Notícies

ARA ES RECICLA MENYS A BCN

Avui, 5 de març de 2009

La recollida selectiva d'escombraries s'estanca per la crisi

L'any passat es van recollir 861.096 tones de brossa Cada persona en va generar 1,47 quilos al dia

La planta de triatge de residus de Gavà-Viladecans MANOLO GARCÍA

La planta de triatge de residus de Gavà-ViladecansLa recollida selectiva de residus a la ciutat de Barcelona va augmentar l'any passat un 0,7%, fet que suposa un estancament respecte a anys anteriors. La cinquena tinent d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, ho atribueix a la crisi econòmica. "L'única cosa positiva que deu tenir aquesta crisi", va indicar, ja que també ha baixat un 0,5% el volum total de residus generats.
En concret, l'any passat es van recollir 861.096 tones d'escombraries, a raó de 1,47 quilos per habitant i dia. D'aquests residus, 289.130 tones, un 33,6%, corresponen a les fraccions de recollida selectiva. Mayol va afirmar ahir que "s'ha consolidat la recollida selectiva" i confia que es "farà un salt qualitatiu" al novembre, "quan la recuperació de la brossa orgànica s'estengui a tota la ciutat".

Per fraccions, el que més augmenta respecte al 2007 són els envasos, amb un 8,3%, 18.462 tones; la recuperació del vidre, amb 31.285 tones, creix un 4,6%, i el paper i el cartró, amb 97.803 tones, augmenten un 3,1%. També creix un 0,9% el que es recupera als punts verds, amb 20.945 tones. D'altra banda, baixa un 5,5% la recollida de voluminosos, amb 26.977 tones.

També baixa, un 2,5% -84.760 tones-, la recollida de matèria orgànica. En aquest cas s'ha detectat un augment considerable dels residus impropis en la separació domèstica, ja que s'ha passat del 24,7% del 2007 al 31,6% del 2008.

CEPA-Ecologistes de Catalunya no fa una lectura tan optimista d'aquestes dades. Considera que la recuperació selectiva és només del 29%, ja que cal descomptar-ne els materials que no es poden recuperar però que van a parar als contenidors de recollida selectiva. En un comunicat indiquen que l'Ajuntament barceloní segueix incomplint la llei de residus i afirmen que "malauradament sembla que la crisi econòmica és, ara com ara, l'única política de prevenció de residus efectiva".

В "Ultraiso ключ скачать"первоначальный Парфенон, в котором позже хранилась государственная казна, можно было войти только со стороны опистодома.

Кроме того, учитывая, что тебя назвали в честь отца, ты еще и младший.

Питер почувствовал неожиданную благодарность к дизайнерам корабля за то, что они поставили старую, работающую по вызову, модель регулятора воздуха и не стали прибегать к новейшим достижениям типа электронной логики.

Голгофа, Гроб Господень и место старого храма "Скачать дирикс 10"Соломона.

Все изумленно уставились на Алису Хаззард.

Проснувшись, услышал нарастающий топот копыт.

Считалось, что Белион был заклятым врагом "игры наруто скачать на андроид" Шимбо.

Еще до того, как "час волкова скачать" он ошибочно вообразил, что влюбился в Алису Кокер, и вследствие "скачать игру для джойстика" этого обратился мыслями к более серьезным "скачать последнии серии маши и медведь" вещам, Билл пришел к твердому заключению, что "игра crash bandicoot на компьютер скачать" эти вечеринки скука смертная.

Склад, где находится конкретный ингредиент.

На шоссе никого не было, "скачать саундтрек грязные танцы" но когда он въехал в город, у порогов домов "скачать песню золушки из мюзикла золушка" стояли люди, нерешительно и смущенно поглядывающие "скачать игр козаки" по сторонам.

Он подошел к высокому массивному выступу.

Мне хотелось как "скачать тв на комп" можно быстрее добраться до "скачать гта сан андерс скачать" черной двери, проскочить сквозь нее и покончить со всем раз и навсегда.

