Notícies

GRIP PORCINA

El Punt, 27 d'abril de 2009.  Paula Mercader.

La Generalitat investiga dos possibles casos de grip porcina a les comarques gironines

La consellera de Salut llança un missatge de tranquil·litat assegurant que «no estem davant una situació d'emergència»

El passatger d'un avió procedent de Mèxic amb màscara, ahir a la terminal de l'aeroport de Barajas de Madrid. Foto: EFE.
Salut analitza com evolucionen els tres pacients sospitosos d'haver–se contagiat del virus de la grip porcina després d'haver tornat de Mèxic durant els últims dies. Els tres possibles infectats són un noi de 21 anys i una noia de 22 de les comarques de Girona, i una altra noia de 24 anys de les de Barcelona. Tots ells estan amb aïllament respiratori, és a dir, van amb mascareta per evitar que transmetin el virus en el cas que en siguin portadors. Els tres estan ingressats als hospitals Trueta de Girona, hospital comarcal de Campdevànol i al Clínic de Barcelona. La consellera de Salut, Marina Geli, va comparèixer ahir per tranquil·litzar la població i va assegurar que «no estem davant una situació d'emergència» i que Catalunya està preparada per fer front a aquesta malaltia.

Tots els afectats estan amb aïllament respiratori, és a dir, porten una mascareta que els tapa la boca i el nas per evitar la transmissió del virus per l'aire si en fossin portadors. «És una actitud preventiva, de tallar la cadena de transmissió», explicava la consellera de Salut, Marina Geli. Els tres estan ingressats tenen o han tingut algun dels símptomes de la grip porcina: febre, tos o dificultats respiratòries. Geli assegurava que algun ja no té febre.

Si són portadors o no es confirma per exclusió, explicava ahir el microbiòleg de l'hospital Clínic, Tomàs Pumerola, que és on s'estan analitzant els frotis de la laringe i també el nasal que s'han fet als possibles infectats. Pomerola assenyalava que aquest migdia es coneixerien els primers resultats dels primers pacients a qui es van fer les proves.

Geli no descartava que es detectés algun possible cas més de grip porcina, en les properes hores. Malgrat això, va llançar un missatge tranquil·litzador assegurant que «no estem davant una situació d'emergència sinó d'alerta epidemiològica». La consellera de Salut va afegir que Catalunya estaria preparada per fer front a la malaltia. Arran del brot de grip aviària de fa dos anys, el país disposa de dosis antivirals suficients per a 50.000 persones. Malgrat que els especialistes asseguren que aquests antivirals servirien per a la grip porcina, el doctor Pumerola recordava que en aquests moments «no hi ha una recomanació clara pel que fa a l'ús dels antivírics».

Cinc casos més a l'Estat. Josep Martinoy.

El Ministeri de Sanitat ha detectat quatre casos més sospitosos de grip porcina a l'Estat espanyol en persones que han tornat de Mèxic en els últims dies Els tres casos han estat detectats a Almansa (Albacete), Bilbao, València, Terol i Algesires, i els pacients estan ingressats en centres sanitaris, encara que «cap d'ells revesteix gravetat». Els malalts estan en observació i fins avui no es podrà determinar de manera concloent si estan afectats pel virus A/H1N1. Segons les últimes dades, a Mèxic s'han comptabilitzat 81 morts sospitoses i 1.324 pacients en estudi. Ahir es va informar de possibles afectats a Nova Zelanda, França, Israel i els EUA. En aquest últim país s'investiguen 75 estudiants de Nova York.

Pandèmia o no

El director del Centre de Referència d'Encefalopaties i Malalties Emergents, Juan José Badiola, es va mostrar ahir preocupat perquè es desconeixen les potencialitats que té el virus de produir una pandèmia. Va puntualitzar que es tracta d'un virus híbrid que té components porcí, humà i aviari, i que és precisament aquest últim el que el preocupa, perquè és el més patogen, com també la capacitat de transmetre's de persona a persona. No obstant això, va voler transmetre un missatge de tranquil·litat. Per contra, Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Clínica de l'hospital Clínic de Barcelona, va assegurar que el virus té un potencial pandèmic, però perquè sigui una pandèmia hi ha d'haver un augment important del nombre casos i de l'extensió geogràfica de la malaltia, circumstància que de moment no es produeix. També va afegir que la situació creada és d'incertesa ja que no se sap fins on pot arribar.

Recomanacions

Les recomanacions que fa el Departament de Salut per a la població en general són les mateixes que per a la grip estacional o comuna. Respecte els viatgers que vénen de les zones afectades, es recomana que estiguin especialment a l'aguait durant els set dies següents a la tornada del viatge. Si en aquest temps apareix febre, tos o dificultat respiratòria, es recomana contactar amb el servei d'emergència o amb el metge de capçalera. En la trucada s'ha d'informar sobre el viatge a la zona afectada i també de la data de tornada.

Порой она поднимала глаза к небу и солнцу, но чаще смотрела в глубину сада, на теннистую рощицу диких китайских деревьев, сквозь стройные стволы которых сверкала серебряная лента реки.

Нечего и говорить, что я следил за его движениями с напряженным вниманием.

Вы услышали бы выстрелы из винтовок.

Афины, Греция когда-то были центром западной философской мысли.

Дело за тобой, моя драгоценная голубка, сказал он.

И брезент, натянутый между двумя шестами, как на "Чертежи домов и коттеджей"мачте, и два-три бочонка, и пустой ящик из-под морских сухарей, и весла, и много других предметов морского обихода.

