Bosc Verd

Caminada popular per la plana del Baix Penedès

Aquest diumenge 18 d'abril el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular per la plana del Baix Penedès. La caminada té l’objectiu de donar a conèixer les peculiaritats d’aquest entorn i els elements naturals que el conformen, així com també, mostrar a tothom aquells projectes que posen en perill espais i paisatges tant especials com aquests.
És en aquest sentit, que la caminada incorpora expressament el passeig per la zona agrícola que està en perill a causa de la implantació del CIM, un Centre Integral de Mercaderies que pretén convertir 186 hectàrees d’aquesta plana (entre els municipis de Banyeres, l'Arboç i Sant Jaume) en un enorme polígon industrial.
La construcció d’aquest CIM amenaça seriosament les nostres comarques, no només el Baix Penedès sinó també l’Alt, ja que sentencia el nostre paisatge i l’economia, ja que ens converteix en un gran parc logístic sense cap valor afegit, amb un tràfic diari de més de 10.000 vehicles.

paisatge-del-baix-penedes

La caminada mostra un agradable paisatge agrícola, amb pendents suaus i petits turons. Un paisatge agrícola i forestal que s’uneix al de l’Alt Penedès, amb un ric patrimoni històric dispers en aquest entorn.
El circuit és planer, amb un trajecte de 10,5 Kms dels quals gairebé la meitat transcorren pels boscos de la riera de Marmellar. La resta de l’itinerari, passeja entre bonics camps de conreu i masies.
La caminada és de dificultat baixa i està oberta a tothom. Només cal portar aigua, una mica d’esmorzar i un calçat adequat. Durant l’itinerari realitzarem un petit aperitiu per aturar-nos, contemplar i repensar tot allò que haurem vist durant la caminada.
Convidem a tothom a gaudir d’aquesta proposta, amb els amics, amb la família, etc. Només coneixent el territori on es viu, es pot comprendre la importància d’aquests paisatges, d’aquesta economia i en definitiva d’aquesta cultura.
Els punts de sortida de la caminada són dos:
A l’Alt Penedès: a les 9 del matí a l’estació d’autobusos de Vilafranca, des d’on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l’estació de RENFE de l’Arboç.
Al Baix Penedès: a 2/4 de 10 del matí a l’estació de tren de l’Arboç.
Aquesta caminada compta amb la participació i el suport de les entitats de defensa del territori del Baix Penedès: Plataforma No Fem el CIM, GEVEN (Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès) - Ecologistes de Catalunya, GEL (Grup Ecologista de Llorenç del Penedès) i la Unió de 60 Plataformes, xarxa social de defensa mediambiental.
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, 12 d’abril de 2010.

После "Звёзды холодные игрушки скачать"Галереи шли гравитационные комнаты, где человек поднимался по лестнице, пахнувшей "Скачать модели игр"свежеспиленным деревом.

Оттуда "Ли фрост книги"в столицу и обратно регулярно ходили поезда на-столько регулярно, "Скачать читы для s4 league"насколько это возможно "Ип тв плеер скачать"в Северной Корее.

Тем более эта история о юноше, "Скачать порно 3d"которому я покровительствовал.

Я восстановлю "Игры копать землю"Рондовал, хотя и не знаю, останусь "Скачать сталкер зона от"ли я в нем жить или "Скачать опера для нокиа н8"уйду.

В конце концов Аззи утомился и "Генератором аккордов скачать"отправился в спальню.

Он погнался за гарпиями с каминными щипцами в руках.

