EL DESDOBLAMENT DE LA N-340

El 3 de Vuit, 20 de febrer de 2009

Un estudi del Ministeri de Fomento rebutja que el desdoblament de la N-340 passi per la Cobertera

Imatge general de la zona de la Cobertera, entre els municipis de Calafell i Bellvei que havia estat amenaçada pel projecte de desdoblament de la carretera N-340 al Baix Penedès
Imatge general de la zona de la Cobertera, entre els municipis de Calafell i Bellvei que havia estat amenaçada pel projecte de desdoblament de la carretera N-340 al Baix Penedè
Tot apunta que el desdoblament de la carretera N-340, que ha de fer el Ministeri de Foment, al final no passarà pel terme municipal de Calafell ni per la zona de la Cobertera, tal com havia suggerit la Generalitat de Catalunya.
Segons ha transcendit, un estudi realitzat pel mateix Ministeri de Foment reconeix el fort impacte mediambiental que suposaria si aquesta nova via de desdoblament de la carretera N-340 -també coneguda com a A-7- des del Vendrell es desviés cap a Calafell i entrés per la Cobertera per retornar a la zona de l'actual carretera estatal cap a la zona de Bellvei i l'Arboç.
De moment, des del Ministeri de Foment s'ha deixat a un cantó aquesta proposta i s'estan estudiant a fons les altres dues opcions alternatives més viables: fer una via paral·lela a l'autopista AP-7 al seu pas per tota la comarca del Baix Penedès o bé ampliar dos carrils més a l'actual carretera N-340.
Sigui com sigui, aquesta notícia publicada dimarts en l'edició del ‘Diari de Tarragona' ha caigut molt bé a tota la comarca, especialment a Calafell, on tots els grups polítics s'hi oposen amb rotunditat i sempre han fet costat a la plataforma veïnal ‘Salvem la Cobertera', que es va presentar a finals de gener del 2007.
Cal recordar que si la nova N-340 passés per Calafell, a més del fort impacte mediambiental, també afectaria dos jaciments arqueològics, bona part del parc empresarial calafellenc ubicat als afores del municipi -a la zona de la Cobertera- i l'actual espai lúdic que hi ha entre les poblacions de Calafell i Bellvei: la ‘Cantera Biker-Bar'. A més, si hagués prosperat el projecte inicialment previst hauria obligat el Ministeri de Foment a construir uns grans ponts elevats que afectarien molt la visualitazació del Castell de Calafell.
L'alcalde de Calafell, Jordi Sànchez, alhora que president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha fet pública la seva satisfacció per aquesta notícia, tot i que ell va proposar que, si no hi havia cap altre remei, l'N-340 passés per Calafell en bona part soterrada. Sànchez ha recordat que “a Calafell mai hem tingut l'N-340 i no s'ha entès mai perquè ara havia de passar per aquí”.
“Ens comportaria un fort impacte ambiental i estic convençut que hi ha altres solucions molt més econòmiques”, ha afegit el mateix polític calafellenc. Cal recordar que, tant a l'Ajuntament de Calafell com al Consell Comarcal del Baix Penedès, en els seus moments, es van aprovar unes mocions contràries a aquesta proposta.
Malgrat aquestes notícies que apunten la possibilitat que el projecte de pas de la nova N-340 per Calafell quedi en un calaix, encara ningú no s'atreveix a tirar coets. Tampoc des de la plataforma veïnal ‘Salvem la Cobertera', tot i que ara els seus membres ja respiren una mica més tranquils, ja que veuen possibilitats que la nova via no els afecti en cap manera i que ha valgut la pena tot l'esforç fet durant més de dos anys, presentant documentació i recursos.
Opcions

Ara, des del Ministeri de Foment, s'estudia la proposta generalitzada que sempre s'ha planejat a la comarca del Baix Penedès, que no és altra que la d'aprofitar el traçat de l'autopista AP-7 i que el tram al seu pas pel Baix Penedès sigui totalment de franc, tal com ja succeix a l'autopista C-32 o Pau Casals en el tram entre Vilanova i Sitges. Des del Ministeri de Foment s'entén que si, finalment, es decantessin per aquesta opció, s'hauria de fer un rescat dels peatges.

L'altra opció, desdoblar l' N-340 pel seu actual recorregut i que mai ha estat acceptada des dels sectors polítics del Vendrell, tindria menys afectació d'impacte mediambiental.

Ученые, занимающиеся антропологией, постоянно говорят о релятивизме культуры, каждая ступень эволюции автоматически вызывает у них чувство превосходства "Список online игр"по отношению к тому народу, степень развития которого они оценивают, а "Кетанов уколы инструкция"они оценивают всех.

Он был в пурпурном плаще, а на один глаз натянул оранжевый шотландский берет.

Точнее, за всю свою жизнь Киффер Первый не мог припомнить "Торрент игры 2011 2012"ничего подобного.

Я понял тебя, говорит Оаким и склоняет голову, как в молитве.

Бодлер на Рождество дело чего-то старого и чего-то нового.

Однако если уж самой судьбе было угодно столкнуть вас с тремя "Скачать машины для мафии 2 скачать"сестрами лицом к лицу, надлежало держаться скромно, но в то же время естественно, и разговаривать вежливо, избегая излишней вычурности и куртуазности, чтобы ничем не прогневить их.

Накануне вечером во дворе он обратился к нам с большой речью и сказал, что завтра мы все останемся в казармах и отлучаться никуда не будем, чтобы в случае надобности по высочайшему приказанию перестрелять всю социалистическую банду.

Отставной капитан "Осторожна модерн 2 скачать"машинально следил за ним взглядом, как порой, задумавшись о чем-то, следят за щепкой, уносимой волной вниз по течению.

Она мне надоела за сегодняшний день.

Счастье еще, "Скачать частушка минус"что любовь к охоте и звон золота, "Башкирская песня скачать"звучащий в слове ``Мексика'', привели меня в эти края.

непонятно сказал Ильин и медленно, остерегаясь, повернул ручку двери.

И насолил же ему этот господин своим анализом!

Его тащило "скачать на комп антивирусник"в воздухе вдоль виадука, пока тросы не зацепились за угловатую раму "скачать вагнера"указателя направлений.

Бортан, однако, не вернулся, поэтому я больше склонялся "скачать значки для папок для"ко второму варианту.

Это его дом, а "аватар книга 1"потому надо пустить в ход пулеметы.

Он вполне счастливо летел себе, думая, "скачать игру на компьютер виселица"как бы закусить, и вдруг внутри у него "бесплатные игры хентай наруто"что-то щелкает, "игры винкс и специалисты одевалки"и он камнем падает вниз.

Единственным посетителем стал монах ордена капуцинов "игры скачать на компьютер геркулес"в коричневом одеянии.

Испугавшись своей реакции на "скачать игру на nokia c5 00"внезапную перемену в настроении Франциско, Консуэло отказывалась признаться себе "скачать тема world of tanks для windows 7"в том, что она только что осознала.