Notícies

MALVERSACIÓ A COLLBATÓ

El Punt, 27 de maig de 2009.

Cinc anys de presó per a l'exalcalde de Collbató per malversació

L'exalcalde de Collbató Francesc Xavier Raventós ha acceptat cinc anys de presó, vuit d'inhabilitació per exercir com a càrrec públic i una multa de 12.000 euros per haver malversat 76.426 euros entre els anys 2001 i 2003, en què va dirigir l'Ajuntament. El fiscal sol·licitava deu anys de presó i quatre d'inhabilitació pels delictes de malversació i falsedat documental. La rebaixa va arribar ahir, després que l'advocat de Raventós aconseguís un acord de conformitat amb la fiscalia abans del judici, que es va fer a l'Audiència de Barcelona. Raventós, que militava en el PSC, va haver d'admetre davant del jutge que havia obtingut els diners de manera fraudulenta. En concret, va demanar a Comptabilitat prop de 8.000 euros per despeses relacionades amb el seu càrrec i va ordenar pagaments en efectiu a diferents creditors de la corporació local, que es va quedar parcialment.

L'Ajuntament de Collbató, que també s'havia personat en la causa, està satisfet del pacte, ja que, com explica l'actual alcaldessa, Josefina Martínez, es pretenia que l'exalcalde retornés els diners. En aquest sentit, l'advocat de Raventós va assegurar que ho farà i que, a més, demanarà l'indult. De moment, doncs, no entrarà a la presó fins que no es resolgui la petició de suspensió de la pena.

Но тщетно он выкрикивал команды и размахивал руками.

В СВА кто-то хорошо знает гражданское строительство.

Я приехал для того, чтобы своими глазами увидеть Синанджу.

У меня будут большие неприятности, если он вздумает напасть.

Он чувствовал сейчас на себе испытывающий взгляд.

Ближе, гораздо ближе, радовался он, отдыхая под полуденным солнцем и растирая бедро.

Из автомобиля он вышел с ликующим сердцем.

Так звоните, Дживс, и постарайтесь записать разговор "бесплатные игры лопай шарики"на счет сэра Уоткина Бассета.

И через мгновение там, где он стоял, уже никого не было.

Гром "скачать вконтакте для андроида"гремел, не переставая, и от этого содрогалась вся вселенная.

Задание заключалось прежде всего в том, чтобы захватить двух американцев, скрывающихся от закона, "игры войнушки стрелялки скачать"а затем надежно локализовать неизвестную жидкость.

Доннерджек начал тихонько напевать, а потом включил свою музыкальную систему.

Очень даже способен, мое сокровище.

Заскрипев "Сборник кроссвордов К №1209 (Король Лев)" тормозами, рядом с ними остановился полицейский фургон.

И в этот момент на "Реанимация и интенсивная терапия" пыльной африканской дороге царило удовлетворение.

Рори закрыл за собой дверь в библиотеку.

Мы вернемся к этому позднее, поспешил сказать "Скребицкий Рассказы" Смит, закрывая за собой дверь.

С такой работой ни один смертный человек справиться не может.

SUSPÈS PLA URBANÍSTIC AL PIRINEU

El Punt, 20 de maig de 2009.  David Marín

Urbanisme tomba el pla de reobertura de l'estació d'esquí aranesa de la Tuca

La Generalitat vol garanties que els 562 habitatges nous que hi estan vinculats financin l'operació email protegit

Un cartell anuncia la futura obertura de l'estació. Foto: JOAN RUEDA.
La comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha suspès el pla urbanístic que preveia construir 562 habitatges a peu de pistes de l'estació d'esquí de la Tuca, tancada fa anys i ara en projecte de reobertura. La comissió ho ha fet adduint, entre altres motius, que no està prou garantit que els guanys generats pels habitatges es destinin a reobrir l'estació, com asseguren que faran els promotors. «L'estudi economicofinancer de la proposta és feble», ha dit el director general d'Urbanisme, Pere Solà. El grup promotor, a més, està travessant un moment molt convuls amb canvis d'accionariat i concursos de creditors per culpa de la crisi.
El govern català vol més garanties per part dels promotors perquè, un cop es venguin el mig miler d'habitatges que pretenen fer a peu de pistes, no es desdiguin de la reobertura de l'estació de la Tuca. La reobertura de l'estació és impulsada per un grup d'inversors de Madrid i té ja el vistiplau de l'Ajuntament de Vielha e Mijaran, que des del 2005 ha mantingut un estira-i-arronsa amb els promotors per assegurar-se, entre altres punts, que l'estació tingui activitat els mesos d'estiu.

El projecte estableix un augment de l'àrea esquiable que havia tingut temps enrere l'estació, que arribaria als 35 km de pistes, i una gran operació immobiliària a peu de pistes que, teòricament, ha de servir per finançar l'estació: 562 habitatges als afores del nucli de Betren, que confluirien en una gran plaça central envoltada d'hotels i establiments comercials, més un equipament de residència universitària, que seria el nucli de l'activitat d'estiu.

