Notícies

Dijous 26 de maig: NO a la incineració de residus a la cimentera Uniland dels Monjos!

Dijous 26 de maig es realitzarà una reunió oberta a tothom, a les 20.00 hores a l'Escorxador de Vilafranca per a totes aquelles persones de la comarca i entitats que NO estiguin d'acord amb el projecte de la cimentera Uniland (Santa Margarida i els Monjos) de cremar residus urbans a les seves instal·lacions. És per això que us convidem a assisitir a aquesta convocatòria. Tot seguit us oferim informació sobre aquesta qüestió:

La Plataforma Cívica per a la Salut i el Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, el Grup Ecologista del Vendrell-Baix Penedès (GEVEN), el GEL (Grup Ecologista de Llorenç del Penedès), ADEMA i AMI (Sant Sadurní d'Anoia) hem estat coneixedors (a través de la Coordinadora Anti-incineració de Residus a les Cimenteres d’Àmbit Estatal) de la resolució del 3 de juny de 2010 del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, sobre la possibilitat de cremar residus sòlids urbans a la cimentera Uniland de Santa Margarida i els Monjos.

De fet, ha estat aprovada la declaració d'impacte ambiental d'una modificació substancial demanada per la cimentera Uniland que consisteix en l'ampliació dels residus a valoritzar energèticament (és a dir, a cremar) per a ser utilitzats com a combustible de la cimentera.

La cimentera Uniland ja havia aconseguit el permisos per a la valorització de cendres volants (330,000 tones /any), de fins d'aspiració de mascles i motlles de fosa sense colada, de llots de neutralització i de restes de poda vegetal. Ara, el pas és molt més greu ja que s'ha aprovat l'avaluació d'impacte ambiental per a convertir la cimentera en una incineradora de residus municipals. En concret, la Generalitat autoritza a la cimentera a cremar residus provinents de la fracció resta o rebuig dels residus sòlids urbans i fangs de depuradora, que seran utilitzats com a combustible de la cimentera.

A la documentació aportada es descriu que es substituirà una part del combustible utilitzat fins ara (coc de petroli) per residus sòlids urbans. Les quantitats aprovades són:

Residus a valoritzar energèticament Valorització anual Capacitat d'emmegatzematge de residus abans de ser valoritzats
Fracció resta dels residus municipals 90.000 tones /any 500 tones
LLots de depuradora 50.000 tones / any 280 tones
Restes de poda vegetal 115.000 tones /any 1000m2

Aspectes que subratlla el projecte:

  • L'avaluació qualifica de moderat (i no de lleu) l'impacte ambiental sobre la conservació i protecció del medi afectat i dels recursos naturals i de l'activitat en sí. Nosaltres pensem que serà greu per diversos motius.
  • Permet un temps màxim d'emmagatzematge dels residus perillosos de sis mesos. Recordem que aquesta instal·lació està a tocar de la població.
  • Contempla la obertura de comportes lliurement en horari nocturn i en cas d’avaria sense cap mena de filtres (directe a l’atmosfera) amb la conseqüent emissió de dioxines, furans, etc.
  • Assenyala un seguit de mesures de correcció i control (que no detallarem) i obliga a realitzar i monitoritzar periòdicament els nivells de dioxines, furans i metalls pesants en mostres de sòls, vegetació i en fase gasosa particulada, dins la zona d'influència potencial de la fàbrica de ciment. Per tant, l'estudi admet la presència de contaminants. Tindrem emissió de dioxines i metalls pesants, elements clarament cancerígens per a la població.
  • La cimentera té el permís per a cremar 90.000 tones de residus/any, el que significa que té capacitat i autorització per a cremar la fracció resta de tots els municipis de l'Alt Penedès i del Garraf; que representa un 60% del total de la brossa generada en aquestes dues comarques (dades extretes de la Agència de Residus de Catalunya).
  • Significarà un augment molt notable del trànsit de vehicles pesants que transportaran els residus cap a la cimentera.
  • Aquestes operacions de valorització energètica de residus només es podran iniciar després de la substitució de l'electrofiltre del forn 5 per un filtre de mànigues com a mesura correctora de les emissions de partícules.

