Notícies

DRETS DELS ANIMALS DOMESTICS

El Punt, 29 d'abril de 2009.  Laura Marín

Les protectores presenten 9.000 firmes per revocar el tancament de la gossera

CiU portarà el tema de nou al ple de Vilanova i la Geltrú perquè el govern rectifiqui el traspàs

Imatge del darrer ple, on els assistents van protestar contra el traspàs del servei. Foto: L.M.
Les tres protectores d'animals que s'estan mobilitzant en contra del tancament de la gossera de Vilanova i la Geltrú ja han presentat a l'Ajuntament un gruix de 9.102 signatures que rebutgen el traspàs de la gestió del servei d'acollida d'animals a la Mancomunitat. La decisió, que es va aprovar en l'últim ple municipal, ha provocat la indignació d'aquest col·lectiu, que els últims dies s'ha manifestat diverses vegades i que ara vol intentar impugnar l'acord del ple. El debat tornarà dilluns vinent a la sessió plenària a través d'una moció de CiU que també reclama al govern local que revoqui la decisió presa.

Des de fa vint dies, el servei d'acollida d'animals de Vilanova i la Geltrú és responsabilitat de la Mancomunitat Penedès-Garraf, la qual cosa implica el tancament progressiu del centre municipal, situat a la ronda Europa. De moment, els animals que hi ha a la gossera municipal continuen a les seves instal·lacions, encara que, abans de l'estiu, és previst que se'ls comenci a traslladar al centre de Vilafranca del Penedès, gestionat per la Mancomunitat i pendent ara d'unes obres d'ampliació.

Però, malgrat que el traspàs del servei ja és una realitat, les tres entitats protectores (Amics i Protectors dels Gats, Unió Protectora d'Animals del Garraf i VNG en Acció pels Animals) no es donen per vençudes i han presentat més de 9.000 signatures «a favor de la gestió de la gossera per part de la Fundació Altarriba i contra el seu tancament». Segons les entitats, les firmes ja són a l'ajuntament i estan pendents de la validació per part del secretari municipal i de la valoració per part de l'alcalde de la impugnació de l'acord plenari. Les protectores al·leguen que tenen dret a aquesta impugnació perquè consideren que es van vulnerar els seus drets. Ho fonamenten en un acord plenari anterior al del traspàs del servei a la Mancomunitat. L'octubre passat es van aprovar les conclusions d'una comissió específica per atendre les desavinences que en aquell moment ja eren evidents entre l'Ajuntament i les protectores, i les entitats recorden ara que la comissió proposava la creació d'una comissió mixta entre ajuntaments, Mancomunitat i entitats defensores dels animals per elaborar el projecte de gestió mancomunada. La comissió no es va arribar a crear, com tampoc s'han desenvolupat els nous protocols de funcionament i de responsabilitats de cadascuna de les parts implicades en el servei (tècnics, veterinaris, voluntaris), com també havia assenyalat la comissió d'investigació que va tenir la participació del govern, els tècnics, les protectores i els grups de l'oposició.

Per la seva part, el govern de Vilanova i la Geltrú ha defensat reiteradament les millores que representarà en la prestació de servei aquest traspàs a la Mancomunitat, perquè les instal·lacions estaran en les condicions que exigeix la normativa i els animals no hauran de compartir uns espais sobresaturats com els de Vilanova i la Geltrú. A més, el govern sosté que la despesa que representa el manteniment del centre d'acollida es reduirà a la meitat amb el trasllat a Vilafranca, que també evita una inversió en l'ampliació i l'adequació de les instal·lacions a la normativa. I és que la gossera està tancada al públic per motius de seguretat i salut, però les adopcions es poden fer sense problemes a les mateixes instal·lacions.

CiU apel·la a la capitalitat per recuperar la gossera

El grup municipal de Convergència i Unió retornarà al ple, dilluns vinent, el debat pel tancament de la gossera. La federació vol proposar al govern local que deixi en suspens «el trasllat dels animals a Vilafranca i que en el termini d'un mes es faci un altre estudi econòmic sobre la possibilitat de mantenir la gossera a Vilanova, que tingui en compte totes les possibilitats de gestió». CiU apel·la al sentiment de «capitalitat» que ha d'exercir la ciutat per recuperar el centre d'acollida d'animals: «Vilanova i la Geltrú ha de cobrir totes les necessitats que la ciutadania genera i necessita. No ens podem permetre perdre infraestructures, equipaments, ni deixar de donar serveis. És per aquest motiu que deixar de tenir la gossera al municipi és restar.» Per CiU, no val l'argument que la resta de municipis de la comarca no tenen aquest servei: «Aquest hauria de ser un motiu més per mantenir la nostra gossera i portar a terme el projecte comarcal d'oferir servei a la resta del Garraf, assumint així el lideratge que com a capital ens pertoca.»

На "Как я воевал с Россией" самом-то деле совершенно неудовлетворительно, я коротко изложил "Зубная боль" ей результаты своих звонков.

Это было нечто "Дура" большее, чем "Развиваем речь малышей Едем за город" просто смерть правителя одного из двух основных миров.

Впрочем, "Загадки для малышей Человек и все что его окружает" в племени его явно боятся.

Люди "Черновик" в итоге всегда восстают против "Капитал Критика политической экономии Т.2" своих богов.

Ведь ты "вклади фізичних осіб" же именно за этим вышел "500 немецких слов" на арену!

Когда мы подошли к стене, "Агония страха ч.2" она, разумеется, исчезла.

GRIP PORCINA

El Punt, 27 d'abril de 2009.  Paula Mercader.

