Notícies

COMENCEM A PENSAR EN EL DECREIXEMENT

La marxa pel decreixement a Vilafranca

El proper cap de setmana del 16 i 17 de febrer, Temps de re-voltes, arriba a Vilafranca del Penedès, on durant dos dies hem organitzat xerrades i tallers per compartir i debatre propostes per a posar en marxa el decreixement. El col·lectiu Temps de re-voltes va començar a pedalar pel decreixement el passat 10 de febrer, i fins el proper 26 d'abril recorrerà més d'una trentena de comarques catalanes en bicicleta i amb una furgoneta elèctrica que disposa de generació amb plaques solars.

BICICLETADA PER LES PLANES DE ST. MARTÍ SARROCA

"Salvem La Bleda! Coneguem d'aprop un projecte insostenible"

Bosc Verd amb la col·laboració de l'Associació de Veïns afectats de la zona urbana de La Bleda, organitza dins el marc de les Festes de Sant Raimon 2008 una bicicletada popular pel proper diumenge dia 20 de gener. Aquesta vegada ens mourem pels termes de Vilafranca i Sant Martí Sarroca, passejarem per la Bleda, Can Rigol, Sant Pere Ad Vincula, Can Lleó ... Es tracta d'una passejada molt plana d'uns 17 km entre vinyes i rieres. Pràcticament tot el recorregut segueix la riera de Pontons. Les rieres amb els seus arbres i la seva vegetació trenquen la monotonia dels camps de conreu i donen molta més diversitat i riquesa a la nostra fauna.

La sortida serà a les 10 del matí de la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el monument a Milà i Fontanals). És oberta a tothom i gratuïta. Com totes les bicicletades organitzades pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd es tracta de fer una passejada amb tranquil·litat per l'entorn més proper a Vilafranca del Penedès i conèixer alhora un espai que en poc temps pot desaparèixer com a tal, el nucli rural tradicional del barri de La Bleda.

EL COR DE LA BLEDA

Model d'evolució de la Bleda

 

Com ja sabem l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca té un projecte urbanístic al barri de La Bleda, monstruós. Vol urbanitzar una zona de 22 hectàrees (el nucli urbà de Sant Martí en té 7 ha). La nova proposta urbanística no respecta els habitatges i les construccions actuals, algunes d'elles de prop o de més de 100 anys ... dibuixa línies sobre un terreny sense comptar amb el què hi ha ... ho arrasa tot com si no hi hagués res i transforma un nucli rural tradicional en una ciutat jardí. Un projecte urbanístic que s'imposa al territori i als seus habitants.

VEUS A FAVOR DEL TERRITORI PENEDÈS

Un Penedès respectuós amb el territori és possible,

però no amb aquest Pla Director!

 

En Pau Batlle, membre de la Plataforma No Fem el Cim, ens ha fet arribar unes consideracions sobre les mancances i les hipoteques urbanístiques que ens deixa el Pla Director Territorial de l'Alt Penedès. Podeu trobar aquesta informació entrant al seu bloc. Hi trobareu l'informe que ha elaborat on manifesta els motius pels quals no comparteix ni els criteris de creixement exposats ni la passió per construir noves infrastructures per part del govern del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Bloc d'en Pau Batlle www.paubatlle.blogspot.com

"No hi ha dret que s'hagi aprovat el Pla Director Territorial de l'Alt Penedès en aquestes condicions! Molts no hi estem d'acord, per molta unanimitat política que hi hagi, i ens cal expressar-ho i denunciar-ho.”

"A part de que les limitacions de creixement no són tals ja que gran part dels municipis actualment ja tenen unes previsions de creixement excessives, més enllà dels límits que el Pla pugui imposar, no s'han tingut en compte altres aspectes que afavoreixen el creixement indiscriminat."

"Però el més greu és que accepti l'autovia per dins del Penedès ometent totes les reivindicacions que s'han fet des del Baix Penedès, la societat civil i els ajuntaments , que demanen l'alliberament del peatge de l'autopista AP-7 a canvi de no fer l'autovia. Aquesta és la porta d'entrada a la logística internacional al Penedès."

"També és greu que no s'hagi tingut en compte el posicionament d'aquestes mateixes institucions, contràries al Logis-Penedès, un posicionament que s'ha manifestat insistentment. L'aprovació d'aquest pla en aquestes condicions donarà llum verda a la plataforma logística. Sens dubte, es tracta d'una falta de consideració dels polítics de l'Alt Penedès cap a la comarca del Baix Penedès a la qual sentencien a submergir-se en les activitats logístiques i a trinxar el seu territori amb el quart cinturó encobert."

"Creiem que és una actitud hipòcrita aprovar el PDTAP amb aquests principis i cal que la gent ho sàpiga."

"Passat festes es convocarà a una assemblea general de la plataforma NO FEM EL CIM juntament amb altres col·lectius comarcals, per decidir les accions a emprendre davant d'aquesta baixada de pantalons als interessos sectorials."

