Notícies

OCELLS ESPÈCIES EN PERILL

El Punt, 16 de març de 2009

Els secans de Lleida aixopluguen una dotzena d'espècies en perill

El patrimoni ecològic de l'estepa lleidatana amenaçat pel Segarra-Garrigues

El que a Catalunya es veu com a terra erma, eixuta i pobra, des de Brussel·les, Berlín o Londres es veu com un ric patrimoni natural, únic a Europa. La Unió Europea està a punt de paralitzar la multimilionària inversió que estan fent l'Estat i la Generalitat amb la construcció del canal Segarra-Garrigues amb l'argument que no es respecten prou els ocells esteparis que hi habiten. Als secans de Lleida hi ha onze espècies en risc de desaparèixer. I una altra, l'alosa becuda, s'ha extingit recentment.

Només una dada: mentre que a Catalunya l'associació que va denunciar el projecte del canal Segarra-Garrigues davant de la Unió Europea, Seo-Birdlife, és una perfecta desconeguda del gran públic que a penes rep visites de ningú al petit despatx que ocupa al barri de la Sagrera de Barcelona, a Anglaterra és una potent organització que gestiona, en propietat, centenars d'hectàrees de parcs naturals reservats per a la fauna avícola. En països com ara Alemanya, Holanda o França el turisme ornitològic mou milers de persones cada any, mentre que a Catalunya és una activitat que practiquen uns quants naturalistes.

Així, la decisió de la Unió Europea de retallar més zones de reg del canal Segarra-Garrigues per protegir els ocells de secà ha causat sorpresa i incomprensió al territori. «Nosaltres, els pagesos, també som una espècie en extinció però ni a Brussel·les ni a Barcelona ningú no ens protegeix», ha dit durant la polèmica el president del col·lectiu de regants del Segarra-Garrigues, Josep París.

Ecosistema únic

El cas, però, és que els secans de Lleida són un ecosistema únic i algunes de les espècies que hi habiten no podran sobreviure en altres ambients. Les prop de 90.000 hectàrees de secà de caràcter estèpic que hi ha Lleida són pràcticament l'únic hàbitat a Catalunya de rèptils com ara la sargantana cua-roja, pròpia d'ambients semidesèrtics i que té al Principiat el seu límit nord i en franca regressió. Quant a ocells, els més propis dels secans lleidatans són el sisó, la ganga i la calàndria. També ho era l'alosa becuda, però des del 2004 ja no se n'han tornat a veure exemplars i se la dóna per extingida. El sisó només es troba, a Catalunya, als secans lleidatans, i la seva població (entre 700 i 1.300 exemplars censats el 2002, data de l'últim estudi en profunditat sobre la fauna de la zona) està en regressió i se la considera ja una espècie en perill. La calàndria (de 10.000 a 15.000 parelles) està en regressió, i de la ganga a penes en queden mig centenar de parelles i se la considera «en perill crític», segons els criteris de la IUCN, l'organisme de les Nacions Unides sobre conservació de la natura.

A punt d'extingir-se

Altres espècies en perill als secans de Lleida són la xurra (unes quinze parelles, en perill crític), la terrerola rogenca (de 300 a 500 parelles, en regressió), la terrerola vulgar (entre 500 i 1.000 parelles, en perill), la trenca (unes quinze parelles, en perill crític d'extinció), l'esparver cendrós (unes seixanta parelles, en perill d'extinció), el gaig blau (unes cent vint parelles, en situació vulnerable) i el xoriguer petit (unes setanta parelles, en perill d'extinció).

La conversió massiva dels secans en regadiu, el monocultiu i la desaparició d'alguns elements de l'agricultura tradicional (el guaret, els terrenys erms i els marges entre parcel·les) estan eliminant l'ambient estepari i disminuint les poblacions d'ocells des de fa dècades. Segons els càlculs que va fer el 2002 la Institució per a l'Estudi, Gestió i Recuperació dels Ecosistemes Lleidatans (Egrell), perquè aquestes espècies tinguin alguna possibilitat, necessitarien de 35.000 a 40.000 hectàrees de caràcter estepari.

Com els hotels a la costa

Curiosament, és justament aquesta quantitat (40.000 hectàrees) la que ha exigit la Unió Europea com a zona de protecció dels ocells (ZEPA) per al canal Segarra-Garrigues, un canal de 87 quilòmetres que inicialment pretenia irrigar 90.000 hectàrees en sis comarques. «És una transformació tan gran que si s'hagués fet amb hotels de la costa o del Pirineu tothom s'hauria posat les mans al cap des del principi», lamenta el president d'Egrell, Francesc Moncasí. «En canvi, s'ha preferit vendre fum i prometre uns regadius que, legalment, no es poden fer», hi ha afegit.

Аззи задумался, какие выгоды он сможет отсюда извлечь.

Он снова остановился, чтобы доесть оставшееся.

Стол, или что это там было, затрещал под ударом армейских подошв.

Он ведь невзлюбил меня тогда, на празднике.

Мы возьмем немного крови, пробу костного мозга, посчитаем количество эритроцитов и лейкоцитов.

Карабкаясь, он продирался по Рениссалским горам.

Пусть будет справедливый суд, а тогда.

Без сомнения, это были искусные и опытные воины, "Ддт скачать все альбомы скачать"равные нам в борьбе один на один.

Его давление может достигать оптимальных вариантов.

Пятую кнопку и надавил, на пятый этаж и примчал его немедля зеркальный скоростной шкаф.

Не знаю, что нам удастся обнаружить.

Только человек может вырастить сад.

Невозможно "Концепции бухгалтерского учета в рыночной экономике" же, чтобы за ними следили непрерывно, подумал он.

