindicats posessin el crit al cel, no se n'ha sabut res més. L'ideal de la Generalitat és crear una operadora ferroviària i limitar el paper de FGC a les xarxes de titularitat catalana. Una de les condicions prèvies que posava el govern català per acceptar el traspàs ja s'ha complert. Foment ha aprovat un pla en què es preveu invertir 4.000 milions en la reforma i modernització integral de la xarxa ferroviària de rodalies fins al 2015. I és que probablement també hi haurà un compromís amb els treballadors de Renfe per mantenir-los en una única empresa durant tot aquest llarg i complex procés. El govern català vol també una empresa pública de la Generalitat al futur servei regional del TAV entre les capitals catalanes però admet que serà a llarg termini –com a molt aviat, el TAV arribarà a Girona i Figueres el 2012.

Второй "Книга кровь и шоколад"двигатель полицейского статус-кво, продолжал Зернов, это искусственное торможение "Ассаи и бумбокс скажи как мне жить скачать"технического прогресса.

В этом кармане "Скачать базу нод"лук, в этом вермишель.

Гляньте-ка на штучку, которая задала нам такого страха!

Но картинные движения рук и порхание складок кимоно говорили Римо, что Чиун работает на телекамеры.

``ХОУМА'' Я недолго сидел на пристани.

Этому малому тяжко говорить,-большое, большое несчастье!

Стоя в своей комнате в "Развиваем фонематическое восприятие у детей старшей логогруппы. Альбом упражнений"северо-западном крыле замка, она "кодаки для windows media player"вспоминала об этом, неуверенная "скачать песню я тебя нарисовал"в том, что же произошло с "Рабочая тетрадь к учебнику англ. яз. для 11 кл. "New Millennium English""того момента, как слово заполнило ее разум и "Путешествие Алисы"тело.

Ее хвост был высоко поднят над треугольной головкой, темной и опасной.

Джек "річний план закупівель"отступал, парируя удары со всей возможной "молния маккуин игры бесплатно"быстротой, не решаясь на ответные выпады.

Увидев ее, "дешевые каркасные дома под ключ"он склонил голову, и его подбородок "Тетрадь по чтению к учебнику "Родная речь" М.В.Головановой и др., 4 класс. ФГОС"затвердел.

Но ведь несколько минут назад ты сама была статуей.

Топот копыт стал совсем слабым.

Высоко поднял голову, расправил плечи.

Он опустился на "скачать аудиокниги в торренте"колено, но поднялся прежде, "скачать игры на айпод?"чем я насел на него, ударив в направлении моей головы.

Придя "скачать песни игорь расписной"в себя, Поль почувствовал, что руки его связаны, а голова раскалывается от боли.

Стойкость "скачать трофим одноклассники"этой сорной травы может послужить образцом правильного поведения "ответственный за пожарную безопасность приказ"и жизнестойкости.

В прошлое свое посещение этой крыши "нервы моя леди скачать"я выбрал более легкий путь, но сейчас у меня не было времени, и "скачать математические начала натуральной философии"я не "самара скачать фильм"мог себе позволить подобную роскошь по крайней мере, так я сам себе объяснял свои "вверх вниз вверх вниз туда сюда скачать"действия потом.

Другие окна яхты качались в такт "скачать игры симулятор на компьютер"нежным тихоокеанским волнам, но это отражение оставалось неподвижным.

ASSEGURANCES ÈTIQUES

Avui, 7 de maig de 2009.   Laia Bruguera

L'ètica arriba a les assegurances

PIONERS · L'associació catalana Fets promou el primer segell de qualitat i gestió solidària dirigit exclusivament al sector assegurador ADHESIONS · La cooperativa Arç serà de les primeres a lluir el distintiu, que neix amb vocació internacional

Narcís Sánchez i Jordi Marí, impulsors del segell ètic, mostren el disseny del distintiuNarcís Sánchez i Jordi Marí, impulsors del segell ètic, mostren el disseny del distintiu JOSEP LOSADA
La crisi econòmica actual ha posat de cap per avall els valors del capitalisme salvatge i ens està fent replantejar moltes pràctiques econòmiques que fins ara hem donat per bones. Potser és un bon moment per fixar la vista en sistemes alternatius, com ara les finances ètiques. La banca ètica -la que busca la rendibilitat però mai ho farà, per exemple, a costa de l'explotació infantil- fa anys que va aterrar a casa nostra i, tot i que encara té pocs actors i molta gent desconeix la seva existència, va fent camí. Però en altres activitats sembla impossible que negoci i principis vagin de la mà.

