EL MAL DEL QUART CINTURÓ

El Punt, 6 de febrer de 2009

Foment continua fent el projecte del quart cinturó pel nord de l'Alt Penedès

L'avantprojecte del pla metropolità descartarà la proposta de Foment i col·locarà la via a tocar de l'AP-7

Ni el fet que hi hagi un pla director territorial de l'Alt Penedès aprovat, o un avantprojecte del pla metropolità pendent d'aprovar-se, que rebutja el tram del quart cinturó que preveia el Ministeri de Foment el 2005 a la comarca i que marca un nou traçat –enganxat a l'autopista AP-7– ha aconseguit fer aturar la maquinària de l'Estat. Tècnics de Foment han confirmat al nou alcalde de Sant Llorenç d'Hortons, Àlex Jover, que continuen treballant en el quart cinturó a l'Alt Penedès, amb el nom d'A7, per fer-lo passar pel nord del territori. Jover ha aturat tots els projectes viaris al municipi «fins que se sàpiga realment per on passarà la via».

El nou alcalde de Sant Llorenç d'Hortons, el socialista Àlex Jover, es va reunir fa setmanes amb responsables tècnics del Ministeri de Foment per saber si es continua treballant o no en el traçat que el govern de l'Estat va plantejar el 2005: fer la continuació del quart cinturó –que ja s'està executant entre Terrassa i Abrera– pel nord del territori, després que el pla director de l'Alt Penedès hagi rebutjat aquesta via, l'anomenada A7, i hagi proposat un altre traçat batejat ara com a eix central –abans desdoblament de l'N-340–, que transcorre paral·lel a l'AP-7 en gran part del seu itinerari. La visita de Jover es produïa poc temps després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, fes públiques les diferències que hi ha en el tripartit català i indiqués que, si finalment no s'arriba a un acord, el ministeri pot acabar per tirar pel dret i executar el que inicialment havia previst.

Segons ha explicat l'alcalde, els tècnics li van assegurar que «res no ha canviat perquè ningú ha dit el contrari» i que estan en espera de l'ordre del ministeri per posar en exposició pública el tram a l'Alt Penedès. Segons explica Jover, els tècnics li van fer saber que les previsions per començar a executar la via es poden allargar encara «uns sis o set anys».

Les explicacions dels tècnics del ministeri evidencien que encara a hores d'ara no s'ha traslladat al govern de l'Estat el document definitiu del pla director territorial de l'Alt Penedès. El futur pla director metropolità inclourà a l'avantprojecte el document aprovat a la comarca, segons han confirmat tècnics del Consell Comarcal aquesta setmana. La notícia de «l'oblit» del ministeri ha sorprès els tècnics perquè en l'elaboració del pla metropolità també hi ha un representant de Foment.

El president del Consell s'indigna i diu que si cal aniran als tribunals

Al president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella (CiU), ja li va pujar la mosca al nas quan va escoltar les declaracions del conseller Joaquim Nadal sobre les diferències al govern pel quart cinturó en una entrevista a RAC1 a principi d'any, quan es dirigia en cotxe a una trobada amb els mitjans de comunicació i no se'n va poder estar de comentar-ho amb els periodistes minuts més tard. Olivella recordava que s'havia aprovat el pla director territorial de l'Alt Penedès, en què s'especifica «clarament» que la connexió amb el quart cinturó es farà a través del desdoblament de l'N-340. Olivella s'ha mostrat indignat aquesta setmana quan el diari li ha explicat la conversa amb Jover i la resposta dels tècnics de Foment. Olivella ha assegurat que «l'únic responsable en el cas que no es respecti el que diu el pla director serà el conseller i el tripartit català, i hauran de donar moltes explicacions». Olivella diu que mai ha estat partidari d'anar als tribunals, però en el cas que hi hagi un incompliment del pla director «no es descarta» iniciar aquesta via. El president comarcal diu que «el pla és ben clar pel que fa a la construcció de noves infraestructures a l'Alt Penedès i aquesta via no té cap projecte aprovat». En el pla director aprovat s'inclou que, en els trams no executats i sense estudi informatiu o projecte de traçat, el planejament urbanístic ha de recollir la traça proposada pel pla director de l'Alt Penedès. En aquest cas, sí que hi ha un estudi informatiu fet, que va ser adjudicat el 1996.

Sant Llorenç vol el quart cinturó

Jover explica que, a conseqüència d'això, el govern local prefereix frenar els projectes d'infraestructures viàries al municipi fins que se sàpiga realment per on passarà la via. «No ens podem permetre el luxe de tenir dues carreteres que trinxin el territori», diu. El govern de Sant Llorenç d'Hortons és l'únic de l'Alt Penedès que aposta obertament pel traçat nord, tot i que es manté caut a l'hora de manifestar-se públicament. L'alcalde explicava aquesta setmana que el municipi va fer una aposta clara per situar el polígon a la zona nord. «Es va fer perquè el ministeri ens va assegurar que hi hauria una via de comunicació que passaria per allà. Si ara es canvien les previsions i es fa pel sud n'haurem de parlar. Per nosaltres el millor seria que passés pel nord», conclou. Com que en sentit nord no hi ha cap via ràpida, molts dels camions que accedeixen al polígon es dirigeixen en sentit sud cap a Gelida, on poden accedir a l'AP-7, en sentit Barcelona. Aquest trànsit rodat ha col·lapsat el tram que passa per davant del nucli urbà de Sant Llorenç d'Hortons i ha obligat la Generalitat a projectar una variant pel cantó oest per evitar aquest tipus de trànsit. El projecte, que ja es va treure a exposició pública a final de l'any passat, inclou una inversió de prop de 12 milions. L'anterior alcalde, Carles Baiget, va celebrar llavors l'aprovació del projecte i va anunciar que el govern local pressionaria perquè la via es fes al més ràpidament possible i que la voluntat era que s'iniciés el 2010. Ara, el govern està en una situació de punt mort fins que no tingui clar per on ha d'anar el futur quart cinturó.

Однако всем прочим способам выкачивания денег юго-западные профессиональные картежники предпочитают фаро, или фараон.

Но все так ослабели после неудачного угощения, что никто не тронулся с места.

ответил Мертон с мрачным спокойствием.

Правда же, "Кавказские лезгинки скачать"их нет, господин обер-лейтенант!

Я старался шлепать, как можно быстрее и тише.

О такой глупости спрашивает, хотя знает, что едут на позиции!

Я могу сделать "скачать книгу сила воли" специальную версию поэмы для телевидения.

Однако я не очень расстроился по этому "скачать гта 4 сан андреас" поводу, потому что методы, которыми действовал чужак, вроде "Дэн роэм визуальное мышление скачать" бы приносили мне пользу это, естественно, "Inferno скачать карту" был еще один способ показать "скачать песню шопена" мне, насколько я слаб и нерешителен.

С другой стороны, "скачать звуки павлика наркомана?" я не хотел делать его сознательным соучастником моих "скачать 2 сезон интернов" незаконных операций.

На лице Нишитцу, пока он ожидал посетителя, появилось задумчивое выражение.

Именно поэтому "рок пилот скачать" я и хотел поговорить с вами "игры для мальчиков погрузчик" прежде чем принять окончательное решение.

x x x "скачать игры раскраски винкс" Пользуюсь случаем сообщить здесь, что трактирщик Паливец жив.