La quantitat d'habitatges previstos multiplica per cinc el que permet l'actual normativa urbanística per a aquesta zona.

La comissió d'Urbanisme, però, no ha emès un no definitiu i podria aprovar la iniciativa més endavant. La Generalitat troba a faltar un «pla d'etapes» que garanteixi la realització de totes les inversions compromeses a mesura que es desenvolupa la zona residencial i hotelera. La Generalitat tampoc està d'acord en la densitat dels habitatges i reclama també un estudi de mobilitat que justifiqui les places d'aparcament previstes i un altre sobre la sostenibilitat del projecte. Si els promotors afegeixen aquests estudis a la seva proposta i la tornen a tramitar, tindran via lliure, segons van avançar fonts del Departament de Política Territorial.

Problemes dels promotors
No és gens estrany que la comissió d'Urbanisme prengui tantes prevencions si tenim en compte que la situació de crisi financera i immobiliària general ha afectat de ple el grup promotor.

El principal soci, la immobiliària madrilenya Hoque, s'ha desentès recentment de la seva participació en el projecte per fer front a la crisi i centrar-se en el seu negoci tradicional. La participació de Hoque se l'han repartida els altres socis: Urconsa SL (especialitzada en centres comercials, d'hostaleria i oci), Aceyfer, Constructora Nuevo Madrid (filial d'Urconsa) i Tasvalor (taxadora i redactora de projectes).

Però els problemes no s'acaben aquí. Un jutjat madrileny va declarar el març passat concurs de creditors voluntari d'Urconsa davant la «insolvència imminent» de l'empresa i tres filials seves, segons les paraules textuals de la resolució del jutge.

Vint anys abandonada

L'estació, situada al poble de Betren, dins del terme municipal de Vielha e Mijaran, es va crear l'any 1974 com a Tuca Mall Blanc amb capital d'empresaris de la zona, a mitjan anys vuitanta va tenir greus problemes econòmics fins que el 1986 se la va quedar un inversor francès, que la va poder mantenir oberta fins a la temporada 1988-1989.

Des de llavors, l'estació resta abandonada i totes les infraestructures (telecadires, pistes, màquines llevaneus) s'han anat deteriorant al llarg dels anys sense que ningú se'n preocupés. L'hotel Tuca, a peu de la carretera que va de Vielha a la Bonaigua, és l'únic testimoni que queda dret vinculat a l'antiga estació.

Precisament aquesta setmana, coincidint amb la resolució de la comissió d'Urbanisme, estava prevista l'arribada d'uns operaris que desmuntaran remuntadors i telecadires per vendre'ls com a ferralla. Després de dos projectes fallits que durant aquests vint anys no van aconseguir concretar-se, un grup d'inversors madrilenys agrupats en la societat Tucaran van quedar-se els drets de l'estació i el 2005 van llançar el projecte Tuca Resort, per ressuscitar l'estació i vincular-la a la construcció de nous habitatges i hotels.

La crisi econòmica actual, però, està entorpint el projecte.

В этой игре были интересные моменты.

Последний же взгляд Исидоры, сопровождавшийся вульгарным ругательством, был полон бессильной злобы.

Закурив ее, я улегся "Скачать nocd для игры петька 007 золото партии"под ветвями тенистой магнолии.

Не решена только проблема "Hp scanjet 2400 драйвера скачать бесплатно"синтеза углеводов, но это вопрос времени.

Свободное время мы проводили вместе.

спросил командующий Западной станцией запуска ракет.

С такими "Бесплатные игры скачать автобусы"мыслями нельзя было служить силам Добра.

Вот так мы сидели и разговаривали.

У Джадсона блестели "Скачать музыку бесплатно и без регистрации quest pistol"глаза, и весь он был какой-то странный.

Я буду очень жалеть, что пришлось "Скачать грамматика русского языка"помучить и уничтожить тебя, особенно потому, что в этом совсем не было необходимости.

С его правой руки каплями стекла кровь, волосы на голове стояли дыбом, брови ощетинились и сошлись в грозную линию, лицо налилось ярким нездоровым румянцем, "Шуберт серенады скачать"плащ дымился.

Плотная зеленая стена, влажный воздух и доносившиеся "Игры интересные торрент"со всех сторон непонятные звуки создавали "Скачать песню мастер и м"впечатление чего-то неземного, например подводного царства.

Впервые "Таро Божественного наследия (+карты)"я узнала о тебе, услышав стоны прежней банши.

Живой камень, "учебник скачать по уголовно исполнительному праву"в который превратился Маркон, окружило такое ослепительно зеленое пламя, что по "Тома джонса скачать"сравнению с ним густые "скачать песню верка сердючка"волосы Террамы стали похожи на клочья водорослей.