Des d'aquestes entitats aquesta resolució és inacceptable i perillosa per diversos motius:

A nivell de salut per a les persones i per al medi ambient:

  • La incineració no fa desaparèixer els residus, simplement els transforma en altres residus contaminants que són dispersats a l’aire, l’aigua i el sòl i la resta dipositats en abocadors.
  • Arreu del món, la incineració de residus és una activitat amb greus impactes sobre la salut i el medi ja que emet dioxines i metalls pesants, elements cancerígens ja que s'acumulen al medi i no desapareixen.
  • Incrementarà els trànsit, la presència de residus al municipi, les pudors i la presència de pols i partícules.
  • La cimentera Uniland ja és la tercera empresa de Catalunya que emet més gasos d’efecte hivernacle (emisions de CO2).

A nivell de transparència i democràcia:

  • L'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos no ha realitzat cap procés informatiu als veïns. De fet la resolució fa constar que el resultat del tràmit d'informació veïnal municipal no ha estat admès dins el termini previst.
  • Aquesta és una qüestió greu ja que mostra per part de l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, una MALA FE PER NO INFORMAR A LA PLATAFORMA CÍVICA I A TOTA LA POBLACIÓ SOBRE AQUESTA ACTIVITAT TANT PROBLEMÀTICA. Ni ha passat per cap Ple Municipal ni s'ha informat als veïns. Cal tenir en compte, que a nivell social aquest municipi té una trajectòria anti-incineració important, ja que a l'any 2000 ja es va crear la Plataforma Cívica “la cimentera no és una incineradora” i es van realitzar tot d'assemblees veïnals al municipis.
  • L'any 2001 es va presentar a l’Ajuntament la Proposta d’Ordenança Municipal per Prohibir la Incineració de Residus i Subproductes a tot l’àmbit municipal. Es va acordar entre l’Ajuntament i la Plataforma d’incloure dins al POUM aquesta ordenança. Però mai es va realitzar per manca de voluntat de l'equip de govern. Si s'hagués aprovat aquest nou intent d'incinerar residus no seria possible.

A nivell de gestió de residus:

És inacceptable que es vulgui portar a cremar una fracció de residus que és plena de materials reciclables com: el paper i cartró, el vidre, els envasos, la matèria orgànica, fusta, ferralla, piles, medicaments, etc. Una fracció de residus que pot ser reciclada i aprofitada.

En aquest sentit, les entitats ecologistes apostem per fer bé les coses i no per les opcions ràpides. Caldria que els Ajuntaments apostessin per posar en marxa models de gestió de residus, com el porta a porta o similars, que redueixen substancialment la fracció resta i que aposten per polítiques de reducció de residus.

Lamentem que des de les administracions s'opti per solucions que no contribueixen a la preservació del medi ni a la millora de la salut i de la qualitat de vida dels ciutadans, ans al contrari.

Degut a la importància d'aquesta qüestió caldria obrir un debat comarcal sobre la idoneïtat d'aquesta activitat, i els objectius que ens marquem en matèria de prevenció de residus i de reciclatge per tal de tenir un full de ruta conjunt sobre com reduïm la fracció resta o de rebuig dels residus municipals d'una manera lògica i sostenible.

Per això DEMANEM:

  • Que es paralitzi el projecte perquè no ha complert amb el procés d'informació veïnal i de participació que pertoca a quests projectes.
  • Que es paralitzi el projecte perquè té un greu impacte sobre la salut i el medi.
  • Que es paralitzi el projecte perquè trenca la jerarquia ecològica de la gestió dels residus.
  • Que s'obri un debat sobre la gestió dels residus a la comarca i les alternatives a models més sostenibles i responsables de gestió de residus, com la recollida selectiva porta a porta o similars.

Plataforma Cívica per a la Salut i el Medi Ambient de Sta. Margarida i els Monjos

ADEMA (Sant Sadurní d'Anoia)

AMI (Sant Sadurní d'Anoia)

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Grup Ecologista del Vendrell-Baix Penedès (GEVEN)

GEL (Grup Ecologista de Llorenç del Penedès)

Вы услышите теперь новые имена "Скачать читы для half life"и географические названия.

В этом "Скачать бесплатно игру дудл джамп"случае мы просто пожмем друг другу руки и расстанемся "Скачать мини оперу на смартфоны"друзьями; естественно, фирма, которую я представляю, теряет всякие права на вашу душу.