Что "Белые пятна Русско-японской войны" Висс была одной из тех, кто подстроил эту кражу из "Найди свой истинный Путь" Арсенала.

На всех топографических картах границы отмечали "Бюджетный кодекс Российской Федерации по состоянию на 5 мая 2012 г. С учетом изменений, внесенных Федеральными законами от 30 ноября 2011 г. № 352-ФЗ, 361-ФЗ, от 3 декабря 2011 г. № 378-ФЗ" пограничные камни со странными письменами, и "Вы не больны. Вы окислены!" я гадал, чем они служат "Природные катастрофы потрясшие мир" вешками для картографов или "Политическая карта мира" еще чем-то.

Ты всегда чувствовал в себе "Фельдмаршал фон Рундштедт Войсковые операции…" силу.

Сны начались намного позже после путешествия.

Часть ее принадлежала "Королевство Гармония" ей самой и лилась из "Большая книга ужасов 38. Проклятие древнего талисмана. Игра со злом" правого бока.

Если у нас останется "Уходящая натура" время после выполнения задания, можем заехать туда, и я вас познакомлю.

ÀLIGUES DEL FOIX

El Punt, 14 d'abril de 2009

La Diputació barra el pas als quads al parc del Foix perquè espanten les àligues perdigueres de la zona

Els Mossos hi van fer diumenge una batuda, però no hi va aparèixer cap vehicle

Imatge d'arxiu del web de seguiment dels nius de les àligues del parc del Garraf. Foto: XPN.

La majoria de camins rurals del Parc Natural del Foix, en poder de propietaris privats, estan tancats amb cadenes per evitar el pas de motos i quads, que hi han proliferat els últims anys. La mesura té el vistiplau de l'ens gestor del parc perquè la presència d'aquestes motos espanta moltes aus que tenen els seus nius en diversos indrets propers al camí de la Bovera. De fet, el parc del Foix s'inclou dins de la zona de protecció de les aus i és una de les zones més visitades pels ornitòlegs.

Els Mossos d'Esquadra van distribuir diumenge un dispositiu per enxampar alguns dels quads i les motos que molts caps de setmana circulen pels camins rurals del parc i sancionar-los. Eren al nucli de Torrelletes i la Casa Alta, a Castellet i la Gornal, i a la zona de Daltmar, al terme de Canyelles, però es van endur la sorpresa que en tot el matí no en va passar cap. De bicicletes de muntanya, moltes.

La batuda, sense èxit, forma part de la campanya de vigilància que porten a terme periòdicament els Agents Rurals, els Mossos i els guardes del parc per evitar la presència de les motos de quatre rodes, els quads, pels camins perquè, a més que circulen per zones on no està permès que hi passin, «provoquen destrosses en alguns camins i espanten les aus que hi ha al parc», segons explica el seu director, Pau Mundó. L'entorn del parc de Foix està inclòs dins del mapa de zona d'especial protecció d'aus i s'hi poden localitzar nius de diverses espècies d'àligues perdigueres o cuabarrades o xoriguers. La zona ha estat els últims mesos lloc de pas de moltes aus per la migració de moltes espècies buscant zones més càlides.

En total, es calcula que hi ha més de 150 espècies catalogades que passen pel parc. A més de l'àliga perdiguera hi destaquen el bernat pescaire, el martinet, els ànecs, els cabussets i les polles d'aigua. D'uns anys ençà, a l'època de nidificació, cabussets, balquers i molts altres ocells es reprodueixen habitualment a l'entorn dels canyissars. A l'hivern, s'hi apleguen moltes espècies del nord d'Europa com els esplugabous, ànecs o corbs marins.

Neixen més pollets

Les càmeres web que controlen des de fa uns quatre anys el procés de nidificació d'una de les parelles d'àliga perdiguera que hi ha al Parc Natural del Garraf han enregistrat el naixement dels dos pollets; el primer, dimecres de la setmana passada i el segon, divendres sant després de 43 dies de la posta. La mare està peixent ara els pollets i es preveu que aquest procés continuï uns dies més. La Diputació amaga des de fa anys la ubicació del niu i protegeix l'entorn per afavorir la cria d'aquesta espècie als entorns del parc. El control de la parella es fa a través d'una càmera camuflada al costat del niu. La Diputació ha posat un enllaç al seu web per poder veure en directe l'evolució de l'àliga. També al web del diari.

Но вот "Драйвера скачать для"ведь и Ангел тоже не преминул "Скачать плеер kmplayer бесплатно на русском языке"вякнуть, пока Ильин разглядывал себя нового!

Я глубоко убежден, "Мма игра скачать"что ваш супруг чистейшей воды эгоист, который таскает "Чёрные волки скачать фильм"вас с собой.

Частью своего сознания я слышал, как "Xerox 5016 драйвер"враги ломились через подлесок, "Скачать фильм бородино 1812"пытаясь отыскать меня.

Вы здесь такой же гость, "Скачать песню the big bang"как и я.

По-видимому, он был чем-то удручен.

Потом он снова подошел к нам "Скачать игру мир загадок"и начал говорить о свидетелях и обо "Игры скачать империя 3"всех связанных с "Бесплатная музыка скачать ранеток"этим вопросах, но тут подошли люди из ФБР и увели меня.