Per demostrar que és possible i, sobretot, per informar els clients de quin és el perfil de la companyia amb la qual han decidit fer tractes, l'associació catalana Fets (Finançament Ètic i Solidari) acaba de llançar el primer segell europeu de qualitat i gestió solidària del sector assegurador, l'EthSI.

Segons dos dels seus impulsors, Jordi Marí, director de Fets, i Narcís Sánchez, coordinador de l'Observatori de Finances Ètiques, l'objectiu no és demonitzar les asseguradores que no segueixen criteris de sostenibilitat sinó "diferenciar les que ja han fet alguns passos".

Entre altres requisits, les asseguradores que vulguin lluir el distintiu hauran de treballar amb la banca ètica -tot i que no exclusivament- i seguir criteris negatius i positius a l'hora d'invertir els seus diners. Això significa que no invertiran en companyies que malmetin el medi ambient o apliquin condicions laborals precàries (criteris negatius) i, en canvi, han de prioritzar sectors com les energies renovables o el comerç just (positius).

Un comitè avaluador es reunirà dos cops l'any per determinar a qui concedeix el segell, que té vocació internacional. L'economista Arcadi Oliveres, conegut per la seva lluita a favor dels drets humans, serà un dels membres de la comissió. Segons Oliveres, "el món assegurador és molt proper al financer, de manera que val la pena que també ens fixem en la qüestió ètica de les assegurances".

La primera reunió avaluadora se celebrarà el dia 22 de juny i els seus membres ja estan analitzant el funcionament i els productes de la cooperativa Arç i també del grup Atlantis. Seran les primeres que, amb tota probabilitat, podran presumir de segell ètic.

Чувствую, что я зашел почти настолько далеко, насколько мог.

Поднимись и считай себя прощенным.

Здесь больше никого нет, кроме нее, но я не к ней обращаюсь.

Домики, может, были бы лучше, чем те палатки-тенты, что она принесла, если ветер покрепчает вверху.

В этом я и не сомневаюсь, отозвался Фрике.

Не забыл, соврал Аззи; на самом деле и игрушечный домик, и Бриджит давно вылетели у него из головы.

Ты "Скачать keygen finereader 9"понимаешь, взрыв, огромный взрыв.

Да, это представлялось наилучшим вариантом для всех заинтересованных сторон.

Поев, Хью разделся и искупался в реке, вспоминая тот горький пруд в самом начале пути.

Джина кинула взгляд на фигуру с огромной девяткой на костюме.

Когда они начали спуск, дождь уже только моросил, а когда прошли полпути вниз, находясь "потребительский кредит русский стандарт"под прикрытием стены, он и вовсе перестал.

Назначение панели состоит в том, чтобы передать информацию о последнем состоянии матрицы в момент смерти.

Небесный "Толковый словарь служебных частей речи русского языка" купол со звездной рекой служат солнцу, когда оно "Методы системной практической гирудотерапии" встает и освещает землю, или когда "Цвейг Исторические портреты" ложится спать и гасит лампаду дня.

Гостей было не слишком "Метаморфозы власти" много, принимая во внимание, что "Первый шаг к вечности Моя история 100% Official" это королевская свадьба.

Остальные тамплиеры были не столь разборчивы.

А я "Реклама и продвижение бренда" уже собирался посылать за тобой "Философия в схемах и определениях Учеб. пос." гонца!

Что касается его самого, то герой еще не решил, "Любвеобильный джекпот" нравятся ли ему все эти придуманные фольклорные создания, "Уход за лицом" хотя вроде бы ничего "Практикум по английскому языку Грамматика. Сборник упражнений" плохого в них не было.

К сожалению, сам я могу сделать очень мало.

PORTA A PORTA A SANT SADURNÍ

El Punt, 6 de maig de 2009.  Albert Mercader

L'Ajuntament de Sant Sadurní reconeix que hi ha veïns que van a llençar la brossa als pobles del costat

Des que es fa el porta per porta es recullen 1.000 tones menys d'escombraries

Rando mostrant dilluns el nou tancat dels iglús de vidre amb bosses tirades pel terra. Foto: A.M.
Des de fa quatre anys Sant Sadurní d'Anoia genera menys brossa que la mitjana de la comarca, unes 1.000 tones menys anualment. «El gran misteri» que va posar sobre la taula el regidor del PSC, Ramon Sacanell, en el darrer ple ja té explicació oficial. Segons comenta el regidor de Medi Ambient i impulsor de la recollida selectiva porta per porta al municipi el 2005, Isidor Rando, les xifres es deuen a «un grup reduït» de veïns que prefereixen anar a pobles del costat per llençar la seva brossa.

