Notícies

BRUSSEL·LES CONDEMNA EL TOTXO

El Punt, 27 de març de 2009

Els excessos urbanístics al País Valencià fan perillar els fons europeus

L'eurocambra denuncia en un informe la massificació i l'especulació

Gratacels en construcció a Benidorm. Foto: JOSEP CUELLAR.
El Parlament Europeu ha aprovat l'informe Auken, que critica la massificació urbanística al País Valencià. En una resolució molt dura es demana que es congelin les ajudes europees a l'Estat espanyol fins que no hi hagi un canvi en les conductes especulatives en la construcció.

El Parlament Europeu va amenaçar ahir l'Estat espanyol de congelar part dels fons comunitaris que rep si no soluciona els abusos urbanístics i va fer una crida perquè s'aturin tots els projectes de desenvolupament urbanístic que no respectin el medi ambient o que no garanteixin el dret a la propietat. El ple de l'eurocambra va aprovar amb 349 vots a favor, 110 en contra i 114 abstencions el polèmic informe de la danesa Margrete Auken (Els Verds), en contra del qual es van pronunciar els eurodiputats espanyols del PP; els del PSOE es van abstenir.

El text, molt crític amb els excessos de la construcció a l'Estat espanyol, considera que «s'ha generat una forma endèmica de corrupció» i responsabilitza a tots els nivells l'administració d'un model de «desenvolupament insostenible», alhora que assegura que les autoritats judicials han demostrat que «no estan degudament preparades» per respondre a aquests abusos.

Els eurodiputats ja van censurar el 2005 i el 2007 els abusos de la construcció al País Valencià i a la resta de l'Estat.

Выйдя на противоположной стороне, кар на мгновение остановился, а затем влился в поток движения.

И люди стали расходиться не потому собственно, "Скачать ирина аллегрова императрица"что элегантно одетый мужчина, казалось, "Золотоискатель скачать игру"не слышал их вопросов, но потому, что его молчание заставило их пожалеть, что они вообще открыли рот.

Лидии удалось довольно быстро привести меня в чувство.

И этот некто пользуется среди них огромным "Игры денди танчики играть"авторитетом.

Но ничего не поделаешь, договор уже заключен.

Ты вырос, заметила Дьюби, когда он ее отпустил.

Римо "Энциклопедия. Мы ждем ребенка: Таинство зачатия. Счастливая беременность. Успешные роды"тихо насвистывал, но войдя внутрь, смолк.

Одни из них сидели или "У Германтов"стояли, другие лежали, растянувшись во "На Западном фронте без перемен"весь рост, или бродили, пошатываясь, то "Испытание правдой"ли под влиянием винных паров, то ли "Носки врозь!"потому, что от слабости на ногах не "Генерал Абакумов. Палач или жертва?"держались.

Но точно никто не помнил даже названия улицы, "Карта автодорог N11: Россия. Белоруссия. Украина. От Санкт-Петербурга до Одессы и Крыма"на которой жил, и узнавал его лишь по табличке "Евангелие Михаила Булгакова"на углу дома.

Опять д'Отвиль поспел раньше меня!

К "Стыд"полудню перед ним открылась деревушка.

Как интересен для "С добрым утром, малыш! Сказки, стихи, игры и полезные советы родителям"них был этот разговор, если они даже не заметили его приближения!

PROTEGIR COLLSEROLA ES UNA NECESSITAT

El Punt, 22 de març de 2009

Els ecologistes consideren insuficient la proposta del futur parc natural de Collserola

Reclamen que se n'acceleri el procés i que s'ampliï la protecció a Barcelona email protegit

Un excursionista passeja pel futur Parc Natural de Collserola. Foto: GABRIEL MASSANA.
La decisió del Departament de Medi Ambient de tramitar la declaració de la serra de Collserola com a parc natural satisfà a mitges les associacions ecologistes. Tant Depana com la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola consideren positiva la declaració de parc natural, però consideren que els límits de protecció són insuficients, especialment en la vessant barcelonina i del Baix Llobregat. A més, confien que no s'eternitzi el procés un cop surti la proposta a exposició pública.

La proposta presentada dilluns durant la signatura del conveni que farà possible, en un futur proper, la incorporació de la Generalitat al consorci del parc de Collserola amplia en 804 hectàrees la superfície protegida per la Xarxa Natura 2000 (7.516 hectàrees), però encara es troba per sota de les 8.465 hectàrees que reconeixia com a parc el pla especial d'ordenació i de prevenció del medi natural del parc de Collserola (Pepco) aprovat l'octubre de l'any 1987. Tenint en compte això, i malgrat que el futur parc natural, amb 8.320 hectàrees, també supera els límits del pla especial d'interès natural (PEIN) del 1992, els ecologistes entenen que no n'hi ha prou. «Es tracta d'una reducció perquè no es protegeix tot el que quedava delimitat com a parc dins del pla especial», explica un portaveu de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, Oleguer Farràs. El president de Depana, Manel Cunill, també opina que la proposta proteccionista és pobra, especialment en les vessants de Barcelona i Baix Llobregat. «Així com al Vallès s'ha augmentat molt la superfície protegida amb Torre Negra o el Turó de Montcada, a la perifèria barcelonina la proposta és menys generosa», ha declarat Cunill. Però la preocupació dels ecologistes va més enllà dels límits. Cunill demana que no s'eternitzi el procés de declaració del parc natural «tal com ha passat, per exemple, en el cas del parc del Montgrí». «No haurien de passar més de sis mesos entre l'exposició pública l'aprovació del parc natural», afegeix. Per Oleguer Farràs, no té cap sentit declarar Collserola parc natural «si es continua reservant espai per a infraestructures que trencaran la connectivitat i impediran que funcioni com un espai natural».

Дверцы кабины захлопнулись, тихо щелкнув, и фургон так же беззвучно и плавно, как и предыдущий, двинулся к фиолетовому тоннелю.

Ленивая служанка не потрудилась даже обмахнуть метелкой из петушиных перьев его гордость, лучший из предметов коллекции, которой мог гордиться любой алхимик настоящий скелет!

Кулак Даргота обрушивается на него, и человек оступается, теряет равновесие, соскальзывает на пол.