MES PEATGES AL PENEDÈS

El Punt, 23 d'abril de 2009.  Albert Mercader

Comencen els treballs previs del peatge de l'AP-7 a Vilafranca

Els treballs arqueològics s'inicien, tot i que Foment no ha donat llum verd encara a les obres

Imatge de l'estat de la zona, aquest dimarts, on es construiran els accessos al peatge. Foto: A.M.
Acesa ha iniciat aquest mes, i per sorpresa, els treballs previs per iniciar la construcció de l'àrea de peatges a l'enllaç Vilafranca Centre, entre l'autopista AP-7 i la C-15. Les obres, que han començat sense que l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès en tingués coneixement oficial, s'inscriuen dins dels treballs arqueològics que inclouen el projecte i que preveuen la rebaixa de la cota de l'espai que ocuparan els accessos dels peatges (unes dues hectàrees) i diverses prospeccions. Acesa va matisar ahir que tot i l'inici dels treballs previ les obres del peatge encara no han estat aprovades pel Ministeri de Foment.

L'empresa Tríade, especialitzada en treballs arqueològics, i una empresa de construcció de Vilobí treballen des de principis de mes per rebaixar la cota de l'espai en què en el curs dels propers mesos començaran les obres de construcció dels accessos del peatge de Vilafranca Centre de l'AP-7 i diverses prospeccions arqueològiques. Els treballs, que ara estan a punt d'acabar –«falta una setmana com a molt», assegurava ahir un treballador de l'empresa–, ja s'han iniciat, tot i que el Ministeri de Foment no ha aprovat encara el projecte definitiu de l'obra. Potser per això fonts d'Acesa eren reticents a admetre, aquest dimarts, que les obres que s'estaven fent a la zona, just a tocar de l'actual accés a l'autopista des de la C-15, eren seves, i va caldre que aquest diari es desplacés al lloc on estan treballant les màquines i aconseguís confirmar-ho a través del responsable de l'empresa de construcció. Ahir, la concessionària va acabar reconeixent que els treballs eren seus, però va intentar treure ferro de la qüestió assegurant que «les obres definitives no es faran fins que Foment no aprovi el projecte definitiu, que s'espera que sigui aviat», deia una portaveu d'Acesa-Avertis. Durant aquest mes, les obres (molt visibles, sobretot en els últims dies) han passat desapercebudes fins i tot per l'Ajuntament de Vilafranca, que no tenia coneixement oficial del moviment de terres fins ahir, que va ser quan el diari va preguntar pel treball de les excavadores. El director general d'Acesa-Avertis, Josep Lluís Giménez, ja va reconèixer el passat 4 de desembre, en una visita a Vilafranca, que Foment estava «excedint els límits de temps aconsellables» per tal d'aprovar els projectes de creació dels peatges tancats i va apuntar que Acesa-Avertis confiava que l'aprovació del projecte no s'allargués fins més enllà del primer trimestre d'aquest any. Es calcula que, un cop aprovat el projecte, les obres dels peatges es facin en 6 o 9 mesos, segons va apuntar Giménez. En aquella visita, el director d'explotació de la concessionària, Antoni Español, va apuntar que el projecte ja tenia inclosos els treballs arqueològics. Els projectes dels peatges tancats de l'AP-7: Martorell, Gelida, Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca Nord, Vilafranca Centre, Vilafranca Sud, Altafulla, Tarragona-Reus i Vilaseca-Salou permetran l'eliminació dels peatges troncals de Martorell, el Vendrell i Tarragona i obligaran els usuaris a adquirir un tiquet cada vegada que accedeixin a l'autopista. El pagament del tram recorregut es farà una cop el conductor hagi sortit de la via en les àrees de peatge entre Martorell i Vilaseca-Salou.

Manel Nadal, disposat a estudiar descomptes en un o dos anys

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, es va mostrar disposat, en l'última reunió que va mantenir amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella (CiU), a estudiar la concessió de descomptes per als usuaris del Penedès de l'autopista AP-7 en els mateixos termes que es van concedir als veïns del Maresme, però va situar aquesta possibilitat «en un o dos anys». Olivella ho va anunciar dijous passat en el decurs del darrer ple i va afirmar que li havia manifestat a Nadal, un altre cop, la necessitat d'aquests descomptes «el més aviat possible» i que també li havia transmès la reclamació de la comarca per aconseguir la gratuïtat de la via per anar a Barcelona fins que hi hagi una alternativa ràpida fins a la capital catalana, que seria el desdoblament de l'N-340. Segons va explicar Olivella, els descomptes que va plantejar Nadal són reduccions de fins a un 20% pels usuaris que hi passen més de 15 cops al mes i pels usuaris que circulin amb 3 o més persones dins del vehicle.

Достаточно, "Искусство стильной бедности: Как стать богатым без денег"достаточно, так, хорошо.

Нет, нападут они, конечно, в "Generation "П""лесу, и если я не приму "Здравствуй, Дедушка Мороз!"мер, то по дороге в "Проверочные работы по русскому языку. 4 класс. Часть 1. К учебнику Т.Г. Рамзаевой. ФГОС"Город.

Это просто "Измени свой мозг - изменится и тело!"приходит вместе с искусством правильно "50 вязаных пинеток и носочков"дышать.

В этом вопросе они также пришли к "Сонеты и канцоны на жизнь и на смерть мадонны Лауры"полному единодушию.

Белая акула "Толковый словарь русского языка для школьников"с ее медленными, крадущимися движениями "Шаль"хищника очень подходит для этой "Поделки из бисера"цели.

Опасность кроется в недостатках воды.

Поль встретил ее "скачать драм машину на компьютер"взгляд спокойно.

Хороший, добрый городок, где путешественники чувствуют себя "скачать книги ницше"спокойно и "картинки оружий скачать"гладят кошек, уделяя им большое внимание, как "Самоучитель португальского языка скачать бесплатно"и должно быть.