Очевидцы, должно быть, ошиблись.

Эрисон не какая-нибудь слепая потусторонняя сила, вам, несомненно, более привычная.

Конечно, ответил медведь, здесь "Бухгалтерский учет капиталов" много существ, и я боюсь.

Только жулик может быть таким вкрадчивым.

Он мельком взглянул на выведенные на откосе буквы, но они "Бухгалтерский учет и контроль в бюджетных организациях" еле виднелись над травой.

вся "Хорошо вести нельзя капризничать. Как справляться с нытьем, истериками, непослушанием и другим совершенно нормальным поведением детей" история отношений Люка с художником и ненормальным оккультистом "Театральный роман" Виктором Мелманом.

И хотя до обычного радиосеанса оставалось еще "Роскошная хищница или Сожженные мосты" много времени, возможно, что кто-нибудь услышит его радиограмму.

Мы участвуем в эксперименте для доктора "Статистика Мхитарян" О'Доннел.

И теперь, когда он нашел своего отца, "Школьный словообразовательный словарь рус. яз." и не мертвым, а очень даже "Комикс Аква т.1" живым, Римо думал, не лучше ли было бы, по совету Чуина, не "Грамматика французского языка в схемах и упражнениях" ворошить прошлое, оставить его в "Гиннесс Мировые рекорды 2007" покое.

Расстегнув седельную сумку, Крессильда пошарила в ней, "Веселые стихи для детского сада" надеясь обнаружить какую-нибудь вещь, принадлежащую хозяину чудесного коня.

Прошу вас, подождите одну минутку,-обратился "Ваш первый аквариум" Фауст к Харону,-Мне нужно кое-что уладить.

Вместе с "100 пророчеств Леонардо да Винчи" породившим это желание возбуждением.

Облака почти никогда не заслоняют солнце, луну и звезды.

Судья не смеет противиться воле подавляющего большинства, "Практика применения АПК РФ" и Кассия Колхауна, вопреки установленному порядку, вызывают в "Моонзунд Последнее сражение русского флота" суд.

произнес фельдфебель Ржепа, с наслаждением вспоминая былое.

Я смотрю на нависшую над водой "Хроники Амбера 2тт" скалу, прозванную наядой, и на высокий утес, на округлой вершине которого в далекие годы солдат-путешественник "Деловые люди" разбивал свою палатку.

Его знали почти все присутствующие; его уважали и многие боялись.

LA SITUACIÓ DE RODALIES ES INADMISSIBLE

El 3 de vuit, 13 de març del 2009

Indignació de l'alcalde per l'estat en què l'Adif considera enllestida la millora puntual de l'estació del Vendrell

Jaume Escarré i Benet Jané atenen els mitjans de comunicació a l'estació de Renfe del Vendrell
Jaume Escarré i Benet Jané atenen els mitjans de comunicació a l'estació de Renfe del Vendrell
L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, es va mostrar dilluns al migdia, en una roda de premsa a les andanes de l'estació de Renfe al centre de la vila, indignat amb l'estat en què l'ens Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha donat per acabada l'obra de millora puntual de l'estació vendrellenca.
Recordem que, en els darrers mesos, l'Adif ha dut a terme una actuació per millorar l'estat de degradació i altres aspectes de les andanes de l'estació del Vendrell, tot plegat amb una inversió d'uns 440.000 euros. L'estat en què ha quedat l'obra, però, va ser criticada dilluns per l'alcalde i també el seu regidor d'Urbanisme, Jaume Escarré.

La millora va consistir, bàsicament, en una millor adequació del pas soterrat per accedir des de l'estació a l'andana per a l'espera dels combois en direcció Barcelona, l'allargament de les andanes per adequar-les a la mida dels trens de Rodalies que s'aturen a l'estació vendrellenca, la instal·lació de marquesines per a l'aixopluc dels usuaris en dies de pluja i, sobretot, la instal·lació d'algunes rampes i un parell d'ascensors per millorar l'accessibilitat dels passatgers amb problemes de mobilitat. Doncs bé, l'estat final de l'actuació, segons l'alcalde vendrellenc, “ratlla la indecència” i, entre d'altres coses, els combois que s'aturen a l'indret continuen a una separació d'“un pam i mig” de les andanes i hi ha elements que no compleixen la normativa urbanística més bàsica i no passarien un test per a l'atorgament de la corresponent llicència.

Llista de queixes llarga

L'alcalde, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació desplaçats a la mateixa andana de l'estació de Renfe al Vendrell, va anar enumerant un reguitzell de queixes i demandes que Renfe hauria d'atendre des de fa ja molt de temps. La primera va ser l'estat d'un parell d'esglaons instal·lats prop de la via per als trens que circulen en direcció Sant Vicenç de Calders. Segons va destacar l'alcalde, l'Adif ha construït una mena de paviment per alertar les persones invidents de la proximitat de la via però, en canvi, al costat contrari res no indica que hi ha un parell d'esglaons, amb el conseqüent perill per a les persones que no els veuen. Aquests esglaons, a més, “rellisquen i no tenen l'amplada adeqüada”, va continuar Benet Jané.

L'alcalde també va comentar que l'Adif no ha complert la part del projecte de millora de les andanes que indicava la necessitat de separar-les de la via morta mitjançant una tanca. En el mateix sentit, Jané va reiterar per enèsima vegada la petició a Renfe perquè, arran del que estipulen els dos convenis signats amb l'Ajuntament del Vendrell ja fa anys, la companyia ferroviària tanqui l'accés de vianants i animals als trams de via urbans -“especialment a la zona de l'estació del Vendrell”, on hi ha hagut alguns accidents mortals-.