PASSEN 20.000 TRENS PER VILAFRANCA

El Punt, 27 de febrer de 2009

Els veïns del TAV diuen que les molèsties han crescut i reclamen que l'Ajuntament «pressioni més»

Demanen que el govern local convoqui una nova audiència pública

Afectades pels sorolls dels TAV. Foto: A.M.

Els veïns afectats pel pas del TAV per Vilafranca del Penedès han reclamat al govern local (PSC) que convoqui les properes setmanes una nova audiència pública com la que ja es va fer l'octubre de l'any passat i que «es faci coresponsables del problema dels sorolls i de les vibracions que en comptes de reduir-se han augmentat», segons explica Josep Anton Doblas, el portaveu dels veïns. Una delegació dels veïns es reunirà l'11 de març amb tots els partits per reclamar solucions.

Els veïns han demanat l'audiència pública amb la intenció de passar comptes als polítics ara, quan ja fa un any de l'obertura al trànsit de combois del tram –el primer TAV passava per Vilafranca el 20 de febrer del 2008–, i recordar-los que encara no s'han solucionat els problemes dels sorolls i vibracions que pateixen. Doblas assenyala que «no només aquestes molèsties no s'han reduït sinó que s'han agreujat des de principi d'any ja que els trens passen a 300 quilòmetres a l'hora». Els veïns asseguren que ha augmentat la freqüència de pas dels trens que circulen per la via ràpida. Doblas relaciona l'augment de sorolls i vibracions amb l'obertura del nou trajecte Barcelona-Sevilla que va entrar en funcionament a principi d'any i «amb les proves que s'han estat fent per reduir el temps de trajecte del TAV».

Per tot plegat, els veïns han reclamat que la junta de portaveus municipals es reuneixi amb ells l'11 de març per forçar que pressionin més Foment i que s'acordi una data per a una audiència pública «per explicar als veïns què s'està fent». Doblas considera que «ja és hora que es deixi clar que el coresponsable de les molèsties és també l'Ajuntament de Vilafranca». El govern municipal (CiU) espera aquests dies els resultats de les inspeccions visuals que Foment va fer a final d'any als 47 habitatges afectats. Una vegada s'hagi presentat l'informe s'encarregarà un estudi a l'UPC perquè certifiqui el grau de vibracions que generen els trens i esbrini les deficiències que té la construcció. Els veïns del TAV a Vilafranca diuen que no volen esperar tant.

Més de 20.000 trens

Els vilafranquins que viuen a tocar del TAV i pateixen sorolls i vibracions ja han integrat en la seva vida quotidiana les molèsties per l'aprenentatge que ocasiona sentir una vegada i una altra el pas dels trens. La percepció potser no és igual però la molèstia continua sent-hi. Des que es va obrir el tram fins ara ja hi han passat més de 20.000 combois entre TAV i Avant, segons els seus càlculs, i preveuen que aquesta xifra augmentarà. «Si el primer dia que van passar van creuar Vilafranca 52 trens, ara amb l'obertura de noves línies la xifra es dispararà», diu Doblas. El portaveu dels veïns afirma que «si la situació no ha millorat és en part perquè Foment se'n renta les mans». «El tram pel mig de la ciutat no és el que ells volien», conclou.

Его "Игры бродилки на двоих наруто"вера не запрещала ему использовать колдовство.

Отождествляя остров "скачать флеш редактор"с самим собой, он созерцал машины на "Полный справочник лекарственных трав и целительных сборов"автомобильном кладбище, проволочную сетку, бетонное основание дорожного знака за спиной.

Снаружи, "скачать плеера на компьютер"на ярком солнце, индейцы бросились в укрытие.

Он сидел "Peter Rabbit: Nurser Rhyme Time"чуть правее двери, через которую мы вошли кстати, "Синдром Петрушки"единственной.

С улицы это была "учебник педиатрии скачать"обычная табачная давка, боковая дверь "скачать ногу свело альбомы"которой вела на лестницу на второй этаж, с пыльными окнами на "Пониматика. Математика - это легко! 5-6 лет"улицу.

На обломке скалы, "Васька. Из жизни одного кота"держа в руках бластер, стоял человек с зеленой кожей.

