Notícies

Desapareix un torrent i un camí al municipi de Torrelavit.

Destrucció i desaparició d'un torrent i d'un camí al municipi de Torrelavit Nota de premsa del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd vol denunciar públicament la destrucció i desaparició total d'un torrent (el torrent de la Cabanya) i d'un camí al municipi de Torrelavit per part del propietari dels terrenys.

Aquest propietari va realitzar al maig de 2004 un seguit de moviments de terres a unes finques rústiques del municipi de Torrelavit que van modificar el recorregut original de les aigües pluvials i el traçat d'un tram de camí públic. No disposava, ni aleshores ni encara ara, d'autorització per a realitzar les obres descrites ja que en la sol·licitud que va realitzar a l'Ajuntament de Torrelavit al juny de 2004 va fer constar unes altres obres. I això ho confirma l'ajuntament que un mes més tard s'adreça per escrit al propietari fent constar que les actuacions realitzades en aquestes finques no corresponen a les descrites en la sol·licitud i se li requereix un seguit d'informació no aportada.

Èxit de la passejada popular per les Planes de Pontons

Foto de la sortidaLa passejada popular que el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd realitzava aquest diumenge 29 d'abril de 2007 sota el lema "Vine a conèixer les Planes de Pontons. Encara hi ets a temps!" va ser un èxit d'assistència ja que hi van participar un centenar de persones.

Molta brossa a La Serreta.

ImageEl diumenge 10 de maig de 2007, l'AAVV del Molí d'en Rovira i el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd vàrem realitzar conjuntament una caminada veïnal i una neteja del bosc al voltant del barri de La Serreta (dins el terme del municipi de Vilafranca). Tot i el bon clima de l'activitat, malauradament vàrem comprovar l'estat d'abandonament en el que es troba aquest espai forestal que pertany als municipis d'Olèrdola i de Vilafranca del Penedès.Image

Vine a conèixer les Planes de Pontons. Encara hi ets a temps!

AerogeneradorsEl Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 29 d'abril una passejada popular per les Planes de Pontons, just pels espais on es volen instal·lar els dos parcs eòlics d'aquest municipi.

Aquesta passejada té l'objectiu de donar a conèixer a tots els penedesencs la bellesa i l'interès ecològic i paisatgístic d'aquests espais tant emblemàtics de la comarca, que el Pla Director Territorial de l'Alt Penedès vol preservar amb el màxim nivell de protecció, però que ara es veuen amenaçats per la construcció dels dos parcs eòlics d'una extensió de 450 hectàrees.

La passejada és un circuit curt, d'uns 6 km per la zona sud de Pontons, que circula per diferents zones emblemàtiques d'aquest municipi com ara l'ermita de Sant Joan o Mas Fonoll, espais on està prevista la instal·lació d'aerogeneradors d'uns 80 m d'alçada. Sortirem pel Camí de Cal Pavet pujant el Coll d'Omet, passarem per darrera el Puig de Mas Fonoll, per la Font de l'Alzina, cap al Coll de Mas Fonoll i l'Ermita de Sant Joan.

La caminada és suau i apta per a tots els públics. Puja una mica al inici, es manté plana durant pràcticament tot el recorregut i baixa a la part final del circuit.

Durant la passejada es realitzaran diverses aturades per tal d'anar explicant les característiques d'aquest espai natural, les espècies vegetals, la fauna que hi podem trobar, la unitat paisatgística, la funció de connector biològic, etc.

La passejada és molt recomanable no només per l'interès pedagògic sinó pel paisatge que gaudirem, un dels millors que podem trobar a la comarca.

Només si coneixem el territori on vivim i les seves especificitats,
aprendrem a estimar-lo i valorar-lo.

La sortida serà a 2/4 de 10 del matí a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el monument a Milà i Fontanals) lloc des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars cap a Pontons. Des de Pontons sortirem a les 10 del matí de l'aparcament.

Они посмеялись над кольтеровой любовью к поэзии, к замысловатым фразам.

Рис, браслет и остальные друзья Джея дружно отговаривали его "красивая игра на гитаре"от посещения человеческих поселений в Вирту и других местах, которые могли таить в себе опасность.

Раскрыв мешок, он бросил перед собой пыльцу.

Теперь у них было более чем достаточно этих бомб, а также ракет и разного другого оружия.

Ее бедра были выразительно раздвинуты.

Вы не станете пытаться уничтожить меня, ибо "метин 2 скачать"вы знаете, что я сделаю с этими догадками в случае нарушения соглашения.

El 27 de maig rumia molt bé el teu vot! Passa-ho!