La Generalitat investiga dos possibles casos de grip porcina a les comarques gironines

La consellera de Salut llança un missatge de tranquil·litat assegurant que «no estem davant una situació d'emergència»

El passatger d'un avió procedent de Mèxic amb màscara, ahir a la terminal de l'aeroport de Barajas de Madrid. Foto: EFE.
Salut analitza com evolucionen els tres pacients sospitosos d'haver–se contagiat del virus de la grip porcina després d'haver tornat de Mèxic durant els últims dies. Els tres possibles infectats són un noi de 21 anys i una noia de 22 de les comarques de Girona, i una altra noia de 24 anys de les de Barcelona. Tots ells estan amb aïllament respiratori, és a dir, van amb mascareta per evitar que transmetin el virus en el cas que en siguin portadors. Els tres estan ingressats als hospitals Trueta de Girona, hospital comarcal de Campdevànol i al Clínic de Barcelona. La consellera de Salut, Marina Geli, va comparèixer ahir per tranquil·litzar la població i va assegurar que «no estem davant una situació d'emergència» i que Catalunya està preparada per fer front a aquesta malaltia.

Tots els afectats estan amb aïllament respiratori, és a dir, porten una mascareta que els tapa la boca i el nas per evitar la transmissió del virus per l'aire si en fossin portadors. «És una actitud preventiva, de tallar la cadena de transmissió», explicava la consellera de Salut, Marina Geli. Els tres estan ingressats tenen o han tingut algun dels símptomes de la grip porcina: febre, tos o dificultats respiratòries. Geli assegurava que algun ja no té febre.

Si són portadors o no es confirma per exclusió, explicava ahir el microbiòleg de l'hospital Clínic, Tomàs Pumerola, que és on s'estan analitzant els frotis de la laringe i també el nasal que s'han fet als possibles infectats. Pomerola assenyalava que aquest migdia es coneixerien els primers resultats dels primers pacients a qui es van fer les proves.

Geli no descartava que es detectés algun possible cas més de grip porcina, en les properes hores. Malgrat això, va llançar un missatge tranquil·litzador assegurant que «no estem davant una situació d'emergència sinó d'alerta epidemiològica». La consellera de Salut va afegir que Catalunya estaria preparada per fer front a la malaltia. Arran del brot de grip aviària de fa dos anys, el país disposa de dosis antivirals suficients per a 50.000 persones. Malgrat que els especialistes asseguren que aquests antivirals servirien per a la grip porcina, el doctor Pumerola recordava que en aquests moments «no hi ha una recomanació clara pel que fa a l'ús dels antivírics».

Cinc casos més a l'Estat. Josep Martinoy.

El Ministeri de Sanitat ha detectat quatre casos més sospitosos de grip porcina a l'Estat espanyol en persones que han tornat de Mèxic en els últims dies Els tres casos han estat detectats a Almansa (Albacete), Bilbao, València, Terol i Algesires, i els pacients estan ingressats en centres sanitaris, encara que «cap d'ells revesteix gravetat». Els malalts estan en observació i fins avui no es podrà determinar de manera concloent si estan afectats pel virus A/H1N1. Segons les últimes dades, a Mèxic s'han comptabilitzat 81 morts sospitoses i 1.324 pacients en estudi. Ahir es va informar de possibles afectats a Nova Zelanda, França, Israel i els EUA. En aquest últim país s'investiguen 75 estudiants de Nova York.

Pandèmia o no

El director del Centre de Referència d'Encefalopaties i Malalties Emergents, Juan José Badiola, es va mostrar ahir preocupat perquè es desconeixen les potencialitats que té el virus de produir una pandèmia. Va puntualitzar que es tracta d'un virus híbrid que té components porcí, humà i aviari, i que és precisament aquest últim el que el preocupa, perquè és el més patogen, com també la capacitat de transmetre's de persona a persona. No obstant això, va voler transmetre un missatge de tranquil·litat. Per contra, Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Clínica de l'hospital Clínic de Barcelona, va assegurar que el virus té un potencial pandèmic, però perquè sigui una pandèmia hi ha d'haver un augment important del nombre casos i de l'extensió geogràfica de la malaltia, circumstància que de moment no es produeix. També va afegir que la situació creada és d'incertesa ja que no se sap fins on pot arribar.

Recomanacions

Les recomanacions que fa el Departament de Salut per a la població en general són les mateixes que per a la grip estacional o comuna. Respecte els viatgers que vénen de les zones afectades, es recomana que estiguin especialment a l'aguait durant els set dies següents a la tornada del viatge. Si en aquest temps apareix febre, tos o dificultat respiratòria, es recomana contactar amb el servei d'emergència o amb el metge de capçalera. En la trucada s'ha d'informar sobre el viatge a la zona afectada i també de la data de tornada.

Порой она поднимала глаза к небу и солнцу, но чаще смотрела в глубину сада, на теннистую рощицу диких китайских деревьев, сквозь стройные стволы которых сверкала серебряная лента реки.

Нечего и говорить, что я следил за его движениями с напряженным вниманием.

Вы услышали бы выстрелы из винтовок.

Афины, Греция когда-то были центром западной философской мысли.

Дело за тобой, моя драгоценная голубка, сказал он.

И брезент, натянутый между двумя шестами, как на "Чертежи домов и коттеджей"мачте, и два-три бочонка, и пустой ящик из-под морских сухарей, и весла, и много других предметов морского обихода.

Что "Белые пятна Русско-японской войны" Висс была одной из тех, кто подстроил эту кражу из "Найди свой истинный Путь" Арсенала.

На всех топографических картах границы отмечали "Бюджетный кодекс Российской Федерации по состоянию на 5 мая 2012 г. С учетом изменений, внесенных Федеральными законами от 30 ноября 2011 г. № 352-ФЗ, 361-ФЗ, от 3 декабря 2011 г. № 378-ФЗ" пограничные камни со странными письменами, и "Вы не больны. Вы окислены!" я гадал, чем они служат "Природные катастрофы потрясшие мир" вешками для картографов или "Политическая карта мира" еще чем-то.

Ты всегда чувствовал в себе "Фельдмаршал фон Рундштедт Войсковые операции…" силу.

Сны начались намного позже после путешествия.

Часть ее принадлежала "Королевство Гармония" ей самой и лилась из "Большая книга ужасов 38. Проклятие древнего талисмана. Игра со злом" правого бока.

Если у нас останется "Уходящая натура" время после выполнения задания, можем заехать туда, и я вас познакомлю.