En la seva crítica a l'estat final de l'obra duta a terme per l'Adif en els darrers mesos, l'alcalde vendrellenc també va comentar que els dos ascensors nous per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda a les diferents andanes “encara no funcionen i ja hi hagut actes de vandalisme”, per la qual cosa en una d'aquestes instal·lacions ja s'hi hauran de canviar les portes.

A més, Benet Jané va comentar dilluns que l'Adif ni s'ha molestat a asfaltar mínimament l'espai que hi ha entre l'edifici central de l'estació i la primera andana, amb força metres de distància i que dificulta enormement el desplaçament en cadira de rodes.

Més freqüència i millor connectivitat

Això de banda, Benet Jané va recordar dilluns que, en una reunió abans de Nadal entre alcaldes d'arreu del Penedès afectats per la línia C-4 del servei de Rodalies de Renfe de Barcelona, es va parlar de la necessitat de millorar la freqüència de combois en direcció a la capital catalana. Actualment, pel que fa al Vendrell hi ha un tren cada mitja hora en els horaris punta del matí i vespre però, en la major part del dia, els trens només s'aturen cada hora. Atesa la recent notícia que aquesta millora podria donar-se amb un nou plantejament de Rodalies, però només des de l'estació de Vilafranca, l'alcalde vendrellenc va dir irònicament, tot i que sense de deixar de banda un punt d'indignació: “Moltes gràcies, i la resta d'usuaris, del Vendrell i del Baix Penedès, que no tenim els mateixos drets per anar a treballar a Barcelona cada dia?”.

Jané també va parlar de la necessitat de millorar la connexió ferroviària amb el Camp de Tarragona, per la qual cosa va apuntar que “no té nom” el fet que els usuaris del Vendrell hagin de fer transbord de comboi a l'estació de Sant Vicenç per anar a la capital tarragonina. En el mateix sentit, l'alcalde vendrellenc va reclamar que el Pla d'Infraestructures de Catalunya contempli una xarxa de Rodalies ferroviària “potent i amb condicions” a la conurbació de Tarragona.

Finalment, en un argument del motiu de la roda de premsa convocada dilluns, l'alcalde va comentar que, després de nombroses reunions i demandes a l'Adif i Renfe, “se'ns estan esgotant els recursos i els mitjans” per reclamar les millores necessàries. “No em conformo amb el dret al ‘pataleig' i a vegades m'he lligat les espardenyes i he portat les coses més enllà -l'alcalde va citar la reivindicació de fa uns anys per a l'eixamplament del pont al torrent del Lluc-, però no m'agradaria haver de tornar-hi”, va dir també gràficament Benet Jané.

Finalment i per tal d'il·lustrar amb un nou exemple la deixadesa en les instal·lacions i serveis ferroviàris al municipi del Vendrell, l'alcalde va recordar que Renfe manté encallat el pla parcial de millora de l'entorn de l'estació de Sant Vicenç de Calders des de fa quinze anys.

Но они удерживали меня несколько "Movavi 11 crack"часов, настаивая, чтобы я отдохнул.

Голый, как сойка, он "скачать маверики в деле"убежал от этих дикарей, только его задницу они и видели!

Станцию Римо обнаружил "Чудесные сказки о принцессах"именно там, где ей и полагалось быть согласно инструкции.

Если ты сейчас, через двадцать минут, когда ты так солод, будешь думать "Первый год малышки/бархат"о мести, использовать свое могущество во "Праздник, который всегда с тобой"зло, то ты переменишься к худшему, и все, к чему ты "скачать игру для psp 3000"прикоснешься, будет носить черную метку.

Конец это или нет, но кар, предназначенный для "драйвер сканер 2012 ключ"движения по управляемым дорогам, был эффективной единицей "гадания программа скачать"движения, укомплектованной туалетом, шкафом, холодильным отделением и откидным столиком.

Я не занимаюсь никакими съемками, что бы за ними ни "скачать женский календарь,"стояло, ответил Римо.

Я "Модный декупаж: пошаговые мастер-классы для начинающих"хороший человек, сообщил ему Римо.

Если Римо "Руслан и Людмила"не выйдет "Мифы Первой мировой"на связь до обеда, придется "Книга для бизнес-тренера: технологии и искусство"подключить Чиуна.

Вы мне начинаете "Крестоносцы"нравиться,-сказал фельдкурат, снова садясь на "X-Polyglossum English. Полный аудиокурс английского: лексика + грамматика (3CDmp3)"стол.

Топор упал, у гориллообразного "Собачья жизнь и другие рассказы"оказались отрубленными пальцы.

Нашли "Мальдивы: Путеводитель"у него часов "Летят перелетные птицы"штук восемь и много "Дар"колец.

Может, ты прав, а может, и нет.

Ты же знаешь, что "драйвер параллельной линии" верю, сказал Римо.

Не забудь закрыть за собой дверь, "скачать в платье белом" сказал Римо.

Но если он "программа навигация скачать" и игрок, то не Счастливчик его компаньон.

Ручаюсь, он обо мне и "скачать дикие танцы" не вспомнил, отвечал бесчувственный мистер "скачать аську на андроид телефон" Параден, но раз вы думаете, что "сериал детективы скачать" он такой обидчивый, так и быть "скачать учебники 8 класс по английскому языку spotlight" пошлю с корабля телеграмму и договорюсь о встрече.

Если задуматься над "многоканальная скачать музыку" этими словами, их можно интерпретировать "скачать карту миникрафт" множеством самых разнообразных способов, а у меня была масса свободного "новинки фильмов ужаса скачать" времени в данный момент.

Лопаты были сложены у ближайшей стены.