У нас еще впереди годы до места назначения.

Мы сможем поработать с ней позже.

Вскоре широкая полоса солнечной фотосферы ясно отражалась в сознании плазмота.

Итак, пусть города растут, словно грибы.

Однако на самом деле в записях речь шла о звездном камне.

Ваши легочные вены несут свежую кровь в ушко правого предсердия, а правое предсердие качает ее через дугу аорты, которая сдвинута вправо.

Однажды у него на глазах человек отрезал себе указательный палец правой руки "10 уроков английского языка для младших школьников" и положил его туда, куда Кольтер сейчас положил мясо, направив палец на восток, а когда утром проснулся, "Как завоевывать друзей и оказывать влияние на людей в цифровую эпоху" палец был повернут на юг.

Ни частицы следа местной жизни только атмосфера свидетельствовала, что что-то однажды здесь обитало.

Как ни смешно это выглядело со стороны, он вовсе не так сильно желал эту женщину, несмотря на все ее прелести.

NECESSITEM TRANSPORT PÚBLIC

Avui, 24 de març de 2009

Sardana ferroviària

PROTESTA · Usuaris gironins de Renfe aturen un tren a Sant Celoni durant un quart d'hora per denunciar el deficient funcionament de la línia TIPS · Els afectats han mantingut dues reunions amb la companyia amb un resultat estèril

Els usuaris van formar una cadena humana a l'entorn del comboi i el van tenir aturatEls usuaris van formar una cadena humana a l'entorn del comboi i el van tenir aturat CLICK ART FOTO
Són les 6.30 del matí; els usuaris de la línia ferroviària de Figueres-Barcelona arriben a l'estació de Girona per agafar el Catalunya Exprés. A diferència de la resta de dies, avui tenen coll avall que arribaran tard a la feina perquè s'han fixat com a objectiu aturar el tren a l'estació de Sant Celoni per denunciar el mal funcionament del servei i la passivitat de Renfe per millorar-lo.

6.35 h. El comboi surt de Girona. Els impulsors de la protesta, que s'han concentrat al primer i segon vagó, comencen a treure cartolines i bolígrafs per fer pancartes. "Està més ben regulat el transport de bestiar que el de persones", denuncia en Joan mentre es posa un adhesiu reivindicativa al front. Fets els treballs manuals, concreten com duran a terme la protesta. "Ens agafarem de les mans, com si fos una sardana i anirem entrant i sortint dels vagons per evitar que les portes es tanquin. Passeu-ho", explica una de les portaveus que està al principi del vagó.

7.08 h. El tren entra a l'estació de Sant Celoni. Els usuaris s'aixequen mentre el revisor, que vigila la palanca del fre d'emergència, pregunta sense obtenir resposta què pensen fer.

7.12 h. Mentre els passatgers continuen amb la sardana, la portaveu de la plataforma d'usuaris, Marian Riambau, llegeix un manifest custodiada per una pancarta amb el lema "El ferrocarril, un servei públic de qualitat". "Ens han apujat els preus, incrementat la durada del trajecte, ens aturem a noves estacions, algun tren no arriba i continuen les avaries", denuncia Riambau.

7.20 h. El comboi ja fa més de deu minuts que està aturat. El revisor es comença a posar nerviós i demana als passatgers que pugin al tren sota l'atenta mirada d'una desena de mossos d'esquadra. "Només us dic que estem perjudicant molta gent de Barcelona", els recrimina. La resposta no es fa esperar : "Això ho patim nosaltres diàriament".

7.23 h. Es posa punt i final a la protesta. Entre aplaudiments, tots pugen al tren.

8.09 h. El comboi arriba a Barcelona amb puntualitat britànica. Alguns miren el rellotge com si no s'ho acabessin de creure, altres conviden a esmorzar el responsable de mitjana distància de Renfe, que ha estat seguint, amb un discret segon pla, tota la protesta.

Соединенный одной рукой с принцем "Аппликация Техника и искусство" Рэнго Каларан плюнул в Джорда, его плевок превратился в огненный шар "В вихре свадьбы" и полетел в поэта, разрастаясь на лету до чудовищных размеров и грозя "Логистика Неруш" поглотить и поэта, и свиток.

Домино выслушала жалобы местных "Султан Луны и Звезд" фермеров, проверила содержимое лагеря бандитов, посмотрела на их рваные "Нашла себе блондина" мундиры и приказала повесить всех шестерых.

Ты "Экономика Учебник" в ссоре с Каем Крапивником, а не со мной.

Деймон снова повернулся к своему "Основы Web-дизайна" собеседнику.

Ужасающий треск возвестил Джерри о том, что часть "Аненербе Маги и мошенники Третьего Рейха" дома обрушилась, хотя на него ничего не упало.

Драматические жесты великолепны на сцене, в реальной жизни "Живое слово Учебник по чтению для 3 кл В 2 кн." им нет места а, несмотря на декорации, это приключение "Вечер черных звезд" было самым что ни на есть настоящим.

PARC DE COLLSEROLA

El Punt, 17 de març de 2009

El futur parc natural de Collserola guanya 39 espais i amplia l'àmbit actual 804 ha

En la nova delimitació s'inclouen dues reserves naturals parcials de gairebé 500 ha a Rierada-Can Balasc i la Font Groga

Collserola, el gran pulmó verd metropolità, tindrà la categoria de parc natural abans que s'acabi l'any. Així ho va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, després de signar el conveni que permetrà la incorporació de la Generalitat al Consorci del Parc de Collserola. Coincidint amb la declaració de parc natural, que es fa mitjançant un decret que s'ha de sotmetre a exposició pública abans de ser aprovat, Medi Ambient proposa la incorporació de 39 espais perifèrics al parc, entre els quals hi ha Torre Negra, Can Busquets i el turó de Montcada, i la inclusió de dues reserves naturals parcials. El resultat és l'ampliació de l'àmbit de protecció actual fins a 8.320 hectàrees, 804 més de les que marca el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN).