ELS ARBRES CAUEN A MILERS

El Punt, 29 d'abril de 2009.  Sandra Pérez

Medi Ambient destina tres milions a la retirada dels arbres caiguts pels temporals de neu i vent

El Departament de Medi Ambient invertirà tres milions d'euros per donar sortida a les prop de 300.000 tones de fusta que es van malmetre a causa dels temporals de neu i vent que van afectar Catalunya els mesos de desembre i gener. El conseller Francesc Baltasar va signar ahir un acord amb la Taula Intersectorial de la Fusta per col·laborar en la retirada i utilització de la fusta amb l'objectiu de netejar els boscos per evitar l'augment de risc d'incendis i dinamitzar el sector, que també pateix la crisi.

El temporal de neu i vent va malmetre unes 200.000 tones de fusta i va afectar unes 30.000 hectàrees de terreny. Les nevades es van notar, especialment, a la Garrotxa i el Ripollès, i amb menys intensitat, a Osona i la Selva. El Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès van patir els efectes del vent. A través de l'acord signat ahir es preveu la retirada d'unes 300.000 tones (unes 100.000 es generaran a través dels treballs d'extracció) i l'arribada a la indústria de tota la matèria primera per impulsar el sector. Segons va explicar ahir el conseller, a través de l'empresa pública Forestal Catalana SA es gestionaran els tres milions d'euros i se signaran els acords i convenis per facilitar la neteja de l'espai forestal afectat, la seva regeneració, i el transport i la utilització industrial de la fusta. El conveni també garanteix, segons Baltasar, que la fusta arribarà a les empreses transformadores amb «un preu just», ja que es prendran com a referència els mínims fixats per la Llotja de Vic. El sector es queixava que l'increment dels costos d'extracció de la fusta malmesa repercutia en el cost final de la matèria.

Un miler d'operaris treballen des del març sobre els terrenys forestals afectats per obrir camins i talar arbres per poder retirar tota la fusta malmesa. Baltasar va afirmar ahir que «s'estan complint els objectius» malgrat reconèixer que les darreres pluges no els han facilitat la tasca. Tot i això, no es va fer un balanç quantitatiu de la feina feta per les brigades.

Suport del sector

El president de l'Associació de Rematants i Serradors de Catalunya, Jordi Jané, es va mostrar satisfet ahir amb un acord que permetrà «treure la fusta afectada a la indústria a un bon preu». Jané va explicar que la matèria extreta dels boscos catalans serveix per fer palets i embalatges, o per a serradures i biomassa. Josep Maria Ribot, del Centre de la Propietat Forestal, també va qualificar el conveni de satisfactori i va destacar la col·laboració establerta amb el departament. De fet, ahir van signar l'acord diferents representants del sector relacionat amb la fusta, entre els quals hi havia municipis propietaris de boscos, empresaris i l'administració forestal.

MES PEATGES AL PENEDÈS

El Punt, 23 d'abril de 2009.  Albert Mercader

Comencen els treballs previs del peatge de l'AP-7 a Vilafranca

Els treballs arqueològics s'inicien, tot i que Foment no ha donat llum verd encara a les obres

Imatge de l'estat de la zona, aquest dimarts, on es construiran els accessos al peatge. Foto: A.M.
Acesa ha iniciat aquest mes, i per sorpresa, els treballs previs per iniciar la construcció de l'àrea de peatges a l'enllaç Vilafranca Centre, entre l'autopista AP-7 i la C-15. Les obres, que han començat sense que l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès en tingués coneixement oficial, s'inscriuen dins dels treballs arqueològics que inclouen el projecte i que preveuen la rebaixa de la cota de l'espai que ocuparan els accessos dels peatges (unes dues hectàrees) i diverses prospeccions. Acesa va matisar ahir que tot i l'inici dels treballs previ les obres del peatge encara no han estat aprovades pel Ministeri de Foment.

L'empresa Tríade, especialitzada en treballs arqueològics, i una empresa de construcció de Vilobí treballen des de principis de mes per rebaixar la cota de l'espai en què en el curs dels propers mesos començaran les obres de construcció dels accessos del peatge de Vilafranca Centre de l'AP-7 i diverses prospeccions arqueològiques. Els treballs, que ara estan a punt d'acabar –«falta una setmana com a molt», assegurava ahir un treballador de l'empresa–, ja s'han iniciat, tot i que el Ministeri de Foment no ha aprovat encara el projecte definitiu de l'obra. Potser per això fonts d'Acesa eren reticents a admetre, aquest dimarts, que les obres que s'estaven fent a la zona, just a tocar de l'actual accés a l'autopista des de la C-15, eren seves, i va caldre que aquest diari es desplacés al lloc on estan treballant les màquines i aconseguís confirmar-ho a través del responsable de l'empresa de construcció. Ahir, la concessionària va acabar reconeixent que els treballs eren seus, però va intentar treure ferro de la qüestió assegurant que «les obres definitives no es faran fins que Foment no aprovi el projecte definitiu, que s'espera que sigui aviat», deia una portaveu d'Acesa-Avertis. Durant aquest mes, les obres (molt visibles, sobretot en els últims dies) han passat desapercebudes fins i tot per l'Ajuntament de Vilafranca, que no tenia coneixement oficial del moviment de terres fins ahir, que va ser quan el diari va preguntar pel treball de les excavadores. El director general d'Acesa-Avertis, Josep Lluís Giménez, ja va reconèixer el passat 4 de desembre, en una visita a Vilafranca, que Foment estava «excedint els límits de temps aconsellables» per tal d'aprovar els projectes de creació dels peatges tancats i va apuntar que Acesa-Avertis confiava que l'aprovació del projecte no s'allargués fins més enllà del primer trimestre d'aquest any. Es calcula que, un cop aprovat el projecte, les obres dels peatges es facin en 6 o 9 mesos, segons va apuntar Giménez. En aquella visita, el director d'explotació de la concessionària, Antoni Español, va apuntar que el projecte ja tenia inclosos els treballs arqueològics. Els projectes dels peatges tancats de l'AP-7: Martorell, Gelida, Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca Nord, Vilafranca Centre, Vilafranca Sud, Altafulla, Tarragona-Reus i Vilaseca-Salou permetran l'eliminació dels peatges troncals de Martorell, el Vendrell i Tarragona i obligaran els usuaris a adquirir un tiquet cada vegada que accedeixin a l'autopista. El pagament del tram recorregut es farà una cop el conductor hagi sortit de la via en les àrees de peatge entre Martorell i Vilaseca-Salou.