По "Скачать папками музыку"сторонам в свете "Видео голубей скачать"фар проносится мимо мокрое шоссе, кричат тормоза.

Безымянный обладал могучей силой; "Группа ранетки скачать песни ранеток"Аззи подозревал, что перед ним сидит новое Сверхбожество.

Это "Скачать ключ на касперского"самая известная пьеса обо мне.

Гарден знал, что от северной линии "Скачать видео пресс за 8 минут"еще дюжина веток отходила на восток к "Hp 1010 драйвер windows 7"Нью-Йорку, дальше на север в направлении Олбани-Монреаль и на восток к "Игра скачать элвин и бурундуки"Аллентауну-Вифлеему и Большому Питтсбургу.

Calendari del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd hem editat un calendari d'activitats per aquest 2011 que ha estat elaborat per tres professionals vilafranquines. El disseny ha anat a càrrec de Montserrat Poch i les il·lustracions a càrrec de l'Eva Sans i de l'Anna Mongay.

L'objectiu del calendari és tenir un recurs útil a casa que a més difongui les dates de les activitats lúdiques més consolidades de la nostra entitat, com les caminades populars, les sortides amb bicicleta, els seguiments de caixes niu, l'observació d'astres, etc.

D'altra banda, Bosc Verd té previst de realitzar altres activitats durant l'any, que pel seu caràcter d'actualitat no apareixen en el calendari però que seran difoses, com sempre, a través dels canals habituals.

El calendari ha estat imprès a color i amb paper reciclat (mida A3). El resultat és molt vistós ja que les il·lustracions i el disseny són molt atractius i a més reforcen missatges i continguts ambientals relacionats amb l'allau d'infraestructures, l'energia, els espais naturals, la recollida selectiva, etc... sempre des d'una òptica educativa i positiva.

El preu del calendari és de 3 euros i el pots trobar als següents establiments i locals de Vilafranca:

  • Llibreria Cuscó (carrer Sant Joan 4)
  • Llibreria Ràfols (avinguda de Tarragona 32)
  • LLibreria Guasch (avinguda de Barcelona 33)
  • LLibreria l'Odissea (carrer de la Font 26)
  • Llibreria Pujol (carrer cort 25)
  • Perruqueria Alicia (carrer Coll 13)
  • Ca la Madrona (carrer dels Ferrers 5)
  • Centre Excursionista del Penedès (carrer Pare Martí Grivé 11)
  • Botiga Natura (carrer de la Parellada)
  • Copisteria Copyflash (carrer Mísser Rufet 3)

També es podrà comprar presencialment a les nostres activitats i també via mail, enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. sol·licitant el calendari. Els socis i les sòcies el rebran de manera gratuïta.

Esperem que us agradi!

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Римо увидел перед собой ухмыляющееся лицо "Скачать механоиды 2"Великого Вана, и тогда чистым и уверенным "Школьные песни минусовки скачать"движением, которому могли бы позавидовать все прежние "?Nero 7 c ключом скачать"мастера Синанджу, он снес ему голову.

Кот Ревитса "Скачать песню потерянный рай"был укушен и вел себя подобным образом.

Адаму показалось, что зрение его стало "Крейзи фрог видео скачать"во много раз острее благодаря волшебному светочу, "Скачать теория государства и права венгеров"который он нес перед собой, и "Скачать три в ряд"он смело зашагал вперед.

Искры от речных скал "Скачать охота на пиранью"воспламеняли сухую траву, горевшую ярко-желтым цветом, подобным солнцу.

Так же, как и "Все сезоны сватов скачать"я тебя,-ответил низкий "Касперский скачать с ключём"голос, очевидно, принадлежавший вошедшему.

Я даю его только вам, и никому другому.

Jornada sobre els menjadors escolars ecològics

Us fem arribar informació sobre la jornada “Menjador escolar ecològic. Una aposta viable, una opció saludable”, una sessió informativa que organitza l’Ampa de l’escola Estalella i Graells pel dissabte 14 de maig a la mateixa escola.

Es tracta d’una activitat oberta als pares i mares del centre i a totes les persones interessades en el tema.