La proposta de delimitació del futur parc natural de Collserola preveu la incorporació de 39 espais perifèrics al límit que marca el PEIN. Tots són espais amb un valor natural rellevant per poder mantenir la funcionalitat ecològica de la serra, i n'hi ha algun de tan representatiu com Torre Negra i Can Busquets, a Sant Cugat, el turó de Montcada, el bosc del Marquès de Sentmenat i el Pi d'en Balç i la Rierada. Amb aquestes incorporacions, l'espai protegit dins del parc passarà de les 8.320 hectàrees declarades dins del PEIN, és a dir, un total de 804 més.

D'acord amb la proposta presentada ahir, els municipis que amplien més la seva superfície protegida són Sant Cugat del Vallès, que tindrà una quarta part del futur parc, i Montcada. La majoria de les zones incorporades al futur parc tenen ja la qualificació d'espais forestals i agrícoles o zones verdes, ja que provenen de modificacions del pla general metropolità impulsades pels mateixos ajuntaments i ja aprovades definitivament. En el cas del Vallès, però, hi ha alguns àmbits urbanitzables no desenvolupats –Can Busquets o la colònia Duran de Sant Cugat– que hauran de ser requalificats en un termini màxim de dos anys.

Un altre aspecte rellevant de la proposta de decret presentada ahir és la declaració dins del mateix parc de dues reserves naturals parcials, la Rierada-Can Balasc, amb 318 hectàrees repartides entre els termes municipals de Barcelona, Molins de Rei i Sant Cugat, i la Font Groga de Sant Cugat, amb 112,8 hectàrees, que tindran un rang de protecció superior al del mateix parc, ja que són espais naturals de considerable interès científic.

Conveni

El conveni que permetrà la incorporació de la Generalitat al consorci i la reconversió de Collserola en parc natural el van signar ahir el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, el president del Consoci de Collserola i president de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana, Jordi Hereu, i el president de la Diputació de Barcelona i vicepresident del consorci, Antoni Fogué. Tot i que l'alcalde va començar la seva intervenció donant per fet que des d'ahir la Generalitat ja forma part del consorci, la incorporació definitiva, segons va precisar Baltasar, està pendent encara d'un acord de govern que es produirà entre els mesos d'abril i juliol i que també haurà d'autoritzar una primer aportació de 718.000 euros.

Pel que fa al decret de declaració de parc natural, està previst que s'aprovi abans de final d'any.

«La culminació d'un procés històric» La incorporació de la Generalitat i la declaració del parc natural de Collserola representa «la culminació d'un procés històric» que va començar fa més de 30 anys amb la declaració de Collserola com a parc forestal dins del pla general metropolità. Així ho va destacar ahir el president del Consorci del Parc de Collserola, Jordi Hereu, que va elogiar la tasca desenvolupada durant tots aquests anys pels 9 municipis que comparteixen el parc. Pel que fa als esforços que s'han fet en tots aquests anys per protegir Collserola, Hereu va destacar l'aprovació l'any 1987 del pla especial d'ordenació i de protecció del medi ambient, i la constitució del consorci. Els esforços protectors van continuar l'any 1992 amb la incorporació dins del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i l'any 2000 amb la incorporació de la Diputació dins del consorci.
Les gestions per convertir Collserola en un parc natural adquireixen un nou impuls l'any 2002 amb una resolució del Parlament de Catalunya que insta el govern a millorar la protecció de l'espai. Medi Ambient va fer un primer estudi l'any 2004 que ja plantejava la declaració de parc natural, de dues reserves naturals parcials i l'ampliació dels límits. A partir d'aquest moment comencen una sèrie de tandes de converses amb els ajuntaments afectats per intentar redefinir els límits del futur parc. En el cas de Barcelona, l'acord entre la Generalitat i l'Ajuntament es va tancar el gener del 2008. Ha calgut un any més de negociacions amb ajuntaments i Diputació per arribar a l'acord definitiu.
Nou zones on es podran fer equipaments socials La declaració de Collserola com a parc natural preveu també, tal com ja es va avançar el gener del 2008 quan es va presentar l'acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, la creació d'una figura urbanística nova, batejada com a espai de regulació especial (ERE). En el conjunt de parc hi ha nou espais que ja estan qualificats d'acord amb aquesta figura, vuit dels quals són a Barcelona i un últim, a la urbanització Sol i Aire de Sant Cugat. En el cas de Barcelona, es tracta d'espais que ja estan qualificats com a equipaments. L'Ajuntament va pactar amb Medi Ambient dotar-se d'aquesta qualificació especial en alguns casos per evitar que el fet d'entrar dins del parc eviti qualsevol ampliació o modificació futura. És el cas, per exemple, de la zona de Can Masdéu. Els ERE també afectaran algunes cases construïdes dins del límit del parc abans fins i tot de l'aprovació del pla general metropolità.
La declaració de Collserola com a parc natural no afectarà, en canvi, projectes de futures infraestructures, com podria ser el cas del túnel de Montcada o el túnel d'Horta. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va dir ahir clarament que «el parc és neutral respecte a les grans infraestructures».

Старик ухмылялся да так, словно ничего другого "Скачать игры на телефон маша и медведь"никогда в жизни не делал.

Если ты, конечно, не возражаешь.

И при этом не "Виндовс мув мейкер скачать"забывать про голову.

Я просил тебя и я сделаю, "Скачать конфиг для ножа"о чем ты просил.

Аззи вошел в "кредит во владикавказе"туннель и скоро оказался на развилке, от которой в "Скачать дюмин все альбомы"разные стороны вели пять подземных ходов.

Боролся с собственной совестью, на ходу, через плечо бросил Римо.

Вода в нем была чиста и прозрачна, и в ее кристальной глубине резвились стаи золотых и красных рыбок, лещей и пестрых окуней.

Не возражая, я последовал за вождем, который быстро направился к лесу.

По временам он измерял беспокойным взглядом разделявшее их пространство.

Он и на вкус очень походил на человека.

Солдаты премило сидели на "Скачать картинку jpg"корточках над рвами, как ласточки на телеграфных проводах перед "Скачать для контакта статус"перелетом в Африку.

Однажды, еще мальчишкой, я заблудился в лабиринте.

А "Десять евро в час" Римо Уильямс передал шефу КЮРЕ, доктору Харолду У.