Manel Nadal, disposat a estudiar descomptes en un o dos anys

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, es va mostrar disposat, en l'última reunió que va mantenir amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella (CiU), a estudiar la concessió de descomptes per als usuaris del Penedès de l'autopista AP-7 en els mateixos termes que es van concedir als veïns del Maresme, però va situar aquesta possibilitat «en un o dos anys». Olivella ho va anunciar dijous passat en el decurs del darrer ple i va afirmar que li havia manifestat a Nadal, un altre cop, la necessitat d'aquests descomptes «el més aviat possible» i que també li havia transmès la reclamació de la comarca per aconseguir la gratuïtat de la via per anar a Barcelona fins que hi hagi una alternativa ràpida fins a la capital catalana, que seria el desdoblament de l'N-340. Segons va explicar Olivella, els descomptes que va plantejar Nadal són reduccions de fins a un 20% pels usuaris que hi passen més de 15 cops al mes i pels usuaris que circulin amb 3 o més persones dins del vehicle.

Достаточно, "Искусство стильной бедности: Как стать богатым без денег"достаточно, так, хорошо.

Нет, нападут они, конечно, в "Generation "П""лесу, и если я не приму "Здравствуй, Дедушка Мороз!"мер, то по дороге в "Проверочные работы по русскому языку. 4 класс. Часть 1. К учебнику Т.Г. Рамзаевой. ФГОС"Город.

Это просто "Измени свой мозг - изменится и тело!"приходит вместе с искусством правильно "50 вязаных пинеток и носочков"дышать.

В этом вопросе они также пришли к "Сонеты и канцоны на жизнь и на смерть мадонны Лауры"полному единодушию.

Белая акула "Толковый словарь русского языка для школьников"с ее медленными, крадущимися движениями "Шаль"хищника очень подходит для этой "Поделки из бисера"цели.

Опасность кроется в недостатках воды.

Поль встретил ее "скачать драм машину на компьютер"взгляд спокойно.

Хороший, добрый городок, где путешественники чувствуют себя "скачать книги ницше"спокойно и "картинки оружий скачать"гладят кошек, уделяя им большое внимание, как "Самоучитель португальского языка скачать бесплатно"и должно быть.

В портовых городах можно "скачать танец живота для начинающих уроки"получить много разной информации и сплетен.

Перед тем "скачать долбежку"как отправиться сюда, я "программа для скачки в контакты скачать"наводила справки.

Вчера мы легли, как обычно, и "игра анастасия скачать"спали крепким сном, как вдруг "отель нэнси скачать"в парадную дверь заколотили.

Поль повернулся лицом к Спайеру, прижался спиной "игры для двоих на один компьютер скачать"к Воротам и сложил руки на груди.

Слева уже много миль тянулись "скачать песню детское радио" невысокие холмы, справа "скачать испански русские словарь" сверкала серебром быстрая речушка.

Порой раздавались призывы к неповиновению, однако дело "Первые раскраски малыша. В лесу" не шло дальше слов.

У городской "Воздушный почтальон" стены завязалась жестокая схватка; ноги солдат скользили в "краткое содержание тургенев рудин" крови, смешавшейся с глиной.

Я думал, что увижу вас на углу.

Боюсь, "краткое содержание темные аллеи бунина" вы не понимаете, лорд Демон.

Похоже, "песни с аккордами скачать" эти жуки приспособлены к тому, чтобы передвигаться как на "Игры на уроках русского языка. 5 класс" двух, так и "гдз по алгебре 8 класс макарычев дидактический материал" на четырех ногах, заметил я как "скачать мафия русских машинах" ни в чем не бывало, обняв Вишенку за плечи и увлекая ее прочь от места бойни.

NO AL QUART CINTURÓ

El Punt, 28 d'abril de 2009.  Xavier Miró

Els enginyers de camins avisen que cal un quart cinturó amb gran capacitat de trànsit

El degà del col·legi professional recorda que el Vallès és un corredor ibèric i europeu, i no només local i comarcal

email protegit

Obres de construcció del quart cinturó al nord de Terrassa. Foto: CARLES ALUJU.
El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya (CECCP) celebra la predisposició de construir el quart cinturó viari des de Terrassa fins a Granollers que han anunciat els tres partits del govern català, però avisa que aquest eix ha de ser una carretera de gran capacitat. Divendres el Departament de Política Territorial anunciava un principi d'acord amb ICV i ERC sobre aquesta infraestructura, però els ecosocialistes posaven l'èmfasi en el fet que es convertiria en una ronda del Vallès per vehicular els trànsits local i comarcal i no pas en un gran eix viari. El degà del col·legi professional i director del port, Josep Oriol, reconeix que els preocupa la definició de «via comarcal» si no es construeix una carretera que respongui al trànsit ibèric i l'europeu.

«La demanda de trànsits que tindrà el quart cinturó està estudiada i, per tant, l'oferta de via s'ha d'acomodar a la demanda.» Amb aquestes paraules, Oriol reivindica un eix de gran capacitat de trànsit que respongui al paper del Vallès com a corredor de pas entre la península Ibèrica i la resta d'Europa, i no només com una carretera de servei local i comarcal o exclusivament català. El col·legi va presentar ahir un informe sobre l'estat de les infraestructures que pretén que es converteixi, a partir d'aquest any, en un observatori fix i regular a Catalunya sobre la planificació, execució i gestió de transports per carretera, mar i ferrocarril; xarxes d'aigua i electricitat, i també residus i ordenació del territori.