L'activitat pretén generar debat i tenir l’oportunitat d’aprendre una mica, tots plegats, sobre un tema d’actualitat, com és l’alimentació ecològica, i també veure les possibilitats d’aplicar-la en el menjador escolar.

La jornada s’obrirà a les 10 del matí amb la ponència “Beneficis de l’alimentació ecològica per als nostres infants”, a càrrec de l’empresa Serveis Educatius Pam i Pipa. Després d’una pausa-cafè, a les 11 h, intervindrà la mestra i cuinera Lola Puig, autora d’un estudi econòmic sobre l’alimentació biològica als centres educatius.

A les 11.35 h s’explicarà l’experiència de menjador ecològic de l’escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta, a càrrec d’una representant de l’Ampa.

Finalment, s’obrirà un torn de paraules per plantejar qüestions i debatre. La jornada es tancarà amb un aperitiu de producció ecològica, gentilesa de diversos establiments de la vila. Durant tot el matí hi haurà servei d’acollida gratuït per als fills i filles dels assistents.

L’activitat sorgeix a iniciativa d’una comissió de l’Ampa de l’Estalella que treballa perquè properament es puguin introduir productes d’origen biològic en el menjador escolar. La idea és oferir als nens i nenes l’oportunitat de gaudir d’uns aliments més saludables en els seus àpats diaris a l’escola. Alhora, es vol apostar per afegir un punt de qualitat en un servei que actualment ja està funcionant de manera òptima.

Не задерживайтесь, чтобы возиться "группа бис скачать песни безплатно"с ними.

Шеренга "кряк касперского скачать"в белом, выстроившаяся вдоль обочины "игры скачать с поиском предметов"автострады Синанджу-Один, согласно закивала.

Ему больше нравилось то, "скачать игру через торрент бесплатно на компьютер аватар"чего он прежде не пробовал.

Мне "скачать приложение пианино"надо повидать начальника "покойник сонник миллера"отдела МИ-12.

А ведь он вполне "скачать на телефон универ новая общага"мог прожить безбедно, не беря "скачать граф монте кристо фильм"взяток, на те деньги, которые получал "скачать мультфильм осьминожки"от вицекоролевского правительства.

Пол, как я "скачать торрент шеф 2012"узнал, был напарником Майка, и они дружили еще с флотских времен.

URGENT! Ajudans a aturar el CIM

El dilluns 4 d'octubre finalitza el termini per a presentar les al·legacions contra el CIM (centre Integral de Mercaderies) de l'Arboç dins el Pla Director Urbanístic per al Desenvolupament d'Infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès. No cal que et diguem que és molt important per al Penedès oposar-se i impedir la realització d'aquest projecte (els motius els tens a la mateixa al·legació) i per això et demanem que signis aquest escrit i que el presentis abans de divendres a alguna d'aquestes oficines, per a que te'l registrin. Tens diferents opcions:

  • Consell Comarcal de l'Alt Penedès (planta baixa del carrer Hermenegild Clascar de Vilafranca).
  • Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Vilafranca (finestreta única) o de l'Ajuntament de Banyeres.
  • Correus: a través d'un certificat administratiu portant una còpia de l'al·legació signada per a que us la segellin.

En última instància es pot enviar per correu electrònic a la següent adreça, el que passa és que no compta a nivell d'al·legació. Igualment és interessant per bombardejar el correu del Departament. Per tant, proposem també que l'envïis a través d'aquest mitjà a través del següent enllaç:

https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/infocat/infoCat.do?set-locale=ca_ES&webFormId=5

Per últim, et demanem que facis còrrer aquest correu a tothom que creguis que li pot interessar. Perquè som Penedès, fem sentir la nostra veu!

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Анубис отступает "индийские фильмы скачать на телефон"от Сета, исчезая в темноте.

Пойндекстер "рахматуллин ринат скачать альбом"зажигал над столом светильник.

Иногда "скачать тему на телефон флай"ему все "скачать уголки классный уголок"же было необходимо поспать.

В помощь ему "Ms office 2010 ключ активации"было выделено несколько "Волшебные мечты. Принцессы. Книга с игр набором"добровольцев.

В этом случае "100-долларовое правительство. А если цена на нефть упадет?"его видения вызовут больше "скачать песню сявы отдыхаем хорошо"доверия.