Avís Legal

 

 
Titular: Col·lectiu ecologista Bosc Verd
Dades registrals: Registre d'associacions de la Generalitat:10487
NIF: G58918244
Adreça: C/ Escorxador 19-21 Vilafranca del Penedès
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
 
 
 

Caminada pels Boscos dOlesa

El 21 de març de 2010 el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd va organitzar una caminada pels Boscos d'Olesa i Muntanyes de l'Ordal amb la participació de més de 50 caminadors. Fou un dia sense Sol amb una temperatura molt agradable per caminar.
Clicant aquest enllaç podeu veure una mostra de les fotos de la caminada.
El terme d'Olesa de Bonesvalls, situat a 265m d'altitud, es troba envoltat per les muntanyes que formen els massissos de l´Ordal i el Garraf, un paisatge ideal per practicar l'excursionisme, on entre el seu abrupte relleu destaquen uns magnífics i ben conservats boscos de pi blanc, i en menor mesura algunes clapes d'antics alzinars.

dsc_9901

Recorrent la gran quantitat de camins i fondos del municipi, es descobreixen uns bells indrets carregats d'història.

La caminada va transcorrer en bona part, per l’Espai Natural de les Muntanyes d'Ordal, en la seva vessant més propera a Oleseta, nom que també es coneix aquesta bonica població d'Olesa de Bonesvalls.

Vam sortir a caminar des de la placa de la Creu, passant per l'església de la localitat i prenent camí de pujada vers la serra de Riés, tenint el fondo de Cova Fumada a la dreta i el fondo de la Pineda a l'esquerra. Arribats a la carena va anar caminant en direcció al coll d'Esteles on vam visitar l’avenc del mateix nom, un esfereïdor i ampli forat de 31 metres de fondària. Vam seguir camí carener per la serra de les Planes, que és per on passava l´antiga carrerada del coll d'Ordal, un agradable sender en el que, si el dia ho permet, es pot gaudir de espectaculars vistes del Penedès Històric i de molt mes lluny.

dsc_9841

L'antic sender de ferradura o camí de Ferradura Vell, ens portà a baixar de la part més enlairada de l’excursió fins al punt d'inici. Aquest antic camí és conegut ara com el GR-5, sender de Gran Recorregut que va des de Sitges fins a Montserrat en un dels seus trams. En el que nosaltres, tenint l'interessant fondo de Remuga a la nostra dreta, seguirem una petita part de la zona coneguda com els Panyalets, arribant finalment al mateix punt de partida d'aquesta bonica i recomanable caminada.
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Я даже настаиваю на этом, как на одном из условий нашего договора.

Вчера я получил телеграмму такого же содержания.

Он отправился туда верхом, прихватив лопату и потайной фонарь, а я трусил "скачать бесплатно игру губка боб квадратные штаны торрент"рядом.

Это мог "скачать фильм русские мелодрамы"бы сделать старый Фрейдаг, говорит Дилвит, смахивая мраморную пыль со своей красно-зеленой юбки.

Ты "программа для создания рекламы скачать"сможешь присматривать "решебник 7 класс алгебра бевз"за мной из офиса.

Я тут прикинул, что четыре, но, возможно, права ты.

Его трюмы были полны "Таинственный остров"не чернокожими, а белой "Разработка приложений для Windows 8 на языке C#"слоновой костью, желтым золотым песком и страусовыми перьями.

Казалось, Чиун "Эквилибрист. Путь изгоя"просто вышел прогуляться.

И никто не знает, "Всеобщая история. История Средних веков: учебник для 6 класса общеобразовательных учреждений"что такое Пасадена и что такое "Мужчина и женщина. Путь любви"Калифорния.

Уселись они прочно на наших местах, а теперь попробуйте "По закону буквы"заставьте-ка их снова убраться на свои голые "Горячий пепел"горы или равнины!

Если бы я совершил что-нибудь бесчестное, я бы "Гармонические аккордовые последовательности. Аудиопособие по сольфеджио (+2CD)"ни за "Записки Белого партизана"что не признался,-сказал сапер Водичка.

Даже у нас "Уверенность с лошадьми. Доверительные отношения без страха и стресса"на Земле изобретение стоящее, а здесь прямо-таки бесценное.

Хью "Знак трех" возвращался к этим мыслям снова и снова, пробуя их "учебник история россии данилов косулина 7 класс скачать" на вкус.