Рис протянул руку и потрепал мальчика по "История России. XX - начало XXI века. Рабочая тетрадь. 9 класс. В 2-х частях"волосам.

Однако надо придумать, как перебраться на северный берег.

Ну и "Долгое эхо"что, я тоже боюсь, хотя и не показываю этого.

Он никогда "Решатель юридических проблем: скорая правовая помощь на все случаи жизни. 2-е издание"не спал в какие-то определенные часы, и Смиту неоднократно доводилось "безплатно скачать игру need for speed most wanted"видеть, как он и Римо проводят без сна больше времени, чем может вынести человеческий организм.

Дойдя до ворот, "Курс вождения автомобиля (с анимационной тренинг-системой по ПДД) (+CD)"она с удивлением "Англия. Гуляния с чеширским котом"увидела, что офицер спешился и привязывает коня "Выращиваем пряную овощную зелень"к столбу.

Их сменяла мысль, что после "Лирика. Евгений Онегин. Медный всадник. Пиковая дама. Повести Белкина. Маленькие трагедии. Сказки"удара я "Разведение и содержание гусей в родовой усадьбе"какое-то время пробыл в бреду.

Но, "Индивид и социум на средневековом Западе"по правде сказать, там были только тихие "Все или ничего"помешанные.

Я держался тени, и хотя был "Цифровая фотокамера: практическое руководство"замечен дважды, "Дон Кихот. Вторая часть хитроумного кабальеро Дон Кихота Ламанчского. II"меня не окликнули.

Как противники они меня больше не "Японская вышивка"интересуют.

И ты, папочка, знаешь, что я знаю.

NO A LA MAT

El Punt, 23 de maig de 2009.  David Marín.

Red Eléctrica fixa el 2013 com a data per posar en marxa la MAT de Ponent malgrat el rebuig del territori

La companyia no ha respost a les al·legacions al traçat dels municipis afectats email protegit

El poble de Figuerola d'Orcau, on REE vol posar l'estació transformadora de la MAT. Foto: D.M.
Red Eléctrica Española (REE) encara no ha decidit el traçat de l'autopista elèctrica Penyalba-Montsó-Isona ni ha donat resposta a les al·legacions dels alcaldes i consells comarcals. Però, tot i això, la companyia ja s'atreveix a posar data a la posada en servei de la polèmica línia: el 2013. El president de REE, Luis Atienza, ho va dir durant la junta d'accionistes celebrada aquesta setmana a Madrid. Fonts de REE donen per fet que la línia funcionarà aquell any malgrat l'oposició del territori.

Una portaveu de REE ha explicat a aquest diari que la data del 2013 no obeeix a cap retard provocat per l'oposició que ha trobat l'autopista elèctrica de 400 kV, projectada per unir les centrals aragoneses amb la xarxa catalana i la MAT de Bescanó cap a França a través d'una connexió entre Penyalba, Montsó i Isona, sinó a la llarga tramitació que encara ha d'afrontar el projecte. Un cop es decideixi el traçat entre les diverses alternatives proposades per REE, cosa que ara per ara sembla lluny de consensuar-se, s'hauran de fer les expropiacions en 14 municipis d'administració catalana i 17 d'administració aragonesa. I, després d'això, construir les torres i les dues centrals transformadores previstes. L'anomenada MAT de Ponent està inclosa en el pla director de REE per al període 2002-2011, però com molts altres projectes, la seva realització s'acaba allargant més enllà d'aquesta data.

És el primer cop, però, que REE posa ja una data concreta per al projecte. I ho ha fet sense haver respost encara als alcaldes i als consells comarcals de la zona afectada, als quals va plantejar fa sis mesos diversos itineraris alternatius i els va demanar que s'hi pronunciessin. Això n'ha molestat uns quants. «Això no s'entén. Encara no ens han contestat i ja estan posant dates. El que haurien de fer és retirar el projecte i no tornar-lo a presentar fins que no hi hagi consens amb els municipis afectats», sosté l'alcalde de Castell de Mur i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Castells.

Perquè, de moment, els municipis afectats als dos costats de la frontera administrativa catalanoaragonesa s'han manifestat en sentit obertament contrari al projecte, tot i que una coordinadora d'alcaldes del Pallars i la Ribagorça s'han plantejat que, almenys com a mal menor, es faci servir el traçat d'una línia ja existent de 115 kV entre Pont de Montanyana (Ribagorça) i Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà). Les torres d'alta tensió estan aixecades seguint una carretera que uneix la Franja de Ponent amb Tremp i Isona. REE havia plantejat diversos traçats alternatius en aquest sector, entre Montsó i Isona, que afectaven dos espais d'interès natural i un de fauna protegida, passaven a tocar del nucli més habitat de la zona (Tremp) i preveien la instal·lació d'una central transformadora a menys d'un quilòmetre de Figuerola d'Orcau, un poblet situat dins del terme municipal d'Isona i Conca Dellà.