En col·laboració amb l'Institut Cerdà, el col·legi presentarà un informe bianual sobre una part d'aquestes infraestructures, «un informe estrictament tècnic i professional», sense partidismes. «Si hem d'aplaudir una decisió, ho farem i, si l'hem de censurar, també», però no per condicionaments polítics, sinó perquè el col·legi ho considerarà bo o dolent per a les necessitats de Catalunya, en paraules d'Oriol. Pel que fa a la xarxa de trens de rodalies de Renfe, el col·legi en va dir ahir una de freda i una de calenta.

El col·legiat i director general d'Infraestructures Ferroviàries de Catalunya, Jordi Julià, defensa el contingut del pla de rodalies de l'Estat per reformar la xarxa de Barcelona fins al 2015: «Està bé i tothom està d'acord que és coherent. Permetrà circular trens de 200 metres de llarg i dos pisos. Això és molta més capacitat que l'actual.» Julià defensa que aquest és el pla que el govern espanyol ha d'executar per fer front als dèficits actuals i considera que la construcció del túnel d'Horta i el tercer túnel de rodalies a Barcelona són una projecció de futur però no una urgència. El degà va dir la freda: «El govern espanyol ja fa un any i mig que incompleix el traspàs de rodalies. Quan es faci, caldrà dotar-lo econòmicament si no volem que es converteixi en una bomba de rellotgeria per a la Generalitat.»

TAV més enllà del 2012

«Hi ha problemes de calendari en dos trams del tren d'alta velocitat (TAV)», diu Javier Vizcaíno, president de la comissió de transport del col·legi, en referència als trams de la línia entre Girona i Figueres i entre la Sagrera i el nus de la Trinitat. «El cobriment del tren a Girona és de tal complexitat» que el col·legi no dubta a apuntar la possibilitat que no es pugui complir el termini del 2012. Com a solució provisional, el Ministeri de Foment va posar a licitació amb urgència la construcció d'un tercer carril ferroviari d'ample internacional a la xarxa convencional en tres trams per poder fer arribar els trens a França ja el 2011. El tercer carril s'ha de construir de Can Tunis a Castellbisbal i Mollet, de Girona sud a Vilamalla i a la variant de Figueres. Julià afirma: «La construcció d'un tercer carril tampoc no és fàcil i el termini fixat encara és més just que el de l'alta velocitat.» D'altra banda, Adif ha posat a licitació per 23,8 milions el canvi d'instal·lacions de la Sagrera a Sant Andreu per garantir el bon funcionament dels equips mentre es construeixi el tram del TAV entre la Sagrera i el nus de la Trinitat.

В пьесе "Mp3 на мобильный скачать"содержатся еще более крамольные идеи.

Они полагают, что найти "Неро старт смарт скачать"подходящую работу на Земле трудно "Хулио иглесиас натали скачать скачать"и что мне следует попытать счастья среди "Скачать игры на айфон 4s бесплатно"звезд.

Люди охотно согласились, потому что он спас "Скачать картинку рыцаря"тонущую девочку.

Камень нашел его, и он принадлежал Камню.

Он был "Бригада скачать книги"сложен из огромных серых каменных блоков, каждый "Скачать соны"величиной с дом.

В силу стесненных финансовых обстоятельств "Nikon 3100 инструкция"Фриде мог позволить себе осуществлять наблюдение лишь за той частью "Скачать музыка трофим"звезды, которая была доступна исследовательской "Скачать сборник репов"платформе на настоящий момент.

PLATGES SENSE SORRA

El Punt, 22 d'abril del 2009. Lluís Martínez

L'Estat diu que la solució per a les platges del Maresme és abocar-hi sorra cada any

Invertirà 9 milions d'euros per fer-hi una nova aportació i fer reparacions als passejos marítims

Una imatge de la platja de Premià de Mar, sense sorra, i amb una de les escales trencades./ Foto: QUIM PUIG.
El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí ha decidit que l'única solució per estabilitzar les platges del Maresme és abocar-hi cada any més sorra. El subdirector general per a la Sostenibilitat de les Costes, Miguel Velasco, que ahir es va reunir amb els alcaldes del Baix Maresme, va tallar d'arrel qualsevol altra alternativa, com ara la construcció d'espigons que ajudin a estabilitzar el litoral, ja que és massa cara i no és adequada per les característiques de la costa maresmenca. Com a mesura d'urgència, l'Estat farà, les pròximes setmanes, una aportació de 500.000 m³ de sorra a Cabrera, Vilassar de Mar, el Masnou i Montgat.

L'anunci del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí d'invertir 9 milions d'euros per reparar els desperfectes als passejos marítims pels temporals del desembre passat i d'una aportació extraordinària de 500.000 m³ de sorra al litoral del Baix Maresme, ha anat acompanyat també de la «solució definitiva» que dóna l'Estat perquè les platges no es quedin sense sorra cada cop que hi ha una llevantada. Segons el subdirector general per a la Sostenibilitat de les Costes del ministeri, Miguel Velasco, si es fa una aportació contínua de sorra a la costa els problemes es resoldran. «Sempre es diu que amb aquest sistema es llencen els diners al mar, però no és cert, perquè la sorra no desapareix, sinó que va a altres zones o s'acumula als ports», hi va afegir.

La fórmula que dóna per vàlida el ministeri implica exigir als ports que compleixin les seves obligacions i que, de manera periòdica, facin els transvasaments que per llei els toquen. Així doncs, es tractaria de portar la sorra des de la part de llevant fins a les platges de ponent, les quals queden gairebé desertes pels temporals. Velasco va reconèixer que aquests moviments s'han portat a terme en comptades ocasions, però va assegurar que ara s'intentarà pressionar perquè es facin.

De moment, i com a mesura d'urgència, l'Estat començarà, aquest abril, una aportació d'urgència als municipis de Cabrera de Mar, el Masnou, Montgat i Vilassar de Mar per solucionar temporalment la falta de platja. La regeneració es farà a través de dragues. Malgrat les crítiques dels pescadors, el subsecretari defensa que el sistema només es farà en llocs on hi ha acumulació de sorra i diu que, per tant, no afectarà l'ecosistema marí.