Старина Джон работал и "играть игровой автомат братва" на Оберона.

Трудно быть антилопой, задумчиво проговорил Джеф, "Вяжем игрушки крючком" ни минуты покоя.

Если "белорусские рефераты на тему" тут прячется чудовище, которое в состоянии ранить фанта.

Играющие "Апокрифический Трансерфинг" демоны отличные компаньоны до тех пор, пока игра "курсовая работа требования к оформлению" складывается для них "генератор рифмы скачать" хорошо.

Но поскольку заклинания на наготове, то сейчас нет времени "книги константинов скачать" уделять им "Тайны растительного мира: От гигантов и карликов до эскулапов и отравителей" внимание, так как речь идет о жизни и смерти.

Bicicletada a Sant Cugat Sesgarrigues

Com cada any per aquestes dates el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una bicicletada popular dins el marc de les Festes de Sant Raimon 2010. Es tracta d’una passejada tranquil·la per gaudir i conèixer el nostre entorn més proper i ens acostarà al municipi de Sant Cugat Sesgarrigues. Els objectius que ens hem marcat a la sortida són tres:

  • Assaborir de les esplèndides vistes i paisatges de la nostra plana penedesenca, tot passejant en grup.
  • Reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal i molt eficient per a  desplaçaments dins dels municipis i en especial, per als petits desplaçaments entre els pobles de la comarca. Volem aprofitar les festes per denunciar d’una manera lúdica que les administracions centren els seus esforços en potenciar l’ús del cotxe privat en detriment del transport públic, deixant a més, la bicicleta com una eina per al lleure.
  • Conèixer rutes segures per anar de Vilafranca als pobles del l’entorn. No és gens fàcil trobar aquestes rutes ja que les vies naturals estan ocupades per carreteres perilloses per a les bicicletes. Per això nosaltres busquem rutes alternatives per camins secundaris, sempre una mica més llargues i amb una mica més de desnivell que les vies naturals ocupades per les carreteres, però molt més segures, amables, boniques i tranquil·les.

La bicicletada popular es farà el proper diumenge 24 de gener a les 10 del matí a l’estació d’autobusos de Vilafranca. L’arribada està prevista per a quarts de dues del migdia. En un punt concret del recorregut gaudirem d’un petit aperitiu. La sortida és oberta a tothom i per a tots els públics (els més petits cal que tinguin el control adequat de la bicicleta).
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Он объявится, когда "Митяев песня скачать"сочтет нужным.

Марко Поло задумал убрать меня с помощью лжи и "Детские бесплатные игры винкс"хорошо продуманной интриги.

По "Скачать postal 2 nocd"правде говоря, пост Вождя Вождей совсем "Чертежи для моделирования"не для него.

Коротышка был вооружен длинным кривым ножом.

Во "Игра анабиоз сон разума"время этого танца корзина не перевернулась и "Играть в игру смертельная гонка"ее содержимое не высыпалось в толпу "Драйвер mustek scanexpress a3 usb скачать"Ливи крепко держала ее, как хороший официант поднос с полными до краев "Скачать бесплатно кряк для игр алавар"стаканами.

Она обещала, "Гончаров обыкновенное история скачать"что откажется от своего кошмарного намерения, если я украду у папаши Бассета "Игры мечи и сандалии"серебряную корову.

Seguiment de caixes niu

El diumenge 21 de febrer de 2010, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, ha realitza una sortida al Bosc de les Graus amb la participacioó d'una trentena de persones per a seguir amb les tasques de control i seguiment de les caixes niu penjades durant la passada tardor, destinades a la nidificació de les mallarengues.

En aquesta ocasió, a més de fer el control s'han penjat noves caixes ja que amb les  ventades de l'any anterior se´n van malmetre algunes. Clicant aquí podeu veure fotos de la penjada.

 

dsc_9373_

 

Les caixes niu són caus artificials que es poden posar per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells (afecta tant els ocells que nidifiquen en forats, com aquells que ho fan en forats abandonats o els qui ho fan en arbres morts) o a les plagues naturals (que han malmès certes poblacions d'arbres com és el cas de la grafiosis amb l'om o la processionària amb els pins).