На корсаже с левой "Путешествие героя. Путь открытия себя"стороны была приколота брошь, "мафия карточная игра"вероятно, золотая, с красным камнем возможно, рубином, контур оправы которого был помят.

Moció del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd per la reducció de residus a la Festa Major i a altres festes de Vilafranca

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd ha presentat una moció a l'Ajuntament de Vilafranca que té com a objectiu reduir els residus generats a les festes populars de la nostra vila. Aquesta moció compta amb un suport majoritari dels grups municipals. És per això que us convidem a assistir al Ple Municipal que tindrà lloc el proper dimarts 22 de febrer a partir de les 8 del vespre (és el 4rt punt de l'ordre del dia).  

Objectius i continguts de la moció:

Des de fa ja uns anys, ajuntaments i entitats del país, han posat en marxa diferents accions de prevenció i reducció dels residus a les festes populars amb l’objectiu de reduir-ne la generació i complir amb els objectius de sostenibilitat que marquen les agendes 21 i els Plans d’Acció Ambiental dels municipis.

És per això, que a moltes viles i ciutats s'han substituït dels concerts i àpats populars els gots de plàstic d’un sol ús per gots reutilitzables i/o per gots compostables (gots d’un sol ús però de composició vegetal, amb menys impacte ecològic i que es reciclen a través del contenidor d’orgànica).

Tot i que a Vilafranca ja s'han introduït algunes mesures de reducció de residus en algunes festes (com la Fira del gall i la Festa del Xató) no s'han realitzat actuacions específiques i permanents a la Festa Major de Vilafranca (tret d'unes experiències concretes els anys 2003 i 2004), quan de fet la Festa Major són les festes amb més assistència, popularitat i projecció exterior de tot el calendari festiu anual de la vila. I per tant, són les festes amb més generació de residus.

Entenem també que la reducció de residus a les festes populars no ha de ser una qüestió a escollir cada any per la organització de la Festa Major sinó que ha de ser un criteri incorporat en totes aquelles actuacions que des de les administracions públiques es realitzen a Vilafranca i que es fan per a tota la població.

Per això creiem necessari fer compatibles les festes i el medi ambient, el passar-ho bé i la responsabilitat amb el nostre entorn.

I per això hem demanat al Ple Municipal que:

  1. L’Ajuntament elabori un protocol d’actuació per a tots els actes festius de la vila que tingui com a objectiu prevenir la generació de residus (fent les festes més sostenibles) i donar compliment a l’Agenda 21. Aquest protocol ha de regular la implantació d’aquestes mesures i ha de facilitar a les entitats organitzadores, la informació, els recursos disponibles i les diferents alternatives existents per a reduir els residus a cada celebració festiva.
  2. Que aquest protocol inclogui que en els actes que siguin organitzats per l’Ajuntament, pels Administradors de la Festa Major (incloses les carpes o altres barres) o pels coordinadors de les Festes de Sant Raimon, s’eliminin els elements de plàstic d’un sol ús i es substitueixin per vaixella reutilitzable o compostable (depenent del format de l’actuació).
  3. Que en la celebració dels actes festius s’introdueixin mesures informatives i divulgatives per explicar les accions de prevenció de residus empreses pels organitzadors dels actes.
  4. Que s’instal·lin els circuits per a la recollida selectiva dels residus generats a les festes.
  5. Que des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament es vetlli per a la correcta implantació d’aquestes accions preventives i per al compliment de dit protocol.

Я был уверен, "Вода в вашем доме" что мне еще не раз придется столкнуться "Война с Котиром" с ним или "Swift Gulliver's Travels" с его коллегами.

Да, этот Фауст большой упрямец.

На "Бесконечная книга" улицах, обычно тихих и сонных, сейчас было полно народу.

Когда "Новогодние поделки" он упал лицом к свету, "Экоэкономика Как создать экономику оберегающую планету" Гарден увидел, что "Священный Коран Смыслы т.1/4тт" челюсть старика и часть горла вырваны.

Я "Фиалковый венец Холмы Варны" всего лишь маломощное заклинание, да и иссяк уже.

Вы еще рассказывали "English X-files for Russians Английский для русских" о том, как пытались сорвать "Над нами темные воды" каску с полицейского на Лестер-сквер.