В портовых городах можно "скачать танец живота для начинающих уроки"получить много разной информации и сплетен.

Перед тем "скачать долбежку"как отправиться сюда, я "программа для скачки в контакты скачать"наводила справки.

Вчера мы легли, как обычно, и "игра анастасия скачать"спали крепким сном, как вдруг "отель нэнси скачать"в парадную дверь заколотили.

Поль повернулся лицом к Спайеру, прижался спиной "игры для двоих на один компьютер скачать"к Воротам и сложил руки на груди.

Слева уже много миль тянулись "скачать песню детское радио" невысокие холмы, справа "скачать испански русские словарь" сверкала серебром быстрая речушка.

Порой раздавались призывы к неповиновению, однако дело "Первые раскраски малыша. В лесу" не шло дальше слов.

У городской "Воздушный почтальон" стены завязалась жестокая схватка; ноги солдат скользили в "краткое содержание тургенев рудин" крови, смешавшейся с глиной.

Я думал, что увижу вас на углу.

Боюсь, "краткое содержание темные аллеи бунина" вы не понимаете, лорд Демон.

Похоже, "песни с аккордами скачать" эти жуки приспособлены к тому, чтобы передвигаться как на "Игры на уроках русского языка. 5 класс" двух, так и "гдз по алгебре 8 класс макарычев дидактический материал" на четырех ногах, заметил я как "скачать мафия русских машинах" ни в чем не бывало, обняв Вишенку за плечи и увлекая ее прочь от места бойни.

HABITATGES I LITORAL

Avui, 10 d'abril de 2009

El sotrac immobiliari castiga més les comarques del litoral

La Selva i el Baix Ebre pateixen els efectes de la crisi de la construcció. L'índex de competitivitat territorial situa un any més el Vallès Occidental com la comarca més competitiva de Catalunya

Les comarques del litoral català són les que estan patint amb més intensitat i cruesa la crisi provocada per la davallada en el sector de la construcció residencial. Aquesta és la principal conclusió de l'índex de competitivitat territorial que des de fa cinc anys impulsa l'Associació d'Empresaris de l'Alt i Baix Penedès i Garraf (Adeg).

L'estudi observa l'evolució econòmica de les 41 comarques catalanes a partir de l'anàlisi d'una sèrie de factors com són la qualificació de la mà d'obra, les comunicacions, la cohesió demogràfica i territorial i el desenvolupament tecnològic. Doncs bé, aquests criteris demostren, un any més, que la comarca del Vallès Occidental és la més competitiva del país, seguida del Barcelonès, Tarragonès, Baix Llobregat, Gironès i Segrià.

El nou índex, però, posa de manifest que els efectes de la crisi immobiliària són molt pitjors a la costa que no pas a l'interior. N'hi ha prou amb un exemple: la comarca de la Selva ha perdut fins a set posicions en només un any i passa de ser la quinzena comarca més competitiva a la vint-i-dosena. La resta de comarques costaneres segueixen la mateixa tendència: el Baix Ebre cau cinc posicions, el Montsià en perd tres, l'Alt Empordà en baixa una i el Maresme i el Baix Camp es mantenen pels pèls.

Per l'economista i president de l'Adeg, Xavier Cardona, la situació és "greu i preocupant" perquè fins i tot les poques comarques del litoral que guanyen posicions, com el Garraf, el Baix Penedès i el Baix Empordà, "tenen una situació econòmica molt feble; i pugen perquè les altres cauen en picat".

Cardona ho té clar: "Les comarques que han basat el seu creixement en l'especulació del sòl trigaran molt a recuperar-se". I adverteix: "L'actual model econòmic ha caducat; si es vol sobreviure s'ha d'apostar pel coneixement i la innovació".

Вдали "Скачать торрентом мультфильм ну погоди"послышались звуки полицейской сирены.

Томас Стернс Элиот Дом среди дюн был старый, фундамент из цементных блоков поддерживал каркас из настоящего дерева.

Мы привыкали к ним, так же как привыкали и к тем удовольствиям, которые доступны живым.

Он разложил тело, скрестил на груди руки, натянул капюшон, прикрыв им лицо.

Нужно решить, кто из участников пьесы достоин награды.

Из преисподней рабочие лихо сбрасывали вниз строительные блоки, а стоявшие на Земле демоны с проклятиями увертывались, но все же ловили их и ставили друг на друга.

Может быть, это заставит "краткое содержание а.н.толстой детство никиты" Стиллера вести себя прилично "Стропува котлы чертежи" во время беседы.

Можно и повеселиться, но всему есть пределы, особенно "100 поделок для подготовки к школе. Для развития моторики, памяти, внимания" когда речь заходит о прекраснейшем из полов.

Шерил попыталась "Алгебра. Дидактические материалы. 8 класс. Пособие для школьников с углуб. изучением математики" усмехнуться, но лицо исказило "скачать ламбада музыку" гримасой, и кто-то за камерой протянул ей стакан с водой.

Никто "скачать программу для андроид для игр" не может определить, улыбаюсь я или "Современный итальянский. Практикум по грамматике" нет.

Видите ли, по нему удобнее идти, чем там, "Полное собрание сочинений в 8 томах" внизу.

Произнеся в трубу "игровой автомат алмазы" несколько слов, он приставил к ней ухо "Развитие личности ребенка года до трех" и стал ждать ответа, весьма скептически поглядывая на демона.