LA BLEDA SEGUEIX LA VIA JUDICIAL

El Punt, 5 de març de 2009

El jutjat admet a tràmit el contenciós contra el projecte del barri de la Bleda

La titular del jutjat número 10 de Barcelona ha admès a tràmit el contenciós administratiu que l'associació de veïns del nucli urbà de la Bleda ha interposat contra el projecte d'urbanització del sector, que impulsa el govern de Sant Martí Sarroca. Segons han informat els veïns, l'Ajuntament ja ha estat requerit perquè aquest mes aporti la documentació de l'expedient corresponent i es personi com a part interessada. Els veïns han celebrat que s'hagi acceptat l'obertura d'aquest contenciós i han apuntat que si han anat als tribunals és a causa de la falta de racionalitat que té tot el procés.

El projecte de reparcel·lació de la Bleda –l'execució del qual ja ha caducat fins a dos cops– preveu que es construeixin parcel·les de 800 metres quadrats i que s'hagin de tocar part de les propietats, alguns porxos i algunes tanques. La majoria de propietats de la zona superen aquesta extensió. La reparcel·lació preveu carrers de fins a 12 metres d'amplada i si es tirés endavant podria convertir-se en la urbanització més gran de la demarcació, segons expliquen els veïns. Tot i no haver iniciat el procés de reparcel·lació, el govern ha començat els treballs previs d'urbanització, que podrien generar despeses entre els propietaris d'entre 80.000 i 250.000 euros. El govern municipal (CiU) diu que el projecte manté la «idiosincràsia» del barri amb una oferta de «cases amb hort i pou».

Марлинг сразу же понял это, хотя "вояж вояж скачать"я до сих пор не могу понять, "скачать рой джонса"как он определил, что огонек "снайперские игры стрелялки"Силы тлеет где-то в душе несчастного чужака, "скачать кино быстро ?"постучавшего в ворота его башни много веков тому назад.

Разумеется, "скачать ноггано жульбаны песню"Дара никому не желала смерти.

Они прошли через лес со своей ношей, и никто не напал на них.

Но до "дональд трамп скачать книги искусство заключать сделки"этого я один почти с ним справился!

Но такое количество "кенга рома скачать"свидетелей меняли свои показания потому, "скачать гоблина перевода"что бывали подкуплены или напуганы, что во "ангри берс скачать игру на телефон"многих штатах телега правосудия ползла вперед со страшным скрипом.

Пламя вздымалось вверх огромными искрами.

На "Управление ценовой политикой компании" этом пиру нет места прошлому.

Чтобы поместить хотя бы одного миперса, "Основы сказкотерапии" порой приходилось отправлять на смерть не один корабль с кварками и адронами.

Ну, не вижу причин для этого, ответила Джэнси.

Потому что в один прекрасный день она может стать угрозой.

Если он вновь спросит твое имя, то имей другое имя наготове.

В "Бокс благородное искусство самозащиты" комнате не было никакой мебели, кроме железной койки и деревянной тумбочки.

И такого руководителя, который к тому же "сграбь ру скачать с youtube" еще и мошенник.

Подойди она поближе хотя бы на двадцать ярдов, я бы мог в нее попасть.

Он находился в аэропорту Портленда, штат Орегон.

INVERSIONS DEFICITÀRIES EN INFRAESTRUCTURES

El Punt, 25 de febrer del 2009

L'Estat invertirà 800 milions addicionals en infraestructures i superarà els 4.800

Saura celebra un pacte «sense precedents» que es destinarà, en part, a eixugar el dèficit inversor de l'any 2007