Дефуриа пытался помириться со своей бывшей женой и, видимо, проговорился ей "Загадки тайны и коды нашего тела Заним физиол. человека" о невиновности сына.

Мой спутник благоразумно остался за дверью, а "Я выжил" я вошел и растерялся под обращенными на "Уроки домашнего логопеда Мама учит говорить" меня любопытными взглядами.

Мужчина в ванне извивался, как сперматозоид, и вовсе не заботился о том, "Фэн-шуй Русский взгляд От славянских традиций до наших дней" чтобы дышать.

Бережно, за уголки, он "Путеводитель Дайвинг Тайланд" держал обернутый носовым платком футлярчик.

Это будет великий день, когда я вспомню.

MANIFESTACIÓ DELS ECOLOGISTES

El Punt, 23 de març de 2009

Unes 1.500 persones protesten a Barcelona contra les polítiques ambientals del govern

Desenes de col·lectius escenifiquen conflictes relacionats amb l'aigua, els residus i l'urbanisme arreu del territori català

Prop de 1.500 manifestants van expressar ahir a Barcelona el seu rebuig a les polítiques mediambientals del govern, i van demanar la dimissió dels consellers de Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial i Obres Públiques i Agricultura, Alimentació i Acció Rural. La manifestació, convocada per la Federació Ecologistes de Catalunya, va tenir l'adhesió de 160 entitats, que van traslladar a Barcelona desenes de conflictes locals relacionats amb la crema de residus, la gestió de l'aigua i l'energia, l'urbanisme, la mobilitat i la sanitat. Les pancartes van ser ben variades i tant demanaven la llibertat dels óssos del Pirineu com criticaven la massificació eòlica a la Terra Alta, el pas del tren d'alta velocitat per l'Eixample i la incineradora de la vall del Ges.

En alguns casos, n'hi havia prou amb una pancarta petita i mitja dotzena de persones per denunciar al carrer un conflicte determinat, d'àmbit local però que s'afegia a un conjunt de problemes que per als ecologistes representen la falta de respecte del govern pel medi ambient i el benestar social. La manifestació, que va sortir a dos quarts de dotze de la plaça de Catalunya i es va desconvocar prop de les dues a la plaça de Sant Jaume, estava presidida per una pancarta en què es llegia: «Contra la política ambiental del govern de la Generalitat.» És la mateixa pancarta que els ecologistes van desplegar en la manifestació del 2001 contra el govern de CiU. Ara, vuit anys més tard i amb un tripartit d'esquerres, els conflictes, segons els ecologistes, s'han agreujat. I també el descontentament de les entitats, ja que en aquella ocasió s'hi van afegir 87 associacions i ara ho han fet 160.

Els manifestants van demanar a crits les dimissions dels consellers de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i van cridar frases com ara «Salvem el territori, salvem Catalunya» i «Visca la terra, mori el mal govern». Al llarg del carrer de Fontanella, la Via laietana, el carrer de Ferran i la plaça de Sant Jaume es van veure desenes de pancartes que resaven «La incineració és càncer de pulmó», «SOS Lloret en defensa del territori», «No a l'abocador de Gimenells, salvem la vall de Camarasa», «La salut pública és un dret dels ciutadans, no a les antenes de telefonia mòbil». També se'n van veure d'altres com ara «Conca lacustre de Banyoles parc natural», «Els transvasaments no són la solució», «Parc natural dels Secans: promesa incomplerta», «Volem un Segre viu, no una claveguera», «Contra la massificació eòlica a la Terra Alta» i «No a la crema de tòxics a Molins». Tot un mosaic de conflictes a diferents territoris i de temàtiques variades, però que segons els ecologistes té un transfons comú: la connivència del govern amb els poders econòmics que volen un creixement desenfrenat sense tenir en compte l'entorn.

Un cop a la plaça de Sant Jaume, els convocants van entregar una gran postal al president de la Generalitat, José Montilla, amb les seves demandes, i un grup de nens amb un manifestant disfressat d'ós va ser l'encarregat de deixar-la al palau de la Generalitat. I una nena va llegir el poema de Maria Àngels Anglada que diu que no esperem respirar quan s'hagi mort l'últim ocell.

El catedràtic d'Economia Joan Martínez Alier va assegurar als presents que la manifestació no va ser «una mostra de la cultura del no, sinó de la cultura del sí: el sí a l'economia sostenible». També va explicar: «Amb la marxa els col·lectius considerem necessari fer visibles els nombrosos conflictes ambientals i fer front a opressions del territori.» El portaveu va acusar el tripartit de practicar la mateixa política que el govern de CiU, «ineficaç i contrària als interessos de la població». Joan Vázquez, de la Federació Ecologistes de Catalunya, va recordar que «aquest govern gasta 12 euros per hectàrea per a espais naturals, mentre que a les Illes, per exemple, se'n gasten 200». Matilde Joan, de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, va advocar perquè no es renovin les llicències a les centrals d'Ascó i Vandellòs ni es transvasi aigua dels rius per fer camps de golf i parcs temàtics, mentre que Marta Vall-llosera va reclamar uns plans territorials amb criteris sostenibles.

A pocs carrers, una vintena de membres d'Animanaturalis proposaven, a ritme de tambors, practicar el vegetarianisme per motius mèdics i ambientals.

Catalunya pot aguantar fins a tres anys sense pluja IVAN VILA

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va treure importància a la manifestació d'ahir. Baltasar va dir que entén «que hi hagi gent que vulgui córrer més, anar més de pressa i que encara siguin més les zones protegides», però hi va afegir que el govern fa el que cal. «Segur que cap govern de la Generalitat ha fet tanta política mediambiental com aquest», va vindicar, i va posar com a exemple les polítiques hídriques, en què s'han invertit gairebé 600 milions d'euros, amb mesures com ara la regeneració del Llobregat, l'aposta per les dessalinitzadores i la construcció de 300 pous. Un reguitzell d'iniciatives que han de permetre, un cop completades, que Catalunya disposi de 300 hectòmetres cúbics suplementaris. Això i les pluges que han omplert els pantans van permetre al conseller assegurar que és impossible que es produeixi un episodi de sequera com la de l'any passat, perquè ara Catalunya «podria resistir fins a tres anys sense ni una gota de pluja». Baltasar participava ahir en la XI Festa de l'Aigua, que es feia al passeig de Joan de Borbó de Barcelona. En l'edició de l'any passat, Baltasar va recordar: «Estàvem a pocs dies d'entrar en emergència, i ara tenim els embassaments al 90%.»