PLATGES SENSE SORRA

El Punt, 22 d'abril del 2009. Lluís Martínez

L'Estat diu que la solució per a les platges del Maresme és abocar-hi sorra cada any

Invertirà 9 milions d'euros per fer-hi una nova aportació i fer reparacions als passejos marítims

Una imatge de la platja de Premià de Mar, sense sorra, i amb una de les escales trencades./ Foto: QUIM PUIG.
El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí ha decidit que l'única solució per estabilitzar les platges del Maresme és abocar-hi cada any més sorra. El subdirector general per a la Sostenibilitat de les Costes, Miguel Velasco, que ahir es va reunir amb els alcaldes del Baix Maresme, va tallar d'arrel qualsevol altra alternativa, com ara la construcció d'espigons que ajudin a estabilitzar el litoral, ja que és massa cara i no és adequada per les característiques de la costa maresmenca. Com a mesura d'urgència, l'Estat farà, les pròximes setmanes, una aportació de 500.000 m³ de sorra a Cabrera, Vilassar de Mar, el Masnou i Montgat.

L'anunci del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí d'invertir 9 milions d'euros per reparar els desperfectes als passejos marítims pels temporals del desembre passat i d'una aportació extraordinària de 500.000 m³ de sorra al litoral del Baix Maresme, ha anat acompanyat també de la «solució definitiva» que dóna l'Estat perquè les platges no es quedin sense sorra cada cop que hi ha una llevantada. Segons el subdirector general per a la Sostenibilitat de les Costes del ministeri, Miguel Velasco, si es fa una aportació contínua de sorra a la costa els problemes es resoldran. «Sempre es diu que amb aquest sistema es llencen els diners al mar, però no és cert, perquè la sorra no desapareix, sinó que va a altres zones o s'acumula als ports», hi va afegir.

La fórmula que dóna per vàlida el ministeri implica exigir als ports que compleixin les seves obligacions i que, de manera periòdica, facin els transvasaments que per llei els toquen. Així doncs, es tractaria de portar la sorra des de la part de llevant fins a les platges de ponent, les quals queden gairebé desertes pels temporals. Velasco va reconèixer que aquests moviments s'han portat a terme en comptades ocasions, però va assegurar que ara s'intentarà pressionar perquè es facin.

De moment, i com a mesura d'urgència, l'Estat començarà, aquest abril, una aportació d'urgència als municipis de Cabrera de Mar, el Masnou, Montgat i Vilassar de Mar per solucionar temporalment la falta de platja. La regeneració es farà a través de dragues. Malgrat les crítiques dels pescadors, el subsecretari defensa que el sistema només es farà en llocs on hi ha acumulació de sorra i diu que, per tant, no afectarà l'ecosistema marí.

El ministeri oblida Premià de Mar

A banda de les aportacions de sorra, el Ministeri de Medi Ambient també repararà algunes de les destrosses que van deixar els temporals del desembre passat al litoral maresmenc. Els treballs consistiran sobretot a construir noves esculleres i a adequar alguns trams de passeig marítim malmesos. Malgrat la satisfacció continguda d'alguns alcaldes com ara el de Cabrera de Mar, Jaume Borràs, i el del Masnou, Eduard Gisbert, qui més descontent va sortir de la reunió va ser l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que ha vist com el seu municipi, tot i patir com cap altre els efectes de la llevantada de Sant Esteve, ha estat absolutament oblidat per l'Estat. A banda de no preveure la regeneració de sorra a la seva platja, tampoc es beneficiarà de cap de les obres d'urgència. Buch va dir que «l'error» del ministeri d'obviar Premià de Mar és «incomprensible» i va assegurar que estava molt «decebut i desil·lusionat» amb el govern espanyol. Tot i mantenir que farà una «defensa aferrissada» dels interessos del municipi allà on calgui, critica com «algú amb dos dits de front no entengui que el mateix mal que va fer el temporal als pobles veïns, el va fer també a Premià de Mar».

Переходим в Веритэ, согласился Джей, и будем надеяться, что окажемся не на самом видном месте.

Крючок вытянул свой острый конец и вступил в соприкосновение, оказывая психическое давление в той точке.

Дело в том, что для грузов весом более ста "Скачать генератор звуковой частоты"килограммов калибр заклинания удваивается.

Чтобы обрести понимание и способность воспользоваться этим, необходимо вытащить шестую булавку.

К стражникам не спеша, вразвалку подходил палач, вертя в руках "Скачать усилитель звука программа"свою удавку и мастеря какую-то хитрую петлю.

Они выторговывают то, что найдут "купить телевизор в кредит"в море на ножи и металлические прутья "Скачать драйвера сборку"или на подобные вещи.

Джеф появился в двери, "скачать испанский словарь" чтобы одарить "бесплатные фильмы скачать черная молния" их любезной улыбкой, которая полоснула Долли, как "скачать книги по кулинарию" ножом.

Шлем мешал мне повернуть "жутко громко и запредельно близко джонатан сафран фоер скачать" голову и посмотреть туда.

Знаешь, ты бы мог "игры отель для кошек" выбраться отсюда, если "скачать игру братва и кольцо" бы захотел.

Он различал тропу, "реп матерный скачать" по которой прошли ночью пане.

Джейн вошла в "скачать детскую песню до свидания детский сад" комнату, зажгла лампу и пьяным "программы для взлома вайфай скачать" взором посмотрела на Мейтланда.

Мартин поехал доставать "скачать песню белая берёза я тебя люблю" полицейские мундиры для себя и Зернова, а я отправился на заставу.

