Notícies

2º Dia d’acció global contra el canvi climàtic

El dia 26 de setembre de 10 a 14 h es celebrarà una jornada de portes obertes organitzada per GEPEC-EdC i Ecologistes en Acció a Cal Bofill (Centre d’Activitats Ambientals) de Torredembarra.

Destaquem la presentació del treball "Estem perdent la sorra de la platja?" fruit de 7 anys de seguiment de la dinàmica de l'arena a la Platja de Torredembarra realitzat pel GEPEC-EdC amb la col·laboració continuada del voluntariat de l'entitat.

(Informació extreta de la web del GEPEC)

Modificació condicions sortida CRAM

Degut a la coincidència de la sortida a la Fundació CRAM del proper diumenge 24 de Maig amb les eleccions municipals, i per tal d’afavorir la participació a la sortida, el Col•lectiu Bosc Verd  ha decidit canviar les condicions de la mateixa. Tot seguit us expliquem les noves condicions:

  • Per tal de reduir el preu de l’entrada s’ha eliminat l’autocar. El desplaçament es farà en vehicles particulars.
  • La sortida continua sent gratuïta pels socis del Bosc Verd.
  • La resta de persones (incloent-hi familiars o amics dels socis) que vulguin venir hauran d’abonar el preu de 5€ per persona el mateix dia de la sortida.
  • Els nens de 0 a 4 anys tenen entrada gratuïta.
  • Per tal de reservar plaça és imprescindible enviar un correu electrònic indicant nom i cognoms a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • L'assignació de places es realitzarà per rigorós ordre de rebuda dels correus electrònics.

La distribució en cotxes particulars es farà a les 10:00 hores a l'estació d'autobusos de Vilafranca.

Col•lectiu Ecologista Bosc Verd

Projecció del documentat Vi o Diversitat

Projecció del documental Vi o diversitat el proper dissabte dia 27 de juny a les 17:00 de la tarda a la Sala polivalent Montserrat Roig de la Gornal i presentació de la cooperativa Som Energia a les 18:00. Entrada gratuïta

El documental Vi o diversitat escrit i dirigit pel penedesenc Xavier Bayer, aquest treball ens vol ensenyar la diversitat natural que envolta les vinyes del Penedès. Una riquesa que sovint ens passa desapercebuda. Al costat del cicle vegetatiu de les vinyes hi ha tot un món de plantes i d’animals que hi viuen i s’hi relacionen. De dia i de nit se succeeixen esdeveniments de tota mena, cal estar atents a tothora. Com evoluciona el territori? Quin és el paper de l’agricultura ecològica? Quina biodiversitat ens envolta? Diversos especialistes ens ajuden a descobrir-ho.

Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les nostres activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estem compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

 

Sortida amb autocar al Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM)

El Col·lectiu Bosc Verd organitza pel proper diumenge 24 de maig una visita a la FUNDACIÓ PER A LA CONSERVACIÓ I RECUPERACIÓ D'ANIMALS MARINS (CRAM) http://www.cram.org

La fundació CRAM es una entitat dedicada a la protecció del medi ambient i de les espècies que hi habiten. Al CRAM rescaten i tracten les espècies marines amenaçades per a poder-les retornar al seu hàbitat. A més a més, per a conèixer millor aquestes espècies i millorar el seu estat de conservació duen a terme projectes de recerca.

Tot plegat acompanyat d’accions de sensibilització sobre l’estat del medi marí i la seva problemàtica. Des de l’Aula CRAM volen:

  • Informar de la problemàtica de la biodiversitat marina i els seus principals hàbitats.
  • Sensibilitzar sobre les causes de regressió que amenacen aquestes espècies i hàbitats.
  • Comprometre a la societat a actuar, donant a conèixer les principals accions de conservació que es duen a terme arreu del món.

La visita està dirigida a totes les edats però especialment als més petits. Per tal de que tots gaudim de la visita, desde la Fundació CRAM ens fan les següents recomanacions:

  • Depenent del temps que faci, us recomanem que porteu gorra i crema solar.
  • El CRAM és un centre on els animals s’estan recuperant d’alguna agressió o malaltia. És important que, per al benestar dels animals, mantingueu l’ordre i el silenci durant la visita.
  • Pel fet de ser un centre de recuperació, els animals que estan curats, són reintroduïts al medi. Per aquesta raó, tot i que hi ha algunes tortugues marines residents, no es pot garantir quins altres animals es podran veure.