"Possiblement a la gent del carrer li sigui difícil esbrinar on està la veritat sobre aquest afer, però els que hem participat i viscut des del principi el desenvolupament dels criteris del Pla estem totalment decebuts de com, finalment, s'ha aprovat."

Pau Batlle

Помни, что он нужен мне живым и невредимым.

Фрамин всматривается вперед зелеными глазами, и искры желтого света танцуют в них.

Достаточно, чтобы понять, что я ее люблю.

А русские в Москве начали понимать многое.

Драм направил машину над водой в сторону пульсирующего света, который испускало небольшое строение на острове посреди озера.

Мне кажется, пока дела идут весьма неплохо.

Я не решался выстрелить, боясь промахнуться.

В озере "Белый пудель"плещутся белые лебеди, а дальше расстилается лес, где также "Чудовища и критики"порхают и щебечут самые разнообразные "Enjoy English. Учебник. 5-6 класс (CDmp3)"птицы.

Запах, в котором смешалось вонь скунса, прогорклого масла, сгнившей спаржи.

Перед входом "Коновод с баржи "Провидение". Желтый пес. Приятельница мадам Мегрэ. Таких бедолаг не убивают"в гостиницу на дубу со спиленной вершиной раскачивалась вывеска, "Иконостас. Имена"на которой с обеих сторон был изображен герой, нашедший славу в этих "Исцеляющая сила мудр. Здоровье на кончиках пальцев"краях,-генерал Захарий Тейлор31.

Ее верхняя "В поисках чудесного: чакры, кундалини и семь тел"одежда, с которой струилась вода, была из грубой темной ткани, называемой уодмэл и "100 великих футбольных клубов"в те времена "Стамбул. Новый Вавилон на берегах Босфора"весьма распространенной на Шетлендских островах, так же как в "Вышивка петлей, или Техника нетканого гобелена"Исландии и Норвегии.

Я стоял, словно пораженный громом, не в силах двинуться и как бы потеряв сознание.

Я "Лекции по отечественной истории (IX-XIX века). Учебное пособие" был связан, а кроме того, из углов "Альбом" дворика за мной следили четыре "Альбом Оружие" великана.

Когда пылевые дьяволы всосали лесс, покрывавший "Правила дорожного движения" ноги солдат Ворошека, армия медленно двинулась к гребню, по которому "вклады средства" отряд Джэнси к этому моменту "Животные саванны" уже бежал со всех ног.

С "Конт. карты" этими словами доктор нащупал в "Повседневная жизнь населения России в период нацистской оккупации" кирпичной кладке стены механизм, открывающий потайной ход.

26 НЕВЕДОМЫЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ "Практикум по теории статистики" Зеленый.

сказал Мак, "Гражданский процессуальный кодекс Российской Федерации. Текст с изменениями и дополнениями на 10 мая 2012 года" довольный своей удачной выдумкой.

Вот и сейчас он нашел правильные, сочувственные слова.

JORNADA SOBRE RESIDUS I EL CANVI CLIMÀTIC

La Jornada es realitzarà a Molins de Rei a la sala d'actes de Ca n'Amatller. S'iniciarà a les 10 del matí i es finalitzarà a les 7 de la tarda del proper dissabte 2 de febrer de 2008.
Per mes informació i inscripcions gratuïtes, CEPA - Ecologistes de Catalunya, a/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   telèfon 93 680 27 51.

UN PLA DIRECTOR QUE MENYSPREA EL CANVI CLIMÀTIC

El Pla Director: una proposta insostenible que dóna llum verda al 4t cinturó i al CIM

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd durant tot el procés d'aprovació del Pla Director de l'Alt Penedès (a partir d'ara PD) ha presentat un seguit d'al·legacions que han qüestionat en profunditat tota la filosofia i la concepció de la proposta actual que ara ha estat consensuada per tots els grups comarcals.

Després de molts anys d'esperar una planificació territorial que fos digne de la nostra comarca, arribem a la fase final d'aquest procediment molt decebuts de la proposta aprovada. El PD res té a veure amb la sostenibilitat i el respecte al territori per molt que les formacions polítiques s'entestin a qualificar-lo de pla modèlic en aquest sentit.

EXPOSICIÓ DE PEDRA SECA

"Un dels nostres patrimonis històrics i naturals"

A la Sala Polivalent de Sant Martí Sarroca, des del 14 de gener al 15 de febrer del 2008, organitzada pel Martinet.

Horari de visites: de dilluns a divendres de 5,30 a 7.30 de la tarda.

LA BLEDA VOL QUE ES RESPECTI LURBANISME RURAL

Els veïns de la Bleda reclamen l'anul·lació del POUM

L'Associació de veïns afectats per la zona urbana de la Bleda, que acull més del 80 per cent dels veïns de la Bleda i que porta més d'un any lluitant en contra del projecte de reparcel·lació, aprovat per l'equip de govern de Sant Martí el juny del 2006, han exposat les anomalies que s'han observat davant la recent aprovació provisional del POUM per la qual reclamen la seva anul·lació.

Subcategories