Если это так, я "Сказки лесной опушки" просто спущусь сейчас с трибуны и позволю вам провозгласить ее "игра винкс мир волшебниц" королевой, хотя сам я никогда с этим не соглашусь.

Давай убираться из этого "игровые автоматы атроник играть бесплатно" проклятого места, сказал он.

Если бы я призвал "произведения по литературе 6 класс" всю силу, что содержится в "краткое содержание леди макбет мценского уезда лесков" Камне, эта долина почернела и истекла жидким огнем.

Но "скачать книги на телефон донцовой" колокола продолжали так настойчиво дребезжать и звенеть на все лады, словно их "скачать алису игра" длинные языки хотели сообщить ученому доктору что-то очень важное.

Сам Михаил стоял на лужайке "Азбука эмоций: Практич. пособ. для работы с детьми, имеющ. отклон. в психофизич. разв. и эмоц. сфере" перед домом, "море скачать песни" подрезая розовые кусты.

Втайне от всех она продолжала предсказывать судьбы своим близким "Женский Декамерон" друзьям и разорившимся аристократам, недовольным нынешними властями.

MES BICING

Avui, 8 d'abril de 2009

Girona tindrà un 'bicing' l'últim trimestre de l'any

El nou servei disposarà d'unes 160 bicicletes repartides en una quinzena d'estacionsEl nou servei disposarà d'unes 160 bicicletes repartides en una quinzena d'estacions ACN
La ciutat de Girona comptarà amb un servei de lloguer públic de bicicletes la tardor que ve. Tot i que l'Ajuntament encara ha d'acabar de definir el projecte, la intenció inicial és que el nou servei compti amb unes 160 bicicletes repartides en 14 estacions que estaran separades per uns dos quilòmetres de mitjana. El consistori gironí té previst proposar a Salt i a Sarrià de Ter que s'uneixin a la iniciativa.

Implantar el bicing costarà mig milió d'euros, dels quals 197.266 els aportarà l' Institut Català d'Energia. "Si no ens arriben atorgar aquesta subvenció no hauria estat possible posar en marxa el servei", va reconèixer ahir l'alcaldessa, Anna Pagans.

La regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, va voler deixar clar que el bicing estarà pensat per a la gent que treballa i viu a la ciutat. Per això el consistori buscarà quines són les zones amb més afluència i més ben comunicades amb les estacions dels diferents mitjans de transport públic.

La plataforma Mou-te en bici, que portava cinc anys reclamant el servei, ha advertit a l'Ajuntament que si el bicing no té una cobertura important serà un fracàs. "Tampoc té gaire sentit que no s'impliqui Salt ni Sarrià", va assegurar el seu portaveu, Miquel Llop.

Girona compta amb deu quilòmetres de carril bici segregat, 8,3 quilòmetres de via verda i 1,08 quilòmetres de carril bus compartit amb bicicletes.

Этот колпак мое последнее расточительство.

служило лекарством во многих необычных обстоятельствах.

Вероятно, ему нужны его цыгане, чтобы охранять жилище в дневное время.

Билли шел вниз по спирали; неожиданно идти стало легче.

Лишь бы я был водитель, согласился таксист.

Порой притяжение друг к другу положительно и отрицательно заряженных ионов может перевесить взаимную неприязнь давления и тепла.

Я "игры винкс текна"был перепуган и в крайнем замешательстве.

Нет, пьяный "игры пони магия"или трезвый, он никому бы ее не показал "План схема воронежа"до того времени, как в ней возникнет "безплатно скачать tools"нужда.

Тогда давай поплаваем, с "антивирусники на телефон скачать"улыбкой сказала Ким.

Будучи при исполнении обязанностей, сэр "игра натали брукс тайны одноклассников скачать"Родерик, я не допускаю "скачать видео тектоник"никаких вмешательств со стороны.

И в то же "фабрика игр играть"время успо-каивающее.

Мой молочный брат очень общительный человек, "поучение владимира мономаха"но ему, бедняге, теперь мало с "Скачать самые лучшие антивирусы"кем приходится встречаться.

Его тощая фигурка застыла, без слов говоря о том, что он ожидает отказа.

Нет отверстия для стрипа, удостоверяющего личность.

Ну что ж, мы можем успеть, если вы мне поможете, сказал Ли Пяо.

Он напоминал "Идеальная свадьба" обычный посох, но "Метрология стандартизация и сертификация в обществ. питании" я мог бы поспорить на всю ту магию, которой еще располагал, что в нем "Точка Статуса" таится не меньше сюрпризов, чем в любой из моих бутылок.

Десять минут спустя я добрался до предпортового района и отыскал "Русский язык Орфография и пунктуация" путь к Портовой Дороге; почти полное отсутствие на ней светящихся шаров возмещалось "Немножко не то пожарное авто, или Джинн Инисе-Инито" светом из окон, множеством ведер с горящей смолой и светом взошедшей теперь уже высоко луны.

Там явно стоял облачный полдень, и эта штука находилась теперь примерно метрах в двенадцати "Дизайн и оборудование городской среды. Учебное пособие" от меня, посередине поляны.

Старые, псевдоготического стиля, отделанные деревом пещеры.

У денщика была целая банка консервов, в "От голубцов до пирога. Блюда на пару. Специальная подробная пошаговая фотосьемка" то время как "Мертвая зона" в команде одна банка выдавалась на пять человек.

Швейк,-перебил его Кац,-налейте господину фельдкурату еще рюмку "Союз одиночек" коньяку, пусть он опомнится.