El ministeri oblida Premià de Mar

A banda de les aportacions de sorra, el Ministeri de Medi Ambient també repararà algunes de les destrosses que van deixar els temporals del desembre passat al litoral maresmenc. Els treballs consistiran sobretot a construir noves esculleres i a adequar alguns trams de passeig marítim malmesos. Malgrat la satisfacció continguda d'alguns alcaldes com ara el de Cabrera de Mar, Jaume Borràs, i el del Masnou, Eduard Gisbert, qui més descontent va sortir de la reunió va ser l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que ha vist com el seu municipi, tot i patir com cap altre els efectes de la llevantada de Sant Esteve, ha estat absolutament oblidat per l'Estat. A banda de no preveure la regeneració de sorra a la seva platja, tampoc es beneficiarà de cap de les obres d'urgència. Buch va dir que «l'error» del ministeri d'obviar Premià de Mar és «incomprensible» i va assegurar que estava molt «decebut i desil·lusionat» amb el govern espanyol. Tot i mantenir que farà una «defensa aferrissada» dels interessos del municipi allà on calgui, critica com «algú amb dos dits de front no entengui que el mateix mal que va fer el temporal als pobles veïns, el va fer també a Premià de Mar».

Переходим в Веритэ, согласился Джей, и будем надеяться, что окажемся не на самом видном месте.

Крючок вытянул свой острый конец и вступил в соприкосновение, оказывая психическое давление в той точке.

Дело в том, что для грузов весом более ста "Скачать генератор звуковой частоты"килограммов калибр заклинания удваивается.

Чтобы обрести понимание и способность воспользоваться этим, необходимо вытащить шестую булавку.

К стражникам не спеша, вразвалку подходил палач, вертя в руках "Скачать усилитель звука программа"свою удавку и мастеря какую-то хитрую петлю.

Они выторговывают то, что найдут "купить телевизор в кредит"в море на ножи и металлические прутья "Скачать драйвера сборку"или на подобные вещи.

Джеф появился в двери, "скачать испанский словарь" чтобы одарить "бесплатные фильмы скачать черная молния" их любезной улыбкой, которая полоснула Долли, как "скачать книги по кулинарию" ножом.

Шлем мешал мне повернуть "жутко громко и запредельно близко джонатан сафран фоер скачать" голову и посмотреть туда.

Знаешь, ты бы мог "игры отель для кошек" выбраться отсюда, если "скачать игру братва и кольцо" бы захотел.

Он различал тропу, "реп матерный скачать" по которой прошли ночью пане.

Джейн вошла в "скачать детскую песню до свидания детский сад" комнату, зажгла лампу и пьяным "программы для взлома вайфай скачать" взором посмотрела на Мейтланда.

Мартин поехал доставать "скачать песню белая берёза я тебя люблю" полицейские мундиры для себя и Зернова, а я отправился на заставу.

Если это так, я "Сказки лесной опушки" просто спущусь сейчас с трибуны и позволю вам провозгласить ее "игра винкс мир волшебниц" королевой, хотя сам я никогда с этим не соглашусь.

Давай убираться из этого "игровые автоматы атроник играть бесплатно" проклятого места, сказал он.

Если бы я призвал "произведения по литературе 6 класс" всю силу, что содержится в "краткое содержание леди макбет мценского уезда лесков" Камне, эта долина почернела и истекла жидким огнем.

Но "скачать книги на телефон донцовой" колокола продолжали так настойчиво дребезжать и звенеть на все лады, словно их "скачать алису игра" длинные языки хотели сообщить ученому доктору что-то очень важное.

Сам Михаил стоял на лужайке "Азбука эмоций: Практич. пособ. для работы с детьми, имеющ. отклон. в психофизич. разв. и эмоц. сфере" перед домом, "море скачать песни" подрезая розовые кусты.

Втайне от всех она продолжала предсказывать судьбы своим близким "Женский Декамерон" друзьям и разорившимся аристократам, недовольным нынешними властями.

AIGÜES RESIDUALS AL RIU ANOIA

El Punt, 28 d'abril de 2009. Cati Morell i Albert Mercader

Demanen sis anys de presó per a un empresari que fa sabó a Gelida

La seva empresa, Glower, abocava les aigües residuals al riu Anoia sense tractament previ des del 1995

Una imatge del riu Anoia, on s'haurien detectat els abocament al maig de 2008. Foto: A.M.
La fiscalia de medi ambient ha demanat una pena de sis anys de presó i una multa de 30 euros al dia durant 36 mesos i quatre anys i mig d'inhabilitació per a les activitats industrials per al propietari de l'empresa Glower de Gelida, Alejandro Boyer, que es dedica a la fabricació de sabó. Segons el fiscal, aquesta empresa abocava les aigües residuals del procés de producció del sabó al riu Anoia sense fer-ne cap tractament previ des que va entrar en funcionament, el 1995. L'advocat de l'empresa assegura que les analítiques fetes a l'aigua demostren que no provenen de la planta de Glower, però en l'informe policial això es qüestiona.

La demanda del fiscal es basa en l'informe policial fet a partir d'una investigació del maig i el juny del 2008. Les analítiques fetes a partir de les mostres que els Mossos d'Esquadra van recollir al riu i a l'arqueta de sortida de l'aigua de l'empresa Glower entre el 13 i el 20 de maig de l'any passat confirmen «el greu impacte contaminant de les aigües residuals» generades per la fàbrica de sabó. En els sediments contaminats s'hi detecten detergents, i quantitats elevades de ferro i alumini (que s'haurien fet servir en el procés de depuració de la glicerina utilitzada per a l'elaboració del sabó). En el procés també es feia servir sosa càustica i carbonat de sodi per a la neutralització dels àcids grassos i un elevat nombre de sals. Aquests abocaments haurien provocat, segons l'informe del fiscal, la putrefacció de l'aigua del riu i l'esgotament de l'oxigen, hauria destruït el bosc i la vegetació de la ribera, i hauria generat pudors i un greu risc per a la vida aquàtica de la zona. Segons l'informe policial, a més, en aquestes dates es van investigar totes les empreses de la zona i en cap cas es van detectar abocaments d'aigües residuals a la claveguera general.