Les infraestructures van centrar la comissió bilateral Estat-Generalitat celebrada ahir a Barcelona. Les dues administracions van acordar inversions del govern espanyol per valor de 800 milions d'euros, que se sumen als 4.006 ja previstos –i amb projecte assignat– en el pressupost estatal pel 2009. L'Estat desembutxacarà un total de 4.806 milions durant aquest any, una xifra que «compleix sobradament el que diu l'Estatut», segons la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado. Aquesta xifra, a més, servirà, en part, per eixugar el dèficit d'inversió que es va registrar en els comptes del 2007, que es va situar en 500 milions. El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, va celebrar el que va qualificar d'«acord sense precedents».
Foto: GABRIEL MASSANA..
La darrera reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat, presidida per la part catalana, va durar poc més de dues hores i es va dedicar exclusivament a les inversions en infraestructures de l'Estat a Catalunya, en virtut de la disposició addicional tercera de l'Estatut, que fixa que s'ha d'equiparar a la participació relativa del PIB català a l'Estat –un 18,8%– durant set anys –a partir del 2007–. La trobada, encapçalada pel conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, va servir per acordar un desembutxacament de 800 milions més, que s'han de sumar als ja pressupostats en els comptes estatals per aquest any, per valor de 4.006 milions, amb una factura final de 4.806 milions.
Els nous diners acordats aniran a parar, en gran part, a projectes de Foment, però també de Medi Ambient, Ciència i Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. A més, serviran per eixugar el dèficit derivat de l'aplicació de la disposició addicional tercera. La desviació entre els diners pressupostats per l'Estat en compliment de l'Estatut i el que realment es va liquidar el 2007 va ascendir a 500 milions i, a hores d'ara, encara s'està pendent de conèixer el grau de compliment de les previsions del 2008. Un total de 140 milions de la quantitat acordada ahir es destinaran a minvar aquest dèficit i s'han de sumar als 100 milions ja inclosos en el pressupost de l'Estat també amb aquest objectiu. Segons va deixar entendre la ministra, la voluntat és, a partir d'ara, ajustar al màxim la previsió amb la liquidació.
Tant Salgado com Saura es van mostrar satisfets d'un acord amb el qual «es compleix sobradament el que diu l'Estatut», segons la ministra. El conseller va parlar, fins i tot, de pacte «sense precedents». Després de les tibantors mostrades en diverses reunions de la comissió bilateral, sobretot pels ajornaments de la transferència de rodalies de Renfe, ahir hi havia una certa voluntat de fer prevaldre l'acord assolit. Saura va evitar fer sang sobre el ritme de traspassos estatutaris, si bé va admetre que el govern català voldria que «avancessin més ràpidament». L'executiu català espera que cap a l'estiu –abans o després, depenent de la maduresa dels treballs– es faci una altra reunió de la comissió bilateral en què es tanquin totes les transferències en què treballen els dos governs, entre les quals hi ha les beques, la Inspecció de Treball –pendent d'un conveni al juny–, la de formació i titulacions pesqueres i l'estrella: rodalies de Renfe.
Voluntat de complir
Salgado va atribuir el lent desplegament de la carta catalana a la complexitat de les transferències i va posar d'exemple l'autorització inicial del permís de treball per a immigrants, tancat el 12 de febrer en la comissió mixta de transferències. Va deixar clar el compromís del govern espanyol amb la carta catalana. «Estem absolutament decidits a complir el que diu l'Estatut», va garantir. L'Estat està «content» amb el ritme del desplegament, tot i que la ministra entén «la preocupació» de l'executiu català.
Sobre la reforma
La ministra d'Administracions Públiques no es va escapar de les preguntes sobre els reiterats incompliments del govern espanyol en els terminis de la negació del nou model de finançament. Salgado va treure importància als terminis superats. La ministra creu que l'important és que, s'acordi quan s'acordi, el nou model tindrà efectes retroactius i s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2009.

L'Avui, 4 de març de 2009

Els enginyers aposten per la incineració de residus

El Col·legi reclama una llei catalana per cremar deixalles aprofitant l'energia, com ja fa la UE | Afirmen que les crítiques ecologistes i la por a les dioxines són demagògiques
La incineradora de Sant Adrià, reformada recentment, va cremar el 2007 unes 220.00 tones de deixalles
El Col·legi/Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya va fer ahir una aposta clara per la incineració com una de les alternatives per ajudar a gestionar els residus a Catalunya. Els enginyers consideren que abans de continuar omplint els abocadors, la legislació catalana s'hauria d'adaptar a la dictada recentment per la Unió Europea i donar preferència a les incineradores de residus amb valorització energètica (la crema de residus que serveix per a calefacció en barris veïns o per produir electricitat).
El Col·legi/Associació d'Enginyers Industrials va defensar la incineració en la presentació de l'estudi monogràfic elaborat per aquesta entitat professional sobre els residus a Catalunya. L'estudi fa un repàs per l'origen dels residus i l'efectivitat relativa del sistemes de reciclatge, i arriba a la conclusió que les instal·lacions actuals seran insuficients per acollir els residus generats a Catalunya.