La sortida és gratuïta pels socis del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, que inclou entrada a la Fundació CRAM i desplaçament d'anada i tornada en autocar des de Vilafranca del Penedès.

Tenen prioritat els socis i la data límit d'inscripcions és el proper divendres 22 de maig de 2015 a les 22:00.

En el cas de quedar places lliures, la resta de persones que vulguin venir podran fer-ho reservant plaça prèviament a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abonant i pagant el mateix dia de la sortida 15€ per persona.

Si vols fer-te soci pots dirigir un correu electrònic amb les teves dades personals a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L'assignació de places es realitzarà per rigurós ordre de rebuda dels correus electrònics.

És recomanable que treballeu l'activitat prèviament a casa amb els infants que vinguin per tal que en gaudeixin més encara. Per això us adjuntem un quadern educatiu i el tríptic de la Fundació CRAM.

La sortida de l'autocar serà a les 10:15 hores de l'estació d'autobusos de Vilafranca.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

 

Taller per aprendre a fer sabó amb l'oli usat de cuina

Aquest dissabte 13 de juny, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i l'AAVV de La Girada organitzen un TALLER PER APRENDRE A FER SABÓ AMB L'OLI USAT DE CUINA.

El taller es durà a terme als locals de l'AAVV de La Girada (Rambla de La Girada núm. 15 de Vilafranca) i s'iniciarà a les 11 del matí. La durada del taller és de 2 hores i mitja i CAL PORTAR UN LITRE D'OLI USAT DE CUINA.

El taller és gratuït. Tot i que la inscripció és lliure, per tal de preveure el material que necessitarem és aconsellable inscriure's enviant un correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. facilitant el nom i cognoms dels participants.

L'oli és un gran contaminant de l’aigua, si el llancem per l’aigüera comporta un mal funcionament de les depuradores i la contaminació dels rius, del mar i/o dels aqüífers, ja que és un producte perjudicial per a les espècies i els ecosistemes. A més, llençar l’oli usat per la pica, provoca problemes a les canonades dels desaigües de les cases i a les clavegueres, ja que les obstrueix.

És un dels residus que generem a casa més problemàtics per al medi ambient. Pot provenir de les restes d’un fregit, d’una llauna de conserves, etc.

A nivell industrial, l’oli es pot reutilitzar i reciclar per fer biodièsel o lubrificants per a maquinària, però a nivell domèstic, també es pot reciclar l’oli usat per a la fabricació de sabó.

Fer sabó a partir de l’oli usat de cuina és una bona experiència didàctica per introduir-se a la química d’aplicació pràctica.

Un litre d’oli abocat a l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua potable. En canvi, seguint un tractament bàsic, amb un litre d’oli ens podem fabricar unes 12 pastilles de sabó.

I si a casa no fem sabó amb l'oli usat, recordem de portar-lo a la deixalleria o als punts específics de recollida selectiva d'oli usat. No el llencem mai per l'aigüera.

Neteja a la Muntanyeta

El proper dissabte 9 de maig a les 09:30 l'Ajuntament d'Olèrdola organitza una neteja de la Muntanyeta. Ens trobarem a la zona de l’aparcament (primera esplanada a mà esquerra).

Per a més informació: 93.890.35.02

Us podeu inscriure a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per telèfon al 93.890.35.02

Apte per a tots els públics.
Portar calçat còmode, guants, gorra i crema solar

Ioga i Entrenament Natural

El Col·lectiu Bosc Verd organitza pel proper diumenge dia 7 una una sessió de ioga i entrenament natural. Sortirem a les 10:00 de l'aparcament de terra de l'Hospital Comarcal de Vilafranca del Penedès amb cotxes particulars i ens desplaçarem fins al lloc on es farà l'activitat (Prop de Vilafranca).

Cal portar esterilla, roba còmoda i aigua.

De 10:30 a 11:30 ioga i de 12:00 a 14:00 entrenament natural.

Activitat gratuïta i oberta a tothom.

Després de l'activitat qui vulgui pot portar carmanyola i dinar plegats.

 

Ruta dels Hospitalers

El passat diumenge 8 de febrer, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd va organitzar una caminada cultural per la Ruta dels Hospitalers amb la participació d'una setentena de persones. Clicant aquí podeu veure fotos de la caminada.

En aquesta caminada hi va participar en Jordi Manyà autor de la novel·la "Misteri sota la Plaça" l'acció de la cual trancorre per aquesta ruta.

Subcategories