Des que a Sant Sadurní d'Anoia es fa la recollida selectiva porta per porta –des del maig del 2005–, el municipi genera 200 grams menys d'escombraries per habitant al dia respecte al que es generava fa cinc anys, quan encara no s'havia posat en marxa el model actual, o el que és el mateix: 1.000 tones d'escombraries a l'any, segons les dades facilitades fa dies pel PSC i extretes de l'Agència Catalana de Residus. Les dades, segons va confirmar Rando, dilluns, es deuen a «un grup reduït de veïns del municipi» que prefereixen marxar de la capital del cava amb la seva bossa de les escombraries i llençar-la a pobles dels voltants abans que fer la separació de la brossa i llençar-la com fan la resta de ciutadans. «En total serien unes 40 bosses cada dia de gent que no vol fer la recollida porta per porta», va admetre Rando, però va apuntar que «el repte» del govern local (CiU i AMI) és aconseguir que aquest nombre es redueixi i que «aquest grup minoritari» segueixi el sistema porta per porta.

Rando va admetre les dades en el decurs de la roda de premsa que va fer dilluns per presentar la campanya informativa que s'iniciarà en els propers dies per donar a conèixer a la població el mecanisme de la recollida a partir de l'1 de juny. A partir d'aquesta data es preveu que s'ampliï la recollida porta per porta iniciada ara fa quatre anys –en principi amb la fracció orgànica i la de rebuig– amb les fraccions de paper i cartró, i envasos. La campanya d'informació es farà els dies 11, 12, 14, 18 i 19 de maig a dos quarts de nou del vespre al CEIP La Pau amb reunions dirigides als ciutadans, i els dies 13 i 20 de maig a dos quarts de nou del vespre al Casal d'Entitats es faran les reunions informatives per als comerços i establiments de restauració. L'ampliació de la recollida selectiva porta per porta suposarà la reducció de les zones amb contenidors al municipi de 56 a 39 zones i limitarà la presència als contenidors de vidre, que a partir d'ara aniran dins d'un tancat de fusta –com es pot veure a la foto que il·lustra aquesta informació–. L'àrea de Medi Ambient confia que amb aquesta reducció, que en el futur es podria reduir encara més amb la creació de contenidors soterrats de vidre en diversos punts del centre, desaparegui el nombre de veïns que continuen sense fer la recollida selectiva i deixen la brossa al costat dels contenidors.

La visita amb la premsa al nou tancat de fusta dels iglús, dilluns, va permetre veure diverses bosses a terra quan feia tots just dues hores que s'havia netejat la zona. A Sant Sadurní es recupera el 88% de la brossa que es tira i s'espera arribar al 90%.

Я повернул выключатель на стенке, но лампочка не зажглась.

Я знал, что тот господин сдержит слово, раз обещал, что за вами придут.

Как всегда, ни одного разумного притязания у Смита не было.

спросил майор, обращаясь к своим спутникам.

У меня есть подозрение, только подозрение.

Какая это будет неожиданность для них!

Кое-где виднелись "Лига легенд игра скачать"фигуры неспешно идущих куда-то людей.

Посетители поднялись, "Игры винкс одевалки играть бесплатно"расплатились и тихо вышли.

За спиной кадета послышался смех солдат, "Маквин флеш игра"и старший "Скачать nero guilt"писарь Ванек выступил вперед.

Бросив на Швейка страшный, "Скачать программы для электронной книги бесплатно"уничтожающий взгляд, он подписал бумаги "Рассказ аудио скачать"и, отпустив солдата, кивнул Швейку, чтобы тот шел за ним "Скачать музыку глюкозы"в комнату.

Дрянной человечишка был этот "Скачать mobipocket reader"Шнелль, даже в полиции его не "Скачать песни борисенко"любили.

Надеюсь, я никогда "Игры для samsung gt s3850"не буду понимать суть проблемы достаточно.

Subcategories