Transport públic al Penedès? (res de res)

Un protocol només per a carreteres!!

A finals de setembre el Diari Oficial de la Generalitat feia públic la signatura d'un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Generalitat per fer noves inversions en carreteres a Catalunya i per canviar de titularitat alguns trams d'aquestes. El Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport (PEIT) elaborat pel Ministeri de Fomento i el Pla d'Infraestructures del Transport Terrestre de Catalunya elaborat per la Generalitat, han estat el marc referencial per realitzar les inversions de millora, desdoblaments o noves carreteres.

En el document s'afirma que a través d'aquest es “contribueix eficaçment als objectius d'aconseguir una mobilitat i desenvolupament sostenible”, però lamentablement aquesta afirmació és una mentida perquè dels 7.345 milions d'euros que s'invertiran els propers 6 anys (2006-2012) en carreteres a Catalunya, només 45 milions d'euros donen prioritat al transport públic. L'única partida que promociona el transport col·lectiu són “les noves plataformes reservades per al transport públic a l'autovia B-23, entre Molins de Rei i l'Avinguda Diagonal de Barcelona”. Aquesta inversió representa el 0,61 % del total invertit.

A tota la Vegueria del Penedès (Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf) segons el protocol aprovat, s'invertiran en els propers 6 anys (2006-2012) un total 522 milions d'euros en carreteres. Principalment la inversió es produeix en dues carreteres, a la C-15 (Vilanova-Vilafranca-Igualada) i a l'autovia A-7 (antiga N-340 o el nou Quart Cinturó) entre Altafulla-Vilafranca-Abrera. En el quadrant adjunt expliquem en detall les inversions.

 

Autovia Vilanova-Vilafranca

C-15 Vilanova-Canyelles

65.000.000,00 €

 

C-15 Canyelles-Vilafranca

28.738.896,28 €

Eix Diagonal

C-15 Variant Vilafranca

28.850.000,00 €

 

C-15 Vilafranca-Font-Rubí

14.500.000,00 €

 

C-37 Igualada-CastellFollit

36.181.106,38 €

Carretera C-51

C-51 Condicionament Valls-Vendrell

51.662.314,46 €

Carretera C-31

C-31 Condicionament travessia Segur de Calafell

5.852.600,05 €

Autovia A-7

A-7 Altafulla-Vilafranca

201.468.000,00 €

 

A-7 Vilafranca-Abrera

90.250.000,00 €

Total inversions al Penedès

 

522.502.917,17 €

S'inverteix més en el TGV que en tota la xarxa ferroviària de Catalunya!

Tot i que una majoria aclaparadora d'usuaris/es del transport ferroviari utilitza les línies de Rodalies o Regionals de Renfe o les línies de rodalies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la majoria d'inversions se les endú el TGV. En els propers 6 anys (2006-2012) les inversions del TGV a Catalunya gairebé doblaran les inversions en rodalies o regionals que només rebran per tota la xarxa ferroviària de Catalunya 3.563 milions d'euros. El TGV tindrà una inversió de 5.800 milions d'euros.

La precarietat del transport públic és una realitat al Penedès!

A finals de setembre el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat, feien públic les properes inversions en transports públics ferroviaris per als propers 6 anys (2006-2012). El total de les actuacions suma 3.563 milions d'euros. Analitzant les partides, podem afirmar que cap partida anirà a parar al Penedès. Aquestes dades demostren que ni la Generalitat ni l'Estat invertiran en els propers anys en la millora de la xarxa ferroviària, actualment en condicions molt precàries i lamentables.

Totes les inversions estan destinades a promocionar el transport privat (cotxes) a través de les inversions en noves carreteres. El mateix passa amb el transport de mercaderies, on l'única opció passa pels camions. El ferrocarril de mercaderies senzillament és inexistent i és ridícul el percentatge de mercaderies transportades per ferrocarril si les comparem amb les mercaderies transportades per carretera.

Al Penedès fa vint anys que tenim el mateix transport públic, és a dir, fa 20 anys que patim les mateixes mancances de connexió amb autobús o tren, entre les capitals de les diferents comarques (Vilanova-Vilafranca-Vendrell-Igualada). Com també seguim patint la desconnexió amb Tarragona o entre els municipis petits i les seves respectives capitals de comarca.

Estem incomplint el protocol de Kioto!

No entenem com des de totes les administracions públiques, parlen i s'omplen la boca, de que s'està afavorint una mobilitat sostenible, quan la majoria d'inversions del propers anys es destinaran a noves carreteres i al TGV (Tren de Gran Velocitat). Els números canten i els criteris no són altres que potenciar un transport privat que provoquen l'augment de les emissions de CO2 i l'incompliment els acords de Kyoto.

Les dades relatives a les emissions de CO2 a l'Estat Espanyol del 2005 mostren nivells preocupants: del 45% d'increment el 2004 respecte a el valor de l'any 1990, hem passat al 52'5% el 2005. Recordem que el Protocol de Kyoto estableix per al 2012 una quota del 15% com a màxim. Aquests criteris a l'hora d'invertir els diners públics, no ajudaran a fer decréixer aquest increment, ans al contrari, afegirà més contaminació ambiental i un element potenciador de consum energètic. La necessitat d'adquirir drets d'emissions a tercers països es comença a entreveure com un nou aspecte que contribuirà de manera decisiva a l'increment dels costos de producció, a la manca de competitivitat de la nostra indústria i a la inflació.

Des del Pla Director o Pla Territorial, el Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport (PEIT) elaborat pel Ministeri de Fomento i el Pla d'Infraestructures del Transport Terrestre de Catalunya es dóna la mà a un model de mobilitat insostenible.

On la veuen la sostenibilitat?

У осаждавших имелись "Проблемы с расчетным счетом Как взаимодействовать с налоговиками" штурмовые лестницы и таран, который в данный "Платки, шарфы, парео. 68 способов подчеркнуть свою элегантность" момент находился в бездействии, а лестницы валялись "Брюссель и Брюгге" на земле.

Конь чуть было не "Возвращение оборотней" подвергся опасности быть задушенным собственным хвостом, но вовремя осознал опасность и перестал "Дамы и Господа" пятиться от "Тайный советник" Джэнси.

Я не согласен, заявил министр обороны.

Несчастные псы "Moxie Girlz 200 наклеек" не одарены особым воображением, а я вряд ли имею "Русский язык 4 кл Учебник ч.2" право приказывать им плодиться и "Железная маска" размножаться.

Поодиночке никто из нас не выстоит против такого количества охотников.

А сейчас, "вклады ижевск" извини, я немного тороплюсь.