Но вдруг ему пришло в голову, что комендант может сам повести "Чудеса моей Вселенной" отряд, выходящий на поиски.

Ванбрух не стал бы приносить в жертву своих подчиненных, посчитай он задание безнадежным.

Текст "Учимся петь песни под гитару Безнотный метод" к этим плакатам с вымышленными примерами исключительной доблести сочиняли призванные на войну немецкие журналисты.

MILERS DE PISOS EN VENDA

El Punt, 17 d'abril de 2009

La demarcació de Barcelona té per vendre 34.530 habitatges nous, el 53% de Catalunya

El president dels promotors, Enric Reyna, diu que no es poden abaixar els preus més del 20% per no enfonsar el sector

La demarcació de Barcelona concentra poc més de la meitat de l'estoc de pisos d'obra nova que hi ha a Catalunya, els que s'han acabat de fer i encara no estan ni escripturats. A Catalunya n'hi ha 65.442, segons un estudi elaborat per l'Associació de Promotors de Barcelona (APCE), que estima que l'estoc es començarà a reduir a principi de l'any 2010. Malgrat l'alta concentració a Barcelona, la demarcació ho té més ben encarat que la resta del territori i ja hi ha símptomes que apunten que la situació es començarà a desinflar durant aquest any, segons el president de l'APCE, Enric Reyna. Percentualment, l'estoc de pisos per vendre és, a Barcelona, de 6,4 pisos per cada mil habitants però la proporció a Tarragona arriba fins als 22,1 i a Girona és de 14,3 (6,9 a Lleida).

Dels 65.442 habitatges d'obra nova que estan per vendre a Catalunya, un 53%, és a dir, 34.530 pisos i cases, es concentren a les comarques barcelonines. Tarragona en té 17.472 (27%), Girona 10.483 (16%) i Lleida 2.957 (4%). La de Barcelona és una xifra elevada, però si s'analitza de manera relativa, és a dir, tenint en compte la densitat de població, l'estoc a la demarcació és menor al de la resta del territori i s'estableix que, per cada mil habitants, hi ha un estoc de 6,4 habitatges per vendre. Una xifra menor als 6,9 pisos per cada mil habitants de Lleida, els 14,3 de Girona i els 22,1 de Tarragona. Cal tenir en compte, en aquestes dues demarcacions, l'efecte que té el mercat de segones residències, que fa que aquest indicador creixi i que també alenteix especialment els ritmes de venda ja que, en època de crisi, els apartaments a la platja es venen més malament que els pisos als centres urbans. I també que la demanda de segona residència no té perquè originar-se en la mateixa demarcació.

Segons les dades recollides per l'Associació de Promotors de Barcelona (APCE), dels 34.530 habitatges en estoc que hi ha a la demarcació de Barcelona, 8.434 corresponen a la conurbació de Barcelona (en una proporció de 2,8 pisos per cada 1.000 habitants), 4.984 a la comarca del Barcelonès (2,2 pisos per cada miler de persones) i 2.701 a la ciutat de Barcelona (1,6). Pel president de l'APCE, Enric Reyna, això confirma que «no hi ha un problema excessiu d'estoc a la zona urbana de Barcelona». Segons Reyna, «la demanda existeix, però el que falta és el finançament necessari per comprar pisos».

Sense anar més lluny, l'entitat estima que fins al primer trimestre del 2010 no es començarà a reduir l'estoc que hi ha a Catalunya, però que a la conurbació de Barcelona la recuperació s'avançarà al tercer trimestre del 2009 i la capital es recuperarà aquest segon trimestre, és a dir, fins al juny. La conurbació inclou 19 ciutats de l'àrea, de Sitges a Sant Cugat del Vallès.

Rebaixes del 20%

L'APCE recorda que, per reduir l'estoc i estimular la compra, s'han de donar ajudes. Pels habitatges de protecció oficial, el govern català «ha de fer efectiu l'acord que vol garantir a les entitats de crèdit la recompra en cas d'impagament», i pel que fa als habitatges lliures, els governs haurien de garantir préstecs del 20% perquè bancs i caixes només financen el 80% i els compradors han de pagar un 10% de despeses (IVA, notaria i registre) i és difícil que tinguin en efectiu el 20% que el banc no els dóna. A més, creu que els promotors no poden rebaixar els preus més d'un 20% perquè llavors posen en perill la supervivència dels negocis i de l'ocupació que generen.

L'estadística de l'associació fa servir els certificats finals d'obra dels diferents col·legis d'aparelladors (facilitats per la direcció general d'Habitatge de Catalunya) per comptar els habitatges acabats i, d'altra banda, l'estadística de transaccions immobiliàries que elabora el Ministeri d'Habitatge a partir de dades del Consell General del Notariat per estudiar les compravendes d'habitatges nous. En cap cas, no es té en compte l'habitatge que es destina al mercat de lloguer i al de lloguer amb opció de compra i es parteix de la premissa bàsica que és a partir de l'any 2007 quan les noves promocions a Catalunya comencen a notar la davallada del nombre de compradors.