Cap a Barcelona i França

Gràcies a aquesta central, la MAT de Ponent connectaria amb la línia de 400 kV que va cap del Pirineu lleidatà fins a Sentmenat, al Vallès, i d'allà, cap a l'àrea metropolitana de Barcelona i també cap a la MAT gironina que connectarà les xarxes dels estats espanyol i francès.

En el seu tram aragonès, la MAT de Ponent seguiria el traçat d'una antiga línia que no es va arribar a posar en servei mai i que havia de connectar Aragó amb França. Les torres estan aixecades fins a Graus, però sense línia elèctrica. Només hi fan vida les cigonyes.

Британия помогает в организации и вооружения подполья, а сама тем временем готовиться форсировать "Английский аудио уроки скачать"Ла-Манш.

Когда я двигался, мне становилось как-то легче.

Итак, ответа не знал никто, включая самого Ильина.

Римо решил, что "Поинт бланк скачать читы"это здорово, что он наконец-то "Игра нэнси дрю секреты могут убивать скачать"повстречался со своим видением.

Нельзя было достать ни календарей, ни телефонных справочников и никаких карт, кроме игральных.

Свертальф был близок к истерике.

Забыв "Скачать игры и регистрации без ключ"о Снежке, все бросились спасаться и, соорудив плот, отчалили "Самодельный пистолет чертежи"от пылающего корабля.

Он "Игру бродилки скачать на телефон"вошел в комнату и аккуратно закрыл "Скачать рубаи омар хайяма"за собой дверь.

Что ж, Стив выяснил, что можно войти в "Скачать песни русского рэпа"любую точку по времени "Crack для spore"исчислению Ада.

Уладив таким образом собственные "3d sexvilla русификатор"дела, старейшины ярлсхофского селения принялись "Учебник по русскому языку 8 класс скачать"обсуждать случившееся с Суертой опальной матроной, "Воспроизводитель музыки скачать"изгнанной из замка.

Я не могу вспомнить все, что случилось.

Здесь должны "Ключ office mac 2011"быть другие двери, но я не знал, где они находятся.

TURISME ENOLÒGIC

El Punt, 18 de maig de 2009. Albert Mercader

Les comarques del Penedès reivindiquen el seu lideratge en el turisme enològic

Els municipis estan fent inversions milionàries per captar més clients i allargar les estades email protegit

L'any 1997 l'Alt Penedès es va convertir en la primera comarca de tot l'Estat espanyol que va crear les rutes del vi i del cava i que va iniciar una campanya de promoció de l'enoturisme a la zona. Dijous passat, al cap de dotze anys, els responsables del consorci que promocionen aquest turisme van desplaçar-se fins a la Llotja de Mar de Barcelona per reivindicar la seva importància com a destinació turística i fer honor a l'espai anant a «vendre» el seu producte davant la prema i els operadors, i també per teixir complicitats, ja que «el turisme de la cultura del vi va creixent», va dir el president del Consorci de Turisme de l'Alt Penedès, Lluís Valls.

A Vilafranca del Penedès, el Museu de Vilafranca ha canviat de nom i ara es diu Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi, i està sent objecte d'una profunda remodelació tant estructural com pel que fa al projecte museològic. A Sant Sadurní d'Anoia, l'Ajuntament dissenya un centre d'interpretació del cava en una antiga fassina. Les dues infraestructures –que juntes superen els divuit milions d'euros d'inversió– són l'exemple més clar de l'aposta que està fent el territori per dotar de contingut tota l'oferta de l'enoturisme, que va començar a ser present fa 12 anys al territori i que després de vèncer les «incredulitats del territori» s'ha acabat imposant, tal com explicava dijous passat el president del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, Lluís Valls. En l'actualitat, la comarca té 135 empreses censades, les quals ofereixen serveis de turisme enològic, i les iniciatives no paren de créixer perquè hi ha mercat, asseguren. Tot i així, les úniques dades oficials de què es disposa encara són les que al·ludeixen als més de 300.000 turistes que cada any visiten les 84 caves que té repartides Sant Sadurní pel seu terme municipal, però no pas de tota la comarca. Per això, el consorci va haver de reconèixer que de dades oficials de turistes ara per ara no en tenen i que un dels objectius d'aquest mateix any és crear un observatori que oficialitzi les xifres i que detecti les necessitats del sector.

Els membres del consorci saben que la tasca de l'observatori és clau si la intenció és consolidar portes enfora «el projecte de turisme i valors», al qual feia referència Valls, amb xifres de visitants a la mà. Una de les coses que demanen més els operadors turístics és el volum de visitants i l'oferta que donen. L'oferta la van mostrar dijous, deixant clar que darrere del projecte que ara exposen hi ha dotze anys de treball previ, sempre envoltat de vinyes.