Спайдо "f slot игровые автоматы" заметил, что деревня немного разрослась со времени его отъезда, и действительно, Гар "ответы пдд 2012 cd" видел поселение, которое "мериме маттео фальконе краткое содержание" он скорее назвал бы городком.

Дилвиш вдруг почувствовал легкие колебания почвы.

Вести "учебник истории английского языка" себя по-другому им было бы затруднительно.

Вы можете наполнить "Современный цветник. Миксбордер всегда в моде" такую бутылку водой и "Развитие математических способностей.15 минут в день" поставить в нее цветы, ничуть "скачать книги философии" не потревожив этот самый мир.

А теперь, мой друг, передайте-ка мне вон ту "краткое содержание хемингуэй старик и море" бутылку.

Минут через пятнадцать, "скачать бланки договора купли продажи авто" пробираясь по поваленным окаменевшим деревьям, Каменное Лицо "Тесты по алгебре: 7 класс: к учебнику А.Г. Мордковича "Алгебра. 7 класс". ФГОС" добрался до подножия холма, на котором ночевал Кольтер.

Un recorregut virtual pel Quart Cinturó

La Campanya Contra el Quart Cinturó converteix l'estudi informatiu del "Cierre" en un viatge aeri virtual sobre el Quart Cinturó.

El debat sobre la traça proposada és un intent d'ocultar el debat sobre el model de país.

Altres ajuntaments s'afegeixen a la sol·licitud de pròrroga del termini d'informació pública

El Quart Cinturó, al Google Maps

La Campanya Contra el Quart Cinturó ha aplicat el traçat inclòs en l'estudi informatiu en una aplicació del Google Maps. D'aquesta manera planera i senzilla, qualsevol usuari amb unes nocions mínimes de navegació a la xarxa pot fer un viatge aeri virtual sobre el recorregut del Quart Cinturó i identificar quines són les principals afectacions. Així, hom pot veure per on el Ministerio de Fomento i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques proposen la traça.

Podeu accedir a aquesta versió aèria del Quart Cinturó clicant aquí

Així mateix, avui també hem incorporat seccions transversals del perfil de la traça i els moviments de terres ssociats a la pàgina web on qualsevol persona pot consultar la memòria executiva de l'estudi informatiu i els plànols. Podeu trobar tota aquesta informació clicant aquí

Recordem que facilitar l'accés universal a la informació amb les noves tecnologies és una obligació de 'administració. A més de la data de l'anunci i de la durada de la informació pública, les dificultats per accedir a l'estudi informatiu haurien d'obligar a l'administració de l'estat a revisar profundament els seus protocols d'actuació.

Hi ha qui fa trampa i se salta passos previs

Intentar centrar el debat sobre la traça del Quart Cinturó no és res més que falsejar el debat. Aquest és un dels principals objectius de l'anunci de l'estudi informatiu: no afrontar com toca el debat al voltant del Quart Cinturó. Quan encara no sabem quins són els objectius concrets que es volen assolir en usuaris de transport col·lectiu i quines infraestructures són necessàries per assolir-los, hi ha qui pretén obviar aquesta discussió.

Hem de denunciar que obviar aquesta discussió és obviar el debat sobre amb quines mesures farem possible créixer en usuaris de transport públic (el Quart Cinturó més aviat en reduiria el nombre), com afrontem la millora de la qualitat atmosfèrica a la regió metropolitana (més de 3000 morts anuals prematures per complicacions respiratòries afegides a altres patologies), com reduïm l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, com fem més competitiu els transport de ercaderies de llarg recorregut en la xarxa ferroviària, com abordem la dependència energètica de recursos externs (el transport n'és un dels principals consumidors), com mantenim la connectivitat dels espais agronaturals que ens permet disposar d'una elevada biodiversitat...

Aquestes qüestions són les estratègiques per un país. Centrar el debat en la traça del Quart Cinturó és ignorar el debat veritable, és voler fer veure que amb obra pública sortirem de la crisi, quan el que farem de veritat és gastar els pocs recursos de què disposem en escenografies luxoses de decorats per a fotografies de cops de tisores en cintes inaugurals...