Aquest no és el primer cop que l'empresa Glower es troba en una situació il·legal. Els abocaments contaminants de l'empresa ja s'havien detectat el 1997. En aquell moment, la junta de sanejament del Departament de Medi Ambient de la Generalitat li va posar una multa de 137.800 pessetes. Des d'aleshores no hi va haver cap seguiment. El 2006, però, l'ACA va fer un requeriment a l'empresa perquè suprimís qualsevol abocament d'aigües residuals que pogués afectar les aigües superficials o subterrànies. I, el maig del 2008, una investigació d'abocaments il·legals al riu Anoia va conduir la policia fins a l'empresa Glower. Segons l'informe policial, fins i tot es va arribar a trobar un bloc de sabó a la zona afectada.

La fiscalia de medi ambient entén que en el cas de l'empresa Glower s'ha produït un greu delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, que a més, s'agreuja per la desobediència repetida de l'empresari davant dels advertiments rebuts tant per part de l'ACA com per part de la junta de sanejament de la Generalitat poc després d'haver iniciat l'activitat a la planta de Gelida. A més, el fiscal recorda que l'empresari va mentir a l'hora de demanar les corresponents llicències, assegurant que l'empresa no produïa aigües residuals en el procés de producció de sabó. Per això la fiscalia ha optat per demanar una pena exemplar de sis anys de presó per al propietari de l'empresa.

No tenia llicència

L'empresa Glower va entrar en funcionament el 1995, com a filial de l'empresa Subirats SA, que es dedica a la fabricació de sabó per a cosmètica, gels i xampús, a més d'altres productes farmacèutics i de dietètica. La seu central de la companyia és a l'Hospitalet de Llobregat. Quan Glower va posar en marxa la planta de Gelida, ho va fer sense les corresponents llicències d'activitats i ambiental. L'any 1995 el propietari no va fer els tràmits corresponents per tenir els permisos municipals. En el moment de la investigació policial, el maig del 2008, es va detectar que aquests permisos estaven en tràmit a l'Ajuntament de Gelida. A més, l'empresa no tenia permís per abocar les aigües residuals al clavegueram públic, ja que el propietari de l'empresa va assegurar falsament en la sol·licitud de la llicència ambiental que l'empresa només generava les aigües residuals sanitàries. Ahir va ser impossible parlar amb l'alcalde de Gelida, Lluís Valls, sobre aquest tema. Valls va assegurar divendres passat que tenia la intenció d'estudiar amb atenció el cas abans de prendre cap decisió o fer declaracions públiques.

Элиза была жестко запрограммирована на распознание подобных ситуаций в процессе диагностирования шизофрении.

У нее "Книга скачать омар хайям"хватило бы проницательности определить даже траекторию его полета, если бы он мог летать.

Тогда Гор одним ударом, слегка удивив тем Мадрака, выбивает ворота и поднимается по винтовой лестнице на самую высокую башню.

Возникла паника; истошно закричали люди, испуганно заржали лошади, заревели быки.

На острове стой г замок огромное каменное сооружение с парапетами, бойницами, горгульями и башнями.

Интересно, побежит ли она к носу или покатится по щеке к кадыку, беззаботно подумал Уинстон, но тут же сосредоточился и стал следить за дисплеем.

Он ехал "скачать программу для проектов домов" за Кассием Колхауном, не стараясь держать его в "скачать программу диагностики автомобилей" поле своего зрения.

Мистер Слинсби "скачать шестое чувство" поднял одну бровь.

Я попытался договориться с ним, "моцарт симфония сердца скачать" обещал сделать все.

Повинуясь обстоятельствам, Сэмми Ки сел, не "книги норы робертс скачать бесплатно" дожидаясь, пока "скачать альбомы пятилетки" его приг-ласят.

Вспомнив, что эта разновидность вина создает чары внутри "Скачать плагины для оперы" бутылки, я встал на задние "три богатыря и шамаханская царица скачать мультфильмы" лапы и столкнул бутылку "скачать игру денежны поток" передней лапой со стола так, чтобы "бесплатные игры звездные войны лего" она упала на коврик, а не на деревянный пол.

Значит следующим этапом будет борьба между нами.

Они не "игры строить дома для барби"упоминались в моей ориентировке и не были отмечены ни на одной из карт или фотографий, "скачать альбомы русских песен"что я изучал.

Он был так прост в "ключ к игре волшебный ключ"употреблении, что описание было не нужно.

Берт, Ларри, Том, Клей и шлем могли "База отдыха красный ключ"а может, и не могли остановить его.

Резко повернулся и почувствовал, как кулак впечатался "звук сигнализацией машины скачать"противнику в ухо.

Тот же, кем был и раньше, сказал я, "скачать игру дурак на раздеванье"чувствуя, что лгу, и еще "скачать игру трансформеры кибертрон"чувствуя, что им необходимо вновь обрести уверенность в том, "рейнджеры самураи скачать игра торрент"что все не рушится прямо на глазах, как карточный домик.

Из прочитанных книг "карта навител скачать для белоруссии"он знал, что минотавр пользуется ужасной репутацией, и решил оставить вопрос о зубах "скачать песни леры козловой"для академических споров.

MILERS DE PISOS EN VENDA

El Punt, 17 d'abril de 2009

La demarcació de Barcelona té per vendre 34.530 habitatges nous, el 53% de Catalunya

El president dels promotors, Enric Reyna, diu que no es poden abaixar els preus més del 20% per no enfonsar el sector

La demarcació de Barcelona concentra poc més de la meitat de l'estoc de pisos d'obra nova que hi ha a Catalunya, els que s'han acabat de fer i encara no estan ni escripturats. A Catalunya n'hi ha 65.442, segons un estudi elaborat per l'Associació de Promotors de Barcelona (APCE), que estima que l'estoc es començarà a reduir a principi de l'any 2010. Malgrat l'alta concentració a Barcelona, la demarcació ho té més ben encarat que la resta del territori i ja hi ha símptomes que apunten que la situació es començarà a desinflar durant aquest any, segons el president de l'APCE, Enric Reyna. Percentualment, l'estoc de pisos per vendre és, a Barcelona, de 6,4 pisos per cada mil habitants però la proporció a Tarragona arriba fins als 22,1 i a Girona és de 14,3 (6,9 a Lleida).

