Notícies

MANIFEST PEL DECREIXEMENT

TEMPS DE RE-VOLTES, POSEM EN MARXA EL DECREIXEMENT!

Vivim immersos en un model de vida impossible de mantenir, indesitjable i injust. El sistema actual, basat en el creixement exponencial i infinit que no té en compte la lògica empírica de la finitud de recursos del planeta, ens està portant i ens portarà a viure en un món inhabitable.

EL RIU FOIX DISFRESSAT DE FANTASMA

La contaminació del Riu Foix és un fet

El passat diumenge 3 de febrer va haver-hi la rua de Carnaval de Santa Margarida i els Monjos. A més de veure una excel·lent jornada amb moltes carrosses i gent disfressada, també vàrem poder veure com el Riu Foix, al seu pas pels Monjos també anava disfressat, tenyit d'un color blanc fantasma. Hi baixava poca aigua i molt bruta.

Image

ELECCIONS 2008: FES UN VOT RESPONSABLE

La Plataforma No Fem el Cim, la Plataforma per a la defensa de la salut i el medi ambient dels Monjos, el Bosc Verd (EdC) i el Geven (EdC), diem la nostra en aquestes eleccions.

VOTA NO AL 4t CINTURÓ I VOTA NO AL CIM

Les entitats que signem volem donar un clar missatge a la ciutadania de les comarques del Penedès per tal de que reflexionin el seu vot a la propera escomesa electoral del diumenge 9 de març de 2008.

MES CARRETERES I MES LOGÍSTICA PEL PENEDÈS

Les infrastructures proposades per a l'Alt i el Baix Penedès, perpetuen el creixement sense limitacions

L'aparició del Quart Cinturó i el CIM es contrari al territori.

El Pla Director de l'Alt Penedès i el Pla Territorial de les comarques Tarragonines (inclòs el Baix Penedès) són coincidents en proposar l'autovia A-7, alternativa a la N-340. Però aquesta traça, llevat del tram Monjos-Vilafranca, ocupa uns terrenys que manlleva dels espais agrícoles. No té gens en compte el territori per on passa causant greu impacte a l'espai agrícola i fragmentant la unitat paisatgística de la comarca. És el quart cinturó encobert.

FIRA NATURA A LLEIDA

TORNA FIRA NATURA, CELEBRANT LA SEUA 10A EDICIÓ, DEL 29 DE FEBRER AL 2 DE MARÇ

Fira Natura va començar a caminar amb la seva primera edició l'any 1999, amb un projecte on tot era petit, el pavelló tenia tant sols uns quants estants i un programa de poques activitats. Però això si, el grup de persones impulsores d'IPCENA estàvem plenament il·lusionades per haver aconseguit aquella fita, i amb la força per projectar-la en el futur.

http://www.firanatura.ipcena.org

UN PLA DIRECTOR EN CONTRA EL TERRITORI

Entitats del territori valoren el Pla Director de l'Alt Penedès

La setmana passada diferents entitats del Penedès vàren fer una roda de premsa per criticar el Pla Director de l'Alt Penedès. Les entitats sotasignants són: ADEMA de Sant Sadurní d'Anoia, Plataforma per a la salut i el medi ambient dels Monjos, Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Alt Penedès), Col·lectiu per la defensa de Moja, Grup de Medi Ambient de Subirats, Grup Ecologista del Vendrell - Baix Penedès (GEVEN) i Plataforma No Fem el CIM (Baix Penedès).

MANIFESTACIÓ NO A LA MAT

Dissabte 1 de març a les 10h del matí a Perpinyà

El Col·lectiu NON À LA THT us convoca a una gran concentració a la Plaça Catalunya (al costat de l'estació)

Mes informació: http://www.nomat.org/

COMENCEM A PENSAR EN EL DECREIXEMENT

La marxa pel decreixement a Vilafranca

El proper cap de setmana del 16 i 17 de febrer, Temps de re-voltes, arriba a Vilafranca del Penedès, on durant dos dies hem organitzat xerrades i tallers per compartir i debatre propostes per a posar en marxa el decreixement. El col·lectiu Temps de re-voltes va començar a pedalar pel decreixement el passat 10 de febrer, i fins el proper 26 d'abril recorrerà més d'una trentena de comarques catalanes en bicicleta i amb una furgoneta elèctrica que disposa de generació amb plaques solars.

Subcategories