La incineradora de Sant Adrià, reformada recentment, va cremar el 2007 unes 220.00 tones de deixalles D. MUÑOZ

Joan Torres, president de l'Associació d'Enginyers de Catalunya, va detallar que l'aposta per la incineració no vol negar que les actuacions prioritàries han de seguir sent la minimització i el reciclatge dels residus. "La gestió dels residus a Catalunya s'està fent bé, però es pot millorar", va indicar Joan Torres.

Catalunya disposa actualment de quatre incineradores de residus municipals (Sant Adrià de Besòs, Mataró, Tarragona i Girona) i una incineradora de residus industrials (Constantí). No obstant això, segons els enginyers industrials, l'actual legislació catalana discrimina la incineració de residus (en relació amb altres alternatives com els abocadors).

Els plans de gestió de residus en vigor no preveuen la construcció de noves incineradores. No obstant això, el projecte de pla metropolità de gestió de residus municipals (2009-2016) inclou la proposta de construir-ne una amb capacitat per a 400.000 tones anuals (gairebé el doble que la planta de Sant Adrià de Besòs). La proposta indica que aquesta nova instal·lació s'hauria de posar en marxa "a causa del dèficit de tractament de rebuig [residus que no es poden recuperar a les plantes de reciclatge] que es presentarà al llarg de tot el període" d'aquest pla metropolità.

Torres va indica que si es confirma el projecte de construcció d'aquesta nova incineradora metropolitana el Col·legi d'Enginyers Industrials donarà la "benvinguda a l'energia" que se'n produeixi.

El president de l'Associació d'Enginyers va afirmar que els moderns sistemes d'incineració de residus ofereixen totes les garanties per evitar la contaminació i permeten aprofitar els residus en forma d'energia. Torres considera que "cal desmitificar els suposat problema de les dioxines que es generen a les incineradores" i va afirmar que els atacs ecologistes a aquesta tecnologia "són demagògia".

MÉS CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

L'Avui, 23 de febrer de 2009

Onze municipis superen el límit de contaminació

Barcelona i el Prat de Llobregat tornen a liderar la mala qualitat atmosfèrica | L'any 2007 els llindars van ser superats en 25 municipis | La finalització de les obres de l'AVE i les pluges van ajudar a netejar l'aire

Onze municipis van superar l'any passat els límits de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió (PM-10) o diòxid de nitrogen, segons el Balanç de qualitat de l'aire a Catalunya elaborat pel departament de Medi Ambient i Habitatge. Les superacions es van registrar en estacions de control situades al Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Vicenç del Horts, Granollers, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Pallejà, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Santa Perpètua de Mogoda i Vilanova i la Geltrú.

L'informe del departament de Medi Ambient mostra que els nivells de contaminació i el nombre d'estacions afectades es va reduir l'any passat. De fet, el 2007 els límits de contaminació es van superar en estacions de control de 25 municipis (més del doble que l'any passat). Tot i que l'informe no en fa menció explícita, la reducció de la contaminació del 2008 sembla estar motivada, en bona part, per la finalització de les obres de l'AVE (que van incrementar les partícules en suspensió en zones com el Barcelonès i el Baix Llobregat) i les abundants pluges caigudes a partir del segon semestre (un dels factors que redueixen la presència de partícules en suspensió a l'aire).

Les dades analitzades per Medi Ambient mostren que a l'àrea de Barcelona els valors límits de contaminació anual per partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM-10) van ser superats l'any passat a 7 estacions de control, mentre que el valor límit anual per diòxid de nitrogen va ser superat a 6 de les 14 estacions de control existents. L'any 2007 en l'àrea metropolitana es van registrar 12 superacions en els nivells de PM-10 i 6 superacions per diòxid de nitrogen.