Vilafranca prepara un míting internacional

El país de la cervesa d'Oberfranken, a Alemanya; la ruta del whisky a Escòcia; la ruta de la sidra d'Astúries o el projecte de la ruta del formatge de Bregenz, a Àustria, són algunes de les experiències que s'analitzaran els dies 2 i 3 de juliol a Vilafranca del Penedès, en la segona edició del Míting Internacional de les Rutes del Vi, just abans que comenci el Vi-jazz, una oferta musical que en pocs anys ha assolit un gran reconeixement. En la trobada internacional, en què s'espera que participin més de dos-cents professionals relacionats amb el sector, es parlarà també de l'oferta enoturística que s'ha creat en els últims anys i s'incentivarà que els propietaris de cellers apostin pel turisme i millorin els seus equipaments «per arribar al turisme de qualitat».

Если задуматься над этими словами, их можно интерпретировать множеством "игра рапунцель запутанная история поцелуй"самых разнообразных способов, а у меня была масса свободного времени в данный момент.

Лопаты были сложены у ближайшей стены.

Марк, наконец "Лучшая фантастика скачать книгу"сказал отец, поняв, кто перед ним.

Парень, "клип кап кап скачать"умеющий бегать наперегонки с автомобилем, имеет право быть тем, кем "скачать рингтоны на будильник"вздумается.

В его словах почти не ощущалось свойственного ему цинизма; "город потерянных душ скачать кассандра клэр"но стоило мне только пристально посмотреть на него, как глаза его начинали бегать, и он опускал их.

Я ввел в машину заказ, и вскоре передо мной появился стакан с выпивкой.

На ногах были сандалии, открытые спереди, и он пыхтел большой трубкой, набитой самым лучшим табаком.

Вы слышали, чего хочет этот демон.

Ищу червей для рыбалки, ответил я.

У вас и без меня полно хлопот, а я пришел по одному важному делу.

Верно, тороплюсь, но все же хочу уяснить сложившееся положение.

Ему "Альбом принцессы для личных записей" даже не пришлось бы по-настоящему выигрывать сражение просто заскочить, захватить Ясру и смыться.

PLA TERRITORIAL DE BARCELONA ES CREIXEMENT

El Punt, 23 de maig de 2009.  Xavier Miró

El pla territorial metropolità s'aprova sense traçat definitiu del quart cinturó

El dibuixa més al sud que el que havia previst Foment però el govern no presentarà la seva alternativa fins que l'Estat el tramiti

El pacte dels tres partits del govern català per projectar el quart cinturó metropolità ha arribat massa tard perquè s'hagi pogut establir el traçat definitiu en el pla territorial metropolità (PTM) que ahir va aprovar inicialment la conselleria de Política Territorial. Tot just el PSC acaba d'acordar amb ERC i ICV que hi haurà una prolongació de la ronda del Vallès –quart cinturó– des de Terrassa fins a Granollers, però amb la condició que la Generalitat proposarà nous traçats alternatius a la proposta avui vigent del Ministeri de Foment. Aquest compromís s'ha especificat en el pacte nacional d'infraestructures actualment en consulta i les alternatives encara no existeixen. El pla territorial ja recull, però, modificacions al traçat del Ministeri de Foment.

La proposta que s'inclou en el pla territorial ja respon a les primeres modificacions demanades pels dos socis recelosos del projecte, ERC i ICV, i que el PSC va acceptar en l'avantprojecte presentat l'abril de l'any passat. L'eix del quart cinturó baixa des de Terrassa i Sabadell per anar a fondre's amb les reserves de sòl ja previstes en la històrica interpolar nord. A més, s'ha incorporat una modificació durant la consulta de l'avantprojecte perquè la via no travessi el nucli urbà de Lliçà d'Amunt, i el voregi pel nord amb una circumval·lació. Però aquest dibuix no és encara l'alternativa preferida pel govern català, i, tenint en compte que ERC i ICV hi volen més canvis, el pla territorial metropolità (PTM) aprovat ahir recull explícitament que es plantejaran altres opcions: «En el cas d'aquelles infraestructures que tinguin un tràmit específic i/o depenguin d'una altra administració, la concreció definitiva del traçat correspon a aquest tràmit específic.» És a dir, que el govern català no plantejarà les seves alternatives de traçat fins que el Ministeri de Foment no tregui a informació pública l'estudi informatiu de la seva proposta entre Terrassa i Granollers. CiU ha reaccionat immediatament i ha afirmat que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal (PSC), hauria de paralitzar la tramitació del PTM «fins que no sigui capaç de concretar les grans infraestructures de mobilitat». CiU considera una cortina de fum el principi d'acord per fer el quart cinturó expressat pel PSC, ERC i ICV en el recentment aprovat pacte nacional d'infraestructures.