При скорости 100 километров в час едва ли можно удержаться на гладкой обшивке.

Совершенно "Играть бесплатные крутые игры"очевидно, что его друзья в лодке подверглись нападению.

Ты зря воротишь нос от "Кэш для real racing 2 скачать"комедий.

В наушниках словно что-то разорвалось, и у меня в ушах до сих пор звенит.

Мне показалось, что я слышу странные звуки кошачьего смеха.

Когда дождь наконец утих и можно было трогаться в путь, он не "Фильм фантастическая четверка 3"смог припомнить, о чем думал все это время.

Кроме того, "скачать последнюю версию мэйл агента"она хорошо готовит.

Но, когда пальцы "скачать программу для скачивания видео и музыки из контактов"ощутили их, они сделались для меня как бы талисманами.

Соседи "заживо погребенный скачать фильм"сказали, что он "скачать тест по пдд"вечером отправился в царство Аида, за день "скачать игру ферму айрис"до нашего прихода.

Джемса я в бараках не нашел, "скачать собачьи бой"но имя его в списках видел.

Только "скачать аккорд генератор"Богу сие ведомо, с отвращением ответствовал Чиун.

Если Руди интересовался "радио маяк позывные скачать"всякой такой всячиной, а Майк наткнулся на "скачать мортал комбат армагеддон на компьютер"что-то необычное, он мог прихватить с собой приятеля, чтобы посмотреть вместе на это диво.

На "вклады в калининграде" зеленом газоне образовался бурый круг четырех дюймов в "Испытание богатством" диаметре.

Она нас не возьмет, даже если мы станем ползать в "Йога которая лечит" грязи и есть дерьмо.

Рыжеватые волосы выглядели так, как будто их подрезали "Хакеры Сновидений...Ч.2" тупым ножом, а наряд был очень простым, но не "Вопрос - ответ" понять, кто он такой, было "мособлбанк вклады" невозможно, поскольку держался Энгус по-королевски.

Меган "Теоретические основы товароведения и экспертизы. Учебник" наклонилась и попыталась разжать судорожно уцепившиеся за край матраса пальцы, однако "потребительские кредиты" кисть сжалась еще сильнее.

Нора недоуменно посмотрела на него, но по "Космическая ракета" сосредоточенному выражению лица Поля поняла, что он "Если он грешен" занят важным делом, и промолчала.

Мы должны увидеть, что за ним стоит.

OCELLS ESPÈCIES EN PERILL

El Punt, 16 de març de 2009

Els secans de Lleida aixopluguen una dotzena d'espècies en perill

El patrimoni ecològic de l'estepa lleidatana amenaçat pel Segarra-Garrigues

El que a Catalunya es veu com a terra erma, eixuta i pobra, des de Brussel·les, Berlín o Londres es veu com un ric patrimoni natural, únic a Europa. La Unió Europea està a punt de paralitzar la multimilionària inversió que estan fent l'Estat i la Generalitat amb la construcció del canal Segarra-Garrigues amb l'argument que no es respecten prou els ocells esteparis que hi habiten. Als secans de Lleida hi ha onze espècies en risc de desaparèixer. I una altra, l'alosa becuda, s'ha extingit recentment.

Només una dada: mentre que a Catalunya l'associació que va denunciar el projecte del canal Segarra-Garrigues davant de la Unió Europea, Seo-Birdlife, és una perfecta desconeguda del gran públic que a penes rep visites de ningú al petit despatx que ocupa al barri de la Sagrera de Barcelona, a Anglaterra és una potent organització que gestiona, en propietat, centenars d'hectàrees de parcs naturals reservats per a la fauna avícola. En països com ara Alemanya, Holanda o França el turisme ornitològic mou milers de persones cada any, mentre que a Catalunya és una activitat que practiquen uns quants naturalistes.

Així, la decisió de la Unió Europea de retallar més zones de reg del canal Segarra-Garrigues per protegir els ocells de secà ha causat sorpresa i incomprensió al territori. «Nosaltres, els pagesos, també som una espècie en extinció però ni a Brussel·les ni a Barcelona ningú no ens protegeix», ha dit durant la polèmica el president del col·lectiu de regants del Segarra-Garrigues, Josep París.

Ecosistema únic

El cas, però, és que els secans de Lleida són un ecosistema únic i algunes de les espècies que hi habiten no podran sobreviure en altres ambients. Les prop de 90.000 hectàrees de secà de caràcter estèpic que hi ha Lleida són pràcticament l'únic hàbitat a Catalunya de rèptils com ara la sargantana cua-roja, pròpia d'ambients semidesèrtics i que té al Principiat el seu límit nord i en franca regressió. Quant a ocells, els més propis dels secans lleidatans són el sisó, la ganga i la calàndria. També ho era l'alosa becuda, però des del 2004 ja no se n'han tornat a veure exemplars i se la dóna per extingida. El sisó només es troba, a Catalunya, als secans lleidatans, i la seva població (entre 700 i 1.300 exemplars censats el 2002, data de l'últim estudi en profunditat sobre la fauna de la zona) està en regressió i se la considera ja una espècie en perill. La calàndria (de 10.000 a 15.000 parelles) està en regressió, i de la ganga a penes en queden mig centenar de parelles i se la considera «en perill crític», segons els criteris de la IUCN, l'organisme de les Nacions Unides sobre conservació de la natura.

A punt d'extingir-se

Altres espècies en perill als secans de Lleida són la xurra (unes quinze parelles, en perill crític), la terrerola rogenca (de 300 a 500 parelles, en regressió), la terrerola vulgar (entre 500 i 1.000 parelles, en perill), la trenca (unes quinze parelles, en perill crític d'extinció), l'esparver cendrós (unes seixanta parelles, en perill d'extinció), el gaig blau (unes cent vint parelles, en situació vulnerable) i el xoriguer petit (unes setanta parelles, en perill d'extinció).