A les àrees del Vallès i el Baix Llobregat, en segon lloc en contaminació a Catalunya, l'any passat es van registrar superacions dels límits de PM-10 en 7 estacions de control (5 menys que l'any anterior) i es van superar els límits de diòxid de nitrogen a 3 estacions (una menys que el 2007).

A la resta de Catalunya les incidències de contaminació més destacades durant el 2008 es van produir a Vilanova i la Geltrú (superació del límit anual a l'estació del centre cívic del barri del Tacó), Perafort (superacions esporàdiques per sulfur d'hidrogen) i Tarragona (superacions esporàdiques per clorur d'hidrogen). L'informe destaca que les actuacions realitzades per l'Ajuntament d'Igualada en el clavegueram i les aigües residuals han fet possible una reducció important de la contaminació per sulfur d'hidrogen. Menció a part mereix la contaminació per ozó, amb superacions en una vintena d'estacions.

Эйрадис улыбнулась "Скачать песню одинокий голубь"и снова "Безплатно скачать сократ персональный"открыла книгу.

Но я "Гуров александр иванович книги"проголодался, и мне "Интересные приключенческие книги"скучно.

Наверняка меня ждут "Fly iq 245 инструкция"препятствия, и мне "Игра чудо света"придется импровизировать.

Один от "Вязание журнали скачать"сил Света, другой от "Скачать бесплатно библиотеку либрусек"сил Тьмы.

Потом он "Скачать программы для рассылок объявлений"пальцами взъерошил "Скачать песни группы белый орёл"волосы и протер глаза.

Потянулся, зевнул, поднялся и пошатываясь пошел.

Фамилия "Скачать татарски фильмы"слишком редкая, чтобы ее носили "Скачать бесплатно utorrent 2012"два столь похожих "Бесплатные игры diablo 2 скачать"человека.

Взмахом лапы отшвырнул меня, как котенка, "Скачать книгу татьяны устиновой"к перилам.

Стало "Скачать музыку трофим"быть, спившийся интеллигент.

Но, разумеется, "Мультиплеер для gta sa скачать"грамотный психолог способен понять, "Скачать песни с днём рождения бабушка"к чему приведет параноика его "Akcent скачать песню"логика.

Действительно, внутри этого "Скачать русский сборник рока"загона находилось около десятка лошадей.

Ты "Скачать daemon tools с кряком"сказала, что хочешь, чтобы нас услышали.

A CATALUNYA RODALIES ES PRECARIETAT

El Punt, 1 de març de 2009

Comparacions odioses

El Ministeri de Foment inverteix menys en rodalies de Barcelona, tot i que està pitjor que altres xarxes del servei, com la de Madrid

Les comparacions són odioses. I encara ho són més quan un usuari de rodalies de Barcelona que diàriament conviu amb un servei que sovint deixa molt a desitjar va a Madrid i percep el bon funcionament de la xarxa de Cercanías. Més de 201,2 milions de passatgers van utilitzar els Cercanías l'any 2007. Durant el mateix període, el nombre d'usuaris de rodalies es van quedar en 117,1 milions, la qual cosa representa un 4,1% menys que el 2006. Renfe atribueix la pèrdua de passatgers al reguitzell d'avaries que va tenir la xarxa.

Primera foto tren de rodalies Barcelona, segona foto tren de rodalies Madrid /O.D.

Innocentment, l'usuari habitual de rodalies va a demanar els horaris dels trens que van a Getafe a l'oficina d'informació d'Atocha, que és buida. Sense cues de viatgers que reclamen la devolució exprés perquè el tren ha arribat tard. Amablement –el to emprat pel personal de Renfe també sorprèn el viatger d'aquí– li pregunten què vol. «Tenen uns horaris?» «No, és que cada línia té una freqüència de pas.» Es queda parat, i fa una última pregunta: «Funcionen com un metro?» «Sí», respon l'empleat d'atenció al client. A la xarxa de rodalies de Barcelona l'única línia que teòricament funciona amb freqüència de metro és la C2 sud i ho fa per la reestructuració dels serveis per les obres del TAV a la Sagrera.