A diferència de l'avantprojecte de PTM presentat l'abril de l'any passat, el document aprovat ahir sí que defineix clarament la connexió a Abrera del quart cinturó amb la futura autovia A-7 i el seu traçat per l'est de Sant Llorenç d'Hortons i el sud de Sant Sadurní d'Anoia. El pla també recull la via de connexió del quart cinturó amb la C-16 i l'autovia A-2 de Lleida entre Martorell i Vacarisses, així com el túnel de la Conreria a la B-500. També es preveuen el desdoblament de la C-59 entre Palau-solità i Caldes de Montbui, les calçades laterals a la C-58 entre Badia del Vallès i Terrassa, o la via per a vehicles pesants d'accés al port de Barcelona. El document dibuixa els tres carrils reservats per a busos i vehicles d'alta ocupació –bus/VAO– a les tres principals entrades de Barcelona per la Diagonal, la Meridiana i la C-31 per Montgat.

Espais oberts

El PTM, però, no defineix només les infraestructures de transport i mobilitat, sinó també els assentaments urbans i els espais agraris i naturals en diferents graus de protecció. El document configura un mosaic de més de 241.000 hectàrees amb algun grau de protecció. Respecte de l'avantprojecte, s'incrementen en unes 3.000 les hectàrees protegides com a espais d'especial interès natural i agrari, fins a sumar 203.000 hectàrees. A la plana del Penedès i les àrees veïnes es classifiquen al voltant de 23.000 hectàrees com a espais de protecció especial de la vinya. En canvi, s'han reduït en unes 4.000 hectàrees els espais que fan de separació entre els nucli urbans i els espais naturals. Sota la nova denominació d'espais de protecció preventiva finalment es classifiquen 14.600 hectàrees que fan tant la funció de preservar l'àrea com de reservar-ne el sòl per a possibles desenvolupaments urbans futurs. Pel que fa als assentaments urbans, el pla reconeix l'àrea central metropolitana formada per Barcelona i les ciutats adjacents, així com les grans ciutats de la segona corona –Terrassa, Sabadell, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Martorell i Granollers.

Nous eixos urbans

El document planteja nous eixos de creixement urbà a les rieres de Tenes i Caldes, així com a l'Alt Penedès (Vilafranca, Sant Sadurní i Santa Margarida i els Monjos) i el Vallès Oriental (Llinars, Cardedeu i Sant Celoni).

El conseller Nadal va aprovar ahir inicialment el PTM després que el document rebés el vistiplau de la comissió d'ordenació territorial metropolitana, que integra representants dels ajuntaments i els consells comarcals –només el Consell de l'Alt Penedès ha mostrat reserva pel contingut–. El document sortirà a informació pública els propers dies i hi estarà durant quatre mesos. Els dos primers s'han habilitat per a la consulta dels particulars i les institucions, i els dos darrers per als ajuntaments –el pla de la regió metropolitana inclou 164 municipis.

Золотистые волосы взъерошены, тонкие губы растянуты в "клипы леры леры скачать"улыбке, и зеленые глаза его "александр терехов каменный мост скачать"сияют, когда он видит забавную картину у своих ног.

Атака, он был абсолютно уверен, может произойти в любую минуту.

Он помнил только, что полз до самого рассвета.

Когда вы, "игра разрушить замок 3"наконец, научились, вы плаваете до изнеможения.

Ну, согласись, титул должен звучать.

Во-первых, она не знала, что ты один из нас, и твоя подруга-птицеедка.

Мне пришлось расстаться почти со всем, к чему я привык, пришлось бросить большинство своих прежних занятий и начать новую жизнь.

Она снова бросила взгляд на Крапчатого.

Благодарю вас за вашу заботу, сэр, я провел несколько незабываемых, восхитительных дней.

Перед Аззи встала нелегкая задача, потому что адские снабженцы все более и более открыто увиливали от выполнения его заказов.

прибавил он, обращаясь к Фаусту.

В таком случае, я должен вам кое-что передать.

Прекрасный принц услышал тихий шорох, как будто неподалеку упало что-то легкое, воздушное.

Эта идея всем пришлась по душе.

Вообразите случившееся началом бури, а нас кораблем, попавшим в полосу спокойной воды в центре шторма.

Озина медленно уселась и похлопала ладонью возле себя.

Он с силой тер бензиновое пятно.

Когда он снова заговорил, она его уже понимала.

Должно быть, он хочет пожаловаться мне на Виолу.

Все эти печальные мысли осаждали меня; но были и другие, не менее горькие, хотя они и шли из другого источника.

Через мгновение норд настиг караван, и путешественники, "Гладиаторы" остановившиеся на субтропической равнине, попали в мороз, подобный тому, который сковывает ледяные горы на Ледовитом океане.

Крестьянин же знать ничего не хотел и требовал, чтобы поросят ему вернули, так как это последнее его достояние и он никак не может отдать их за "скачать безплатные игры на nokia n73" ту цену, которую ему выплатили.

Получить тысячу долларов за то, чтобы укокошить человека, которого я хотел убить даром!

Уж мне ли не знать, каков он на ходу!