La conversió massiva dels secans en regadiu, el monocultiu i la desaparició d'alguns elements de l'agricultura tradicional (el guaret, els terrenys erms i els marges entre parcel·les) estan eliminant l'ambient estepari i disminuint les poblacions d'ocells des de fa dècades. Segons els càlculs que va fer el 2002 la Institució per a l'Estudi, Gestió i Recuperació dels Ecosistemes Lleidatans (Egrell), perquè aquestes espècies tinguin alguna possibilitat, necessitarien de 35.000 a 40.000 hectàrees de caràcter estepari.

Com els hotels a la costa

Curiosament, és justament aquesta quantitat (40.000 hectàrees) la que ha exigit la Unió Europea com a zona de protecció dels ocells (ZEPA) per al canal Segarra-Garrigues, un canal de 87 quilòmetres que inicialment pretenia irrigar 90.000 hectàrees en sis comarques. «És una transformació tan gran que si s'hagués fet amb hotels de la costa o del Pirineu tothom s'hauria posat les mans al cap des del principi», lamenta el president d'Egrell, Francesc Moncasí. «En canvi, s'ha preferit vendre fum i prometre uns regadius que, legalment, no es poden fer», hi ha afegit.

Аззи задумался, какие выгоды он сможет отсюда извлечь.

Он снова остановился, чтобы доесть оставшееся.

Стол, или что это там было, затрещал под ударом армейских подошв.

Он ведь невзлюбил меня тогда, на празднике.

Мы возьмем немного крови, пробу костного мозга, посчитаем количество эритроцитов и лейкоцитов.

Карабкаясь, он продирался по Рениссалским горам.

Пусть будет справедливый суд, а тогда.

Без сомнения, это были искусные и опытные воины, "Ддт скачать все альбомы скачать"равные нам в борьбе один на один.

Его давление может достигать оптимальных вариантов.

Пятую кнопку и надавил, на пятый этаж и примчал его немедля зеркальный скоростной шкаф.

Не знаю, что нам удастся обнаружить.

Только человек может вырастить сад.

Невозможно "Концепции бухгалтерского учета в рыночной экономике" же, чтобы за ними следили непрерывно, подумал он.

Очевидцы, должно быть, ошиблись.

Эрисон не какая-нибудь слепая потусторонняя сила, вам, несомненно, более привычная.

Конечно, ответил медведь, здесь "Бухгалтерский учет капиталов" много существ, и я боюсь.

Только жулик может быть таким вкрадчивым.

Он мельком взглянул на выведенные на откосе буквы, но они "Бухгалтерский учет и контроль в бюджетных организациях" еле виднелись над травой.

вся "Хорошо вести нельзя капризничать. Как справляться с нытьем, истериками, непослушанием и другим совершенно нормальным поведением детей" история отношений Люка с художником и ненормальным оккультистом "Театральный роман" Виктором Мелманом.

И хотя до обычного радиосеанса оставалось еще "Роскошная хищница или Сожженные мосты" много времени, возможно, что кто-нибудь услышит его радиограмму.

Мы участвуем в эксперименте для доктора "Статистика Мхитарян" О'Доннел.

И теперь, когда он нашел своего отца, "Школьный словообразовательный словарь рус. яз." и не мертвым, а очень даже "Комикс Аква т.1" живым, Римо думал, не лучше ли было бы, по совету Чуина, не "Грамматика французского языка в схемах и упражнениях" ворошить прошлое, оставить его в "Гиннесс Мировые рекорды 2007" покое.

Расстегнув седельную сумку, Крессильда пошарила в ней, "Веселые стихи для детского сада" надеясь обнаружить какую-нибудь вещь, принадлежащую хозяину чудесного коня.

Прошу вас, подождите одну минутку,-обратился "Ваш первый аквариум" Фауст к Харону,-Мне нужно кое-что уладить.

Вместе с "100 пророчеств Леонардо да Винчи" породившим это желание возбуждением.

Облака почти никогда не заслоняют солнце, луну и звезды.

Судья не смеет противиться воле подавляющего большинства, "Практика применения АПК РФ" и Кассия Колхауна, вопреки установленному порядку, вызывают в "Моонзунд Последнее сражение русского флота" суд.

произнес фельдфебель Ржепа, с наслаждением вспоминая былое.

Я смотрю на нависшую над водой "Хроники Амбера 2тт" скалу, прозванную наядой, и на высокий утес, на округлой вершине которого в далекие годы солдат-путешественник "Деловые люди" разбивал свою палатку.

Его знали почти все присутствующие; его уважали и многие боялись.

INCINERAR RESIDUS PERJUDICA LA SALUT

El Punt, 22 de març del 2009

La incineració, sobre la taula d'ICV

El PSC opta per incloure més plantes incineradores en el nou pla d'infraestructures de residus, tot i que ICV en recela

Incineradora de Girona, una de les quatre que hi ha a Catalunya. Foto: EUDALD PICAS.
La proposta que el Departament de Medi Ambient va presentar fa un any per planificar les futures instal·lacions amb què es tractaran els residus, el futur pla territorial sectorial d'infraestructures 2005-2012 continua pendent d'aprovació per part del govern. El text va superar el primer tràmit d'al·legacions, però encara s'ha de presentar al consell de direcció de l'Agència de Residus i després passar al govern. Un dels obstacles és la inclusió o no de la incineració com a tractament finalista de la brossa, una tecnologia que ha rebut una empenta a causa de la directiva europea de residus que l'avantposa a l'abocador. ICV és contrària a aquesta tècnica, ERC reclama fer abans els deures en reciclatge i recollida i el PSC diu que no es pot contradir la normativa europea.

Si l'any passat es va posar sobre la taula la deficiència d'infraestructures hídriques per fer front a la sequera, aquest any –ja ho anunciava el col·legi d'enginyers industrials–, el país s'afronta ara a un dèficit d'infraestructures destinades al tractament final de la brossa, la que no es recicla.