ILP CONTRA LES CURSES DE BRAUS

Una iniciativa popular forçarà el Parlament a debatre sobre el futur de les curses de braus

Recollides més de 105.000 firmes a favor de la prohibició

La ILP vol que a Catalunya no es pugui tornar a veure imatges com aquestes. Foto: ANDREU PUIG.
El col·lectiu Prou, la plataforma ciutadana que impulsa una iniciativa legislativa popular per prohibir les curses de braus a Catalunya, ha recollit ja més de 105.000 firmes i esperen recollir-ne 45.000 més abans de la seva presentació, el 6 de maig. La mobilització superarà amb escreix el mínim legal perquè la proposta arribi al Parlament.

La llei catalana vigent de protecció d'animals prohibeix l'ús d'animals en baralles i espectacles en els quals es pugui ocasionar sofriment, burles o tractaments antinaturals als animals, o bé es pugui ferir la sensibilitat de les persones que la contemplen, excepte en dues excepcions, les curses de braus i els correbous. El grup parlamentari d'ERC va presentar a final de la legislatura passada una proposició per modificar aquesta excepció, però el fet que es presentés al final de legislatura va acabar arraconant la proposta. La proposició demanava suprimir les curses de braus i els espectacles que inclouen la mort dels animals. En veure que el govern tripartit no ha tornat a debatre el tema al Parlament en aquesta legislatura, un col·lectiu de ciutadans es va constituir l'octubre passat en plataforma i va engegar els tràmits al desembre per forçar el govern a portar-ho a debat tal com va fer ERC, però presentant una iniciativa legislativa popular. «Nosaltres no volíem que el tema quedés en l'oblid, vam començar a recollir signatures i ara ja en tenim 105.000», explica Eric Gallego, portaveu de la comissió promotora. L'èxit de la campanya, que es tanca el 6 de maig, quan està previst que s'acabin d'entregar les firmes que es van recollint –ja han fet diverses entregues al Parlament fins ara– es basa en l'estratègia de proximitat que utilitzen els prop de 869 delegats repartits per tot Catalunya que recullen les adhesions, en el suport que han tingut de nombrosos personatges populars com ara l'actor català Bruno Oro, la periodista Pilar Rahola, el filòsof i escriptor Salvador Pàniker i els músics Pep Sala i Gerard Quintana, entre d'altres, i en les xarxes socials d'internet. La seva intenció és aconseguir que abans del dia 6 de maig es pugui arribar a entregar un total de 150.000 signatures d'adhesió. Si s'assolís aquest nombre, la iniciativa legislativa popular contra les curses de braus es convertiria en la més participativa que hi ha hagut a Catalunya des que se'n va engegar una per demanar seleccions catalanes, que va arribar a les 248.000 firmes. El nombre de firmes necessàries perquè sigui admesa a tràmit una iniciativa són 50.000. L'única comunitat autònoma de l'Estat espanyol que ha aprovat una llei per tal de prohibir curses de braus són les Canàries. En la resta, la llei no posa cap entrebanc perquè es facin aquests espectacles. Els promotors de la iniciativa han sondejat els partits polítics catalans amb representació parlamentària i indiquen que tant ERC com ICV comparteixen els valors de la seva proposta, mentre que el PP s'hi pronuncien en contra i Ciutadans dóna llibertat de vot als seus tres diputats. CiU i PSC encara no s'han pronunciat sobre la qüestió.

D'altra banda, fonts de la plataforma han indicat que a Catalunya el món dels toros és cada vegada menys present a les places i es més deficitari, excepte «quan ve José Tomás», apunten. Precisament, Tomás va anunciar recentment que matarà sis toros en solitari el 5 de juliol que ve a la plaça Monumental de Barcelona en una celebració que tindrà caràcter benèfic.

Я страшно отомщу вам, если вы не оставите своих дурацких притязаний на место, которое по праву "Скачать буратино песню"принадлежит мне, и не уберетесь отсюда вон!

Когда о нем заходит речь, мать краснеет и словно гае г от счастья.

Люди пытаются войти в мою жизнь, чтобы жить в ней, выпихнув меня.

Я и сам пришел к такому выводу, но в метафизике я не "Скачать драйвер для андроид"разбираюсь.

Но последняя ниточка привязанности и остатки благоговения, которое он испытал когда-то перед ее физической красотой, остановили его руку.

Ничего особенного не получится, Фекда.

никто "Видео скачать еротика"в вашем клоповнике не ждет.

Свертальф кинул "Скачать книгу татьяны поляковы"на меня негодующий взгляд.

Если мы вообразим себе сатану верхом на "Скачать книгу android"адском коне, "План финансового оздоровления"то довольно точно представим себе Мориса-мустангера, "Скачать программе iringer"когда он во второй раз покидал "Скачать игры на айфон 2g бесплатно"плантатора и его спутников.

Молодой человек по-дружески обнял Джеймсона за "Игра 3 мировая война"плечи, но плечи ничего дружеского в "Rt n56u альтернативная прошивка"этом объятии не "Скачать когда хоронят молодых скачать"нашли.

Но ведь это грубое нарушение законности, его нельзя "Скачать мы легенды"осуществить без подходящего предлога.

Кто из администрации навещает его.

MES SOBRE EL DESDOBLAMENT DE LA N-340

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

Rangel no es posiciona sobre el traçat que seguirà el desdoblament de l'N-340 per Calafell

El delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, va visitar aquest dimarts Calafell i va parlar amb l'alcalde i diversos regidors del govern local de diversos temes vinculats al municipi que són de competència estatal.