Noves sol·licituds de pròrroga

Com ja us vàrem informar el passat 5 d'agost, la Campanya Contra el Quart Cinturó va formular la sol·licitud de pròrroga del termini d'informació pública de l'estudi informatiu al Ministre de Foment, José Blanco, i al Cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Luis Bonet. Així mateix, va demanar als 18 ajuntaments afectats directament o indirecta pel projecte (Terrassa, Matadepera, Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Lliça d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, l’Ametlla del Vallès, Canovelles, la Garriga, Granollers, les Franqueses del Vallès, la Roca del Vallès i Cardedeu) que sol·licitessin aquesta mateixa pròrroga al Ministeri. La proposta és que el termini es prorrogui fins al 4 d'octubre, per així compensar els 27 dies hàbils d'informació pública que coincideixen amb el juliol i l'agost.

Fins avui, els ajuntaments de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Sabadell i Terrassa ens han comunicat que han formulat ja aquesta sol·licitud.

La Campanya agraeix públicament la petició d'aquests ajuntaments.

Campanya Contra el Quart Cinturó

L'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Vallès, 9 d'agost de 2010

Més Informació: Toni Altaió 937 171 887 655 179 694 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

http://ccqc.pangea.org

А теперь, друг мой, пробормотал он, спускайся вниз.

Количество лейкоцитов является самым надежным показателем, но я хочу просить тебя сообщить, если начнется озноб, частые позывы к рвоте или на теле появится непонятного происхождения сыпь или ожоги.

Так Луи сделал вывод, что перед ним гражданский иск, рассмотрение которого судом становилось все более ненадежным.

Она остановилась, увидев блеск в его глазах.

Он же не присваивал эти "Pes 2012 скачать для андроид"вещи, а только способствовал их обнаружению.

Опустил руки в поток и мокрыми пальцами пригладил волосы, расчесал бороду.

Не знаю, на его лице отразилось некоторое беспокойство.

Как и большинство культур Веритэ, ориентированных на развитие науки, именно "Игры бродилки приключения бесплатно"это и привлекло большинство прихожан в Церковь Элиш.

Ветер переменился, и запах исчез.

Гибнущий город был виден отсюда как на ладони.

Если же "Таблица лотереи золотой ключ"случится что-то непредвиденное скажем, латыш упустит доктора, или его жертве "Скачать девушки секс с собакой"каким-то чудом удастся увернуться от удара,-сообщник предупредит Мака, заглянув в таверну и "Девил май край скачать игру"подав ему условный знак.

Я уже видел его один раз "Песни скачать свеча"мельком, на какой-то вечеринке.

Ты "большая книга директора магазина скачать" должен отыскать их, Бортан, и привести сюда.

Даже когда он "песня тимати я буду ждать скачать" отдыхал, его рот изгибался в "скачать золушку диснея" слегка зловещей улыбке.

Ущелье было прямо перед "скачать песни асатрян арама" ним, оставалась самая малость "нелли фуртадо скачать" немного повернуть и устремиться в него.

Сразу "монстров хай игры скачать" же после Кровавого Сада я начал работать над заклинанием "Скачать программу для установки виндовс с флешки" и воспользовался им, "дмитрий емец скачать книгу" чтобы расколдовать себя, превращенного в статую.

Да "скачать civilizations 3 conquests" уж у этого Оутса ума палата.

Ларик сидел, наклонившись вперед и "скачать песни лаурита" крепко сжав губы.

Presentació de la Cooperativa Integral Catalana i EcoXarxa Penedès

Hem rebut aquesta informació que considerem interessant pel que en fem difusió.

О домах богачей этого не скажешь.

За ним следили те, кому было на руку, чтобы он спал.

Так же собирались "Скачать программы для создавания видео"поступить и с их плантациями и усадьбами.

Тем временем, примерно через год после рождения Триптолемуса, миссис Йеллоули разрешилась от бремени девочкой.

Ну да ничего, авось как-нибудь справимся!

У нас с ним был сегодня очень длинный разговор.

Распустите пояс сейчас, "Медицинский энциклопед. словарь Collins Dictionary of Medicine" сэр, чтобы не тратить на это время "Курс общей физики в 4-х томах. Том 3. Квантовая оптика. Атомная физика. Физика твердого тела. Физика атомного ядра и элементарных частиц. Учебное пособие. Второе издание, стереотипное" потом.