Els actuals abocadors, especialment els de la regió metropolitana, són a punt de tancar: Vacarisses, Palautordera i Cerdanyola ho faran el 2010 i ara es negocia una ampliació dels terminis de l'abocador d'Hostalets de Pierola, que les visions més optimistes creuen que podria ser el 2013.

Amb aquesta situació, el nou pla territorial sectorial d'infraestructures, proposa, com a únics tractaments finals, la construcció de tres abocadors més a la regió metropolitana, que inclou l'àrea gestionada per l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient, més el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, l'Alt Penedès i el Garraf i l'Anoia sud i el Baix Llobregat. A finals de març del 2008 es va presentar a exposició pública el text, aprovat inicialment l'octubre del 2007, i trenta dies després es va acabar el termini per presentar al·legacions –algunes de les quals com és el cas de les presentades per la Federació d'Ecologistes encara no han obtingut resposta–. I hores d'ara s'està en espera que el text, que haurà d'aprovar el govern per decret, passi abans pel consell de direcció de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en els pròxims mesos. Un pas que es podria produir el dia 30, data del pròxim consell tot i que altres fonts ho allarguen fins a l'estiu.

Però mentre ha durat tot aquest període, la Unió Europea va aprovar una directiva europea de residus que avantposa la crema de residus en incineradora per obtenir energia a la deposició en abocadors. Hi ha hagut un canvi en la jerarquia a l'hora de gestionar els residus i, tot i que es continua apostant en primer terme per la prevenció, la reutilització, la recollida selectiva i el reciclatge, la incineració passa a ser una opció preferent a l'abocador.

Paral·lelament, l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient treballa en el pla d'infraestructures metropolità que preveu, com a proposta de treball, la construcció d'una incineradora. Aquest pla, però, resta pendent de l'aprovació del pla territorial català que hauria de donar llum verd a una planta d'incineració nova a la regió metropolitana per tal d'assumir la part de la brossa que no es destina a reciclatge. A l'aposta de l'entitat metropolitana, s'hi va afegir fa unes setmanes, l'estudi del Col·legi d'Enginyers Industrials, que defensava la incineració com una de les alternatives per ajudar a gestionar els residus a Catalunya.

Però el debat de la incineració continua tenint força detractors en un país on el 1998 es va engegar una iniciativa popular en què es van recollir 65.000 firmes per acabar amb la incineració i tancar les plantes. L'objectiu no es va aconseguir.

Actualment les entitats ecologistes reiteren l'oposició a la incineració i basen la gestió dels residus en la prevenció, el reciclatge i la recollida selectiva, àmbits en els quals encara «hi ha molta feina a fer», segons Mercè Girona, presidenta de la Fundació de Prevenció de Residus i Consum Responsable.

Però entre els socis que donen suport al govern del tripartit, que ha d'aprovar el pla, el consens tampoc no existeix. ICV-EUiA, que a més té les responsabilitats en Medi Ambient, considera que «encara hi ha molts inconvenients en la incineració», segons el secretari general del partit, Joan Herrera, que advoca per la prevenció i assenyala la reducció d'envasos i l'eliminació de les bosses de plàstic com els deures pendents en la gestió dels residus. Herrera considera que Catalunya ha avançat molt en la gestió de residus, que cal prioritzar en la feina feta fins ara, alhora que descarta de ple la incineració. Un rebuig, però, que no comparteix tot el partit, en què algunes veus –de l'entorn del govern– aposten per introduir la incineració gràcies a la feina que s'ha fet fins ara en recollida, reciclatge i prevenció i perquè recorden que les tecnologies actuals no són les mateixes que fa quinze anys. ERC, en paraules de la seva diputada, Laura Vilagrà, considera que no es poden enviar residus a cremar «si abans no s'ha fet una feina prèvia en prevenció i reciclatge». «A la Unió Europea s'incinera, però es recicla el doble», alerta. Amb tot, aposta abans per la incineració que no pas pels abocadors. El PSC, segons el diputat Jordi Terradas, aposta per fer complir la normativa europea. «Un cop fets els millors tractaments és preferible obtenir energia del residu que dipositar-lo a l'abocador, a més, som conscients que aquests espais són molt difícils de trobar en una àrea tan humanitzada com la regió metropolitana.» Terrades considera que el govern ha fet els deures en matèria de residus. «Ha fixat un model, que ara s'haurà de concretar», diu.

CiU, a l'oposició, també es mira amb recel el desenvolupament del pla territorial. «Tenim un dèficit greu d'infraestructures de residus que ens pot passar factura si no ens afanyem», diu el diputat Ramon Espadaler, que també aposta per introduir la incineració en el nou pla d'infraestructures.

Если нам не удастся найти переправу на расстоянии полумили, мы поднимемся вверх "Скачать песни для для танцев"по течению или спустимся вниз.

Некоторые предполагают, что они вместе купили плантацию.

Однако поручение убить "Игры татали спайс"какого-то ничтожного гипнотизера за совершенно фантастическое вознаграждение казалось столь эксцентричным, что Чиун решил выполнить его при свете дня, дабы убедиться в реальности происходящего.

Я обдумываю, на каком бы наказании для вас нам сойтись таком, чтобы вы не наслаждались жизнью, зная, что вам удалось спастись.

Я возвращался "Скачать принц персии 4"домой один в своей лодке.

Едва свет погас, гребцы тотчас же отшвырнули весла и бросили руль.

Такая вода очень полезна для здоровья.

Однажды, когда государь император посетил Жижков, некий Франта Шнор остановил его карету, бросившись перед государем императором на колени прямо посреди мостовой.

Посмотри "Драйвера dwa 125 скачать"туда, глупое животное!

Я вас сажаю на пять "Скачать сканы паспортов"дней и искренне желаю, чтобы на хлебе и воде вы пораздумали над "Скачать безплатные аниме игры на компьютер"тем, что взыскание не есть месть, а только средство воспитания, преследующее определенную цель "Скачать песню сочиняй мечты"исправление наказуемого солдата.

Я не согласен с ее догматами, на утверждение, будто это вероучение "Хиты нашего радио скачать"не просто ошибочно, но создано Злом.

Кстати, цены на товары не сохраняются, а повышаются.