El principal va ser l'interès sobre el destí dels diners del Fons Estatal d'Inversió Local, que aniran íntegrament (un total de 3,87 milions d'euros) per a tasques d'urbanització del centre neuràlgic de Segur de Calafell, com ja s'havia informat; i Rangel també va debatre amb l'alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez, sobre el projecte de desdoblament de la carretera N-340, l'A-7, a la comarca.

En aquest sentit, Joan Rangel va assabentar-se de primera mà que tant Calafell com en un posicionament polític unànime al Baix Penedès hi ha una oposició que l'autovia passi pel municipi de Calafell -especialment pel paratge de la Cobertera- i, sense ‘mullar-se' sobre la qüestió, el delegat del Govern de Madrid a Catalunya va comentar que la nova autovia gratuïta “es farà en benefici del territori i no en perjudici de ningú”. Rangel va afegir sobre la mateixa qüestió que no hi ha una decisió definitiva sobre el traçat del desdoblament de l'N-340, per bé que recentment ha trascendit que un estudi ambiental recomana que la infraestructura eviti travessar la zona de la Cobertera; i que actualment el projecte està pendent de la declaració d'impacte ambiental de les diferents opcions que té en cartera el ministeri de Foment. Amb tot, Rangel va llançar un missatge de to tranquil·litzador, segons s'entén des del govern local de Calafell. “El Ministeri de Foment prendrà decisions escoltant no tan sols els ajuntaments, sinó també la Generalitat”, va dir Joan Rangel, que va afegir: “estic segur que la decisió que es prengui en el seu moment serà la més adequada i que les obres es podran dur a terme en benefici del territori i no en perjudici de ningú”.

En relació a aquest tema, l'alcalde va recordar que “a Calafell ningú vol que l'autovia passi pel nostre municipi”. “L'N-340 no l'hem tinguda mai i, per tant, no li veiem cap encaix en el nostre municipi”, va comentar Jordi Sánchez, que va concretar que “a Calafell hem dit ‘no' la totalitat de les forces polítiques i la immensa majoria de les entitats econòmiques i socials. És una oposició que també ha manifestat tot el Baix Penedès que, per acord unànime del Consell Comarcal, ha reclamat que l'autovia passi per algun dels tres traçats originals que Foment considerava”.

Recordem que, a partir d'una al·legació de la Generalitat, el Ministeri de Foment va introduir a finals de l'any 2006 una quarta alternativa per al pas de l'autovia per la comarca del Baix Penedès. Una alternativa que passava pel terme municipal de Calafell, en comptes de seguir a grans trets el recorregut de l'actual N-340, com preveien les tres opcions inicials. Aquest traçat, més llarg i amb un preu per quilòmetre molt superior, tindria una gran afectació a Calafell, es creu des dels sectors que s'hi oposen. Entre altres efectes, trinxaria el paratge natural del congost de la Cobertera i el Parc Empresarial de Calafell, afectaria dos jaciments arqueològics protegits i tindria un impacte visual també molt important sobre el nucli històric del municipi.

Доктор Джеймисон, вы должны нам помочь "Скачать на телефон игру gta"поднять всех на ноги.

По канцелярии уже ходят сплетни о том, как Аззи похитил Елену.

Тогда он выбрал кольцевой маршрут, но трижды ему приходилось спускаться и отыскивать более удобную дорогу.

В канун Дня всех святых, 31 октября, по поверьям друидов, принц Тьмы собирает души умерших и отводит их в рай.

Однако видимое легкое дрожание на экране никак не свидетельствовало об устремившейся в пространство лавине заряженных частиц.

Как результат, акустический взрыв снес вершину горы.

Тепперман с облегчением улыбнулся ему вовсе не хотелось выглядеть полным идиотом, ведь многие его родственники частенько ходили в кино.

На первый взгляд для роли руководителя такого учреждения мистер Колдуэлл не очень подходил.

Потом она ощутила легкое давление и оказалась поднятой над полом кабины.

И поэтому на вопрос Чиуна не было ответа по крайней мере такого, который удовлетворил бы обе стороны.

Вы же знаете, товарищ президент, я не могу торопить Мастера Синанджу.

Художественные директора агентства, питавшиеся бобовыми ростками и общавшиеся с космическими силами, вдруг разом ощутили мощное желание вздернуть всякого, кто совершает насилие.

Убийца сунул амулет обратно "Opportunities Elementary Sts Bk" к себе под тунику.

Там "Террариум для Царевны-лягушки" Гарден застонал и "Идеальное исполнение" повернулся к двери.

Когда демоны наконец смогли "Adobe Photoshop CS5 Официальная русская версия" позволить себе преобразование местности, начались споры.

Бисмарка я "Башня измены" получил из Массачусетса, но "Словарь кроссвордиста Горбуля" сам я никогда "Ноты Мой Скрябин Пьесы Фортепиано" не бывал в Центре и незнаком "Цветовая гармония интерьера Ваш дом" с хозяевами других мутантов.

Кстати, кажется, он "Драгоценные камни" только что прошел "Построение бизнес-моделей" мимо нас.

Как глупо было заботиться о том.

LA GENERALITAT IGNORA QUE HI HA DE PISOS BUITS

El Punt, 14 de març de 2009

El govern activa sòl per poder construir 69.523 pisos en seixanta municipis el 2011

Vol que s'urbanitzi en un any per impulsar la construcció

La Generalitat ha aprovat definitivament el planejament urbà per construir 69.523 pisos en seixanta municipis, els primers dels quals es pretén que estiguin al mercat el 2012. El govern vol que el programa de les àrees residencials estratègiques (ARE) que va néixer per respondre al dèficit d'habitatge protegit sigui ara un motor per reactivar la construcció.