PRESERVAR ELS CORREDORS VERDS DEL VALLÈS

El Punt, 15 de maig de 2009.  Emili Agulló

Neix una entitat per reclamar una xarxa d'infraestructures i espais verds al Vallès

Volen que la Generalitat faci un pla director urbanístic de les dues comarques, amb 1,2 milions d'habitants

Saborido, al mig, flanquejat pel periodista Vicenç Relats i l'arquitecte Manel Larrosa. Foto: E.A.
En ple debat del Pacte Nacional d'Infraestructures i el pla territorial metropolità, un grup de persones vinculades a associacions del Vallès Occidental i el Vallès Oriental s'han unit per crear Via Vallès, una nova entitat que reclamarà l'articulació de les dues comarques com una sola regió, amb noves infraestructures viàries i una xarxa potent de transport públic pensada per a una població d'1,2 milions d'habitants. Plantegen un territori estructurat al voltant de sis grans ciutats –Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Cugat, Cerdanyola i Mollet– i demanen un pla director que preservi corredors verds entre les serralades litoral i prelitoral.

El Vallès Occidental i el Vallès Oriental sumen 1,2 milions d'habitants, el 77% de la població que té la ciutat de Barcelona. I lideren la producció industrial en nou de les deu branques d'activitat presents a Catalunya, ja que només el Baix Llobregat els supera en el camp de la indústria de l'automòbil. Malgrat això, aquesta posició preeminent no s'ha traduït en una xarxa d'infraestructures potent. Els grans eixos viaris i ferroviaris tenen caràcter radial i es van concebre per enllaçar amb Barcelona. Només el corredor de l'AP-7 trenca la radialitat, però no garanteix una connexió eficient, per exemple, entre Terrassa i Granollers.

Més enllà del quart cinturó

Via Vallès apareix com una entitat transversal, que reuneix membres d'associacions ecologistes com ara l'Adenc i altres entitats com per exemple Sabadell Cruïlla o la Fundació Bosch i Cardellach. El tripartit ha desencallat la discussió per fer arribar el quart cinturó fins a Granollers, però el president de la nova associació, Joan Saborido, aposta per portar el debat més enllà de la ronda del Vallès per «no oblidar la resta de factors clau que poden fer del Vallès un territori cuidat i competitiu alhora». El canvi de paradigma és dissenyar una via orbital adaptada a la mobilitat de les dues comarques –per enllaçar poblacions i polígons– i reservar el corredor de l'AP-7 per al trànsit de llarga distància.

Xarxes de tren i tramvia

Fins ara, cap associació ha dialogat amb les administracions públiques com a interlocutora de la societat civil de les dues comarques. En aquest sentit, han aprofitat propostes ja existents de Sabadell Cruïlla –l'extensió dels FGC cap a Palau-solità i Granollers, i noves línies a Sabadell, Terrassa i Caldes– i l'Associació per la Promoció del Transport Públic –la xarxa comarcal de tramvia– per demanar a la Generalitat la seva construcció. Els eixos paral·lels a l'autopista AP-7 s'articularien amb les noves línies ferroviàries de FGC, amb la línia Martorell-Mollet-Granollers de Renfe i amb la futura orbital ferroviària –de Vilanova a Mataró passant per Terrassa, Sabadell i Granollers–. Altres corredors, com ara la riera de Caldes i els ramals cap a Lliçà de Vall i la Roca, es cobririen amb línies de tramvia.

El pes dels espais lliures

Via Vallès no deixa de banda el vessant econòmic i el rol industrial de la regió. Fins i tot planteja reforçar la presència d'equipaments universitaris. L'entitat posa com a exemple la redacció de plans directors urbanístics per al Penedès i l'Empordà, i en reclama un d'específic per al Vallès, amb la protecció del paisatge i els espais agrícoles de la plana. Gallecs i el Parc Agrari de Sabadell en serien dos exemples, sumats als corredors fluvials i forestals –vies verdes– que encara connecten les dues serralades.

Весьма любопытно,-ответил Марко.

Он отбросил уголок куфии, защищавший рот и нос от солнца.

Радары не засекли внезапного движения падающего тела на высоте сто двадцать футов.

И чувствуешь, что поступаешь правильно.

Ведь все, что я создаю, разваливается на части.

Прекрасный принц отсутствовал уже почти полчаса.

Они показывают нам, откуда он дул, когда появились наши предки.

В тот же самый миг античный вазон откололся от стены и упал на "кредит в день обращения" дорожку в полушаге от них.

будто упал в сено или в перину.

Вы хотите сказать, что Римо "Военные машины" тоже имеет защиту от этого.

Это была небольшая комната со светлыми стенами, устланная темным ковром, где стояли письменный стол, два легких стула, диванчик со столиками по бокам, застекленный книжный шкаф.

Леса безопасны, заверил их Мелиаш.

CAL EVITAR LA CONSTRUCCIÓ DE 830 HABITATGES A VILAFRANCA

El Punt, 20 de maig de 2009.  A.M.