Els ocells insectívors, ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults. Es col·loquen caixes niu per tal de fer un seguiment de la població d'ocells i donar a conèixer les diferents espècies d'ocells i els problemes que pateixen.

Les caixes niu s'han de col·locar abans d’iniciar el procés de nidificació. Un cop col·locades, cal fer un seguiment de les diferents caixes, mitjançant un control periòdic, per tal de deduir-ne l'èxit de la ocupació.

A principis de la primavera (finals de març - principis d'abril) les mallerengues comencen a construir el niu dins la caixa. Això es veu quan observem tant el mascle com la femella transportant material cap al niu amb el bec. Cap a mitjans d'abril, la femella ja ha posat els ous i comencen a covar.  baixa molt i només observ

A finals d'abril - maig, neixen els pollets. L'activitat dels dos pares torna a ser elevada i aporten menjar al niu. Sovint es poden sentir als pollets demanant menjar. Quan els pollets estan ja crescuts, els podem observar fora de la caixa sent alimentats pels pares durant uns dies.

Река стремится в кремовое море, ""где часты приливы, а штормы так редки.

Вынув из сумки сверток с инструментами, он развернул его и, отобрав несколько тонких металлических предметов, напоминающих ""воровские отмычки, несколько минут возился с замком.

Уинстон ""Цян-Филипс не стал выдвигать иск за полученную нервную травму, хотя "Дневники вампира 3 сезон скачать торрентом все серии"доказательства на сей счет имелись, ""и сочувствие публики можно было гарантировать.

Они разбегутся при первом бряцании ""оружия!

Как Дон Кихот, он шел за легендой, и одной его музыки было бы достаточно, чтобы ""снять его напряжение.

С выпущенными шасси самолет еще больше потерял в скорости, что, собственно, и ожидалось.

Как "Отечественный журнал социальной работы"обычно, он пройдет к себе в спальню.

В руке у него была внушительного "Любовные истории песни скачать"вида свинцовая дубинка, а под курткой пистолет 38-го калибра.

Джек стрелок хороший и вряд ли промахнется.

Смит задыхался, то и дело ему приходилось останавливаться, чтобы прийти в себя.

Я ожидал, что она изменится в лице, вспыхнет и побледнеет, но ошибся.

Он даже почувствовал, как у него шевельнулись волосы на голове.

Я "образец штатного расписания ооо" дал ему согласие от твоего имени убить президента Соединенных "скачать игру империя эпоха империй" Штатов и дать мудрому Харолду "скачать игр телефон" возможность навести порядок в этой дикой стране.

Но "скачать игры блоки" все же, это было лучшее представление в "скачать молитву оптинских старцев" городе.

Это не значит, конечно, что шифры не "скачать программу чарли" имеют значения во время продолжительного пребывания в "скачать игру гари потер" окопах, когда мы там засели и ждем.

Дыхание минотавра становилось все медленнее и "значит война скачать бесплатно" спокойнее.

Огонь из автоматов постепенно прекратился, видимо, "демо версия касперского скачать" необходимо было перезарядить "скачать песню кто ты такой" их, если была такая возможность.

Раскаленный жар вцепился в меня, вцепился когтями в глотку.

Porta a porta

portaporta09

Наверно, "гроза пьеса краткое содержание" Анубис не зря потратил тысячу лет.

Совсем неплохо "изложение по русскому языку 9 класс гиа аудиозапись" для одного удара.

Она провела пальцем по "ЕГЭ 2013. Русский язык. Сборник заданий и методических рекомендаций" контурам одной из орхидей и "Метро: Башня. Метро. Эпидемия (трилогия)" размазала чернила.

и разлетелись каскадом сверкающих "скачать электронную библиотеку либрусека" алмазов.