Són vint mil habitatges menys que els que es van projectar quan es va forjar el decret de les ARE, però se supera també en vint mil l'objectiu mínim que establia el decret. Amb els 68 nous eixamples urbans que va activar ahir la conselleria de Política Territorial amb tot el planejament aprovat, el govern pretén que aquest any es constitueixin els consorcis gestors entre els ajuntaments i l'Institut Català del Sòl (Incasol) i s'aprovin els projectes de reparcel·lació. L'objectiu és que l'any vinent comencin a urbanitzar-se les 1.164 hectàrees ja disponibles perquè els primers pisos puguin sortir al mercat el 2012. Tant la urbanització que liderarà l'Incasol com la construcció posterior dels pisos i la sortida d'aquests al mercat han de ser un motor per a la reactivació constructora i immobiliària. Aquest és el repte de la conselleria tenint en compte que els primers habitatges arribarien al mercat en l'inici estimat de la recuperació econòmica, segons reafirma el secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo.

Tramitat en un any i escaig

En un any i quatre mesos, els deu plans directors urbanístics de les ARE han permès en un únic tràmit modificar el pla general dels municipis, aprovar el planejament derivat i aprovar els projectes d'urbanització al detall. S'han aprovat definitivament els plans directors urbanístics del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, les comarques centrals, les comarques gironines, el Maresme, l'Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona, Ponent i les Terres de l'Ebre. El conseller Nadal diu que activar aquest sòl «potser no és la condició suficient per posar fi al dèficit d'habitatge però sí que és la condició imprescindible per complir els objectius del pla de l'habitatge i per reactivar la construcció». Almenys un 50% dels pisos projectats en cada ARE seran de protecció oficial.

Si convé, per fases

Respecte del temor que la majoria d'aquest sòl urbanitzat quedi per construir a causa de la crisi financera i econòmica, Nadal va respondre: «Es farien creus del nombre de privats que ens diuen que estan preparats per construir pisos si hi ha sòl disponible.» En aquest sentit, els estatuts que ja es redacten per als futurs consorcis de gestió permetran permutes de manera que els propietaris de les parcel·les que no disposin de diners es puguin associar amb constructors que no disposen de terrenys. Al seu dia, Miquel Bonilla, director de l'Incasol, ja va avançar que, a causa de la crisi immobiliària, aquests nous eixamples urbans es desenvoluparien per fases i al ritme que permeti la situació econòmica en cada moment. El govern ha deixat sobre la taula de moment els plans directors urbanístics del Vallès Oriental i l'Alt Penedès i el Garraf.

Han quedat descartades 26 àrees residencials

Des de l'aprovació inicial fins a l'aprovació definitiva d'ahir han quedat descartades 26 ARE. Sitges, Mataró, Esparreguera, Santa Coloma de Cervelló i Celrà ja van quedar fora dels plans directors urbanístics. Tona, Banyoles, Montblanc i Cervera ja no es van aprovar provisionalment. L'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Berga, Manlleu, Sant Vicenç de Castellet, Ripoll, Torroella, Vidreres, Tordera, Sort, Cambrils i el Vendrell han quedat fora del document definitiu perquè els ajuntament s'hi han oposat, ja sigui per raons polítiques, de disponibilitat pròpia d'habitatge o d'oportunitat. Tampoc s'han aprovat definitivament els plans directors del Vallès Oriental i de l'Alt Penedès i el Garraf perquè no s'han pogut desencallar algunes ARE per motius polítics o informes desfavorables. Hi ha un onzè pla director aprovat que preveu dos mil habitatges al barri de Vallbona de Barcelona però que la Generalitat no inclou en el seu document perquè la Carta Municipal li reserva a la capital catalana les competències. Des del govern català s'assegura que es va fer un plantejament ambiciós de sortida perquè ja es comptava que una part quedarien descartades.

Un crèdit per finançar aquests projectes

El govern ha iniciat converses amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per trobar línies de crèdit que permetin finançar l'execució de les àrees residencials estratègiques tenint en compte que el finançament és un dels problemes amb què s'enfronten els promotors. De moment, el vicepresident del BEI, Carlos da Silva Costa, i el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, van firmar ahir diversos préstecs a favor de l'administració catalana entre els quals en destaca un de 200 milions d'euros a favor de l'Ifercat –l'ens gestor de la infraestructura ferroviària a Catalunya– per al finançament de la línia 9 del metro. Aquest crèdit és el segon tram del que el BEI i la Generalitat van signar el novembre passat per valor de 300 milions d'euros. Segons el govern, la implicació d'aquesta entitat financera europea en aquest projecte ha estat determinant per poder estructurar-ne la viabilitat financera. El BEI també ha donat dos préstecs per un import de 145 milions d'euros destinats al finançament de diverses obres executades per GISA, com ara la millora de la xarxa de transport metropolità inclosa en el pla director d'infraestructures 2001-2010 i també diverses actuacions a la xarxa ferroviària.

Юноша восхищался выдержкой Алисы, проверявшей свое снаряжение.

Он прополз мимо следа, приблизившись к деревьям.

Я снова работаю если это можно назвать работой.

Но ты же не сможешь украсть лодку, Хью.

Меня тут посетила кое-какая мыслишка, проговорил Драм и включил голографический альбом на своем столе.

Однако, сударь, вы метите довольно высоко!

Искусство требует жертв, "Всё о Пеппи Длинныйчулок и не только…" Спайдо.

Сейджек снова оскалился и "скачать песню марина девятова я огонь ты вода" собрался заявить, что убьет всех охотников, которые придут потом.

Приветствую "стихи собственного сочинения любимому" вас, почтенный доктор Фауст,-сказал он низким, звучным "Веники еловые, или Приключения Вани в лаптях и сарафане" голосом, делая шаг к Маку.