Dels 65.442 habitatges d'obra nova que estan per vendre a Catalunya, un 53%, és a dir, 34.530 pisos i cases, es concentren a les comarques barcelonines. Tarragona en té 17.472 (27%), Girona 10.483 (16%) i Lleida 2.957 (4%). La de Barcelona és una xifra elevada, però si s'analitza de manera relativa, és a dir, tenint en compte la densitat de població, l'estoc a la demarcació és menor al de la resta del territori i s'estableix que, per cada mil habitants, hi ha un estoc de 6,4 habitatges per vendre. Una xifra menor als 6,9 pisos per cada mil habitants de Lleida, els 14,3 de Girona i els 22,1 de Tarragona. Cal tenir en compte, en aquestes dues demarcacions, l'efecte que té el mercat de segones residències, que fa que aquest indicador creixi i que també alenteix especialment els ritmes de venda ja que, en època de crisi, els apartaments a la platja es venen més malament que els pisos als centres urbans. I també que la demanda de segona residència no té perquè originar-se en la mateixa demarcació.

Segons les dades recollides per l'Associació de Promotors de Barcelona (APCE), dels 34.530 habitatges en estoc que hi ha a la demarcació de Barcelona, 8.434 corresponen a la conurbació de Barcelona (en una proporció de 2,8 pisos per cada 1.000 habitants), 4.984 a la comarca del Barcelonès (2,2 pisos per cada miler de persones) i 2.701 a la ciutat de Barcelona (1,6). Pel president de l'APCE, Enric Reyna, això confirma que «no hi ha un problema excessiu d'estoc a la zona urbana de Barcelona». Segons Reyna, «la demanda existeix, però el que falta és el finançament necessari per comprar pisos».

Sense anar més lluny, l'entitat estima que fins al primer trimestre del 2010 no es començarà a reduir l'estoc que hi ha a Catalunya, però que a la conurbació de Barcelona la recuperació s'avançarà al tercer trimestre del 2009 i la capital es recuperarà aquest segon trimestre, és a dir, fins al juny. La conurbació inclou 19 ciutats de l'àrea, de Sitges a Sant Cugat del Vallès.

Rebaixes del 20%

L'APCE recorda que, per reduir l'estoc i estimular la compra, s'han de donar ajudes. Pels habitatges de protecció oficial, el govern català «ha de fer efectiu l'acord que vol garantir a les entitats de crèdit la recompra en cas d'impagament», i pel que fa als habitatges lliures, els governs haurien de garantir préstecs del 20% perquè bancs i caixes només financen el 80% i els compradors han de pagar un 10% de despeses (IVA, notaria i registre) i és difícil que tinguin en efectiu el 20% que el banc no els dóna. A més, creu que els promotors no poden rebaixar els preus més d'un 20% perquè llavors posen en perill la supervivència dels negocis i de l'ocupació que generen.

L'estadística de l'associació fa servir els certificats finals d'obra dels diferents col·legis d'aparelladors (facilitats per la direcció general d'Habitatge de Catalunya) per comptar els habitatges acabats i, d'altra banda, l'estadística de transaccions immobiliàries que elabora el Ministeri d'Habitatge a partir de dades del Consell General del Notariat per estudiar les compravendes d'habitatges nous. En cap cas, no es té en compte l'habitatge que es destina al mercat de lloguer i al de lloguer amb opció de compra i es parteix de la premissa bàsica que és a partir de l'any 2007 quan les noves promocions a Catalunya comencen a notar la davallada del nombre de compradors.

Reyna critica bancs i caixes i els demana «regles del joc clares»

El president dels promotors barcelonins, Enric Reyna, va criticar ahir fortament les entitats bancàries per oferir als clients que compren pisos de la seva cartera immobiliària unes condicions financeres molt més avantatjoses que les que ofereixen a la resta de ciutadans que demanen una hipoteca. «Poden vendre al preu que vulguin, però el que no entenem ni admetem és que no ofereixin a tothom les mateixes condicions», va dir. Per Reyna, la banca «no pot actuar amb l'alegria amb què ho havia fet fins ara, finançant el 110% i el 120% del cost de les operacions», i ha d'establir unes regles clares i generalitzades que fixin quines són les condicions per atorgar les hipoteques. Explicava ahir que els promotors estan disposats a rebaixar fins i tot el preu de venda («l'economia té això, de vegades guanyes i altres perds i ara toca perdre») però fins a un límit del 20% i va explicar que l'APCE té un acord amb el Banc Santander pel qual el promotor aplica el descompte i el banc finança el 100% de l'operació.

Reyna també va criticar ahir obertament la pròxima celebració, el mes de juny, del saló immobiliari Low Cost, on es vendran pisos amb descomptes de més del 30% sobre el preu inicial. Reyna va dir que l'APCE està «en contra d'aquest saló perquè ens sembla una aberració, si els promotors volen fer descomptes ho han de fer de manera immediata i no en un saló al mes de juny, perquè fins llavors la demanda per part dels compradors estarà aturada»

Голова-то вращалась, а уши еще "Симс 3 русалки скачать игру"не ожили.

С "Скачать акула мало"каждым днем он будет опаснее.

В комнате "Скачать в гостях у сказки"стоял запах застарелого сигаретного дыма и "Программы скачать музыку"средств для мытья пола.

Вдруг Матесев почувствовал, как по груди у "Третий лишний смотреть скачать"него стекает расплавленный "Адобе акробат скачать"металл, проникая в грудную клетку, обжигая "Nintendo 64 скачать игры"кишки и детородные органы.

Они будут там, прежде чем "Nvidia драйвера fx 5200"мы успеем отъехать на "Скачать 2012 2012 лицензия"достаточное расстояние, и скоро догонят "Железнова музыка с мамой скачать"нас.

Стыдно, товарищ кинооператор, кому-кому, а вам сие должно быть отлично известно.

Subcategories