Демон "Разноцветные полоски: Художественный альбом, 3-5 лет" в напудренном парике и бежевых шелковых чулках внимательно проверил "н.в.гоголь ночь перед рождеством краткое содержание" пригласительный билет Агриппы и даже посмотрел на свет, чтобы "Веселая игра +(CD)" убедиться в наличии "реферат пролежни" водяных знаков.

Я заставлю его походить за мной, и тогда.

Попозже, "сочинение мастер и маргарита булгаков" если у нас будет время.

Похоже, ты снова нарушил все "Первый глоток пива и прочие мелкие радости жизни. Загубленная сиеста" запреты.

Он шел не "игровой автомат tinder box" из одной определенной точки, а со всей поверхности сразу.

Однако Мак "Стратегия голубого океана" понял его так же легко, как понимал родную "игровые автоматы пенза" речь; он отчетливо различал каждый "Расскажите детям о лесных животных" звук вплоть до твердых приступов.

ILP CONTRA LES CURSES DE BRAUS

Una iniciativa popular forçarà el Parlament a debatre sobre el futur de les curses de braus

Recollides més de 105.000 firmes a favor de la prohibició

La ILP vol que a Catalunya no es pugui tornar a veure imatges com aquestes. Foto: ANDREU PUIG.
El col·lectiu Prou, la plataforma ciutadana que impulsa una iniciativa legislativa popular per prohibir les curses de braus a Catalunya, ha recollit ja més de 105.000 firmes i esperen recollir-ne 45.000 més abans de la seva presentació, el 6 de maig. La mobilització superarà amb escreix el mínim legal perquè la proposta arribi al Parlament.

La llei catalana vigent de protecció d'animals prohibeix l'ús d'animals en baralles i espectacles en els quals es pugui ocasionar sofriment, burles o tractaments antinaturals als animals, o bé es pugui ferir la sensibilitat de les persones que la contemplen, excepte en dues excepcions, les curses de braus i els correbous. El grup parlamentari d'ERC va presentar a final de la legislatura passada una proposició per modificar aquesta excepció, però el fet que es presentés al final de legislatura va acabar arraconant la proposta. La proposició demanava suprimir les curses de braus i els espectacles que inclouen la mort dels animals. En veure que el govern tripartit no ha tornat a debatre el tema al Parlament en aquesta legislatura, un col·lectiu de ciutadans es va constituir l'octubre passat en plataforma i va engegar els tràmits al desembre per forçar el govern a portar-ho a debat tal com va fer ERC, però presentant una iniciativa legislativa popular. «Nosaltres no volíem que el tema quedés en l'oblid, vam començar a recollir signatures i ara ja en tenim 105.000», explica Eric Gallego, portaveu de la comissió promotora. L'èxit de la campanya, que es tanca el 6 de maig, quan està previst que s'acabin d'entregar les firmes que es van recollint –ja han fet diverses entregues al Parlament fins ara– es basa en l'estratègia de proximitat que utilitzen els prop de 869 delegats repartits per tot Catalunya que recullen les adhesions, en el suport que han tingut de nombrosos personatges populars com ara l'actor català Bruno Oro, la periodista Pilar Rahola, el filòsof i escriptor Salvador Pàniker i els músics Pep Sala i Gerard Quintana, entre d'altres, i en les xarxes socials d'internet. La seva intenció és aconseguir que abans del dia 6 de maig es pugui arribar a entregar un total de 150.000 signatures d'adhesió. Si s'assolís aquest nombre, la iniciativa legislativa popular contra les curses de braus es convertiria en la més participativa que hi ha hagut a Catalunya des que se'n va engegar una per demanar seleccions catalanes, que va arribar a les 248.000 firmes. El nombre de firmes necessàries perquè sigui admesa a tràmit una iniciativa són 50.000. L'única comunitat autònoma de l'Estat espanyol que ha aprovat una llei per tal de prohibir curses de braus són les Canàries. En la resta, la llei no posa cap entrebanc perquè es facin aquests espectacles. Els promotors de la iniciativa han sondejat els partits polítics catalans amb representació parlamentària i indiquen que tant ERC com ICV comparteixen els valors de la seva proposta, mentre que el PP s'hi pronuncien en contra i Ciutadans dóna llibertat de vot als seus tres diputats. CiU i PSC encara no s'han pronunciat sobre la qüestió.

D'altra banda, fonts de la plataforma han indicat que a Catalunya el món dels toros és cada vegada menys present a les places i es més deficitari, excepte «quan ve José Tomás», apunten. Precisament, Tomás va anunciar recentment que matarà sis toros en solitari el 5 de juliol que ve a la plaça Monumental de Barcelona en una celebració que tindrà caràcter benèfic.

Я страшно отомщу вам, если вы не оставите своих дурацких притязаний на место, которое по праву "Скачать буратино песню"принадлежит мне, и не уберетесь отсюда вон!

Когда о нем заходит речь, мать краснеет и словно гае г от счастья.

Люди пытаются войти в мою жизнь, чтобы жить в ней, выпихнув меня.

Я и сам пришел к такому выводу, но в метафизике я не "Скачать драйвер для андроид"разбираюсь.

Но последняя ниточка привязанности и остатки благоговения, которое он испытал когда-то перед ее физической красотой, остановили его руку.

Ничего особенного не получится, Фекда.

никто "Видео скачать еротика"в вашем клоповнике не ждет.

Свертальф кинул "Скачать книгу татьяны поляковы"на меня негодующий взгляд.

Если мы вообразим себе сатану верхом на "Скачать книгу android"адском коне, "План финансового оздоровления"то довольно точно представим себе Мориса-мустангера, "Скачать программе iringer"когда он во второй раз покидал "Скачать игры на айфон 2g бесплатно"плантатора и его спутников.

Молодой человек по-дружески обнял Джеймсона за "Игра 3 мировая война"плечи, но плечи ничего дружеского в "Rt n56u альтернативная прошивка"этом объятии не "Скачать когда хоронят молодых скачать"нашли.

Но ведь это грубое нарушение законности, его нельзя "Скачать мы легенды"осуществить без подходящего предлога.

Кто из администрации навещает его.

Subcategories