Va cap a les andanes i veu que en les pantalles anuncien que falten tres minuts perquè passi el seu tren. El servei de megafonia de l'estació d'Atocha també anuncia l'arribada del tren amb veu nítida i sense equivocacions. El comboi arriba puntual, ni un minut abans ni un minut després, com sí que passa a la xarxa de Barcelona. Un cop dins el tren s'adona que són combois nous, model Civia, adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Fins i tot han suprimit la distància que habitualment queda entre el tren i l'andana. Dins els vagons hi ha pantalles d'informació que funcionen correctament. Alguns trens de rodalies de Barcelona també tenen aquestes pantalles, però sovint els missatges que donen no són correctes. L'estació de Getafe Centro és antiga, però el fet de no deixar-la envellir i fer-ne un manteniment constant fa que el seu estat sigui més que acceptable. Sembla una estació nova al costat d'altres tan cèntriques com la d'Arc de Triomf, la de Sant Andreu Arenal o la de la plaça de Catalunya.

Les comparacions també són odioses quan es parla d'inversions. Mentre que el pla de Cercanías de Madrid té un pressupost de 5.000 milions d'euros, el de rodalies de Barcelona es queda amb 4.000 milions. La diferència de 1.000 milions d'euros pesa més si es té en compte que «la situació de partida és totalment diferent», apunta el president de l'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol. La xarxa de Barcelona és més extensa: té 467 km, mentre que la de Madrid en té 393. Però per la xarxa d'aquí només hi circulen 777 trens, cosa que fa que la freqüència de pas sigui més dilatada que a Madrid, on hi ha prop de 1.500 combois repartits per les vuit línies.

Per Riol, el pla de rodalies de Barcelona «sembla pensat per actualitzar una xarxa que fa molt temps que ha quedat antiquada; possiblement, tot el que ara funciona malament s'arreglarà, però no fa un pas endavant, cap al futur». L'entitat demana que el pla de rodalies sigui tan ambiciós com el que té el metro de Barcelona.

Els 5.000 milions del pla de Madrid serviran per fer 115 quilòmetres de via nous, quadriplicar vies a 66 km que ara són dobles, fer 25 estacions noves, remodelar-ne 55 més i construir 5 nous intercanviadors. Els 4.000 milions per a Barcelona permetran fer 25 km de via nous, duplicaran 80 km de via –sense quadruplicar-ne cap, cosa que impedeix que es plantegi fer alguns serveis semidirectes perquè la xarxa no té prou capacitat–. El pla presentat dimarts també inclou fer 9 estacions noves, remodelar-ne mig centenar més i fer 10 intercanviadors. Només construiran una línia nova, la que anirà de Cornellà a Castelldefels. «Aquesta, sense comptar el ramal de l'aeroport, serà la primera línia de rodalies que s'haurà planificat, ja que totes les altres han estat reconvencions històriques.»

Мотель, в котором остановился Римо, находился неподалеку.

И теперь, хотя мой император отправился к праотцам, демонстрацией "Интегрированная система в управленческом учете" своего могущества я возвеличил его имя.

Песчаная буря, оскалившись, пробормотал он.

Если бы с нами не было Фила, я бы не повел туда никого.

И тут дождь полил ожесточеннее.

Ну и ладно, все равно у меня с "скачать бесплатно игровой автомат резидент" собой только одна чашка.

Один из "программы для скриншотов скачать" таких договоров пока еще не "Математика. 2 класс. Методические рекомендации для учителя по курсу математики" опубликован ни в каких открытых источниках "Учим цифры. Умные наклейки" информации.

Вероятно, что единственное, на что он способен "Червячок Игнатий и его чаепития" в этом путешествии, так это вращать дурацкую лебедку.

Кинжал "18 cтальных колёс мужская работа скачать" к тому ж "скачать песни сергея трофима" на вервии простом.

А имена и манеры "скачать игра для телефона нокия" ваших соплеменников тех немногих, кого я встречал!

А работа "Поурочные разработки по предмету "Окружающий мир". 2 класс. К учебному комплекту А.А. Плешакова ФГОС" нужна ему, чтобы выжить.