Когда дверь "курсовая access база данных" распахивается, его и Мадрака "Красное и черное" вдвоем несет к ней, а высокие волны "игровые автоматы онлайн бесплатно гладиатор" за их спинами мчатся и опрокидываются в "Дроби и проценты. 5-7 классы" исхлестанный ветром "скачать анна седакова" океан.

позвала его из прохода Султана.

Растягиваясь и сжимаясь, он "скачать игру папины дочку без ограничения времени" наклонился вперед, и скоро побежал по улице.

MES CARRETERES

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

La nova rotonda del cinturó eliminarà un dels punts negres de la circulació de Sant Sadurní

La nova variant tindrà una llargada d'1,4 quilòmetres
La nova variant tindrà una llargada d'1,4 quilòmetres
La setmana passada es va tallar la circulació a l'alçada dels semàfors del cinturó de ronda per les obres de contrucció de la nova rotonda que ha de regular el trànsit amb aquesta nova infraestructura. L'encreuament del cinturó amb les carreteres de Sant Pere de Riudebitlles i Masquefa és un dels punts negres de la xarxa viària de la vila. Amb la nova rotonda està previst que millori la seguretat en aquest tram.
L'obra de la nova variant, que ha d'unir la rotonda de la carretera de Vilafranca a l'alçada de Covides amb la nova rotonda que s'està construint al cinturó, va començar a l'octubre de 2007 i està previst que acabi aquesta tardor. La nova infraestructura, que va a càrrec de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, tindrà una llargada d'1,4 quilòmetres que permetrà travessar el municipi de Sant Sadurní fins anar a parar a la carretera de Vilafranca i evitarà així que els vehicles que es dirigeixen a Sant Pere o a Piera hagin de travessar forçosament la vila.
Amb motiu de les obres que s'estan realitzant per trirar endavant aquesta infraestructura, a començaments de la setmana passada es va tallar el trànsit a l'alçada dels semàfors del cinturó, a la cruïlla de les carreteres de Sant Pere de Riudebitlles i Masquefa. Unes restriccions que s'han d'allargar fins a començaments d'abril, data en què està previst que les obres de la rotonda ja hagin acabat.
Suprimir un punt negre

Amb aquesta nova construcció, la vila preveu eliminar un dels punts negres de la circulació viària de Sant Sadurní. La cruïlla de semàfors del cinturó ha estat un dels punts que més accidents ha registrat històricament a la vila, tant abans de la instal·lació dels semàfors com després. Molts s'aquests accidents han estat de gravetat i s'han cobrat més d'una víctima mortal. Aquesta rotonda arriba després de 16 anys que es construís el cinturó de ronda, al 1983. Aleshores va comportar una gran polèmica amb els veïns dels habitatges Vilarnau, que es queixaven que aquesta infraestructura els separava de la vila. Superades les discussions, el cinturó de ronda s'ha convertit en un dels punts més transitats de la vila, tant pels veïns del municipi com pels dels pobles veïns.

Он хотел говорить один на один.

А теперь, я возвращаю твоего погибшего тигра.

Сэмми Ки поискал хоть какую-нибудь щель в стене, но безрезультатно.

В означенном месте ей не удалось обнаружить ни малейших его следов.

А купите-ка вы завтра билеты, Дживс.

Я понимал, что даже самому одаренному человеку трудно всегда, в любых обстоятельствах выдавать правильное решение.

Подожди только, сейчас соберу свое барахло.

С "Как правильно выбрать комнатные растения Биоэнергетическая совместимость" видимым усилием Сид заставил себя успокоиться.

К "Карандаш и Самоделкин на Марсе" настоящему времени вся межпланетная экономика была "Письма президенту" заинтересована в нормальной жизнедеятельности этих первых "Все об идеальной фигуре" очагов цивилизации, поскольку на освоение "кредитные карты" космоса понадобились громадные суммы.

Не представляю, что из этого "Оргазм по субботам" выйдет.

Принцесса и в самом деле что-то "Adobe Photoshop CS5 Лучший самоучитель" вроде пешки в игре.

Мне хотелось, однако, надеяться, что Люк не изменится "Нарисуй обведи раскрась Обезьянка" слишком сильно все же он совершенно иной "Чародеи. Повелители волшебства. Академия волшебства. Источник волшебства. Дары волшебства. Власть волшебства" человек, чем Рэндом, не "Книга увлекательных занятий для девочек" говоря уже о том, что младше него на несколько веков.

MENYS BOSSES DE PLÀSTIC

El Punt 12 de març de 2009

Consumidors i ecologistes reiteren que cal gravar les bosses de plàstic

Els representants de les entitats de consumidors i ecologistes proposaran al govern català que gravi les bosses de plàstic amb l'objectiu que se'n redueixi el consum. Així ho van exposar en la primera reunió de la comissió de treball impulsada pel govern català, que ha de fer arribar a la Generalitat durant aquest primer semestre propostes concretes per complir el que estableix en reducció de residus la llei 16/2008 de mesures fiscals i financeres. La Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable afirma que, en la primera reunió, ha quedat clar que «s'ha de complir l'articulat de la llei»; és a dir, que les propostes que es facin arribar al govern han de permetre «substituir la distribució gratuïta de bosses», a més de «reduir significativament el nombre de bosses distribuïdes, més enllà dels acords voluntaris» que acceptin centres comercials i fabricants de bosses. En aquest sentit, era incorrecta la informació publicada per aquest diari el dimarts 10 de març, en què s'afirmava que la comissió només es plantejava la reducció de l'ús de les bosses per mitjà d'«acords voluntaris» dels productors.