El 27 de maig rumia molt bé el teu vot! Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, davant les eleccions municipals d'aquest 2007 volem posar sobre la taula un seguit de plantejaments que considerem imprescindibles per poder ser en un futur proper uns pobles, unes viles i unes ciutats lliures de contaminació, més saludables i realment sostenibles.

Els Pelags de Vilobí en perill

L'AJUNTAMENT DE VILOBÍ URBANITZA ELS PÈLAGS DE VILOBÍ CONTRADINT LES DIRECTRIUS DEL PLA DIRECTOR I IGNORANT ELS ESTUDIS DEL CONSELL COMARCAL. L'Ajuntament de Vilobí i l'empresa BPB IBERPLACO S.A han signat un conveni per a la urbanització del paratge natural dels "Pèlags de Vilobí". En aquest conveni es proposa la intensificació de la urbanització del barri de Les Guixeres de Vilobí i un canvi molt important de sòl rústic a sòl urbà en un espai al costat de la zona natural del pèlag gran de Vilobí.

Nota de premsa projecció UNA MAR DE CIMENT

PROJECCIÓ A VILAFRANCA DEL DOCUMENTAL UNA MAR DE CIMENT de Ramon Tort El proper dimecres 23 de maig a les 21.00 del vespre, a l'Auditori del Vinseum, la Plataforma No Fem el Cim, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i la Candidatura d'Unitat Popular de Vilafranca organitzen la projecció del documental UNA MAR DE CIMENT de l'arbocenç Ramon Tort amb la col·laboració del vilafranquí Jordi Cabestany.

El Penedès es un abocador?

ImageFa gaire que no passeges pel Penedès? Si ho has fet, segurament t'hauràs adonat que hi ha abocaments de terra, rompudes en llocs d'alt valor ecològic i paisatgístic...

Com que totes aquestes coses ens sulfuren, fa temps que a la nostra galeria de fotos anem posant-hi les agressions al paisatge que anem trobant.

Pots veure-les a la nostra galeria d'agressions al paisatge.

Si passejant-te pel nostre país, et trobes amb porqueries com aquesta, ens ho pots fer saber a la nostra bústia de correu electrònic. 

А "Демографическая история Европы"вот вторая это уже другое дело.

Судебное разбирательство закончилось быстро.

Все равно что заподозрить Модюи "Топинамбур и имбирь: Чудо-целители на страже здоровья"или Грима.

Знаете, Иван Петрович, в этой городской психушке есть, "Покраска автомобиля и кузовные работы (+СD)"на мой взгляд, совсем здоровые люди.

Стол окружен понтирующими; одни ставят на одну карту, другие "Как наслаждаться жизнью и получать удовольствие от работы"на другую, третьи одновременно на две и больше, так что постоянно кому-то что-то выплачивают, постоянно стучат "Групповая психотерапия: Теория и практика"фишки и слышится звон долларов.

Но магия сделала свое дело, догнать нас колдовством немыслимо.

На практике они будут казаться закрученными и сероватыми по краям тонкими шпилями, как те, что вчера наблюдал Фриде.

Я всегда считал, что это лишило событие некоторой доли величия.

В его осанке и манере двигаться было нечто от мандарина, несмотря на то, что он опирался на костыль.

Теперь, когда швы рассосались, лежавшие в чанах тела выглядели просто великолепно.

Он сшил Прекрасного принца не хуже, чем первоклассный портной хороший костюм.

Внутри бутылки не было ни королевства, ни даже миниатюрного поместья, но она обладала своей собственной силой.

Затем он увидел общие тенденции изменения мировой экономики и, если бы был в состоянии вспомнить свое предвидение, мог бы заработать огромное состояние, сделав несколько выгодных покупок.

Должен признать, мне не очень нравятся условия данной сделки; тем не менее я считаю, что должен их выполнить.

Похоже, из земной истории будет вырезан порядочный кусок.

Симптомы лихорадки проносились перед ним, выступающие на телах без числа.

Один из них промчался мимо Гара, задев его раненый бок.

Я боролся с этим здесь, и голени мои чувствовали себя так, будто бы в конце забега на длинную дистанцию.

Затем он подошел к краю зарослей и остановился, глядя на мостик "Аленький цветочек" и деревья за ним.

Я хотел выяснить, какие цветы вам нравятся.

Поль прошел вдоль комнаты и уселся на скамью.

Просите извинения или вы умрете!

Когда "где купить машину в кредит" он прошел вперед, перед ним в высокой нише появились развалины.

5 Прошло всего пять минут, и Иллирия вновь вернулась ко мне, словно я никогда и не покидал ее.

Subcategories