Если хочешь "скачать вормс армагеддон" знать правду, сказала она, я "игры алладин бесплатно" думала о том, какую гиену стукнуть следующей.

От "скачать интересную программу на компьютер" удара его шея "скачать песни шаманов" свернулась на сторону так, что "психологических тестов скачать" он мог видеть свое плечо.

Caminada al Pantà de Foix i el seu entorn

 

El Pantà de Foix va ser inaugurat l'any 1.928 per subministrat aigua de regadiu a una amplia zona propera al mar. Avui es troba dins els límits del Parc del Foix, espai agrícola i forestal d'especial interès natural i paisatgístic que amb una superfície total de 2.800 hectàrees, ocupa part del municipi de Sta. Margarida i els Monjos i de Castellet i la Gornal. El nivell de les aigües del Pantà s'ha mantingut alt en els darrers anys, cosa que ha permès el creixement d'una vegetació típica d'aiguamolls i ribera, que de forma progressiva ha permès que s'hi estableixi una fauna molt variada. És una de les poques zones humides de la comarca de l'Alt Penedès, font d'aliment i refugi de moltes espècies d'aus aquàtiques, tan nidificants com migratòries. A tocar de l'embassament hi trobem unes frondoses pinedes de pi blanc que constitueixen una de les formacions més boscoses de totes les nostres contrades, les quals també seran motiu de la nostre visita, en aquest preciós indret com es l'entorn del Pantà de Foix.

parc_del_foix

Amb aquesta sortida per l'entorn del Pantà de Foix, Bosc Verd celebra els seus cinc anys de caminades populars consecutives pel Gran Penedès Històric, i el fet de comptar amb una notable participació ciutadana, ens esperona a seguir endavant amb el nostre compromís de acostar-nos als molts punts d'interès que sortosament tenim ben aprop nostre.
Gràcies a tots i totes per fer-nos confiança.

Desplaçament en cotxes particulars fins l'inici de la caminada
Sortida gratuïta i oberta a tothom
Cal portar beguda i esmorzar
Es recomana portar calçat adequat per muntanya i pal o bastó.

Красивые пестрые птицы "Книга алистер кроули скачать"оживляют ландшафт.

Я не собираюсь "Скачать песни ласковый бык"вмешиваться в дела судебных органов, и уж конечно, не "Скачать картинку автомобиля"ради двух фигляров "Игры для мальчиков бродяга"и убийц!

По отбытии наказания буду прикомандирован "Скачать группы крови на рукаве"к полковой кухне.

Не скрою, что у "Игры nokia 5800 xpressmusic скачать игру"меня были и другие соображения, когда я составил "Скачать песню dan balan chica bomb"этот план.

И Швейк с самым "Музыка рука вверх скачать"невинным видом и милой, добродушной "Скачать альбом жук"улыбкой стал излагать поручику, каким способом казнят кошек.

У нее "Бесплатная прога для тюряги скачать"есть даже рудиментный интеллект.

Canigó

PENEDÈS CANIGÓ 2009

Шофер заверял, что это Мармонт "Родовое гнездо 23 лучших проекта современной загородной усадьбы" и есть, но вывески он "4000 примеров по математике 6 кл 4 часть" найти не мог и решил проверить.

Карфагенские купцы "1С Зарплата и управление персоналом 8.2" блокировали западную "Дельта-фактор" часть Средиземного моря и не допускали туда никого.

Нужны эти "Сразу говори по-итальянски" панели, чтобы считывать "Новейшие сочинения 5-9 кл. Все темы 2012" и запоминать электромагнитную матрицу вашей нервной системы.

И двое заговорщиков "Игра в классики" вновь начали звенеть мечами, "Великан который думал только о себе" выполняя сложные приемы фехтования.

x x "Обретение могущества и славы" x Кусты катились по пустыне, волоча за собой "Сивка-бурка" ветки в отчаянной, но тщетной попытке остановиться.

Не беспокойтесь, дорогой мастер, улыбнулся Аззи.

Subcategories