Notícies

EL RIU FOIX DISFRESSAT DE FANTASMA

La contaminació del Riu Foix és un fet

El passat diumenge 3 de febrer va haver-hi la rua de Carnaval de Santa Margarida i els Monjos. A més de veure una excel·lent jornada amb moltes carrosses i gent disfressada, també vàrem poder veure com el Riu Foix, al seu pas pels Monjos també anava disfressat, tenyit d'un color blanc fantasma. Hi baixava poca aigua i molt bruta.

Image

EL COR DE LA BLEDA

Model d'evolució de la Bleda

 

Com ja sabem l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca té un projecte urbanístic al barri de La Bleda, monstruós. Vol urbanitzar una zona de 22 hectàrees (el nucli urbà de Sant Martí en té 7 ha). La nova proposta urbanística no respecta els habitatges i les construccions actuals, algunes d'elles de prop o de més de 100 anys ... dibuixa línies sobre un terreny sense comptar amb el què hi ha ... ho arrasa tot com si no hi hagués res i transforma un nucli rural tradicional en una ciutat jardí. Un projecte urbanístic que s'imposa al territori i als seus habitants.

MES CARRETERES I MES LOGÍSTICA PEL PENEDÈS

Les infrastructures proposades per a l'Alt i el Baix Penedès, perpetuen el creixement sense limitacions

L'aparició del Quart Cinturó i el CIM es contrari al territori.

El Pla Director de l'Alt Penedès i el Pla Territorial de les comarques Tarragonines (inclòs el Baix Penedès) són coincidents en proposar l'autovia A-7, alternativa a la N-340. Però aquesta traça, llevat del tram Monjos-Vilafranca, ocupa uns terrenys que manlleva dels espais agrícoles. No té gens en compte el territori per on passa causant greu impacte a l'espai agrícola i fragmentant la unitat paisatgística de la comarca. És el quart cinturó encobert.

JORNADA SOBRE RESIDUS I EL CANVI CLIMÀTIC

La Jornada es realitzarà a Molins de Rei a la sala d'actes de Ca n'Amatller. S'iniciarà a les 10 del matí i es finalitzarà a les 7 de la tarda del proper dissabte 2 de febrer de 2008.
Per mes informació i inscripcions gratuïtes, CEPA - Ecologistes de Catalunya, a/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   telèfon 93 680 27 51.

UN PLA DIRECTOR EN CONTRA EL TERRITORI

Entitats del territori valoren el Pla Director de l'Alt Penedès

La setmana passada diferents entitats del Penedès vàren fer una roda de premsa per criticar el Pla Director de l'Alt Penedès. Les entitats sotasignants són: ADEMA de Sant Sadurní d'Anoia, Plataforma per a la salut i el medi ambient dels Monjos, Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Alt Penedès), Col·lectiu per la defensa de Moja, Grup de Medi Ambient de Subirats, Grup Ecologista del Vendrell - Baix Penedès (GEVEN) i Plataforma No Fem el CIM (Baix Penedès).

EXPOSICIÓ DE PEDRA SECA

"Un dels nostres patrimonis històrics i naturals"

A la Sala Polivalent de Sant Martí Sarroca, des del 14 de gener al 15 de febrer del 2008, organitzada pel Martinet.

Horari de visites: de dilluns a divendres de 5,30 a 7.30 de la tarda.

COMENCEM A PENSAR EN EL DECREIXEMENT

La marxa pel decreixement a Vilafranca

El proper cap de setmana del 16 i 17 de febrer, Temps de re-voltes, arriba a Vilafranca del Penedès, on durant dos dies hem organitzat xerrades i tallers per compartir i debatre propostes per a posar en marxa el decreixement. El col·lectiu Temps de re-voltes va començar a pedalar pel decreixement el passat 10 de febrer, i fins el proper 26 d'abril recorrerà més d'una trentena de comarques catalanes en bicicleta i amb una furgoneta elèctrica que disposa de generació amb plaques solars.

BICICLETADA PER LES PLANES DE ST. MARTÍ SARROCA

"Salvem La Bleda! Coneguem d'aprop un projecte insostenible"

Bosc Verd amb la col·laboració de l'Associació de Veïns afectats de la zona urbana de La Bleda, organitza dins el marc de les Festes de Sant Raimon 2008 una bicicletada popular pel proper diumenge dia 20 de gener. Aquesta vegada ens mourem pels termes de Vilafranca i Sant Martí Sarroca, passejarem per la Bleda, Can Rigol, Sant Pere Ad Vincula, Can Lleó ... Es tracta d'una passejada molt plana d'uns 17 km entre vinyes i rieres. Pràcticament tot el recorregut segueix la riera de Pontons. Les rieres amb els seus arbres i la seva vegetació trenquen la monotonia dels camps de conreu i donen molta més diversitat i riquesa a la nostra fauna.

La sortida serà a les 10 del matí de la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el monument a Milà i Fontanals). És oberta a tothom i gratuïta. Com totes les bicicletades organitzades pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd es tracta de fer una passejada amb tranquil·litat per l'entorn més proper a Vilafranca del Penedès i conèixer alhora un espai que en poc temps pot desaparèixer com a tal, el nucli rural tradicional del barri de La Bleda.

Subcategories