Я "Драйвера для клавиатуры ноутбука" гадал, что бы это могло быть, и какая "игровые автоматы кони" со всего этого будет выгода.

TOTS SOM PENEDÈS

El 3 de Vuit, 27 de febrer de 2009

Veïns de Sant Llorenç creen una plataforma per lluitar contra la variant de la BV - 2249

El posicionament contrari a la variant de la BV-2249 que s'ha de construir en breu a Sant Llorenç d'Hortons ha fet mobilitzar alguns veïns del municipi que han constituït la plataforma ‘Tots som Penedès'. Des d'aquesta associació també es volen assentar les bases de quin és el model de poble que volen els hortonencs.

L'exposició pública del document de la nova variant de la travessia de la carretera BV -2249 ha estat el detonant que ha fet mobilitzar un grup de veïns de Sant Llorenç per aconseguir aturar un projecte que, segons ells, es vol convertir en “el corredor de comunicacions dels projectes Aldi i Redur”.

Segons aquests veïns, que han creat la plataforma que porta per nom ‘També som Penedès', són “inacceptables” les dues alternatives que s'han presentat d'aquest projecte ja que els recorreguts que presenten són molt llargs, un fet que suposa que es generi un impacte visual molt important. Pels membres d'aquesta plataforma, són intolerables les raons que s'addueixen per dur a terme aquesta obra que són en primer lloc, que el projecte “no obeeix a les necessitats actuals del poble” sinó que es vol convetir una zona agrícola i forestal de gran valor mediambiental i paisatgístic en la zona de pas dels complexos logístics projectats Aldi i Redur. El primer s'ubicarà al terme municipal de Masquefa, a l'Anoia, i el segon a cavall entre Masquefa i Sant Llorenç.

En segon lloc, els veïns hortonencs creuen que aquesta actuació, “en continuïtat amb altres decisions urbanístiques i d'infraestructures dutes a terme darrerament”, contravé les directrius del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) i el Pla Director de l'Alt Penedès, i els objectius polítics presentats pels grups municipals a les darreres eleccions.

A banda de les nombroses al·legacions presentades contra aquest projecte de variant, els impulsors de la plataforma ‘Tots som Penedès' tenen la intenció d'obrir un debat sobre el model de poble que s'està desenvolupant a Sant Llorenç d'Hortons, situant el municipi en l'àmbit social, econòmic i històric al qual pertany, “que és l'Alt Penedès” i valorant “molt negativament” el fet que l'Ajuntament de Sant Llorenç sigui l'únic municipi del Penedès que hagi refusat adherir-se a la reivindicació d'una Vegueria Pròpia.

‘Tots som Penedès' també s'ha posicionat respecte al que considera que tots els habitants de Sant Lorenç d'Hortons aprecien el seu paisatge, el creixement -”fins ara”- limitat i respectuós amb l'entorn i la qualitat de vida d'un model de vila “que ara es veu amenaçat”. Els promotors de la plataforma afirmen que els projectes industrials duts a terme darrerament al municipi de Sant Llorenç donen uns resultats “molt escassos en quantitat i qualitat de llocs de treball” de manera que, conclouen, es replantegi la promoció industrial que s'està fent actualment a la vila.

Чтобы как-то "игра гостиница у моря" согреться, Мейтланд продавил пробку в горлышко бутылки и "Скачать читы для warfare бесплатно" отпил бургундского.

Когда все оказались на своих местах, "аленький цветочек книга скачать" Ларик жестом приказал им раздвинуться и отойти к стенам.

Вообразила "скачать карты ростовской области" себе, что Бертрам Вустер придавлен ее железной пятой, а он, "скачать кинокомедия бесплатный" оказывается, свободен как ветер и готов сражаться "виктория токарева скачать" до последнего.

С третьей попытки ему удалось "битлз скачать лучшие песни" занять сидящее положение, но он еще долго раскачивался, превозмогая боль "игры спанч боб улитка боб" и головокружение.

Большое спасибо, мистер Сандау.

И вот так я видел его в последний "Основы управленческой деятельности шипунов скачать" раз в жизни, падающим, за миг до "скачать обломов аудиокнига" того, как он рухнул на мостовую.

Subcategories