La CUP de Vilafranca vol frenar el pla parcial del sector de la Pelegrina

El grup municipal de la CUP de Vilafranca del Penedès ha presentat al·legacions al pla parcial de la Pelegrina que va aprovar el govern local el febrer d'aquest any perquè en el tràmit no s'inclou una agenda de desenvolupament urbanístic del sector i perquè el creixement previst –amb una ocupació de 150.000 metres quadrats de sòl rural i la construcció de 830 nous habitatges- «fomenta la creació d'un barri perifèric i dormitori, desequilibris demogràfics, dels serveis municipals i un desenvolupament insostenible». La CUP considera que el pla que va aprovar el govern anterior (PSC) està «sotmès als interessos del mercat» i que no planteja solucions a l'accés a l'habitatge, ja que tan sols un 20% dels habitatges que s'hi construeixin seran de protecció pública, segons asseguren. La formació ho va explicar dilluns i va aprofitar per criticar la política que va aplicar el PSC en el govern local. Els responsables de la CUP va afirmar que «lluny d'apostar per un model de desenvolupament equilibrat, el model urbanístic del PSC ha provocat el malbaratament de sòl més important en tota la historia de Vilafranca i una pujada de preus irracional. En comptes d'intentar evitar-ho s'han posat tots els mitjans per afavorir-ho», van explicar. La CUP ja ha deixat clar que s'oposarà a qualsevol nou desenvolupament urbanístic sense que s'hagi aprovat el pla local d'habitatge o l'agenda urbanística.

Клан "Жажда жизни ирвинг стоун скачать"Сейджека убил всех охотников из последней группы и отрезал им головы.

Меня "Скачать музык 2011 новинки"это не слишком радует, так "Скачать игру полную версию ферма"как в поезде придется бить "Icq скачать для samsung"баклуши и я не смогу быть полезным, поскольку в нашей офицерской "Книга думай и становись богатым"кухне не готовят, "Скачать гаятри мантра"а питание мы получаем на станциях.

Знаешь, я иногда следую "Скачать everlast "за тобой.

Нам запрещают всякие манифестации "Скачать карту для яндекс"за исключением жестко спланированных, тех, которые не выходят за "Скачать шансон новинки радио шансона"рамки наших ролей ролей древних героев.

Я сомневаюсь, что "Фильмы по книгам чингиза абдуллаева"Илит примет ваше приглашение.

Волны энергии Туалуа непредсказуемы и ослабляют действие магии.

RIUDEBITLLES VOL CREIXER MASSA

El Punt, 13 de maig de 2009. Albert Mercader

ERC de Sant Pere de Riudebitlles reparteix al·legacions del POUM al veïnat

El grup municipal d'ERC de Sant Pere de Riudebitlles està repartint al·legacions ja fetes pel grup municipal perquè els veïns les presentin abans del 24 d'aquest mes, quan acaba el termini d'exposició pública del POUM. En les al·legacions es denuncia «la planificació d'un urbanisme desmesurat i allunyat de la realitat» i els errors que conté el document encarregat pel govern municipal (PSC-GIR i CiU). El cap d'ERC al municipi, Jesús Salius, opina que aquests errors evidencien que «el POUM ha estat escrit per un equip redactor que no ha trepitjat el poble». El cap de setmana passat, el grup municipal va fer la segona de les xerrades previstes per donar a conèixer la seva opinió sobre el pla d'ordenació urbana i va repartir entre els presents fins a 300 models d'al·legacions. Durant la xerrada, els regidors d'ERC van denunciar «la desaparició d'algunes cases en el document», cosa que comportaria el seu enderrocament per la creació de carrers; aquest seria el cas de cal Romeu, cal Lluch, cal Gran del Mas i la continuació del carrer Pirineu. Segons ERC, aquests canvis són «innecessaris i incoherents». Els republicans apunten, a més, que els espais verds i les zones reservades per a equipaments «no tenen un criteri clar i es col·loquen als espais residuals i només pels percentatges que estableix la normativa», la qual cosa podria provocar un repartiment desigual.

Однако "Скрытые чудеса глубин скачать crack" сегодня у Джины имелись профессиональные "скачать игры и регистрации без ключ" причины воспользоваться главным замком.

Сведения Озины "краткое содержание барон мюнхаузен" о людях, ждущих на маршруте, "прикольные рингтоны рингтоны скачать" о котором сообщал Спайдо, подтверждали "смелые игры 2010" его предположения, что Удан Канн руководит действиями против "Скачать драйвер для scx 4200" него.

Пиггон присоединится к "скачать на андроид гонки" отряду Домино.

Заодно я от него "На стороне подростка" избавился, доставив ему максимум "Популярный атлас-определитель: Дикорастущие растения (4968)" страданий.

Я вклею этот листок в книгу, когда мне "краткое содержание 44 серии великолепный век" удастся раздобыть еще один экземпляр.

После массажа ты будешь чувствовать себя отлично!

Subcategories