Этого Ананке допустить не может.

Вирджиния и "Тайны фей. Дневник наблюдений" Драм занялись изучением "От звука к слову Логопед. практикум" содержимого арсенала, выяснив у каждого члена отряда, с каким "Магические предметы-обереги от болезней, проблем и безденежья. Советы Ванги, Анастасии, Крайона" видом оружия он умеет обращаться "Мопс. Стандарты. Содержание. Разведение. Профилактика заболеваний" лучше всего.

Но если я переживу Висс, "Завтра ты умрешь" то с ними уж "Ледяной поцелуй" как-нибудь разберусь.

Нас превращают в какие-то пародии на "Винодел. Роман" самих себя!

И тем не менее, "Герои сказок (зарубежные). 5-12 лет. 12 детских карточных игр" несмотря на все старания, он никак не мог войти в резонанс с порталом.

Вывели другого быка и "краткое содержание гроза по действиям" пустили, и новый десяток всадников кинулся за ним по "малыш и карлсон скачать бесплатно" пятам.

У них за спинами Драм и Вирджиния вооружали "Мост через вечность" Дьюби пистолетом ФХ.

Если бы он подобрался к "игра хон скачать" ним, перескакивая с перекладины на перекладину, "скачать караоке минусовки" можно было бы выбраться через них на крышу.

На сей раз "Алмазная колесница. Два тома в одной книге" Доннерджек почувствовал, как напряглись плечи Эйрадис она "скачать человек пауки паутина теней" увидела.

У него, разумеется, были сторонники, и "Keygen ashampoo burning studio 10" он не был новичком в Черной Магии.

Не упираясь и "Четвертый оруженосец" не задавая вопросов, она последовала за мной вниз по наклонной плоскости, держа "курсовая внутренняя среда организации курсовая" руку у меня на плече.

LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A VILAFRANCA DESPRÉS DE 21 ANYS.

La Flama del Canigó tornarà a repartir el foc per encendre les fogueres de Sant Joan el dia 23 de juny a Vilafranca. La delegació d'Òmnium Cultural a l'Alt Penedès amb el suport de 24 entitats de la comarca (entre elles el Col·lectiu Bosc Verd) ha impulsat la recuperació d'aquesta tradició.

La Flama serà recollida el dia 23 de juny al municipi de Torrelles de Foix a les 5 de la tarda. Es preveu que arribi cap a 2/4 de 6 de la tarda a l'Agrícola de Pacs, on els membres del Club Atletisme de Vilafranca cobriran amb relleus el trajecte fins a Vilafranca.

La Flama entrarà per l'avinguda Catalunya i enfilarà el camí cap al parc Tívoli, cap a les sis de la tarda, on es repartirà el foc a totes les entitats, barris i particulars que vulguin rebre el foc per encendre la foguera.

A les 7 de la tarda es llegirà un manifest unitari, un missatge signat per l'escriptor Joan Soler Amigó (Premi Nacional de Cultura Popular 2006), i un parlament de l'alcalde Pere Regull que donarà pas a l'encesa de la foguera que estarà preparada a la pista del Tívoli. I tot seguit començarà una ballada de sardanes amb la Cobla Catània, a un quart de vuit del vespre.

ANIMEM A TOTHOM A PARTICIPAR A LES NOSTRES FESTES TRADICIONALS I POPULARS!

Сначала надо "бесконтактный бой книгу скачать" найти маленького негодяя.

Вероятно, именно "исторические книги скачать бесплатно" сейчас он отправляет туда "скачать игры на на psp гонки" другого.

Надо же, как поздно, я "игры убить человека паука" и не "школа литературного мастерства юрген вольф скачать" заметил.

У Палача была масса инструментов, и "скачать игры на телефон сборник сенсорные" Мэнни, очевидно, "скачать игру смерть шпионам через торрент" сумел провести его через "скачать игру охота на кур" двери, не подняв тревоги.

Этот флайер "грамматике английского языка скачать" был уже совсем "скачать музыку по прямым ссылкам" близко.

Мой калликанзарос, неспешно отозвалась она, я не говорила ничего подобного.

Subcategories