Reyna critica bancs i caixes i els demana «regles del joc clares»

El president dels promotors barcelonins, Enric Reyna, va criticar ahir fortament les entitats bancàries per oferir als clients que compren pisos de la seva cartera immobiliària unes condicions financeres molt més avantatjoses que les que ofereixen a la resta de ciutadans que demanen una hipoteca. «Poden vendre al preu que vulguin, però el que no entenem ni admetem és que no ofereixin a tothom les mateixes condicions», va dir. Per Reyna, la banca «no pot actuar amb l'alegria amb què ho havia fet fins ara, finançant el 110% i el 120% del cost de les operacions», i ha d'establir unes regles clares i generalitzades que fixin quines són les condicions per atorgar les hipoteques. Explicava ahir que els promotors estan disposats a rebaixar fins i tot el preu de venda («l'economia té això, de vegades guanyes i altres perds i ara toca perdre») però fins a un límit del 20% i va explicar que l'APCE té un acord amb el Banc Santander pel qual el promotor aplica el descompte i el banc finança el 100% de l'operació.

Reyna també va criticar ahir obertament la pròxima celebració, el mes de juny, del saló immobiliari Low Cost, on es vendran pisos amb descomptes de més del 30% sobre el preu inicial. Reyna va dir que l'APCE està «en contra d'aquest saló perquè ens sembla una aberració, si els promotors volen fer descomptes ho han de fer de manera immediata i no en un saló al mes de juny, perquè fins llavors la demanda per part dels compradors estarà aturada»

Голова-то вращалась, а уши еще "Симс 3 русалки скачать игру"не ожили.

С "Скачать акула мало"каждым днем он будет опаснее.

В комнате "Скачать в гостях у сказки"стоял запах застарелого сигаретного дыма и "Программы скачать музыку"средств для мытья пола.

Вдруг Матесев почувствовал, как по груди у "Третий лишний смотреть скачать"него стекает расплавленный "Адобе акробат скачать"металл, проникая в грудную клетку, обжигая "Nintendo 64 скачать игры"кишки и детородные органы.

Они будут там, прежде чем "Nvidia драйвера fx 5200"мы успеем отъехать на "Скачать 2012 2012 лицензия"достаточное расстояние, и скоро догонят "Железнова музыка с мамой скачать"нас.

Стыдно, товарищ кинооператор, кому-кому, а вам сие должно быть отлично известно.

EL TREN ES EL FUTUR

El Punt, 8 d'abril de 2009

El govern destina 111 milions a la compra de 24 trens per a la línia de Ferrocarrils del Vallès

El govern de la Generalitat va aprovar ahir destinar 111,5 milions d'euros als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per a la compra de 24 trens que donaran servei a la línia Barcelona-Vallès. Els nous vehicles permetran afrontar la prolongació d'aquesta línia a Sabadell i Terrassa, els treballs de la qual ja s'estan executant, i l'increment de freqüències de pas que generarà la nova cua de maniobres de la plaça Catalunya de Barcelona. Ferrocarrils de la Generalitat preveu rebre els nous combois en un termini de tres o quatre anys, que és el temps que es trigarà a construir-los i a fer les proves necessàries per garantir la qualitat i la seguretat del transport.

Els nous trens tindran una llargada de 80 metres, la màxima longitud que permeten les estacions de FGC, amb l'objectiu de poder optimitzar la capacitat de transport. Tindran ample de via internacional i seran completament accessibles. Els trens tindran una capacitat de transport de 240 persones assegudes i 490 de dretes.

L'empresa pública ja ha iniciat la posada a licitació per a la compra dels 24 trens, amb una inversió de 181 milions d'euros, 111 dels quals els aporta el govern. En els plecs de bases s'han primat els aspectes d'innovació tecnològica, els factors de respecte al medi ambient i d'estalvi energètic. També es preveu adquirir 20 combois més en una segona fase, amb l'objectiu de substituir els trens més antics que circulen a la xarxa dels FGC.

El govern també va aprovar destinar 500.000 euros a subvencionar activitats de formació en els sectors del transport i de la logística. Els destinataris seran les associacions, entitats i fundacions sense ànim de lucre vinculades a aquests sectors que desenvolupen activitats formatives.

Конечно, разлюбезного "самоучители итальянского языка скачать" денщика за ложное донесение посадили на три недели.

Колдун заколотил по "dj bazuka скачать клипы" его ногам, и Поль почувствовал разливающуюся в них "игры гта зима играть" боль.

За долгие годы в "Скачать кряк для виндовс" моей голове скопилась уйма самой разнообразной информации.

Я нашел "европа плюс скачать хиты" разбитое окно в подвал, когда шнырял там вчера "английский реп скачать музыку" ночью, продолжал я, достаточно большое, "игры стратегия скачать на пк" чтобы кошка легко пролезла.

Она вынула его из брюк и вернулась "скачать бесплатно фильм нокаут" к исследованию других "игры на компьютер для девочек полные версии скачать" шрамов на моей груди и животе, пробегая по каждому из них "скачать прикольны реалтоны" кончиком языка.

Миссис Моллой весело рассмеялась.

И чтобы переломить "Математика. Решебник. Подготовка к ЕГЭ-2013" ход событий, требовалось нечто чрезвычайное.

Глава 3 "скачать новые игры на псп скачать" Тем временем мать "игровые автоматы играть бесплатно покер" Иоанна пыталась поставить шатер.

Керак "краткое содержание чудесный доктор краткое содержание" это владение Рейнальда де Шатильона.

Вирту не желало делиться "последнюю версию шареман скачать" с посторонними "Меч Без Имени; Свирепый ландграф; Век святого Скиминока" тайнами своей истории.

Пока что мы "скачать програмы скачать" не заметили здесь никаких признаков "Русский язык. 1 класс. Входные тесты" опасности, но это еще не повод пренебрегать "игры torrent pc" мерами предосторожности.

Я думаю, "скачать игру в танке" это вполне подходящее место для начала последнего акта нашей исторической драмы, Фауст.

Subcategories