Но в "Недотепа"доме есть еще семь "Капитализм: Незнакомый идеал"ловушек, сказал он.

Наберись терпения, не "50 великих книг по психологии"пяться, не трусь!

Если мы опростоволосимся, "Кардонийская рулетка"приятель, они сделают вылазку, отрежут девятый и "Атлас автомобильных дорог. Россия, сопредельные государства, Западная Европа, Азия"сорвут всю операцию.

Впрочем, можешь выдвинуть встречную "Жюль Верн"гипотезу.

Да, по-видимому, "Новое о десерте: кулинарные шедевры от Le Cordon Bleu"придется надрать им задницу, согласился "Права водителя при общении с инспектором ГИБДД, оформлении ДТП, получении страховки по ОСАГО и КАСКО"Василий, преисполняясь боевого духа.

Чиун недоумевал, почему Великий Ван "Что должен знать ребенок 4-5 лет"решил прибегнуть к такому "Американские боги. Король горной долины. Сыновья Ананси"ненадежному орудию, как танковая пушка.

Когда он выключал Клавонику, Тиффани "Пилот первого класса" взглянула на него от бара.

Некоторые "Естественный путь к рисованию" из ваших змеев очень, очень "Пишем пейзажи акварелью" древние, сказал он.

Шакал или птица послали тебя "Альбом наклеек" не имеет значения, кто.

Он обладает значительными "Turbo Pascal для школьников" способностями в сфере природной магии, "Где зимует кузькина мать или Как достать халявный миллион решений" а обитатели моей бутылки "Как выделиться из толпы или Формула персонального брендинга" знают, что ему дозволено здесь бывать.

Сравнительно холодные газы "Родной край Сб. произведений 1-4 класс" увлекут его вглубь конвекционного слоя на "Лучшие сыры мира Путешествие в мир вкуса..." пол-пути к ядру, где никогда не был ни "Финансист" один плазмот.

Тувун и его мать Висс Злой Язык ждали в сквере.

EVITANT LA CONTAMINACIÓ LUMÍNICA

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

L'Ajuntament de Sant Sadurní redueix la contaminació lumínica amb el canvi de 324 lluminàries de la vila

Si és té en compte que la mitjana anual de funcionament de l'enllumenat municipal és d'11 hores diàries, es calcula que amb el canvi de lluminàries s'estalviaran l'equivalent a 5,54 tones de petroli a
Si és té en compte que la mitjana anual de funcionament de l'enllumenat municipal és d'11 hores diàries, es calcula que amb el canvi de lluminàries s'estalviaran l'equivalent a 5,54 tones de petroli a
Els Serveis Comunitaris de l'Ajuntament han substituït, durant els darrers mesos del 2008 i sobretot aquests primers mesos del 2009, un total de 324 lluminàries distribuïdes en 39 carrers i places de la vila, una actuació que ha comportat un important estalvi energètic i una millora evident en la protecció contra la contaminació lumínica.
Aquest canvi de lluminàries ha tingut un cost de més de 80.000 euros, una part significativa dels quals -34.200 euros- s'han finançat amb una subvenció de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, mentre que la resta ha anat a càrrec del propi Ajuntament. Les actuacions han consistit a substituir els pàmpols de vidre de tipus esfèric sense reflector de protecció, i equipats amb làmpades de vapor de mercuri de 125 i 250 W, per uns pàmpols amb unes làmpades de vapor de sodi de menor potència -70, 100 i 150 W-, que només emeten llum en direcció al carrer. Això vol dir que mentre el flux cap a l'atmosfera dels models anteriors oscil·lava entre el 36 i el 46%, en el cas dels nous pàmpols és del 0%. El fet que les noves làmpades siguin de vapor de sodi suposa un doble avantatge perquè, a més de tenir un flux lluminós menor que les de vapor de mercuri, són més eficients energèticament. Si es té en compte que la mitjana anual de funcionament de l'enllumenat és d'11 hores diàries, es calcula que s'estalviaran unes 5,54 tones equivalents de petroli per any. Val a dir que s'han substituït 131 lluminàries de vapor de mercuri de 125 W per lluminàries de vapor de sodi de 70 W, 133 de vapor de mercuri de 125 W per unes altres de vapor de sodi de 100 W i, finalment, 56 lluminàries de vapor de mercuri de 250 W per unes altres de vapor de sodi de 150 W. Pla de prevenció També s'ha redactat un pla d'adequació de l'enllumenat exterior a la llei de prevenció de la contaminació lluminosa, que ha estat finançada parcialment a través dels ajuts als ens locals per a promoure accions de sostenibilitat local que convoca la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Aquest pla orientarà les properes actuacions de l'Ajuntament en matèria de prevenció de la contaminació lluminosa i estalvi i eficiència energètica de l'enllumenat públic del municipi.

Скоро "скачать песню клуб рай" ему предстоит узнать, что мне не свойственны некие приступы малодушия, "скачать русскую мобильную русскую рыбалку" присущие моим собратьям.

Со "поздравления с днем рождения голосовые скачать" мной недавно говорил мистер Вэлш.

Корейского "скачать живые обои андроида" убийцу, который вынудил принца Во бежать к этим берегам.

Четырехлетний, "песня девчонка рыжая скачать" сказал лорд Аффенхем, охваченный "скачать игру повара" тем же энтузиазмом, что и его юный друг.

Сунув ключ "скачать фильм 27 свадеб" в карман, я слез с метлы "скачать рок метал" и принялся мрачно "антивирус скачать бесплатно версию" слоняться в толпе.

Его оружие описало "скачать игры спанч боба на телефон" полукруг и оказалось прямо над руками колдуна, он с силой вонзил его в предплечье врага.

Subcategories